benne van valahol a bérleti díj bevétel növekedésnél és abból lehet kalkulálni, de számomra nem egyértelmű, hogy milyen időszakra vonatkozik a jelentésben lévő bérleti díj - plusz nyilván nem tudni, hogy milyen bérbeadottsági %-kal futott akkor az irodaház - szóval releváns infót nem lehet kinyerni a jelentésből sajnos
én úgy becsültem, hogy a nettó bérleti díj a teljes házra kb 1,2 M EUR / év lehet
Lehet hogy valahogy félreérthető volt a kérdésem, de nem az érdekelt, hogy hol szerepel a "Szerémi" szó a jelentésben, hanem hogy az onnan befolyó bevételek az 5+1 szegmens közül melyikben vannak kimutatva. Azért lenne érdekes, mert a szegmensbeli változás alapján meg lehetne becsülni hogy mennyi az onnan befolyó bevétel, és mire lehet számítani ha 100%-os tulajdonossá válik a cég.
ebben Neked teljesen igazad van - ezért írtam a hitel nélküliséget, ami az EPS-re csak a kevesebb kamat miatt lesz hatással, plusz az új most vásárolt ingatlan (Szerémi út) EPS termelő képességét a nagytulaj nem kötötte az orrunkra, de nyilván lesz hozzáadott EPS érték abból is
A P/E számításra gondoltam az előbbi kommentemben. Ha részvény árfolyamból és EPS-ből számoljátok, és a tőkeemelésből csak a hígító hatást veszitek figyelembe akkor torz eredményt fogtok kapni.
Eps-t se lehet számolni mert majd csak kb 2 hét mulva tudjuk az eredményt.A D-nem kerul tozsdei bevezetésre, pont ezért, azaz nem higul be.Be lehet tozsdei kereskedésbe rakni de nem az a cél gondolim.Ha teli a pohár elosszor ki kell szivni belole hogy beletudjanak önteni.
amikor én számolok az új részvényszámmal (65,8M darab), akkor figyelembe veszem, hogy a cég minden hitelét visszafizeti és az eszközei, amik vannak, mögöttes hitel nélküliek lesznek
a mostani tőkeemelés sajnos hígulással jár, mert szvsz a cég többet ér a tőkeemelés előtt, mint részvényenként 308 Ft - ennek ellenére az új alaptőkével számolva is jelentősen alul-értékelt lesz
a tőkeemelésnek nyilván van egy könyv szerint számolható hozzáadott értéke és van egy szentimentális, tőzsdei kereskedésben majd látható értéke
én alapvetően a fundamentális értékek mellett, a szentimentális értékelést tartom a legfontosabbnak - a tőzsde 80%-a szentiment kereskedés (itt a sz*rt is el lehet adni pénzért, ha jó az illata...)
de az AKKO egy elképesztően jó iparágban működő cég, értékes eszközökkel - jóval többet ér a mostani árfolyamánál
A tőkebevonásnak két oldala van: a cég szemszögéből bejön valamennyi eszköz, kimegy valamennyi részvény. Jó esetben a kettő értéke egyensúlyban van. Ha elkezdtek az új részvényszámmal számolni, azzal figyelembe veszitek a tőkebevonás részvényszámra vonatkozó oldalát. Hol veszitek figyelembe a bejövő eszközöket?
mostani 25 Ft-os részvényre számolva tőkeemelés után 65,87M darab részvény lesz (mivel lesz egy új 100 Ft-os részvényfajta is, ezért annak a darabszámát néggyel kell szorozni, hogy közös nevezőre hozd a dolgokat)
Akko fórum