A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Egyelőre nyitva egy lehetséges fülescsésze kialakulása is. Ha ez a verzió lenne, az 398 körülre mutatna. Ott az esés 62-es fibója is. Meglátjuk a mai nap végét.
Forint USDHUF 2 certi van nyitva. EURHUF 1 certi van nyitva. A távolságok 12 forint kb es 7 forint. Heti változás kb 1 forint es 70 fillér között. EURHUF valószínűleg alj építés a következő hetekben. Nem biztos, hogy új aljat még csinál . A divergenciat erdemes lesz figyelni. Az USDHUF esetében a 325 os meg lesz ezen a héten szerintem. Év végi manipulációk érdekesek lesznek. Forint ideje néhány héten belül lejár.
Inverz H&S-t ezzel ferde nyakvonallal személy szerint nem láttam bele… Láttam másnál, ilyen formán oktrojáltnak tűnt(nem kalkuláltam vele), persze ettől még működhet. GBP/USD-vel nagyon hasonlóan mozogtak eddig, most font kicsit másképp reagált napi csúcs után…lefordult, napos gyertya kifejezetten szolid. Mondjuk lehet itt a menedékbe vonulás a holnap reggeli adatközlésnek szól.
Lejtos nyakvonal miatt kerdeses. Klasszikus pelda szerint nem tul jo, de mivel az alj utani mozgas eroteljesen hajaz egy ascending triangle-reis, es mindket esetben nyakvonal felett van az arfolyam, igy jo nak gondolom. Belul napos bull flag is van. Mindharom 1.18 koruli minimalis celarat valoszinusit nekem. Ami 1.618 fib ext egyben az elso LH-ra vetitve (ez meg egy bearish kontextusba is belefer)
Ebben 3 setup is volt/van. A kontextus inkabb a kerdes. Reszemrol a napos K-k setup a legfontosabb. Szimmetrikus hsz meg keplekeny lehet, inv fej-vall talan megbizhatobb lehet.
Nekem h4-d1 bullish. - kitort a bazis csatibol - h4 devergencia konvergencia kombo - d1 K-k, szepen konvergalo HH -rsi daily MA horog - fib ext 100-at elhagytuk. (1.618 van emlekeim szerint 1.18 kornyeken) -momentum fenntarthato bull. -korabbi medve csuzli lehetoseg besult -klasszikus szimmetrikus haromszog minta lehetoseg Ez igy nekem 1.16 felett bullish. Nagyon ugy tunik inv h&s volt az alj. Szerintem csucs tamadas lesz ebbol. Aztan majd eldonti a paic, hogy mit akar.
Ezt gondolom én is. Nagyon nem ment a lefelé. Valaki FF topikba betette hét elején EWI DXY prognózisát. D1 decembere 101+ szintet vártak(!?), ami teljesen szembe ment azzal ami FED döntés ismeretében borítékolható volt. Nem is értettem…. Sokszor gondolkodtam az előfizetésen, de az ilyen nem is tudom milyen plebshez is eljutó “elképzelések” gyorsan meggyőzőnek az ellenkezőjéről. Nem biztos, h annyira kell az nekem. Éjszaka tettem be pozit. Hát nem sikerült. Mire Eu nyitott el is ment…. H1/H4 RSI túl vett lassan D1 is. Persze ez önmagában nem jelent semmit, de szemmel láthatóan nyomják, nyúlik ez a hullám felfelé H1 exponenciális. Nagyon nézegetem, hol lehetne beszállni, de franc se tudja hol tetőzik(eredeti TP-men túl van) egy komolyabb Pull back nélkül - H4-n - mondjuk nem. De no problem, mert max M15 csinál korrekciókat. Szóval azt hiszem itt a vége idénre. Ünnepek alatt nem szeretnek pozit.
Nagyon benne van a pakliban, hogy a novemberi setup egy nagyobb mozgas eleje lehet. Elso korben 1.18 fole kell menni. Klasszikus Szimmetrikus hsz celara boven 1.22 folott lehet. Ha ezt megcsinalja, akkor szvsz realisan elo lehet venni a nagy 3 hullam ertelmezest is, persze csak ovatosan. Korabbi fraktal szerintem megtort. https://imgur.com/a/Ru9du6S
Reméltem, h ad beszállító, de most nem. Ahogy nézem a hét és valószínűleg az év hátralevő része (jövő hét) már kuka. Ez már csak jövő év elején. —— Fed előtt, alatt, közvetlenül után nincs trade(nálam).
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!