Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 kedd, 19:28
Sok köcsög most megin min pánikol hivatalosan Amerikában ?. Putyin papa bevágott végre egy Oresnyiket ? 😂
Placi82 kedd, 19:22
Előzmény: #38295  MrSomm
10 kontraktusodnak kampo , véged. negatívba fordulsz..2026. január 1 az ezüst ára kb 73$  1 COMEX kontraktus =5000 uncia*10=50 000 uncia.Azt írtad, csak annyi cash van, ami éppen elég  jon.a leszopatos hetfoi napon az ezüst ára történelmi mértékben, közel 30% ot zuhan  miután január végén elérte a 120-os csucst .Azonnanapon , 70 dollár  volt. A mélypont És itt jön a lényeg amit probalok elmagyarázni ,de nem megy át nektek....A CME Group COMEX február 2  l a margin letèti követelmények drasztikus emelését 36%al
És rá is basztal. a januári csúcsokról 120 ről lezuhant a január 1 szintes környékére vagy alá meg ha 1 pillanatra is , a teljes profitodnak vége lett. Amint az számladon  a maintance margin  alá esik azonnali margin call jön a nyakadba .ninccs más fedezeted, és az árfolyamzuhanas és a COMEX sunyi aljas  margin tőkekoveztelmèny emelése miatt egyszerre szopod  be !!!!! ergo az  algók  a zárnak mindenedet  ,nehogy a bróker szivjon a mínuszba menő szamladdal.
Na és itt jön a képbe amit idáig nem nagyon értettetek!!!!! hogy a sunyi ""gyikemberek"" a 36%al megemelt  margin tőkekövetelmèny emelés  okoztak pánikot a piacon ezért mindenki zárni akart és végül a magas margin miatt kínos likvidaltak azaz zárták sorra hatalmas pozíciókat amik  eses mechanizmust okoztak ez olyan mint a lavina hatás egyre nagyobb lett a pánik és a baj . A megemelt margin pedig kivégzett mindenkit. Es a Bullion bankok kkiugorhattak a short pozibol ugyesen 73 as ezüst árnál. 
Plusz ajándék a gyikembereknek ,hogy minden szerencsetlen  beszart és óvatos lett és így nem probléma már az üres fizikai raktárkészlet, időt is nyertek......
2) A brokered nem szol hogy Sommer gyerek baj van , hanem ki likvidalnak  !
És itt jön a slussz poén most figyelj. Áron alul adják oda a 10kontraktusodat a market markersnek , aki a likviditást nyújtotta.🤣🤣😂 Triplan szivsz. Na ennyit szamit panik amit a 36%os margin  CME emelés okozott . !!!!!!!!!!
És akár elvihetik a JOGOSAN 1:1 re a a jelenlegi 1:16 os margin letèti tőkekovetelmenyt.
Na akkor aztán úgy leszopatnak hogy magadnak is háttal állsz .Természetesen  ezt pénteken magyar idő szerint 23 órakor jelenti be a CME,(mikor máskor)
Szívesen.  A többire is válaszolok, ha szépen beszélsz,mert tőled ezt a stílust nem vártam.es komolyan mondom !!!! 
De most vacsi készítés a gyerekeknek.
Nekem is lenne egy kérdésem . Te villamosmernok vagy programozó matematikus vagy?
Fortunee kedd, 18:35
Az ezust nagyon veszelyes helyen, ha innen fordul 60-64es zonaba is lenezhet.
En nyitottam egy shortot most 86nal
Catles1 kedd, 17:13
Előzmény: #38296  MrSomm
Hát persze, mert nem gyíkbőrbe ÖLTÖZTEK, hanem GYÍKEMBEREK! :)
MrSomm kedd, 16:34
Előzmény: #38274  Mal22
EN nem mondom, hogy nincs manipulacio, sot, biztos vagyok benne, hogy van. De azert abban is biztos vagyok, hogy nem gyikborbe oltozott kulonbozo vallasu emberek allitgatjak az arakat a tozsden. 
MrSomm kedd, 16:33
Előzmény: #38294  Bpali2
Beugratos kerdes.
Ha veszek 10 kontraktus ezustot longot, mondjuk januar 1-en. Es a vasarlas pillanataban, eppen eleg cash van (az initial marginra) a 9%-os maintanace marad vegig, nincs mas fedezet. Akkor hetfon (02.02) hany darab kontraktust fog zarni a broker, ha semmi nem valtozik, csak az ezust ara? Es tegyuk hozza, hogy a broker csak a COMEX altal elvartat varja el, nincs extra fedezeti igeny. A masodik bonusz kerdes, hogy kinek es hogyan fogjak likvidalni a  poziciojat ebben az esetben?
Mivel soha nem voltam meg futures kereskedo, foleg nem marginnal, igy en nem vagyok biztos a valaszban. Kivancsi vagyok, hogy van-e aki pontosan dollarra es kontraktrusra ki tudja szamolni. Ovakodnek a mindentudo kommenteloktol, akik ezt sem tudjak levezetni. Mert akkor azt jelenti, hogy az ezust hataridos piac alapjait sem erti. 
En nem allitom, hogy nem  lehet enelkul tudni es eltalalni az ezust arfolyam alakulasat, de fura minden estre is...
Nem celzok senkire, csak most jottem ra, hogy En nem tudom megmondani. Es veletlenul nyomtam a valasz gombra, nem Bpali2-nek celzom a kerdest.  
Bpali2 kedd, 16:07
Előzmény: #38293  MrSomm
Azért esett az ezüst mert a spekulánsokon kívül mindenkinek az volt az érdeke . Érdekes , hogy Ázsia sem húzta egyből vissza ..
MrSomm kedd, 15:52
Előzmény: #38291  Bpali2
Pedig egy ilyen durvan tulhuzott termek eseten ,amire eleg nagy hatassal van a dollar arfolyama egeszen konnyen elkepzelheto. Ha jol emlekszem az USD 1% erosodott az EUR-val szemben.
+ Trump bejenltese, hogy beszelgetnek Irannal
+ COMEX margin emeles
MrSomm kedd, 15:46
Előzmény: #38283  MrSomm
Termeszetesen nagyon kivancsi vagyok mindenki velemenyere, hogy mi lehet az emelkedes mogott. 
Bpali2 kedd, 15:45
Nem akarom teleszemetelni a topikot , de engem úgy tanítottak - ha az árfolyamra spekulálsz , mindig azt próbáld ki találni mikor épp mi mozgatja azt … persze fasza a TA de ha Trumpnpapa böffent máris  más a képlet . Ha JPM  shortba áll … azt megérzed 😂. Az ipar ha 130 USD-t akar  adni az áruért akkor nem fog mosolyogva 200- át . Jön egy új FED elnök még semmit nem csinál de a piac bemeséli magának a múlt alapján hogy ezt meg azt fogja . Na off
Bpali2 kedd, 15:29
Az a jó a tőzsdébe , hogy ismétli önmagát   . Csak ugye senki nem nézi meg . Régen miért is volt a nagy beszakadás . Pedig ha elolvassa kiszállt volna ebből időbe ..
Bpali2 kedd, 15:22
Előzmény: #38288  Bpali2
Itt már sávokban kell gondolkodunk . Láttad tegnap is . 76-79 80-83 85-87 azon belül nagy jelentősége nincs épp mennyi ..
Bpali2 kedd, 15:16
Előzmény: #38285  randomly
Nem tudom mitől féltél . Víx esett , USA emelkedett megjárták a 71,ér 73,-át .. Ha nézted  láttad arányosan jobban jöttünk fel mint a dxy . Simán lehetett 3-10 USD-t fogni . Most majd kiderül USA beveri e
Bpali2 kedd, 15:13
Előzmény: #38286  Bpali2
Sok feles szócséplés . Ehh ehh 😂
Bpali2 kedd, 15:12
Még jó , hogy mind a ketten egy tényezőt fényeztek a sokból .. Most mindenki TA-s lett mert x hónap után betalált / nagyjából / igaz 60 ön kellett volna beszállni  de ez a lüke ezüst elment inkább 120 íg . Nem mintha a Londoni bankárok összeesküvése miatt estünk volna be .. ehh 
randomly kedd, 15:07
Előzmény: #38281  Bpali2
Én csak swing tradeltem egyet tegnap ... a pénteki egy részét ma vettem vissza .. .szóval mondhatjuk hogy remegő kezű voltam.
Fortunee kedd, 14:53
Előzmény: #38280  Placi82
Ez egyelore valoban emelkedes es meg ha jelentos is, egyelore inkabb korrekcio. Semmi funda nem kell ehhez a mozgashoz, mint magyarazat. A fundamentumokhoz biztosan ertesz, de a technikai reszeben jelentos hianyossagaid vannak szerintem, amivel semmi gond nincs, de ezert nem fogsz soha teljes kepet latni es felremagyarazol szerintem dolgokat.
MrSomm kedd, 14:48
Előzmény: #38280  Placi82
Szerintem egyszeruen felkapott lett az arany es az ezust. De nem most lett felkapott, hanem vagy 2 eve a jegybankoknak. Most meg rengeteg volt kripto trader es retail trader ugrott ra hirtelen. Legalabb is nekem ez a magyarazatom a hirtelen es heves mozgasokra. 
Illetve van egy nagy adag BRICS orszagbol erkezo bevasarlas is, mert az orosz vagyonokat zaroltak. Ott az ipari kereslet. Ott vannak az indaiak. Kinaban hamarosan hosszu szunet jon. Lehet felnek, hogy nem tudnak ujranyitas utan venni kulfoldiek Kinabol. Illetve a kinai napelem gyartok, Samsung is eselyes. 
De kivancsi lennek, ha egyszer leirnad a velemnyed, hogy szerinted mi hajtja az arakat.
ASR kedd, 14:46
Előzmény: #38279  Placi82
Nem hagytam ki, szándékosan a keretekről írtam pusztán. A derivatív piacot már nem az eredeti céljára használják: a kockázatkezelés helyett kockázatépítés zajlik.
Bpali2 kedd, 14:44
Milyen jó hogy tegnap még más sírt én bővítettem 👀

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek