Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_kt_ ma, 13:59
Előzmény: #21333  Toka
A megoldás erre az, hogy jelölik az új IT jelöltet AB tagnak is, vagy Mező Gyulát.
_kt_ ma, 13:55
Előzmény: #21334  Toka
Mindegy mi van az alapszabályban, a Ptk rendelkezik erről, az attól eltérő alapszabályi rendelkezés semmis.
Toka ma, 12:36
Előzmény: #21333  Toka
A legnagyobb baj hogy az alalszabály auditbizottsaga reszletezeseben ugy kezdi hogy "fuggetlen"tagjai...na ezt a szót kellene torolni...meg magyarazni mint az It-nél...de a governence miatt még igy is érzékeny maradna a téma...
Toka ma, 12:27
Előzmény: #21332  LACI82
Igen, én is ma dolgoztam Laci, a klubbot sem tudtam csinálni délelott.4 cégnek irtam levelet, 1 ik az Akko...amugy simán javithato, de igy nem jo szerintem ahogy van.Egy szot kell torolniuk es jo lehet.Ezt kuldom el.Ha Kt Urral rápillantatok akkor elkuldom még ma.ime:
Tárgy: Észrevétel a 2026. április 23-i Közgyűlés előterjesztéseivel és az Alapszabály-tervezettel kapcsolatban
Tisztelt AKKO Invest Nyrt. Igazgatótanács / Kedves Beatrix
Alulírott, mint a Társaság részvényese, a 2026. április 2-án közzétett közgyűlési előterjesztéseket és az Alapszabály-tervezetet áttanulmányozva az alábbi észrevételt teszem, és kérném a Társaság szíves tájékoztatását:
Az Alapszabály-tervezet 11.1. pontja kifejezetten rögzíti, hogy: „Az Auditbizottságnak a Társaság Közgyűlése által az Igazgatótanács független tagjai közül megválasztott tagjai...”Ezzel szemben a 13/2026. (IV. 23.) számú határozati javaslat az Auditbizottság tagjává kívánja választani Gyáfrás Sándor urat.
 Gyáfrás Sándor úr azonban a Társaság jelenlegi vezérigazgatója, így a Polgári Törvénykönyv (Ptk. 3:289. §) és a tőkepiaci szabályozás értelmében operatív vezetőként nem minősül független tagnak. Sőt, a Ptk. szerinti ötéves „lehűlési időszak” miatt egy esetleges vezérigazgatói lemondás esetén sem válna azonnal függetlenné.Fentiek alapján a határozati javaslat és az Alapszabály tervezett 11.1. pontja között feloldhatatlan szövegszerű ellentmondás feszül: a tervezet szerint csak független tag választható, miközben a jelölt nem független. Ez a jövőben jogi bizonytalanságot és a határozat megtámadhatóságát vonhatja maga után.Kérdéseim a Társasághoz:
  • Hogyan kívánja a Társaság feloldani a 11.1. pontban rögzített függetlenségi követelmény és a jelölt nem független státusza közötti ellentmondást?
  • Tervezik-e az Alapszabály szövegének módosítását a Közgyűlésen a jelölés jogi összhangjának biztosítása érdekében?
  • Várom megtisztelő válaszukat a közgyűlést megelőzően.Üdvözlettel:
    LACI82 ma, 10:43
    Jelentés 127. oldal alja: a folyamatban lévő projekteknél várhatóan elszámolható bevétel: cca 11,8 MRD Forint...
    Érdemes a jelentést tüzetesen átolvasni...
    Toka csütörtök, 23:30
    Előzmény: #21330  _kt_
    Igen, szerintem is Kt Úr.Köszönöm.
    _kt_ csütörtök, 22:40
    Előzmény: #21329  Toka

Az IT-re van szabály, hogy legalább felének függetlennek kell lennie. Az idézett 291. (2) szerint az AB csak független tagból állhat.

Nyilván a Százholdas pagonyban mindenki Nyuszi barátja és üzletfele, szóval valós függetlenségre nem lehet számítani, de törekedjünk legalább törvényileg függetlennek látszó jelöltekre.
    Toka csütörtök, 21:54
    Előzmény: #21328  _kt_
    Igen latom, de a nejem szerint nincs e vmi 2/3-os szabály...mintha ugy emlekezne....de lehet nincs passz ...de még akkor is igen erzékeny kerdés mert ő semmiképpen sem fuggetlen....a gilller holding szinten ok...de o meg a neo igh-ja...hát kivancsi leszek erre.Mindenkeppen én Önnel értek 1et...hisz nem ellenorizhetem azt amit csinálok.
    _kt_ csütörtök, 21:43
    Előzmény: #21327  _kt_
    "Nem minősül függetlennek [...] jogviszonyának megszűnésétől számított öt évig;"
    _kt_ csütörtök, 21:41
    Előzmény: #21326  Toka
    Kevés lenne az új vezérigazgató, nézze meg a 287. (2) végét még egyszer.
    Toka csütörtök, 21:40
    Előzmény: #21325  _kt_
    Koszönöm Kt Ur, igyekszem.Akkor még történni kell dolgoknak...de ebben az esetben a furcsa az, hogy nincs jelolve uj vezérigazgato...mi az oka annak hogy nem egy fust alatt intézik?..biztos nem az hogy nem tudjak ki lesz....vagy hogy lesz...
    _kt_ csütörtök, 21:23
    Előzmény: #21324  Toka
    Nagyon jó észrevétel!

Ptk 3:291. § (2) Az auditbizottságot a közgyűlés a felügyelőbizottság vagy az igazgatótanács független tagjai közül választja. Az auditbizottság legalább egy tagjának számviteli vagy könyvvizsgálói szakképesítéssel kell rendelkeznie.

Ptk 3:287. § (1) Függetlennek minősül az igazgatótanács tagja, ha a részvénytársasággal az igazgatótanácsi tagságán és a társaság szokásos tevékenységébe tartozó, az igazgatótanácsi tag szükségleteit kielégítő ügyleten alapuló jogviszonyon kívül más jogviszonyban nem áll.
    (2) Nem minősül függetlennek az igazgatótanács tagja, ha
    a) a részvénytársaság munkavállalója vagy volt munkavállalója, e jogviszonyának megszűnésétől számított öt évig;

Ezek alapján a válasz: sehogy.
    Toka csütörtök, 19:26
    Kozben beleneztem ami furcsa s a legfurább higy Gyafras hogy lehet Audit bizottsági tag?Szerintetek?
    Toka csütörtök, 17:26
    Előzmény: #21322  LACI82
    Amjt irtak azt fogják, de abban meg tul jokat irnak...ez fura..  kozben még ervényes am a tőkeemelés most is ..pár nap amikor nem tud akvizni....az uj meg ujra nagy akaptoke 20x-a ...csak most az alaptoke is nagyobb....jo winges cucc bejonne ...akkor nyami lenne 
    LACI82 csütörtök, 17:14
    Remélem majd ezt a cikket teszik ki a honlapjukra, márha lesz egy kis idejük részvényesi értékteremteni! Sajnos ez a valóság! A kamuszöveget meg ideje lenni levenni a honlapról, mint már sokszor írtam! Megtévesztő, félrevezető, szégyenteljes!!!
    LACI82 csütörtök, 16:47
    Előzmény: #21313  marlowe01
    Nagyon jó a cikk!!! Mintha én írtam volna...
    Éppen csak azt nem kérdezik meg a menedzsmenttől, meg Verestől, hogy miben látja évek óta a részvényesi értékteremtést, meg ne használják a transzparencia szót ha nem tudják mit jelent!!! Lehet vitatkozni nagy stratéga AKKO vezetés!!!
    Toka csütörtök, 16:42
    Előzmény: #21319  marlowe01
    Igen, de az utobbi be fog kovetkezni.. erdekes modon az egyetemi neo beruhazast a jelentés befényezi de bet kozlemeny nem volt rola... majd atovasom tuzetesebben am...csak ez még fura volt.
    marlowe01 csütörtök, 16:30
    Előzmény: #21316  Toka
    Én azt emeltem ki, hogy a VG sem az AKKO pénzügyi teljesítményébe köt bele, hanem abba, hogy ez egyáltalán nincs összhangban a tőzsdei teljesítményével és a részvényesi értéknöveléssel.
    orbitalis csütörtök, 16:25
    Előzmény: #21312  simonzoli13
    inkább úgy kérdezném meg, hogy Steinberg Úrnak hol a helye?
    És Beatrixnak?
    Mert szerintem egyiknek sem az AKKO-nál.
    Én egy operatív vezetőt és egy értelmes kommunikátort szeretnék látni.
    Nem két bábot.
    Borisz csütörtök, 16:09
    Előzmény: #21308  simonzoli13
    részvényesi szempontból én látok paritást
    Toka csütörtök, 16:03
    Előzmény: #21315  marlowe01
    Igen Marlowe Ur, de a kormanykozelit ez jobban fényezi, ez az en velemenyem.A holgy igen jo valasztasa volt Veresnek, gondolom ertheto miért.
    marlowe01 csütörtök, 15:58
    Előzmény: #21314  Toka
    Igaz.
    De azt ők is elismerik, hogy rekordot rekordra halmoz az Akko, és ennek ellenére az árfolyam a béka segge alatt....
    Toka csütörtök, 15:54
    Előzmény: #21313  marlowe01
    Ez a vg teljesen kormanypárti, ez leveheto az oldalárol.Most meg lehet mas lesz a szitu...na amit még kinyomoztam, hogy ez a Gerő igazi nagykutya-akviziciok terén.
    marlowe01 csütörtök, 15:47
    Érdemes elolvasni a Világgazdaság mai cikkét az Akko-ról...úgy tűnik, hogy már a profiknál is kiveri a biztosítékot mind az árfolyam szintje, mind pedig az osztalékfizetés hiánya vs. éves eredmények. Ez biztató, hátha a nyilvánosság elkezdi piszkálni Vereséket, hogy lépjenek végre valamit....
    Befektetés: rekordot rekordra halmoz az AKKO - Világgazdaság
    simonzoli13 csütörtök, 15:45
    Előzmény: #21311  orbitalis
    Szerinted, hol kellene lennie az árfolyamnak?
    orbitalis csütörtök, 15:43
    Előzmény: #21310  simonzoli13
    jó dolog az, hogy hagyták, hogy téves információra hagyatkozva felüljenek egy csomóan a vonatra?
    szerintem nagyon nem korrekt.
    ami itt megy, az meg balfaszkodás.
    simonzoli13 csütörtök, 15:40
    Előzmény: #21309  orbitalis
    De, legalább hagyta ott a menedzsment, hogy menjen a papír 1000-ig, itt még a 300-at se tűrik.
    orbitalis csütörtök, 15:36
    Előzmény: #21308  simonzoli13
    marha komoly cég az is.
    Amikor SZIT lett a cég, kiállt JD a shareholderek elé, hogy "gyerekek, bárhogy is lesz, én egy kanyi vasat nem fogok kifizetni nektek?" 
    NEM!
    Hagyta, hogy menjen a hype és felvigyék az árfolyamot 1000Ft fölé.
    Majd az összes osztalékjavaslatot lesöpörte.
    Idén arra hivatkozva, hogy tavaly elköltötte az össze pénzt, megint nem marad a kincstárban semmi.
    Milyen érdekes.
    És ez így lesz évről-évre.
    Semmi gond nem lenne ezzel, de akkor mi a pöcsömnek lett SZIT?
    Jaaaa hogy megvezetni a befektetőket jó pofa muri volt, meg elkerülni bizonyos kötelezettségeket.
    Na hát ennyit az Appeninn komolyságáról.
    simonzoli13 csütörtök, 15:31
    Az appenin jóval komolyabb cég, a kettő nincs párításban, nagyon nincs !
    orbitalis csütörtök, 15:18
    Előzmény: #21303  ronaldinyo
    100M átlag napi forgalom alatt nem engedném, hogy premiumnak nevezhessenek egy papírt.
    ez xtend kategória
    Atti67 csütörtök, 15:16
    Ez egy elátkozott f..s papír.Jobb cég,mint az appeninn ,az árfolyam meg kevesebb ,mint a fele.A vezetés is jó bal,,,asz,azért toporgunk,így egy helyben.A nyereség egy részét ki kellene fizetni osztalékként,mindjárt lenne benne mozgás.Ezért kár a tőzsdén lenni,a napi 1-2 milliós forgalmával.Fizessék ki a részvényeseket,aztán vezessék ki.
    simonzoli13 csütörtök, 14:47
    400-at még atomvillanas alatt is kell hogy érjen..
    simonzoli13 csütörtök, 14:37
    Előzmény: #21303  ronaldinyo
    Ez a vicc, hogy már ez is csoda..
    ronaldinyo csütörtök, 14:34
    azé valaki vett 20k 242
    simonzoli13 csütörtök, 14:20
    Előzmény: #21301  simonzoli13
    Feljebb kellene már lennünk, mint az Opus.
    simonzoli13 csütörtök, 14:12
    Nem értem az egészet, egy jó jelentésre vártunk, és semmi!

Topik gazda

lea39
    lea39
    3 2 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek