Baidu (HK:9888-as ticker) jó lehet, a 2025-ös évre 9,81 HKD-s részvényenkénti jövedelmet várnak (legalább is Saxo felületén ezt látom, nem néztem utána máshol), ami ha jó látom a 2024-es évhez képest +10-11%.os növekedés, P/E9,8, simán jó lehet. Én 80 HKD körnékén már lehet venném......
ALB figyelőlistás nálam (hosszú longra, pár év szépnek kéne lenni, szerintem innen minimum egy X2 benne van). Uránhoz totál hülye vagyok, ahhoz semmit sem tudok hozzátenni. Esetleg brutál rizikóval a kínai ingatlanfejlesztőt is figyelőre tettem (ha már nem hagyják bedőlni): Cina Vanke (rulettezéshez).
Én lassan kínai líthiumoson agyalok pl.: Ganfeng (Hk:01772), addig amíg a luthium forcastok ilyen vészesen szarul néznek ki...... (Nincsen kedvem már napi szinten pörgetni a tőzsdét, 20 év után.) Bár CATL hongkongi IPO-ra kíváncsi leszek, mennyi lesz a bevezetési ár, és hogy utána hogyan alakul.
Nekem csak Niom van. BABA-t nem tudtam venni, osztalekom keson jott sajnos a cegembol. Baba-ba nagyon beszaltam volna 80 hkd kornyeken (valoszinuleg még ez a szint is jo lenne beszallora tobb ev tavlataban....)
Xpev vigasztal. Abban benne vagyok, csak nem eleggel. 😂 . BABA szerintetek? Nekem kezd tetszeni, hogy kezd a kinai piac egyre kevesbe korrelalni az amcsikkal. (oke, tegnap panik volt, abbol nehez kimaradni.) Kinaban a heten uj impulzust varok, es azt sejtem BABA kimegy 145 fole nehany heten belul. Egyertelmuen menni akar, es nem tud esni ugy igazan. Csak nekem tunik sima kalandnak 180 usd a tavasz-nyar derekaig? 🙄
Nagyon szépen menetel felfelé (90,1 hkd-s hongkongi záró gyönyörű). Gratula hozzá, szép számokat produkál minden téren (símán megállás nélkül a 120 hkd-s cél árat hozhatja).
Az indexet is eladtam, mondjuk én több mint egy éves tartásban voltam, és állandóan leverték újra és újra. Most megváltozott a narratíva, és áramlik ki a pénz usából mindenhová máshová. De nincs baj, pluszban szálltam ki, és a Nioból is pluszban fogok.
Hang Seng