Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sityaki 2024. 04. 01. 23:25
#860
"Most a nyugat,éppen olyan mint a kommunista rendszertől anno megszabadulni."
No comment...
pfantom113
pfantom113 2024. 04. 01. 22:33
Előzmény: #856  badsector1
#859
Ezt nagyon rosszúl látod. Ennek semmi köze a megélhetéshez,türelemhez és lopáshoz. 
USA által irányított nyugatnak, nem fog megtörni a nép. Ha szarúl él, akkor sem. 
Lehet itt álmodozni,ábrándozni,csak teljesen felesleges. Ez nem Orbánról szol rég. 
Most a nyugat,éppen olyan mint a kommunista rendszertől anno megszabadulni. 
A másik,hogy az életem nem pártokon múlik! Mi jól éltünk maszeként abban a rendszerben és most is.
Csak a buta és lusta emberek mutogatnak másokra,hogy rosszúl élnek. Ezeknek mindegy,hogy ki vezeti az országot. 
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 01. 22:00
Előzmény: #842  signal2
#858
Mivel a jelenlegi helyzetben a fityeszt nem lehet legyőzni, így a helyzetet kell megváltoztatni. 
Ahogy írod, a mostani ellenzéki pártok gyakorlatilag minden konstrukcióban vesztettek. Akkor viszont valami új kell. Talan az uj politikai helyzet - mivel az egyértelmű, hogy MP megjelenése a politikai állóvíz felkeveredésének a lehetőséget hordozza magában - hozhat egy kedvezőbb konstellációt az ellenzéknek. 
Sokat veszithetünk? Nem hiszem....
oldrider 2024. 04. 01. 21:59
Előzmény: #856  badsector1
#857
És a sok lopásból is elegünk van!
badsector1
badsector1 2024. 04. 01. 21:56
#856
"Az elemzők szerint a szavazók elvesztették türelmüket a közel 70 százalékos infláció okozta megélhetési válság és Recep Tayyip Erdogan török elnök megosztó politikai stílusa miatt."
    
orbán szavazói is elvesztették a türelmüket az infláció és pedofilbotrány miatt.
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 01. 21:48
Előzmény: #849  ngergo1985
#854
Ezek szerint a fityesz szavazók arra szavaztak, hogy örökre Orban maradjon hatalmon. Nem. Sajnos ők csak biodíszletek egy  egyeduralmi rendszer megalkotásában.
 Nem veletlen, hogy a cél érdekeben, ahogy az olvtars is leírja, a fityesz szavazóbázisának nagy részét lecserélte, mostanra azok alkotják a f támogatóik nagy többségét, akiknek semmit sem jelent az a fogalom, hogy " képviseleti demokrácia" vagy " politikai következmény", vagy egyaltalán a demokrácia.
oldrider 2024. 04. 01. 21:47
Előzmény: #852  Heisenberg
#853
A veszélyhelyzet hány éve is tart már? Szerintem amíg a Fidesz koalíció kormányoz nem is lesz vége. Mindeközben számunkra a legnagyobb veszélyt ők maguk jelentik!
Heisenberg
Heisenberg 2024. 04. 01. 21:42
Előzmény: #846  zhagar
#852
Megpróbálom egyetlen példával bemutatni, hogy mi a különbség a fityesz/ fityeszparti szavazók demokracia felfogása és köztem.
1994-1998 között az MSZP- SZDSZ koaliciónak 2/3 -os többsége volt, mégse jutott eszébe Horn Gyulanak vagy Kuncze Gábornak, hogy minden alkotmányos lehetőséget kihasznaljon, hogy hatalmát bebetonozza. 
Ezzel szöges ellentétben a fityesz ezt tette és teszi. Minden törvénynek, legyen az normál vagy 2/3-os, valasztói felhatalmazas nélkül -  mert a választók nem arra adtak felhatalmazast a parlamenti választásokon, hogy ezt tegyék - egy a célja: a hatalmának a bebetonozasa, véglegessé tétele.
 Ez az autoriter rendszer definiciója számomra.
Sajnálom, ha számodra ez nem értelmezhető, a hiba, vagyis a demokratikus gondolkodás deficitje, nos, az nem bennem van.
janosvitez 2024. 04. 01. 21:38
Előzmény: #846  zhagar
#851
O1G tönkretette az országot...
Csak egy adat:mennyi is az államadósság???
Az embereket pedig egymásra uszította....
A valaha volt legkártékonyabb miniszterelnők...
badsector1
badsector1 2024. 04. 01. 21:36
Előzmény: #846  zhagar
#850
te 8 évet vártál, mi 14+2-t vártunk, ezután majd 32 évet várhatsz. :))
ngergo1985 2024. 04. 01. 21:34
Előzmény: #846  zhagar
#849
Akkor te most ezzel azt akarod mondani, hogy mivel a nép 2/3-dal szavaz rájuk, akkor innentől kezdve például te (is) megengeded nekik, hogy többek között a haverok áron alul/közpénzen/EU-s pénzen megvegyenek bármit, amit csak akarnak ebben az országban? Vagy vélemény, kontroll nélkül megengeded nekik, hogy az adófizetői pénzedet arra költsék, amire akarják? Azt is megengeded nekik, hogy minden kuratóriumba, biróságba, alapítványba a saját embereikket rakják be kontroll nélkül, hogy minden felületen azt csinálhassanak amit ŐK akarnak? Nem te, ők!  Remélem boldog és elégedett vagy akkor is, amikor a boltokban a kaját dupla áron veszed mint 2 éve, vagy mikor külföldre mész nyaralni, akkor 400 körül váltod az eurót, esetleg ha orvoshoz kell menni, akkor 2-3 hónapra kapsz csak időpontot. Hát öregem, ha ezeket te tényleg komolyan gondolod, akkor te tényleg megérdemled ezt a rendszert még jó sokáig! Élvezd, mert felhatalmaztad erre a fideszt te is!
Törölt felhasználó 2024. 04. 01. 21:25
Előzmény: #846  zhagar
#848
2010- ben demokratikus úton került a fidesz hatalomra- ez így van
A 2/3-os győzelmet felhasználva elkezdte leépíteni a demokráciát és a demokratikus intézményrendszert, mára egy látszat demokráciává vált az ország, kiépült a maffiaállam.Ez tény, amit az egykori fideszesek egy jelentős része is elismer.
badsector1
badsector1 2024. 04. 01. 21:22
Előzmény: #845  badsector1
#847
szalai vivien, szöllösi györgy, hoppál péter, orbán gáspár, rétvári bence facebook ismerősként még nem tagadták meg magyar pétert.
zhagar 2024. 04. 01. 21:08
Előzmény: #839  Heisenberg
#846

"Pontosan tudom, hogy a rezsim hogyan épitette ki autoriter hatalmát az elmúlt 14 évben, de ez van, ez a kiinduló helyzet, ezt kell figyelembevenni, nem egy idilikus, demokratikus állapotot."
ilyeneket olyanok írnak, akik semmit sem értettek meg az elmúlt 14 évből!!
1. semmiféle autoriter hatalomról nincs szó, hiszen a 2010-es választást azmszp-szdsz  belügyminisztériuma bonyolította le, teljesen csalásmentes és demokratikus körülmények közt kapott kétharmadot a fidesz
2. azóta is minden választás demokratikus és csalásmentes volt, nemzetközi ellenőrzés melltt. minden kétharmados vagy az közeli fideszgyőzelem is így következett be
aki nem érti , hogy egy kétharmados hatalom törvénykezési és egyéb mozgástere nagyobb mint egy feles többséggel kormányzó hatalomé, az analfabéta, már bocsánat.
gond akkor lenne meg "autoriter" akérmi, ha bármely választás csalással vagy erőszakkal vagy fenyegtéssel következett volna be, de erről szó sem volt!
és még vmi: a legutóbbi, 22-es választáson Dobrev azt nyilatkozta (tv videofelvételek vannak ezekről), hogy "győzünk".
MZP szintén azt nyilatkozta, nem is egyszer, hogy "győzni fogunk, és nem biztos hogy elérjük a kétharmadot, de ezt sem zárom ki2, ezekről is felvételek vannak.
ha itt autoriter meg antidemokratikus stb rémuralom lenne, akkor a vezető ellenzéki pártok miniszterelnökjelöltje és Gyurcsányné nem nyilatkoztak volna ilyeneket
mi történt az elmúlt 14 évben? győzött 2010 ben demokratikusan kétharmaddl egy párt
ezt kihazsnálva, a mögötte álló új többség és s saját elvárásai szerint kiépített egy új rendszert - megtehették, hisz kétharmaddal lejhet alkotmányozni és stabilitást teremteni az intézményekben, stb.
és mindezek működnek is
Hesisenber, signal2 és mások ezt nem fogadják el, mert mindig azon kisebbség tagjaiként szsvaztak, amely elvesztette a választást
ez érthető a részükről hogy nem kedvelik ezt a rendszert, de a másik oldalon azt kmondják ami a demokrácia lényege:
azt, hogy demokráciában a többség dönt, ok?
a kisebbség pedig eltűri, hogy nem azok kormányoznak akiiket ők szeretnének és nem úgy, ahogy ők szeretnék
Heisenberg és signal2: bocsi, de 2002-10 ig ugyanez volt a helyzet, csak fordítva, ok? : akkor a fideszoldali szsvazóknek nem tetszett a rendszer, és ők el tudták viselni
mégis van egy ülönbség: 2010 re a fidesz mögé átállát és mögé felsorakozott azon választói tömeg, akik 2002 ben még balliberálisokra szsvaztak, de a 8 év alatt kiábrándultak belőlük
és ez fordítva nem következett be máig, 2010 óta
miért? azért, mert Orbán jobban és sikersebben kormányoz
egyszerű ez, mint a pofon, nincs semmi amit nem lehetne érteni rajta és benne
badsector1
badsector1 2024. 04. 01. 21:05
#845
"Péter Magyarod
Remény, bizalom, hit, változás, szabadság, tisztelet, hazaszeretet, becsület. 
Ezek a szavak hangzottak el a legsűrűbben azon a több száz spontán beszélgetésen, amelyeket Mátrafüredtől, a Balaton parton át, Hévízig folytattam az utóbbi két napban, hol 16 éves lelkes fiatalokkal, hol sokat megélt, de még mindig őszintén bizakodó, csillogó szemű 90 felettiekkel, hol sokgyerekes szülőkkel, ellenzékiekkel, fideszesekkel, eddig soha nem szavazókkal.
Minden pillanatban érzem azt az óriási felelősséget, ami a megelőlegezett, feltétlen bizalom miatt hárul most rám és tudom, hogy ez már egy egyirányú utca, innen nincs visszaút. 
Addig nem állunk meg, amíg vissza nem vettük a hazánkat Gyulától Mosonmagyaróvárig, Szakonyfalutól Fehérgyarmatig. 
Talán néhányan még el sem tudjátok képzelni, hogy milyen sokan vagyunk, hogy április 6-án, szombaton több százezren és június 9-én több millióan fogunk kiállni együtt a hazánkért és megkezdeni a közös munkát egy új, modern, európai Magyarországért.
Csak egy adalék ahhoz, hogy a belső méréseken túl miért is retteg a Karmelita és a levitézlett ellenzék közösen és miért költenek (teljesen feleslegesen) százmilliókat a lejáratásomra: a miniszterelnök közvetlen környezetéből és a Dobrev-féle árnyékkormányból is többen megkerestek informálisan és támogatásukról biztosítottak és szurkolnak a változásért.
A több évtizedes politikai státusz quo a végnapjait éli, a változás mi magunk vagyunk, leszünk. Június 9-én a korrupt, levitézlett hatalmi elit egy utolsó figyelmeztetést kap. 
Ma még kér a nép. 
Még ki lehet ugrani. 
Most még lehet vádalkut kötni. 
Most még lehet."
    
Ajajaj, a nertolvajok vakarhatják a fejüket, vajon néhány év múlva is meg tudja őket védeni poltpot péter?
totoro
totoro 2024. 04. 01. 21:04
Előzmény: #843  cintanyer
#844
Zseniális lett, és egyben szomorú.
cintanyer 2024. 04. 01. 20:44
#843
HAJDÚ PÉTER VS ROGÁN ANTAL - PARÓDIA (By:. Peti)
https://www.youtube.com/watch?v=hf0ZYpleu0g
signal2
signal2 2024. 04. 01. 13:17
Előzmény: #839  Heisenberg
#842
Mit értesz ugyanazon út alatt? Az elmúlt 4 választáson különböző ellenzéki pártok, különböző variációban indultak, tehát soha nem volt ugyanaz az út.
Amiből nekem logikus, hogy nem az indulók személye és az indulás módja számít. Többször leírtam, hogy lényegtelen ki, hogy indul a fidesz ellen, normál gazdasági helyzetben olyan brutális a fidesz kommunikációs fölénye, hogy azzal nem lehet versenyezni.
Én örülök MP-nek, ha fideszeseket és a politikusokat tud megszólítani. Ha jellemzően ellenzéki szavazókat, akkor semmi értelme.

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek