Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HuTi 2025. 10. 18. 12:51
Előzmény: #9818  Zoltanovitsch
Jól fordítottad, ez a hír most arról szól, hogy a jelenleg diabétesz kezelésére törzskönyvezett Rybelsus megkapta az FDA engedélyt arra, hogy kifejezetten kardiovaszkuláris szövődmények megelőzésére is használják, kórelőzménytől függetlenül.

A nagyobb hír majd az lesz ha az FDA engedélyezi kifejezetten elhízás ellen is (a hatékony súlycsökkentéshez valamivel nagyobb dózis kell a tesztek szerint).
Bob 2025. 10. 18. 11:37
Előzmény: #9817  Borisz
Daimler truck: kiváló észrevétel. Egy kis plusz kutató munka. A Daimler Truck világszerte 460 409 járművet értékesített,  a Daimler Trucks North America összesen 190 428 járművet adott el ebből, a teljes eladás kb. 40%-át teszi ki.
A teherautók nagy része amerikában készülnek. A buszok és néhány  Freightliner teherautó típus készül mexicóba. 
Ez alapján Trump bejelentésnek nem kellene negatívan érintenie a céget. 
Az árfolyama a trendcsatorna alján van, berakom a figyelő listára. Köszi a tippet!
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 18. 11:18
Előzmény: #9815  HuTi
Ejj de friss fincsi NOVO hír! :)))
FDA engedély GLP 1 gyógyszerre! Akkor ugye robbanni kék és irány fel!!! :) 
(Rosszhír alert, hogy miért mégsem várok ettől a hírtől fellövést most---a tévedés teljes jogával --csak elmélkedem) :) 
Épp tegnap este taglaltuk az USA részvények topikban a szájon át szedhetőség lehetőségeit és a NOVO-ELI párharcát (érintőlegesen).  
Észrevételeim zéró közgazdasági hozzáértéssel (de gyógyszeriperban sem dolgoztam )
Ha a Novo ezen közleménye európai idő szerint jelent meg péntek du. 5 után ÉS USA futi alatt kb semmi érdemi reakció akkor WTF??? :D  Post marketben sincs érdemi reakció kereskedés után sem!!!Ezt az ellentmondást 2 féleképp próbálnám feloldani (amíg még más is eszembe nem jut) ..s max tévedek.
1.  Itt is mint mindig, volt már erről pletyi s azt már megvették, hírre már semmi. (Erről a bejelentésről hírt nem látok Investingen lassúak! :D  Marketsreener -en ott van!) tehát kalsszik tőzsde előre árazás. Bár a hír h elfogadja - nem fogadja el... az hirtelen, így azt sztem  azért meg szokták várni ..úgy értem úgy sejtem ez tán nem teljesen árazódik be előre. Bár lehet h pont igen teljes mértékben előre megveszik ÉS csak akkor van (negatív)  tőzsdei reakció Ha NEM fogadja el az FDA, s csak a lefelé irány a meglepi. :) (Ehhez Ti jobban értetek...bár úgy vélem inkább a 2. pont lesz itt a megoldás h miért nem volt -lesz erre a hírre nagy és pozitív rekació.
2. Miről is érkezett bejelentés? HA (tehát HA!!) mindent jól értelmezek, akkor ebben a cikkben nem az a fő mondanivaló (nem követtem a fejlesztéseket és h eddig mi állt rendelkezésre ki mit fejlszt épp azokkal hol tartanak) hogy megjelent a piacon egy orális GLP gyógyszer hanem (tehát lehet már kinn volt valami hasonló) 
 Kinn volt már ORAL GLP tabi, (Hopp közben lenn kiderül h kinn van 19 óta!!!) akkor ez a közlemény "csak" arról szól  hogy KARDIVASZKULÁRIS események csökkentésére 2 típusú CUKORBETEG(EK) -SÉGEKNÉL kapott engedélyt. (A glükózkontroll a  vérben, egyértelmű a szupportív hatása) Tehát ez NEM az a nagy fogyipiac amit a piac élesen figyel. Nincsenek összehaonlító számadataim ez mekkora populációt jelent de erősen vélelmezem h töredéke  a fogyipiacénak - tehát nem nagy piac, nem nagy profitbővülés (nem az aranytojást tojó túkot jelentették most  be) 
Ezt támassza alá a közlemény: "Az FDA kezdetben 2019-ben engedélyezte a Rybelsus ®-t,  mint az első és egyetlen tabletta formájában kapható GLP-1 gyógyszert, amely diétával és testmozgással együtt javítja a 2 -es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttek glikémiás kontrollját."
Tehát aminek most örültünk volna az már 2019 óta engedélyezve van!
S mi sztem inkább erre (döntés -FOGYI!!)) várunk: 
"A Novo Nordisk emellett kiegészítő kérelmet nyújtott be az Egyesült Államokban a szemaglutid napi egyszeri, szájon át szedhető készítményére, Wegovy ® kereskedelmi néven , elhízás kezelésére. A döntés várhatóan még idén megszületik." ..áll a közleményben. 
HA a tablettás Wegovy engedélye meglesz ÚGY h ELI és senki más meg nem előzi akkor rakéta.
Lehet nézni távcsövekkel a nagy krátert a Holdon...amit a NOVO részvényárfolyam vert bele. :D 
"3.  A Ti gondolataitok ami nekem nem jutott eszembe. :)))
(S ha magamat is jól értem akkor lehet h még idén kellene jó beszállót lesnem, Ha akarok NOVO-t tartani???   Hmmmmmmm......... megfontolás megfontolás)  :)  
Borisz 2025. 10. 18. 08:26
Daimler Truck:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251018/nagy-csapas-a-kulcsfontossagu-szektornak-trump-alairta-a-vamokat-794122
Szeptember végén az amerikai elnök azt mondta, hogy az intézkedés célja a gyártók védelme a "tisztességtelen külső versennyel szemben" és hogy a lépés olyan vállalatoknak kedvez, mint a Paccar tulajdonában lévő Peterbilt és Kenworth, valamint a Daimler Truck tulajdonában lévő Freightliner.
5000 2025. 10. 18. 05:28
Előzmény: #9797  thinkpositive
Egy részét én is nyitóban adtam.
Kiváncsian várom a folytatást!😊
buythedip 2025. 10. 17. 20:58
Renault, Stellantis, OMV néz ki talán jól.
buythedip 2025. 10. 17. 20:48
Bayer 11 nap, -11%
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 17. 17:20
Előzmény: #9807  Leno
Ha hétfőn kizöldül minden, akkor ez egy jó beszálló lehet. Néhány %-ra mindenképp.
Én viszont most már azt akarom, hogy szakadjon le, zárja mindenki a shortjait és induljon tiszta lappal.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 17. 17:14
Előzmény: #9806  oldrider
Nem ilyen rossz a helyzet azért. Sokkal jobban néz ki most, mint 26 alatt. A mai csökkenés egy részét is visszahozta. A jelentés is kell, hogy adjon neki egy lökést. Én 3 napra vettem mégis 1,5 hónapot ültem benne. Te sem tartod még olyan régen. Szerintem jobb helyen vagy, mint bármelyik autósban.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 17. 15:08
Előzmény: #9809  thinkpositive
NEEEE! :D :D :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 10. 17. 14:33
Előzmény: #9804  thinkpositive
NOVO
A nyakvonalról tuti pattanni fog mert
Nem állok benn még vételen !!! :D 
Trump tvítel mindjárt megint h: " Xi barátomnak megin xar napja volt ezért esett a NOVO (is) de adtam neki Carprazine-t Whiskivel így megint everithing will be fine"
(Amúgy ez a nyakvonal nagyon szép..  techinkailag nagyon szépen ül rajta... ejj fundás hír lesz itt tán ami innen megadja az irányt) pl a fenti tvít   :)))
Leno 2025. 10. 17. 14:28
HelloFresh vajon újra beszálló szinten? 
oldrider 2025. 10. 17. 13:20
Előzmény: #9805  thinkpositive
A pénz a zsebedben van! A Vonovia egy defenzívnek csúfolt pénztemető. Előbb fognak felmenni az autósok, mint ez!
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 17. 11:49
Előzmény: #9798  oldrider
Pár nap múlva kiderül jó döntés volt-e. Nyitás után eddig egyelőre inkább oldalazás van. Délután pedig meglátjuk Trump milyen lábbal kel ma. :)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 10. 17. 11:43
Előzmény: #9794  Zoltanovitsch
https://www.portfolio.hu/uzlet/20251017/trump-nekimegy-a-fogyast-segito-csodaszereknek-szakad-a-novo-nordisk-arfolyama-793924
Leért a nyakvonalhoz, innetől lesz érdekes.
Ahogy nézem az előző nagy esés is egy fejváll után jött. (ez persze semmire nem garancia)
https://invst.ly/1cs-fx
Benn állsz már vételen? :D
labdaszedo 2025. 10. 17. 11:07
Előzmény: #9793  buythedip
Szerintem még nem tört ki. Talán ma.
lukskypoker
lukskypoker 2025. 10. 17. 10:27
Előzmény: #9800  riskmanagementisnice
Egyszerűen adják/adták a szektort.
Nekem olybá tűnik.
AXA, Allianz, Hannover, Uniqa, VIG, stb. (CIG)
riskmanagementisnice 2025. 10. 17. 10:19
Előzmény: #9800  riskmanagementisnice

ezt találtam, de erre nem egyértelmű, miért kellene esnieVienna Insurance Group offers to buy Germany's Nuernberger for $1.61 billion | Reuters

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek