Én meg erre azt mondom ,hogy a felterjesztett osztalékot a közgyűlésen meg kell szavazni. Aki teheti jöjjön el és szavazzon a kifizetés mellett. Ha bármi okoskodás lenne akkor már a felterjesztés is elmaradna szerintem.
Nem értelek, milyen lekötésről beszélsz, meg kötelezettségvállalásról. A 2024-es évi profit 90 %-át elő kell terjeszteni osztalék kifizetésre, az a pénz nem lehet lekötve, meg arra a közgyűlés döntéséig nem vállalhatnak kötelezettséget.
Idővel nem tudja elkerülni a részvény árfolyama a beárazódást, előbb vagy utóbb a helyére fog kerülni az értékelése.! Mint láthatjuk a többségnek fogalma nincsen mi várható, mire van kötelezettsége a cégnek és ez mivel jár(hat)! Ameddig nem tolják az arcukba hivatalosan, addig vakon vannak..tisztelet a kivételnek! Amúgy ez a magyarázat arra, hogy miért van jelenleg itt a kurzus..!
A főszabály az egyértelmű ezt jól idézitek. Véleményem szerint a "kutya" ott van elásva, ha kötelezettségvállalással a pénzeszközök egy része le van kötve, akkor azt "ki kell venni" az ügyvezető nem vonhatja ki osztalékként... Az nem segíti a tisztán látást, ha előterjesztik a az elvárt osztalékot, majd a kgy arról dönt, hogy a folyamatban lévő fejlesztések cash igénye miatt nem javasolja az osztalék kifizetését. Lásd BIF 2023- ad év. Előterjesztés megvolt, osztalék nem lett... Nektek melyik osztalék számít amit előterjesztenek, vagy amit megjelenik a számlánkon? Nem mondom hogy ez bekövetkezik, de a lehetőség nyitott.
Te vagy tévedésben szerintem. Ahogy írják a többiek is, fel kell terjeszteni! Arra viszont már tényleg nincs garancia, hogy a KGY megszavazza-e a kifizetését.
elő KELL terjeszteni, de a közgyűlésnek nem kötelező megszavaznia
olvasd el a SZIT törvényt és akkor nem lesz több kérdésed: 2011. évi CII. törvény
a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról: 3. paragrafus 3/c pont jó spekit Neked
De bizony, felterjeszteni fel kell, kérdés, hogy megszavazza e a közgyűlés. Ha nem, akkor beruházásokra KELL fordítania az adott évben, különben ugrott a SZIT tagság. A mögötte álló adózási okokat többször leírták már itt a fórumban.
Nem értem honnan jönnek a 100 Ft- os osztalék várakozások. Az egy részvényre jutó eredmény kb 100-110 Ft/részvény lesz (ha nem adott el ingatlant) átértékelés nélkül. Ez kb 70-80 Ft osztalékot jelenthet. Max, jó esetben.
Küldjük a macsétát! 😁 (Vas, Zala kirándulás van tervbe véve jövő hét elejére. Személyesen is elviszem, ha hatékonyabb 😁) Persze lehet, hogy tévedek, de néhány ellesett szóból, erre a környékre tippelem a lakhelyed...
Appeninn Holding Nyrt.