Sziasztok! Van nagyobb osszeg EUR kulfoldon, azt elutaltam a webkincstar EUR szamlamra. Meg nincs jovairva, de rajottem megsem akarok EUR allampapirt venni. Akkor most ezt rogton ki tudom utalni egy EUR bankszamlara, vagy mik a lehetosegeim?
Ha usa fennterthato lenne nem kellenenek trumpi intezkedesei. Kulker deficit van. Gyengitik dollart 400hufrol 350 ala ment. A korábban dollar elszamolasu termekek mar juanban es eurban szamolodnak el. A drogbiznisz is attert zomeben a kriptokra es mas valutakra. A dollar kotveny sem elsodleges befektetes. Ki fog epulni egy uj pentugyi giro rendszer. Usa csak eroszakkal zsarolassal tudja fenntartani kereskedelmi kapcsolatait befolyasi ovezeteit es sapokat vet ki. Csak egyenlo felek kolcsonos tiszteleten alapulo kapcsolata a tartos.
Neked lehet semmit nem kond. Aki most kezd állampapírotni lehet mond. Összefoglalója a cikknek: "Júniusban új lakossági állampapír-sorozat jelent meg a piacon, amely továbbra is komoly érdeklődést vált ki a befektetők körében. a jelek szerint most is sokan keresik a biztonságos és kiszámítható hozamot. Az állampapírok iránti lelkesedés nem lankad, a lakosság továbbra is bízik a fix kamatozású befektetésekben. A MÁP Plusz új sorozata fix, sávosan emelkedő kamattal érkezett, miközben a BMÁP és FixMÁP értékesítése is rekordokat dönt. Mutatjuk a részleteket." A semminél több can már csak az összefoglalóban.
a könyvépítés után ma jön a kötvények háromszoros túljegyzés utáni végső árazása, az egyes lejáratok mennyiségeinek meghatározása és a kötvények allokációja, de nem ismert a kibocsátási tájékoztató sem, úgyhogy a kérdés még korai
vajon meddig tart (persze ha nem csak valami véletlen), hogy a kincstár közelíti a kisbefektetőknek szánt eladási hozamát a referenciahozamhoz? (a ref hozam a nagy szereplők egymással kötött üzletein alapszik) * mert: ha jól néztem, pont három hónapja és három napja a ref hozam 7.21% volt és a 35/A eladási hozama 6.80%, amelyen a kisbefektető a kincstári árfolyamjegyzésen megvehette, míg pénteken a ref hozam 7.16% lett és 6.84%-on lehetett megvenni a kincstártól a 35/A-t ma pedig a referenciahozam 7.12% lett és 6.86%-on lehet megvenni a kincstártól a 35/A-t tehát alacsonyabb ref hozam mellett magasabb hozamon lehet hozzájutni (azaz relatíve olcsóbban)... szvsz lehet persze, hogy mindez csak véletlen... (és a vételi/eladási árfolyamkülönbözet azonban változatlan, nagy) * (A fentiek nem befektetési tanácsok!)
"Szomszéd is 4 óra bejelentéssel keres 600000 Ft a szegény építőipari vállalkozónál." . Cimbora felesége óvónőkent nettó 525.000,- Január elsejétől kb nettó 640.000,-(szja mentesség, 40 alatti, két gyermek). Plusz béremelés? Van itt pénz kérem.
Magyar Állampapír tulajok