Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2025. 10. 22. 18:39
Előzmény: #75578  Murdoch
A drága ruszkijaid ismét civil célpontokat támadott kõztük egy ovodát is, ki is a náci?
tom122 2025. 10. 22. 18:29
Előzmény: #75577  Dehogynincs
Ez az 1933 as esemény csak a Te képzeleztedben él,mint meghatározó tényező az ukránok számára.Te szereted az ukránokat ?
Murdoch 2025. 10. 22. 18:21
Előzmény: #75575  Istvan78
Nem áttárgyaltuk, hanem letagadtál mindent is, ha meg magát a nato-s ütemtervet, együttműködési szakaszokat linkeltem, legyintettél. A feldarabolás meg annyira hülyeség, hogy maga Kaja Kallas mondta:
https://theowp.org/incoming-eu-foreign-minister-approves-of-breaking-russia-into-smaller-states/
Szóval ennyit erről, letyintgess tovább, ezért nem érdekli az oroszokat a nyugati humbug, pontosan tudják, hogy át lesznek verve. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 17:39
Előzmény: #75576  tom122
Ez a képzeletedben élő szép orosz-ukrán barátság az 1933-as éhínséggel kezdődött vagy vannak régebbi gyökerei is?
https://mult-kor.hu/20140303_10_teny_az_ukrajnai_ehinsegrol
tom122 2025. 10. 22. 16:55
Előzmény: #75567  Dehogynincs
Lehet,hogy Putyin nem a háború mellett döntene ha vissza tekerhetné az időt, meg az is lehet,hogy Zelenszkij sem döntött volna úgy,hogy nem egyezik ki Putyinnal még a háború megindítása elött,és az is lehet,hogy az ukrán nép is megbánta már a Majdant,föleg azok akiknek a családtagjaik meghaltak ,megsérültek a háborúban.
Még ma is szépen barátságban élhetnének az ukránok és oroszok ha marad az oroszbarát kormány és azt nem távolítják el puccsal.
Istvan78 2025. 10. 22. 16:52
Előzmény: #75566  Murdoch
Az 1-2. pontot már százszor áttárgyaltuk, nem úgy volt, ahogy írtad. Orsozország  feldarabolásának szándéka meg egy hülyeség, honnan veszed ezt?
.
"A keleti töbnbmilliárd ember" érti ezt...röhejes dolgokat beszélsz. Kínában nem kérdezi meg az állampárt, hogy akarják-e támogatni az oroszokat ebben a háborúban, mint ahogy általában semmit nem kérdeznek ebben a diktatúrában. Az indiai embereket nem érdekli ez a jháború és a kormány nem is támogatja, legfeljebb valamennyi szimpátiát mutat Putyin felé az olcsó olajért, amit aztán üzemanyagként szépen továbbad a világnak.
Istvan78 2025. 10. 22. 16:46
Előzmény: #75561  GrizzlyG
Most csak Donbaszt kell kiüríteni? Ne viccelj már, állandóan összevissza változtatgatják, mi kéne nekik a békéhez. Tegnap Lavrov azt mondta, a békéhez meg kell szűnjön a szerinte náci rezsim. Meg mindig azt mondják, hogy a háború eredeti okait kell megszüntetni, de azt nem specifikálják, hogy azok mik. Azért nem, mert így bármikor előhúzhatnak a kalapból valamit, ami szerintük eredeti ok.
Istvan78 2025. 10. 22. 16:40
Előzmény: #75564  tom122
Nyomós oka volt Putyinnak a háborúra: szeretné minél jobban megközelíteni a hajdanvolt Szovjetunió hatalmát, szeretne ezzel dicsfényt szerezni magának. Ezért az ábrándért neki nem nagy ár pár százezer orosz halott és sebesült. Az ukrán oldali veszteségekről nem is beszélve.
Phylaxa 2025. 10. 22. 16:21
Előzmény: #75545  Istvan78
Megkapjuk a választ, milyest bekebelezik Donbasz-t. Arra azért vigyázni kell, hogy visszafelé nem tárgyalhatsz az időben. Tehát amikor ez megtörténik, akkor elmondásuk szerint békét akarnak kötni. Ha jól értettem eddig, akkor egy biztonsági zónával és Ukrajna NATO csatlakozásának elfelejtésével. Meglátjuk, hogy így lesz-e.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 16:19
Orbánnak várnia kell a jutalomfalatra - így ír a világsajtó a meghiúsult budapesti csúcsról
https://hvg.hu/360/20251022_trump-putyin-orban-budapest
A  szellemi féltestvérek nem találkoznak a magyar fővárosban, az európaiaknak pedig ki kell használniuk ezt az időt, hogy Donald Trump lelkére beszéljenek és semlegesítsék  a putyini propaganda mérgét. A magyar kormányfő pedig csak később kaphatja meg jutalmát – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
...
A többieknek az eddiginél sokkal határozottabban meg kell torolniuk a miniszterelnök illojalitását és blokádpolitikáját. Világossá kell tenniük a magyarok számára is, hogy a jövőre a Nyugat és Kelet, a demokrácia és a diktatúra közül kell választaniuk az urnáknál. ...
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 16:13
Budapest bust shows pressure works on Putin
https://www.washingtonpost.com/opinions/2025/10/21/budapest-summit-putin-zelensky-ukraine/
It’s been said that Russians never miss an opportunity to miss an opportunity. Thankfully for Ukraine, Russian President Vladimir Putin’s shambolic autocracy has been doing its best to live up to the saying. After Putin convinced President Donald Trump to hold a head-to-head summit in Budapest, it took less than a week for it to fall apart.
...
Russia’s summer offensive has clearly failed. The Economist estimates that, at the current pace of advance, it would take Russia until June 2030 to seize all of the territories it has annexed on paper. With every passing month, the human toll keeps rising. At some point, that could translate to instability at home for Putin. The deal available — some territory for Russia, robust security guarantees for Ukraine — will remain the most likely final outcome, no matter when the war ends. Rattling Russia’s cage some more might bring Putin to his senses.
Törölt felhasználó 2025. 10. 22. 16:05
Ezt en mar tobbszor megkerdeztem es nem kaptam valaszt. :)
Kerdesem volt az esetleges tamadas okakent, hogy vodkazgattak es valaki feldobta ‘te, nem tamadjuk meg ukrajnat’ , erre Putyin ‘de, jo buli szerintem is, menjunk’
Biztosan kb. Igy tortent. :)
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 15:05
Előzmény: #75566  Murdoch
Te érted, amit írsz?
"Az oroszok meg nem bízhatnak senkiben, hát fel akarták darabolni őket."
Az oroszok bízhatnak Orbánban és Ficoban is.
Az idézett mondatod második felében nem értem, hogy ki és kiket akar földarabolni.
Kibe vagyok állítólag annyira szerelmes, hogy csalódás fenyeget?
Az étlapos mondatban értem a szavakat, de értelmes jelentést nem tudok belőlük dekódolni. Megfogalmaznád az én szintemen is?
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 14:46
Lényegesnek tartom és többször be is írtam.
Az ok-okozati összefüggés már filozófiai kérdés, de vannak véletlen jelenségek. Már csak a Heisenberg-féle határozatlansági reláció miatt is.
A makrovilágban is dönthetsz pénzfeldobás alapján.
Senki sincs minden információ birtokában és senki sem tudja, hogy a legjobb módszerekkel dolgozza-e föl az adatokat. Putyin erőszakszervezetekben szocializálódott és eszerint súlyozza vagy érti az információkat.
Korántsem biztos, hogy ha visszatekerhetné az időt, akkor megint a háború mellett döntene.
Murdoch 2025. 10. 22. 14:17
Előzmény: #75562  Dehogynincs
De. A tiltakozás miatt könnybe lábad a szemem, már csak a 2014-es ukrajnai yenki puccs miatt. Két beavatkozás biztos történt a semleges Ukrajnánál, utána jött az agresszor. 
1. 2008, erőszakos nato csatlakozás belebegtetése. Megjegyzem, deklaráltan semleges államról van szó, alkotmány miatt sem ment volna és ahol az állampolgik SEM támogatták a nato belépést, hát pontosan tudták mire megy ki a játék és milyen következményei lehetnek. 
2. Az usa által is bevallott 2014-es puccs, ahol egy demokratikusan megválasztott ámde oligarchát döntöttek meg. És jöttek más oligarchák, szóval nem ez itt a lényeg. 
Na és még erre is 8 év után jött az agresszió, szerintem esélytelen hogy megértsd, nem azért mert bonyolult, hanem mert szerelmi csalódássá fajulna a dolog. Merthogy a nyugat számára az orosz föderáció területe étlappá változott. Na a fentieket keleten az a pár milliárd ember pontosan érti. Az oroszok meg nem bízhatnak senkiben, hát fel akarták darabolni őket, az egy dolog, hogy Trump beígér valamit, de lehet jövőre leváltják. Mint ahogy írtam, alighanem az erő nyelvén pontot tesznek az ügyre, ha nem kapnak biztonsági garanciákat (is).
Törölt felhasználó 2025. 10. 22. 14:00
Bejelentette Vlagyimir Putyin: nukleáris hadgyakorlatot kezd Oroszország
tom122 2025. 10. 22. 13:39
Előzmény: #75562  Dehogynincs
Jó,akkor Te miért nem tartod azt lényegesnek, hogy miért támadta meg Putyin,Ukrajnát ? Vagy szerinted csak úgy, minden ok nélkül tette ?A világban semmi sem történik ok nélkül,mindenben van ok-okozati összefüggés. Nem az a lényeg,hogy mi mit gondolunk erről a háborúról,mert,gondolhatjuk,hogy nagy baromság volt azt elindítani, Putyin hozott egy döntést aminek nagyon is nyomos oka kellett, hogy legyen,a számára,nem a mi számunkra,mert nem mi hoztuk a döntést,és azoknak az információknak sem vagyunk a birtokában,aminek birtokában lehetett Putyin,amikor a nyílt katonai konfliktus mellett döntött, és lerohanta Ukrajnát.
Törölt felhasználó 2025. 10. 22. 13:24
Lövöldözés volt a szerb parlament épülete előtt
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 10. 22. 12:35
Előzmény: #75559  Murdoch
Az eu nem akart háborút. 
Már a Krím annektálása ellen is tiltakozott. Amikor még front sem volt és Trump még jóval az első elnöki ciklusa előtt állt.
A tagországok többsége a háború kezdete óta szállít fegyvert Ukrajnába és sorra hozza a szankciókat Oroszország ellen.
Az agresszor kezdett háborúzni. Ezt miért tartod szóra sem érdemesnek?
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 10. 22. 11:28
Előzmény: #75560  Kolyok
De mi lesz, ha összeomlik a front és elkezdenek az ukránok visszavonulni...
Most csak a Donbaszt kellene kiüríteni. Nem egy lehetetlen deal, még ha nem is egyszerű. 
Zselét állítólag kidobta trump a térképeivel együtt. Teljesen felesleges már a vérontás. Csak rossz és még rosszabb között lehet választani. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek