A legnagyobb baj hogy az alalszabály auditbizottsaga reszletezeseben ugy kezdi hogy "fuggetlen"tagjai...na ezt a szót kellene torolni...meg magyarazni mint az It-nél...de a governence miatt még igy is érzékeny maradna a téma...
Igen, én is ma dolgoztam Laci, a klubbot sem tudtam csinálni délelott.4 cégnek irtam levelet, 1 ik az Akko...amugy simán javithato, de igy nem jo szerintem ahogy van.Egy szot kell torolniuk es jo lehet.Ezt kuldom el.Ha Kt Urral rápillantatok akkor elkuldom még ma.ime: Tárgy: Észrevétel a 2026. április 23-i Közgyűlés előterjesztéseivel és az Alapszabály-tervezettel kapcsolatban Tisztelt AKKO Invest Nyrt. Igazgatótanács / Kedves Beatrix Alulírott, mint a Társaság részvényese, a 2026. április 2-án közzétett közgyűlési előterjesztéseket és az Alapszabály-tervezetet áttanulmányozva az alábbi észrevételt teszem, és kérném a Társaság szíves tájékoztatását: Az Alapszabály-tervezet 11.1. pontja kifejezetten rögzíti, hogy: „Az Auditbizottságnak a Társaság Közgyűlése által az Igazgatótanács független tagjai közül megválasztott tagjai...”Ezzel szemben a 13/2026. (IV. 23.) számú határozati javaslat az Auditbizottság tagjává kívánja választani Gyáfrás Sándor urat. Gyáfrás Sándor úr azonban a Társaság jelenlegi vezérigazgatója, így a Polgári Törvénykönyv (Ptk. 3:289. §) és a tőkepiaci szabályozás értelmében operatív vezetőként nem minősül független tagnak. Sőt, a Ptk. szerinti ötéves „lehűlési időszak” miatt egy esetleges vezérigazgatói lemondás esetén sem válna azonnal függetlenné.Fentiek alapján a határozati javaslat és az Alapszabály tervezett 11.1. pontja között feloldhatatlan szövegszerű ellentmondás feszül: a tervezet szerint csak független tag választható, miközben a jelölt nem független. Ez a jövőben jogi bizonytalanságot és a határozat megtámadhatóságát vonhatja maga után.Kérdéseim a Társasághoz:
Hogyan kívánja a Társaság feloldani a 11.1. pontban rögzített függetlenségi követelmény és a jelölt nem független státusza közötti ellentmondást?
Tervezik-e az Alapszabály szövegének módosítását a Közgyűlésen a jelölés jogi összhangjának biztosítása érdekében?
Várom megtisztelő válaszukat a közgyűlést megelőzően.Üdvözlettel:
Jelentés 127. oldal alja: a folyamatban lévő projekteknél várhatóan elszámolható bevétel: cca 11,8 MRD Forint... Érdemes a jelentést tüzetesen átolvasni...
Az IT-re van szabály, hogy legalább felének függetlennek kell lennie. Az idézett 291. (2) szerint az AB csak független tagból állhat.
Nyilván a Százholdas pagonyban mindenki Nyuszi barátja és üzletfele, szóval valós függetlenségre nem lehet számítani, de törekedjünk legalább törvényileg függetlennek látszó jelöltekre.
Igen latom, de a nejem szerint nincs e vmi 2/3-os szabály...mintha ugy emlekezne....de lehet nincs passz ...de még akkor is igen erzékeny kerdés mert ő semmiképpen sem fuggetlen....a gilller holding szinten ok...de o meg a neo igh-ja...hát kivancsi leszek erre.Mindenkeppen én Önnel értek 1et...hisz nem ellenorizhetem azt amit csinálok.
Koszönöm Kt Ur, igyekszem.Akkor még történni kell dolgoknak...de ebben az esetben a furcsa az, hogy nincs jelolve uj vezérigazgato...mi az oka annak hogy nem egy fust alatt intézik?..biztos nem az hogy nem tudjak ki lesz....vagy hogy lesz...
Ptk 3:291. § (2) Az auditbizottságot a közgyűlés a felügyelőbizottság vagy az
igazgatótanács független tagjai közül választja. Az auditbizottság
legalább egy tagjának számviteli vagy könyvvizsgálói szakképesítéssel
kell rendelkeznie.
Ptk 3:287. § (1) Függetlennek minősül az igazgatótanács tagja, ha a részvénytársasággal az igazgatótanácsi tagságán és a társaság szokásos tevékenységébe tartozó, az igazgatótanácsi tag szükségleteit kielégítő ügyleten alapuló jogviszonyon kívül más jogviszonyban nem áll. (2) Nem minősül függetlennek az igazgatótanács tagja, ha a) a részvénytársaság munkavállalója vagy volt munkavállalója, e jogviszonyának megszűnésétől számított öt évig;
Amjt irtak azt fogják, de abban meg tul jokat irnak...ez fura.. kozben még ervényes am a tőkeemelés most is ..pár nap amikor nem tud akvizni....az uj meg ujra nagy akaptoke 20x-a ...csak most az alaptoke is nagyobb....jo winges cucc bejonne ...akkor nyami lenne
Remélem majd ezt a cikket teszik ki a honlapjukra, márha lesz egy kis idejük részvényesi értékteremteni! Sajnos ez a valóság! A kamuszöveget meg ideje lenni levenni a honlapról, mint már sokszor írtam! Megtévesztő, félrevezető, szégyenteljes!!!
Nagyon jó a cikk!!! Mintha én írtam volna... Éppen csak azt nem kérdezik meg a menedzsmenttől, meg Verestől, hogy miben látja évek óta a részvényesi értékteremtést, meg ne használják a transzparencia szót ha nem tudják mit jelent!!! Lehet vitatkozni nagy stratéga AKKO vezetés!!!
Igen, de az utobbi be fog kovetkezni.. erdekes modon az egyetemi neo beruhazast a jelentés befényezi de bet kozlemeny nem volt rola... majd atovasom tuzetesebben am...csak ez még fura volt.
Én azt emeltem ki, hogy a VG sem az AKKO pénzügyi teljesítményébe köt bele, hanem abba, hogy ez egyáltalán nincs összhangban a tőzsdei teljesítményével és a részvényesi értéknöveléssel.
inkább úgy kérdezném meg, hogy Steinberg Úrnak hol a helye? És Beatrixnak? Mert szerintem egyiknek sem az AKKO-nál. Én egy operatív vezetőt és egy értelmes kommunikátort szeretnék látni. Nem két bábot.
Ez a vg teljesen kormanypárti, ez leveheto az oldalárol.Most meg lehet mas lesz a szitu...na amit még kinyomoztam, hogy ez a Gerő igazi nagykutya-akviziciok terén.
Érdemes elolvasni a Világgazdaság mai cikkét az Akko-ról...úgy tűnik, hogy már a profiknál is kiveri a biztosítékot mind az árfolyam szintje, mind pedig az osztalékfizetés hiánya vs. éves eredmények. Ez biztató, hátha a nyilvánosság elkezdi piszkálni Vereséket, hogy lépjenek végre valamit.... Befektetés: rekordot rekordra halmoz az AKKO - Világgazdaság
jó dolog az, hogy hagyták, hogy téves információra hagyatkozva felüljenek egy csomóan a vonatra? szerintem nagyon nem korrekt. ami itt megy, az meg balfaszkodás.
marha komoly cég az is. Amikor SZIT lett a cég, kiállt JD a shareholderek elé, hogy "gyerekek, bárhogy is lesz, én egy kanyi vasat nem fogok kifizetni nektek?" NEM! Hagyta, hogy menjen a hype és felvigyék az árfolyamot 1000Ft fölé. Majd az összes osztalékjavaslatot lesöpörte. Idén arra hivatkozva, hogy tavaly elköltötte az össze pénzt, megint nem marad a kincstárban semmi. Milyen érdekes. És ez így lesz évről-évre. Semmi gond nem lenne ezzel, de akkor mi a pöcsömnek lett SZIT? Jaaaa hogy megvezetni a befektetőket jó pofa muri volt, meg elkerülni bizonyos kötelezettségeket. Na hát ennyit az Appeninn komolyságáról.
Ez egy elátkozott f..s papír.Jobb cég,mint az appeninn ,az árfolyam meg kevesebb ,mint a fele.A vezetés is jó bal,,,asz,azért toporgunk,így egy helyben.A nyereség egy részét ki kellene fizetni osztalékként,mindjárt lenne benne mozgás.Ezért kár a tőzsdén lenni,a napi 1-2 milliós forgalmával.Fizessék ki a részvényeseket,aztán vezessék ki.
Akko fórum