Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2026. 05. 25. 09:47
"Mi értelme volt évtizedeket beletennem a vagyonépítésbe, ha máig nem élek az eredményéből adódó lehetőségekkel? Hogyan tehet szabaddá a befektetett tőkém, ha a gyerekkori élményeim belém égették, hogy inkább ne nyúljak hozzá, nehogy elfogyjon?"
---
https://osztalekportfolio.com/blog/2026/05/24/a_valtas_indul_az_emberkiserlet
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 25. 08:43
Előzmény: #4378  szieszta
garázsvásár! 
szieszta 2026. 05. 25. 08:28
Előzmény: #4372  Spiller

Meg abban is különbözünk, hogy én nem szavaztam a fideszre és nem rettegek a tisza csomagtól. Nagyon fura, egy hét után eldönteni, mi jó és mi nem. Persze megértem, a fidesz kampánya  a rettegtetésről szólt, ők a megmentők, mindenki más  a gonosz.
Nyugtával dicsérd a napot, majd meglátjuk!
A fideszt sem mindenben bíráltam, de a mérhetetlen lopást nem lehetett nem észre venni. Persze jogos lopást, mert mindent le lehet papírozni.
Mivel nagyon sok emberrel álltam kapcsolatban, láttam a színfalak mögött, mi megy, sok sok panasz volt, főleg a kiemeltek miatt. Csak azt az M1 nem mondta be  a híradóban. Az általában megmaradt négyszemközti panasznak.
Nem azt mondom, hogy mindenben nekem van igazam és mindent tudok. Tévedek is és be is vallom.
Nem vagyok jövőbelátó sem, mint László barátunk, meg nincs is annyi felesleges lexikális tudásom sem, de köszönöm, elboldogulok. Elvégre 2 kattintás és már mindent megmond a mesterséges intelligencia. Nem csak a 100 éve íródott történelem könyvekből (amiket azok diktáltak, akik hatalmon voltak), de akár a legújabb kutatások alapján is.
Én a reál tárgyakat szeretem, meg nem csak elméletben kifejteni azokat. Szeretek például ócskavasból értéket teremteni. Az egyik ingatlanomat azért nem tudom kihasználni, mert  "ne dobjuk ki, valamire jó lesz" cuccokkal van teli.
szieszta 2026. 05. 25. 08:08

Nagyon hasonlóan  élek, csak annyi különbséggel, hogy nem a világ végére járunk kirándulni, hanem a környéken túrázni, meg biztosan túlszárnyalsz a vagyonban, mert hát nekem az ingatlanok nem a fővárosban vannak. De az igényeim is kisebbek.
A természetjárást szeretjük, azért nem kell 1000 kilométereket utazgatni.
A másik a színházba, meg koncertekre járás, van is bérletünk, de sokszor ezen kívül is beesünk egy egy kultúrális fröccsre valahova.
1991-től van maszekengedélyem, ´93-tól aktívan dolgoztam "porszívóárusként", igaz nem porszívót forgalmaztam, hanem agro cuccokat. Nem kellett házalni, mert meg volt az állandó ügyfélkör, csak a kapcsolattartás volt a fontos, igazgatókkal, TSZ elnökökkel, kis és nagy vállalkozókkal,  de néha   a minisztériumba is be kellett futnom, ezt azt elintézni.
Szerencsém volt, mert az egyik legnagyobb cégnek dolgozhattam, ahol gyorsan rájöttek, hogy termelni könnyű, eladni nehéz, így sok képzésen vettünk részt. Nem egy könyvből olvasták fel, hogyan kell eladni, milyen szöveggel (igaz volt olyan is) , de hívtak olyan előadókat is, akik Amerikában vettek rész a választási kampányban. Legalábbis ezt mondták és nagyon érdekes oldalról mutatták be az emberek viselkedését. Akkor még untam is ezt, de tudat alatt megragadt és hasznomra is vált.
A másik óriási előny, mikor kezdtem, nem volt konkurencia. Sokszor azt sem tudtam, ki hív, mert le akarta adni a megrendelést.
Mivel csak jutalékot kaptam, a költségek a saját zsebemből folytak ki, ezért nagyon gyorsan megtanultam spórolni. Mert az ember nem abból gazdagszik, amit megkeres, hanem amit nem szór el. Ráadásul nem tartom magam gazdagnak, vannak tőlem sokkal tehetősebb ismerőseim.
Amióta vannak  a gyerkőcök, nekik élek, pontosabban  a családomnak.
Itthon nagyon szeretek, nem kell elmennem sehová kipihenni magam, mert itthon minden a kényelmemet biztosítja. Nincs nagyon mit kipihennem. Az 5 csillagos szálloda sem tud jobbat kínálni.
bronz 2026. 05. 25. 07:38
Szépén becsomagoltad a NER cickó szívásodat Ibiza Nudli zajec Spiller, mint tehetség és eredmény. 
Látom, még megy a hónapok óta tartó Tisza rettegésed. Nagyon izgi a topicod, hogy mindenkit törölsz, tiltasz, aki nem retteg veled. :)))
Placi82 2026. 05. 24. 23:50
Előzmény: #4366  szieszta
Magyarországon nem Spiller számít kekvérunek.
Ebbbol is latszik hogy se történelmi tudásod se összefüggések meglátása nincs sajnos 
Na mondom kik Magyarországon a keveruek. Ha érdekel 
Akik a jó hadiszallitok voltak az első vilaghaboruban és a a másodikban is egy ideig. Aztán a vészkorszakban feljeletettek a  szatocs kis zsidókat hogy ők mentesseget kapjanak az elhurcolastol. . Aztán felszabaditottak az Szovjetek az orszagot   akkor a besugokbol AVHs fotisztekkké váltak  és egyéb belugyes, és KB magas partfunkcionista állást töltötték be Rakosi és Gero es Farkas  hittestverek ideje alatt
 Aztán jött a Kádár rendszer, a gulyás kommunizmus. Ott kulugyesek, kémek és Impexes nagykutyak lettek, akik degeszre tömték magukat német márkával és  dolllaral,mert szuper jo üzletet kötöttek. Ja csak Magyarországnak nem volt jó..., 🤣🤣🤣 
Aztán jött a rendszerváltás és hirtelen szabad, liberálisok lettek és élére álltak a privatizacionak, és a kárpótlás jegy felvasarlasnak. 
Természetesen ez nem igaz mindenkire!!! de altalanissagban kb stimmel.... 
Ezek már 70 és években is 12 kerületben saját házban laktak mikor egy egyszerű mérnöknek 10 éve volt az IKV vállalatnal benn a lakas kérvény egy panel  lakásra. 
Szóval én kicsit jobban látom, és mondhatno felette látok át a torteneseknek. Es most ezek fiai ésunokai  oktatajak  parasztokat a becsületrol.... ... 🤣. 
Naaaa. Azért álljon meg a faklyas menet! 
Menj el a Kaderdulobe  a masodikkeruketbe, vagy a12 kerületbe, az elit fészekbe es nézd meg  kik vannak többségben az úri helyeken. Halkan sugok neked, a liberális utódok vannak ott . Nézd meg, mennyivel nyert ott a baloldal mindig. 😉 
Ha egyszer a budes életbe lesz atlatasi és összefüggések meglátás képességed akkor beszéljünk a történelmi tényekről, amik nem publikusak. Csak hát ahhoz sajnos kellene a lexikális tudás. Irigység az kevés. Sajnos. 
Placi82 2026. 05. 24. 23:27
Előzmény: #4367  szieszta
Ne keverj össze magaddal. Én nem jelentem fel seggbekuki batmant. Csak segítséget kértem a többiekről  mi volt az előző előtti leánykori klón neve. Mert tényleg ne jut eszembe 
Amugy kibaszott idegesítő  figura, aki sok olyan embert eluldozott akinek erdekelnenek a meglátásai. Kar értük. Es ezt sajnálom. 
Te csak szimplán nagyon  irigy figura vagy. De én fogadlak amilyenek vagy .... Meg szerencse hogy nem kaptál anno infarktust azokon akik BTC t vettek 10.000 $os áron.... 😉🤣. Ahh ott se sütött az irigység belőled, meg a többi esetbe se . De nyugi a az ország 4/5 e irigy. Inkabb gyulokodik mint teremtene. De semmi probléma.... Hajra... Elfogadlak.😉 
badsector1
badsector1 2026. 05. 24. 22:32
"Tényleg csak egészség legyen a többit megvesszük. "
A napi étkezésed 50 százalékát kiteszik a megvett zöldségek?
Spiller 2026. 05. 24. 21:53
töprengés:  jólét, gazdag, gazdagság.. még még még semmi nem elég... embere válogatja.
Szerencsés vagyok és sokat is tettem a mai helyzetemért. Nem tudom mi ez gazdagságnak biztos nem az a jólét, fene tudja kinek mi az..nekem megfelel. Olyan színvonalon élek ahogy elterveztem, úgy élek dolgozom ahogy akartam, olyan a család a környezetem amilyennek akartam. Szeretek dolgozni szeretem a munkám. Annyit dolgozok amennyit akarok.  Van tartalékom.   Semmit nem kell megtennem amit nem akarok, senkinek nem kell jópofiznom.   Mi van mögötte? nagyon sok meló agyalás és nagy teljesítmény és állandó tanulás.  Mindenkinek kívánom ezt elérje. Élhess méltósággal dinamikával békében.   Ne másra mutogasd csináld.   Sokféle út van. Örökölsz, ner, ter, sport, politikai karrier, jó állás, vagy építesz valamit. Mindegy mi az csináld rendesen, ne tucatáru legyél ne alibizz. 
Vannak az embernek vágyai, igényei:  ha ezeket eléred kiéled az nagyon jó érzés. 
Tényleg csak egészség legyen a többit megvesszük. 
A lényeg nem az na én milyen f..a gyerek vagyok hanem bárki megcsinálhatja...csak a nagy tervekből lesznek nagy dolgok.  Ne mintát kövess hanem mérd fel mik a képességeid adottságaid.. reálisan nem ideálisan.. nem mindegy mikor kezded:  30felett még bármi lehet..40felett kapaszkodnod kell.. 50felett..hát nagyot kell dobni. 
badsector1
badsector1 2026. 05. 24. 20:34
Előzmény: #4363  Spiller
ha nem lennének "irigy" emberek a rendőrségen, és a bíságon, akkor egy tolvaj sem kerülne böribe. :))
szieszta 2026. 05. 24. 20:24
Előzmény: #4368  FR73
Fideszeseknél a lopás nem üti meg  az ingerküszöbüket. Persze , ha az üzletben elemelnek egy kiflit, az óriási bűn, de a lenyúlt százmilliárdok eltüntetése az tehetség.  Főleg úgy, hogy mindent le lehet papírozni, mert minden törvénybe be van építve a kiskapu, a NER részére.
ORK
ORK 2026. 05. 24. 20:12
Előzmény: #4364  Firekiller
Segbekuki batman :DDDD
FR73 2026. 05. 24. 19:52
Az index ma őszintesegi rohamot kapott, és írt egy terjedelmes cikket a kekvákról.
Ősszegoglalva, a lopásnak csak a fantázia szabott határt. Fantázia és kreativitás pedig volt bőven.
szieszta 2026. 05. 24. 19:50
Előzmény: #4351  Placi82

Lacika....te kérdezed, mit foglalkozik a trollokkal? Pontosan Te, aki folyamatosan a moderátorokat kéred számon, mert valaki nem ért veled egyet? Aki végig sírja a fórumot, mert megint mínuszt kapott?
Gondolom, ilyenkor megy a jelentés a modinak is.
szieszta 2026. 05. 24. 19:44
Előzmény: #4355  Placi82

Azt hittem, Fatfirenek nyalizni akarsz, közben meg ennyire lemondod?
Amit leírtál, pontosan rá illik, csak nem dollár milliomos lett, hanem  forint milliárdos.
Meg több, mint valószínű a fideszre szavazott. Mert megérte, ráadásul ez a milliárdos veszi fel a 3%-os hitelt, gondolom a gyerkőcökre, vagy strómanokra. Orbán beteg rendszerében mindent kihasználva a további gazdagodásához.
Mielőtt leborulnál  orbán előtt, nézz körül a szomszédainknál. Hiszen te mindent tudsz és a jövőbe látsz. A környező országok sem a hátunkat nézegetik, pedig állítólag mélyebbről indultak. Orbán repülőrajtja a szakadék fele haladt.
Természetesen vannak pozitívumok is, lásd Fatfire és Spiller barátunk jólétét, de csakis a tehetségüknek köszönhetően, meg  a kék vér.
Milliárdosként rettegnek, nehogy egy két millióval csökkenjen a vagyonuk, csúcsra járatják az adóoptimalizációt. 
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 24. 18:10
Előzmény: #4363  Spiller
és ez most hogy jön ide? van itt barki is - rajtatok kívül pl. a 40 milliós bruttós alkalmazotti fizetésre - aki irigy lenne? vagy lemaradtam valamiről?
Spiller 2026. 05. 24. 17:32
Előzmény: #4348  Törölt felhasználó
En Hamvas Belat kedvelem
"Irigy ember ahelyett, hogy saját erejéből szerezne sikert, a „sötétséget hívja segítségül” ahelyett, hogy önmagát váltaná be"
"hivatalokat és a hatóságokat gyakran az „irigy és sunyi, stréber és alattomos” jellemek árasztják el, akik így büntetlenül és hivatalos segédlettel élhetik ki aljasságukat."  akkor meg nem voltak forumok :)
Spiller 2026. 05. 24. 17:27
Előzmény: #4352  Placi82
Hol?
Spiller 2026. 05. 24. 17:26
Előzmény: #4351  Placi82
Nem erdekel, csak egy toprenges volt.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek