A falunkban is sok nőt megerőszakoltak, pl nagynéném, ha a férjük, gyerekük meg akarta védeni simán agyonlőték. Most meg mennek az orosz baráti kommentek meg ujságcikkek. én kérek elnézést! A német katonák uriemberek voltak (civilekkel) ezekhez képest.. mármint a falumbeliek ezt mondták.. egybehangzóan! (Mondjuk ők nem zsidók voltak.) Ugyan ez mehet ukrajnában is. A barbár az barbár!
Hát ma megnéztem az m1 hiradot. Tényleg gáz hogy mennyire az orosz oldalt mutatja, félelmetes! Na meg a megyei szennylapunk a kisalföld - lölöművek, ami semmit!! nem ir a háborurol, csak hogy viktorunk békét akar, meg hogy jol ellátjuk a menekülteket. megagáz!
A hangsúly azon van, hogy "terveznek rendszeresíteni". Mint ahogy az Armata helyett sikerült pár tucat T-90est kinyögni, azoknak is nagy része a Távol-Keleten van, elég kérdéses hadbavethető állapotban. Ukrajnában már párat elvesztettek, amit odavittek. Javelin ugyanúgy szétszedi, mint bármelyik másik konzervdobozt, bármennyit is korszerűsítettek rajta "olcsón", semmit nem ért.
A linkelt cikkel kapcsolatban pár dolog: T-14 Armata: "A 2015-ben bemutatott szuperfejlett tank azonban eddig nem mutatkozott be Ukrajnában, néhány szakértő szerint ennek egyik oka, hogy valójában nem is épült belőle elegendő bevethető darab." vs Wiki Az orosz védelmi miniszter 2018-ban bejelentette, hogy a T-15-höz hasonlóan a T-14 harckocsi sem kerül tömeges gyártásra (32db-t rendeltek 2021-ig), mivel a felújított T-90 és T-72B harcjárművek teljesítik harcértékét jóval olcsóbban. Szuhoj Su-57 "...eddig olyan keveset sikerült legyártaniuk, hogy még köteléket sem képesek alkotni" vs Wiki Az orosz légierő 2024-re 24 db egységet és 2028-ra összesen 76 db-ot terveznek rendszeresíteni. A másik három gyakorlatilag úgy jó, ahogy, nem tudom mire gondolt a sok csúsztatással a Költő.
sajnos azért hívjuk putlernek, mert ugyanazt csinálja, mint nagy elődje... Ha már a hadserege csődöt mondott, jöjjön a megtorlófegyver, a V2 hiperszonikus verziója. Szép dolog is ez, hogy saját beteges ideológiája mentén több orosz ajkú embert gyilkolt le, mint eddig a modern Oroszország bármelyik ellenfele. Ugyanaz, mint Sztálin, több oroszt ölt meg, mint Hitler. Ja, csak ő grúz volt... Putler meg elvileg orosz...
Csak nehogy a létüket érezzék fenyegetve! Peszkov arról is beszélt, hogy Oroszország csak akkor vetné be nukleáris fegyverarzenálját, ha a "létét érezné fenyegetve". https://www.portfolio.hu/global/20220322/elmondta-a-kreml-mikor-vetnek-be-az-orosz-atomfegyvereket-534865 Én attól félek, hogy a sok kudarc miatt szépen előveszik azt, ami nincs Ukrajnának. Most tömik oda a modernebbnél modernebb fegyvereket, amivel nem tudnak mit kezdeni.
hmm, na igen, pár hete értekeztünk itt erről, ideért az újságírás is. Mint akkor írtam, sz*rból nem lehet várat építeni. Ami hadifelszerelést putler elveszít most, azt a Szovjetunió hosszú évtizedek alatt, a sok csatlósállam és a saját lakossága kizsákmányolásával halmozta fel. Ma már nem tudja pótolni. Újakat meg, tömeggyártásban nem tud kreálni, csak párat a moszkvai felvonulásra félkész állapotban. A modernkori Orosz Föderáció gazdasági ereje egyszerűen már nem elég egy ütőképes hadsereg fenntartására. Pénz, pénz, pénz... Ami ezután meg már még úgy nem lesz. https://www.origo.hu/nagyvilag/20220321-rettegett-orosz-szuperfegyverek.html
"Most Putyin volt az, aki rosszul mérte föl a katonai és gazdasági erejét, és irreális célokért – a birodalom részleges visszaállításért – indított támadó háborút Ukrajna ellen. Most Oroszország az agresszor, és bárhogyan visítozik állami propagandája a donbászi „ukrán népirtásról” – fekete abszurd, de a magyar kommentkultúrát nézve nem eredménytelen –, most ő követi el Mariupolban és másutt azokat a háborús és emberiesség elleni bűntetteket, amiket 1945 óta a náci Németország megkülönböztető jegyének állított be." https://parameter.sk/putyin-tervez
Németek nem támogatják az enbargó kiterjesztését az energia szektorra nyilatkozta a német kancellár kedden. ( meg a magyarok és a hollandok sem). Így lesz pénze a háborúra putyinnak, euban meg lesz olaj és gáz. Patt helyzet. Addig tart a háború míg az oroszok el foglalják ukrajnát, de mivel usa, eu ad fegyvereket így sokáig fog tartani.
"Lemama és Lepapa úgy gondolta, hogy a háború végét is jobb volna Füreden átvészelni. Amikor már a sarkon voltak az oroszok, az ötvenes éveiben járva is dekoratív Lemama azt gondolta, hogy illő módon kellene fogadni a katonákat. Nekiállt hát teát főzni és szendvicseket készíteni, de sajnos a Vöröshadseregnek egészen más jellegű igényei voltak. Mire mindenki végzett, Lemama félhalott volt. Utána még egy hónapot élt, férje ápolta és végig ott ült az ágya mellett a füredi panzóban. Balatonarácson temették el." https://index.hu/fortepan/2019/07/14/cholnoky_veszprem_nagykep_mi_videkunk_csaladtortenet/
Áruld már el nekünk kérlek, hogy egy idegen hadsereggel megszállt országnak hogy a búbánatban képzeled te a védelmét, ha nem fegyverrel? Tényleg érdekel.... Azt a sok ostobaságot, amit itt egyesek összeszakértőznek....
Csak egy kis részlet Mihail Gorbacsov Elvtárs reptéri atrocitásából! "Gépünk indulásáig van még bőven idő, leülünk a hatalmas repülőtéri
csarnok egyik kis kioszkja előtti asztalhoz. Odalépek a pulthoz, és teát
kérek. Az idősebb kiszolgálónő villámló szemekkel odatekint Gorbacsov
felé:
– Neki nem adok semmit, ő szétverte a Szovjetuniót – mondta olyan hangosan, hogy ezt Gorbacsov is meghallotta.
Gorbacsov
a kemény kritika hallatán felállt, a tőle megszokott nyugalommal,
határozottsággal a pulthoz lépett, és mosolyogva nyújtotta a kezét a
felszolgálónőnek.
– Engedje meg, hogy bemutatkozzam, és kérem, mondja el, mi a
problémája – mondta nagyon közvetlen hangon, majd megmondta a nevét, és
várta a reakciót.
Az előbb még nagyon haragos, indulatos asszonyt leforrázta Gorbacsov
kedvessége, hangneme. Láttam, hirtelenjében azt sem tudja, hogyan
reagáljon, mit mondjon. Arra egyáltalán nem számított, hogy ma
Gorbacsovval találkozik, és hogy Gorbacsov ilyen kedves hangnemben
beszél vele.
HIRDETÉS
– Nyugodtan mondja el, amit gondol, nem haragszom meg semmiért – bátorította őt Gorbacsov.
– Hát, én csak azt akartam mondani, hogy nekem nagyon jó volt a
Szovjetunió idején… Én nagyon szerettem a Szovjetunióban élni… Nekem
akkor jobb életem volt, mint most – mondta egyre inkább felbátorodva az
felszolgálónő.
Gorbacsov nem szólt közbe. Állt nyugodtan, összekulcsolt kezét a pultra tette, és kíváncsian várta a további szemrehányásokat.
– Maga szétverte a Szovjetuniót, azóta mi nem élünk jól: a fizetés
kevés, az árak magasak, kevés a munka, a nyugdíj semmire se elég.
– No, adjon egy teát nekünk, aztán válaszolok magának mindenre – mondta Gorbacsov továbbra is végtelenül nyugodt hangnemben.
A középmagas, tömzsi felszolgálónő morgott valamit magában, de azért csak elkészítette a teát, és elénk tette a pultra. Közben Gorbacsov huncutul rám nézett, majd odasúgta nekem:
– Várj csak, majd én elmagyarázom neki!
Nagy nyugalommal kavargatta a teáját, kicsit tudatosan húzta az időt, némileg feszítve a hangulatot, majd belekezdett.
– Emlékszik még maga a nyolcvanas évekre? Azt mondja, jól élt. De
akkor már üresek voltak a boltok, sokszor az élelmiszerjegyekre sem
lehetett semmit kapni. Hát miféle jó élet volt az? – kérdezte higgadt
hangnemben.
– De előtte volt mindenünk, mehettünk nyaralni, volt mit enni, volt
lakás, munka… – válaszolta egyre jobban kapkodva a levegőt az asszony.
–
Még hogy szétvertem a Szovjetuniót? De hiszen én csak visszaadtam
mindenkinek, ami az övé volt. A grúzoknak Grúziát, a litvánoknak
Litvániát, a magyaroknak Magyarországot… Lehet, ez sok orosznak nem
tetszett, de a Szovjetunióban sok nép élt, és nem minden volt a miénk –
mondta Gorbacsov, közben bele-belekortyolt a teájába."
OROSZ-UKRÁN háború