Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 12:32
Orbán stratégiai nyugalommal nem csinált semmit az energetikai infrastruktúránk védelmével.
Most is csak a választási vereségének közelgő réme billentette ki a nyugalmából.
bullrider csütörtök, 12:29
Előzmény: #79991  Murdoch
Ne terelj kicsi!
Arra válaszolj amit kérdezetm: MEGÉRTE?
bullrider csütörtök, 12:27
Előzmény: #80012  Zolix1
Szerintem meg az fáj nektek, hogy a tényelges tudás és a szakértelem, nem a moszkvapárti kormányzati csicskamédia szakértőinél van!
bullrider csütörtök, 12:25
Előzmény: #80032  szieszta
Kicsi, ha elzárod a csapot, akkor az szerződésszegés;)
Ha felrobbantod, akkor meg lehet másra mutogatni!
bullrider csütörtök, 12:23
Előzmény: #80035  Dehogynincs
És mivel települnek ki?
Gulyáságyúval?
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 12:03
Szalay-Bobrovniczky: Katonáink felmérik a helyszíneket, hamarosan megindul a kitelepülés az energetikai infrastruktúrához
https://telex.hu/belfold/2026/02/26/szalay-bobrovniczky-kristof-energetikai-infrastruktura-felmeres-katonasat
__________ 5. év !! _________
A szomszédban zajló háború ötödik(!) évében. Miközben évek óta veszélyhelyzeti rendeleti kormányzás van.
Az azóta már megboldogult Szovjetunió is folytatott hideg- és hibrid háborút Európa és a nato ellen.
Shortelek csütörtök, 09:23
Előzmény: #80029  Murdoch
Címet olvastam el az feltételes mód, ennyi.
szieszta csütörtök, 09:23
Előzmény: #80025  Shortelek

Én nem vagyok oroszpárti, de az nekem is fura lenne, ha az oroszok robbantották volna fel a vezetéket, ha náluk is van csap. Ha kell elzárom, ha kell, megnyitom.
Nem teszem tönkre  a többmilliárdos beruházásomat, ha még hasznomra lehet.
Murdoch csütörtök, 09:16
Előzmény: #80024  Istvan78
A költség jogos, de ne fárassz már ezzel a szerencsenmosdatással, amikor egy berepülő 10.000 dolláros drón miatt a lengyelek ugrottak a nato 4-es cikkelyre. Nem muszáj lépni, meg lehet délibábozni, hogy szerinted ezt az állami terrorakciót megérdemli ezt az európai unió, csak ne gyere a nemzetközi joggal, szuverenitással és a többi elkopott dologgal. Bizonyára ugyanezt írnád, ha mondjuk az oroszok művelnének vmi hasonlót a kontinensen. És nem is a lényeg, az első évben ment a hiszti, hogy most már akkor a komplett natonak kellene nekimenni az oroszoknak, mert lám mi történik. Aztán jön az, hogy ja, ez ukrán művelet volt, akkor spongyát rá, jogosan tették (!?)... A cikket meg azért linkeltem, hogy vedd már észre, hogy ez a nord streames projekt az usa érdekeit zavarta, tökmindegy hogy Biden/Trump. Nem akarnak túl erős európát, régi dolgok ezek, ezt is vagy 10x linkeltem, ahogy az első nato főtitkár mondotta vala:
https://osteuropa.lpb-bw.de/fileadmin/_processed_/a/d/csm_NATO_Zitat_Ismay_1200_a92aff3108.webp
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 09:13
Gyarmati István Orbán bejelentéséről: „Ez a nehéz a hibrid hadviselésben, nagyon sok a sebezhető célpont”
https://hvg.hu/360/20260226_gyarmati-istvan-kritikus-infrastruktura-vedelme-biztonsagpolitika-hamis-zaszlo
...Nem most kellett volna elrendelni a kritikus infrastruktúra fokozott védelmét, hanem már jóval korábban. Egy olyan helyzetben, amikor a szomszédos országban háború van, több uniós országban pedig szabotázscselekmények történnek, akkor ez indokolt lenne – mondta a HVG-nek Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. Azt is hozzátette, a helyzet Európában jelenleg olyan, hogy bármi megtörténhet. ...
________ fizetős _______
A cikk vége fizetős.
Itt a fő kérdés az, hogy eddig tett-e bármit is Orbán a kritikus infrastruktúra fokozott védelméért és ha tett, akkor miért nem tudta most is csendben megtenni.
Murdoch csütörtök, 09:03
Előzmény: #80025  Shortelek
Csak olvasni kéne tudni:
"a Bundesgerichtshof által közzétett dokumentumból egyértelműen kiderül, Ukrajnát gyanúsítják a történtekért."
"A testület megállapítása szerint az akció egy hírszerzési művelet volt, amivel Németország szuverenitása is sérült, a vezetékek ugyanis az ország ellátását szolgálták."
De nem számít,  akkor jelen állás szerint drukkolj továbbra is egy európai uniót megtámadó terrorista ukrán rezsimnek. Vagy írd le, hogy nem az ukránok találták ki, hanem az usa, csak akkor a hülye Trumpozás nem működik.
totoro
totoro csütörtök, 08:54
Na ki támogatja Európában a háborút?:
Facebook
nyugdijas csütörtök, 08:30
Előzmény: #80026  Dehogynincs
Eszement vezérunk a békéért harcol. Ugy mint Rákosi Sztalinnal, Kádár Brezsnyevel Orbán Putyinnal harcolnak a békéért. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 07:37
Ukrán akciótól tart Orbán Viktor, ezért katonákat vezényelnek a kiemelt energetikai létesítményekhez
_________ háborús hisztéria _________
Kitört volna az ukrán-magyar háború vagy csak háborús hisztériát szít a kormánypropaganda?
Shortelek csütörtök, 06:00
Előzmény: #80018  Murdoch
"Irányadó döntés született Németországban: Ukrajna felelhet az Északi Áramlat felrobbantásáért"
A felelhet szerinted kijelentés, szerintem feltételes mód, te mindjárt tutira vetted, ilyenek a muszka trollok.
Istvan78 szerda, 23:53
Előzmény: #80023  Murdoch
Gondolom ezt a 100 milliárdot gondoltad elegendőnek a hasadra ütve. Valójában:
.
"A két gázvezeték (Északi Áramlat 1 és 2) összesített építési költsége körülbelül 17-18 milliárd eurót tett ki, amelynek jelentős részét német vállalatok finanszírozták. Fontos megjegyezni, hogy a német állam közvetlenül nem fektetett be a projektekbe, a költségeket magáncégek és hitelmegállapodások fedezték. "
.
Az a szöveg nem arról szól, hogy amerikai függőséget akarnak. Amúgy egy szövetséges országtól mégiscsak jobb bizonyos mértékig energiafüggőségben lenni, mint ellenségestől. Merkel azzal próbálta Putyint mérsékletességre bírni, hogy növelte az orosz energiafüggőséget. Nem kellett volna. A háborút Ukrajna ellen így se tudta lekerülni, az oroszok meg amint lehetett manipulálták fel az árat, aztán meg elzárták a csapokat. Mint egy ellenséges ország szokott.
Murdoch szerda, 23:27
Előzmény: #80022  Istvan78
He? Most akarták üzembe állítani. Közel 100 mrd euros befektetés volt és nem javítható, csak az, amelyiket nem árasztotta el teljesen a viz. Amúgy:
https://www.newsweek.com/nord-stream-pipeline-sabotage-sets-new-crisis-between-nato-russia-1747663
“ We, as Allies, have committed to prepare for, deter and defend against the coercive use of energy and other hybrid tactics by state and non-state actors," the statement said. "Any deliberate attack against Allies' critical infrastructure would be met with a united and determined response."
De lefordítom, az usa nagyon nem akarta az orosz energiafüggőséget (már régen se). Ők amerikai függőséget akartak. 
Istvan78 szerda, 23:03
Előzmény: #80020  Murdoch
Egy használaton kívüli vezetéket robbantották fel, amelyik javítható. Egyébként hagyd, hogy a némtek döntsék el, hogy cselekednek, Tudom, te  mindenkit utasítanál, aki az oroszok érdekei ellen tesz valamit.
Istvan78 szerda, 23:00
Előzmény: #80020  Murdoch
Az oroszok négy éve támadják Ukrajna (polgári) energetikai infrastruktúráját, azaz négy éve állami terrort művel Putyin? Ha neki szabad négy évig azt csinálni, akkor Z.-nek is szabad ekkor-akkor.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek