Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond szerda, 13:23
Előzmény: #2125  Sehmet
"Az egy hibás következtetés, hogy ez a részvény nem lehet 5k-7k között azért, mert lefelé az ellenállásnál úgy gondolom, hogy 2.600 az erős lesz. Ebből még nem következik, hogy pár év múlva nem lehet annyi, amikor már a BUX-ban is benne van."
.
O te nem evek mulvarol beszeltel es fel se merult benned hogy 7000 rol meg esni fog. Dehat mdgszoktam a multat nagyobb ugyeknel is szereted atirni miert tenned itt is maskent. 
.
A baj nem a velemenysddel van hanem a direkt hazugsagoddal. 7000 ota folyamatosan irogatod hogy itt meg itt veszel majd. Aztan mikor rakerdeznek kesobb kiderul hogy csak eladtal 5000 nel is. Ide a rozsdas bokot hogy amikor 3000 ala ment akkor se vettel. Csak itt " nem tozsdei tanacsadaskent" irtad.
.
En nem vagyok frusztralt. Mitol lennek. Nekem nem 7000 en vett MBH reszvenyem van amit most 2600 ert adhatnek el hanem pl telekomom 1700 korulrol ami lassan ugyanannyit er. Az viszont tenyleg bosszant hogy pofatlanul tolod tovabb itt ugyanazt a manipulalos szoveget 1.5 eve. NULLA onreflexioval sot valosagtagadassal.
Peterbond szerda, 13:15
Előzmény: #2124  nyugdijas64
"Nem csak (sőt nem is elsősorban) a "helyi MHB-s munkavállalók" etették őket, hanem a jegyzésben érintett forgalmazók, akik a jegyzés lezárultáig 4000 felett "támasztották" az árfolyamot, a záráskor pedig pillanat alatt eltűntek, sztem ezzel tiltott árfolyambefolyásolást elkövetve a MAR szerint."
.
Azok is. En ezekrol tudok tobbet mert apameknak is nagyon ajanlgattak itthon. Egyenlore jobban jart azzal hogy mondtam neki hagyja csak szepen Telekomba. Hat mar majdnem pariban van az arfolyam.
Solar976
Solar976 szerda, 10:02
Erősnek látszik az eladói nyomás. Következő jelentésnél kiderül mennyi pénzt talicskázott ki a NER.
nyugdijas64 2026. 04. 28. 17:46
Előzmény: #2136  Sehmet
Köszönöm a tudományos :) magyarázatot és a minősítgetést. Amúgy a tőkemegfeleléssel kapcsolatos kifejtés semmiben nem ellentétes azzal, amit írtam. De akkor nézzük a számokat: A beszámoló szerinti saját tőke 1261 mrdFt. Így a Tier 1 alapján a bank elvben ennek a 33-szorosáig, azaz 41613 mrdFt-ig hitelezhetne, ha erre a betétállomány lehetőséget nyújtana. Ehhez képest a fordulónapi hitelállomány 5819 mrdFt volt, a betétállomány pedig mintegy 7400 mrdFt. Azaz a meglévő saját tőke alapján a bank most is hétszer annyit hitelezhetne, ha a betétállomány engedné. Ezekhez a számokhoz képest az eredeti javaslat szerinti osztalék 39,9 mrdFt összege (amivel most nőtt a saját tóke) sem nem oszt, sem nem szoroz. Szóval nem ez az osztalék elmaradásának oka, bármit is nyilatkozik erről Barna.
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 28. 10:52
Előzmény: #2135  nyugdijas64
Ez csak tippelgetés. A közgyűlésen lévő informátorom szerint az Opus-nál dolgozó egyik igazgatósági tag terjesztette elő azt a módosító javaslatot, hogy ne fizessen a bank osztalékot, amit - a közgyűlés előtti ülésén - az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság is támogatott. Persze, ha valakinek fogalma sincs arról, hogy mit ír, alapvető szabályokkal nincs tisztába, annak lehetnek ilyen, félresikerült hozzászólásai. De akkor én elmondom. Van egy, un. "tőkemegfelelési mutató", ami azt jelenti, hogy a bankoknak a kockázattal súlyozott eszközeikhez (hitelekhez) képest meghatározott arányú saját tőkével kell rendelkezniük. Az eredménytartalék is a saját tőke részét képezni. Mindemellett van egy un. "tőkeáttételi mutató" is, és ez a szabályozás korlátozza a tőkeáttétel mértékét, függetlenül a hitelek kockázatától. Az általános előírás, hogy a Tier 1 (elsődleges) tőke nem lehet kevesebb a teljes kitettség 3%-ánál, ami elméletben maximum 33-szoros hitelezést tenne lehetővé, de a biztonsági tartalékok miatt ez a gyakorlatban alacsonyabb. Szóval így függ össze a hitelezéssel. Egyébként már nincs "nevenincs megmaradt takszöv", még a részvénytársasággá alakult takarékszövetkezetek is beolvadtak már az MBH-ba. A szolgáltatás, különösen az informatikai rendszerben igazat kell adnom, mivel én is ügyfelük vagyok, és az egyelőre még nincs a csúcson, finoman fogalmazva. A Netbrókeren például nem lehet day trade-elni, mert csak szakmailag a "fizikai készlet alapú" elszámolást tud a rendszer, ami azt jelenti, hogy csak azt látja fedezetnek, ami már könyvelve lezárult (vagyis a T+2 napos ciklus végén van), míg a "jogi készlet" már a megkötött, de még el nem számolt ügyletek egyenlegével is kalkulálna. Az, hogy ez utóbbin még csak "dolgoznak", jelzi az integráció mélységét.
nyugdijas64 2026. 04. 28. 10:10
Előzmény: #2134  Sehmet
Ez egy Barnától megszokott felbeszélő nyilatkozat, amiben semmilyen konkrétum nincs, csak olyan igéretek, amikkel már tele a padlás. Pl.: "Négy akvizíciót hajtottunk végre." De bölcsen elkerüli, melyek voltak azok (nevenincs megmaradt takszövök). Hasonlítsuk ezt össze annak az OTP-nek a nemzetközi akvizícióival, amelyiknek Barna a versenytársaként akarja láttatni az MHB-t! Az pedig vicc, hogy azért nincs osztalék, mert annak a tervezett összegével is a hitelezési lehetőségeket növelik. Ez az összeg eltörpül a jelenlegi hitelállomány mellett is. Egy bank nem a saját tőkéjét hitelezi, hanem a betétállományt. Osztalék azért nincs, mert MP-ék szóltak, hogy LöLö egy buznyákot sem kaphat, ezért aztán a többi tulajdonos is így járt (l. még MOL). Barna eszmefuttatása a 2007-es válságról pedig éppen fordítottja a valóságnak. Akkor ugyanis a külföldi tulajdonú bankok mentették az itteni leányaikat, a magyar bankoknak  meg állami mentőöv kellett. Mivel a jegyzés okán - sajnos - én is ügyfelük lettem, első kézből tapasztalom azt a fényévekben mérhető különbséget, ami az ő szolgáltatásaik, és pl. egy Erste szolgáltatásai között van.
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 28. 09:36

Barna Zsolték alkalmazkodnak az új helyzethez, sőt növekedni is akarnak. Azon sem csodálkoznék, ha a feltörekvő újellenzék bankja lenne.
.
 Mi vár az MBH Bankra a kormányváltás után? - Megszólal a vezérigazgató - Portfolio.hu
Solar976
Solar976 2026. 04. 27. 21:01
Előzmény: #2131  betesharcos
Ha a bank a saját stratégiája révén dönt így akkor elképzelhető amit írsz. De ha tervez osztalékot fizetni azzal büszkélkedve, hogy évről évre növekszik az osztalék és utána a közgyűlésen leszavazzák,  akkor ott valami nem stimmel és utólag nem hiszem el a "jönnek az uniós pénzek és kell a lóvé, mert beindul a hitelezés" című mesét.
gemes.bp 2026. 04. 27. 18:33
Előzmény: #2131  betesharcos
Csak ne feledd hol és melyik bankról van szó, a rv szárnyal, még jegyzés után is
betesharcos 2026. 04. 27. 18:24

Sokat gondolkodtam ezen a van osztalék vagy nincs osztalék dolgon, meg amiket mondtak a cikkben. Rákerestem a neten és nekem ezt dobta a “gép”: Ha egy bank lemond az osztalékfizetésről és a hitelezésbe forgatja a nyereségét, az nem probléma vagy óvatosság kérdése — hanem matematika. A banki tőkeáttétel sajátos szerkezete miatt minden visszatartott forint a piacon többszörösen fejti ki hatását: nagyobb hitelállomány, magasabb kamatbevétel, erősebb mérleg és végső soron magasabb részvényesi érték. A nem fizetett osztalék tehát valójában nem elveszett pénz, hanem felerősített pénz. 
eszpe2 2026. 04. 27. 16:46
Előzmény: #2127  Solar976
1000-2000 / 5 Ft
2000-5000 / 10 Ft
gemes.bp 2026. 04. 27. 16:44
2520
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 27. 16:35
Előzmény: #2126  gemes.bp
Szerintem az már jó beszálló - nekem is, de ez nem tőzsdei  tanácsadás, csak vélemény a tévedés lehetősségének a fenntartásával. 
Solar976
Solar976 2026. 04. 27. 16:33
Elképzelhető hogy 2500 alatt vált az árlépésköz?
gemes.bp 2026. 04. 27. 16:10
480-nál egy csomag vétel várakozik
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 27. 16:03
Előzmény: #2119  Peterbond

A tőzsde nem hit kérdése! Én is vallásos vagyok, de nem ebben! Akkor leírtam a véleményemet, és még azt is odaírtam, mint most, hogy meg tőzsdei tanácsadás, és benne van a tévedés lehetősége. 
.
Az egy hibás következtetés, hogy ez a részvény nem lehet 5k-7k között azért, mert lefelé az ellenállásnál úgy gondolom, hogy 2.600 az erős lesz. Ebből még nem következik, hogy pár év múlva nem lehet annyi, amikor már a BUX-ban is benne van. Persze, nem győzöm kihangsúlyozni, hogy ez nem tőzsdei tanácsadás, és hinni sem kell benne! Ez a részvénye nem alkalmas a daytrade-es kereskedésre. Ez az én véleményem!
.
Amit a végén frusztrációdban írtál, azt inkább ignorálom. 
nyugdijas64 2026. 04. 27. 16:02
Előzmény: #2091  Peterbond
Nem csak (sőt nem is elsősorban) a "helyi MHB-s munkavállalók" etették őket, hanem a jegyzésben érintett forgalmazók, akik a jegyzés lezárultáig 4000 felett "támasztották" az árfolyamot, a záráskor pedig pillanat alatt eltűntek, sztem ezzel tiltott árfolyambefolyásolást elkövetve a MAR szerint. Amúgy érdekes összehasonlítás: az OTP árfolyama  az utolsó két év alatt háromszorozott (15000-ről 45000-re), ezé a fosé pedig harmadolódott (9000-ről 2600-ra). Az pedig e legjobb vicc, hogy az eredménytartalékba helyezett nyereséget a "hitelezés felfuttatására" használják, merthogy a mostani beszámoló szerint is náluk a legalacsonyabb a hitel/betét arány, azaz a meglévőt sem tudják kihitelezni (szerencsére). Ebből akkor lesz normális bank, ha előbb kivizsgálták az összefoltozást és reparálták az akkor elkövetett csibészségeket, élen az MKB szingapuri strómanon keresztül Mészároshoz kerülésével. Addig marad a párialét. Nem vagyok büszke arra, hogy engem is árvertek a jegyzéssel.
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 27. 15:54
Előzmény: #2120  Peterbond
Ezek szerint nem értetted, amit írtam! Mi volt abban olyan olyan, ami neked értelmezési nehézséget okozott? Azért "ismét", mert a részvényjegyzésnél is beszálltam, de abból nem következik, hogy az akkor jegyzett részvényeim ne lennének meg, ugyanis még egyet sem adtam el azokból. Ha most lemegy 2.500 környékére, akkor megint beszállok, ami a magyar nyelv szabályai szerint azt jelenti, hogy már volt beszállásom.  
Sehmet
Sehmet 2026. 04. 27. 15:49
Előzmény: #2121  Ivanhoe
De ettől ugye lehet még nekem az a véleményem, amit írtam? Nem muszáj azzal egyetérteni, de majd meglátjuk. 
Ivanhoe 2026. 04. 27. 15:27
Előzmény: #2106  Sehmet
Semmi sem mutatja egyelőre, hogy pontosan 2.600-nál megáll az esés, és az támasz lenne, ha működne, nem pedig ellenállás.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek