Nem értem, van egy jó átlagárad, közben meg szemmel láthatóan nem vagy meggyőződve arról, hogy a WIZZ képes lesz innen egy nagy emelkedésre. LSE fórumon is csak azt kérdezed folyamatosan ki milyen árfolyamot vár x időn belül. Nem tudom mióta ülsz benne, de most nullában ki tudnál szállni. Én megfontolnám a helyedben.
ha lejebb is, de mondjanak egy egy árfolyamot, ami alapján adnák a bónuszt. Csak a hir, hogy Váradinak most igének egy bónuszt, ha 2 éven belül...50 fontot ér el az árfolyam, az is lökhet a részvény áron. De ami fontosabb, nem a levegőbe beszél a menedzsment. Ha 50 fontot mondanak, akkor el is hiszik, van alapja
mondjuk hogy horror bérleti díjakat fizetnek, és sajnos a világban az néz ki, hogy a kamatok inkább nőni fognak. Lejjebb fogják majd tenni azt a szintet idővel.
Azokat a körülményeket várom vissza, amik alapján Váradinak beigérték a nagy bónuszt, ha 100-120 fontot elér az árfolyam. Melyik körülmény nem térhet vissza ? Ezen körülmények tekintenék a fundamentumokat
Egy nyereséges év hatalmasan nyomna az árfolyamon, ez a "nocsak, lehet, mégsem megy tönkre". De 2 év nagyon hosszú idő, és annyi minden szarság van a világban, ami beüthet. Én pl. már nem is tudom, mit gondoljak az ukrán-orosz háborúról, lesz-e valaha vége. vagy ami fontosabb kérdés, lesz e ebben az évtizedben olyan pillanat, mikor Oroszország ellen nem lesz érvényben szankció. szerintem nem lesz. Amúgy a Wizz mozgása most teljesen rendben van. Lufthansa a 100 órással küzd, Wizz felette van már 4-5 %-kal. Ez is milyen, Lufthansa masszív nyereségtermelő, de rosszat jelentett és lefelé rontotta a kilátásokat, Wizz masszív bukót termel, mégis a jelentés óta a Wizz rajzolata egészségesebb.
Azért szerintem vess egy pillantást az általad említett vállalatok pénztermelő képességére és a profitnövekedésre. A 60-100 Fontos Wizz árfolyamot hogyan tudnád fundamentálisan alátámasztani?
Sokan nagyon sokat vártak a Wizzairtol. És kiderült, hogy ez lett Európa egyik legrosszabb részvénye. Nem értem például, miért vetették el a távol keleti terveket ?
Én egyszerűen nem látom, hogy egy légitársasági részvény 2 év alatt menjen 500+%-ot. Főleg Európában. Ezért is nézem P/E alapon. Nyilván egy ukrán béke meg fogja tolni az árfolyamot nem kérdés, de előbb utóbb valami fundamentum kell majd, relief rally nem fog a végtelenségig tartani. Ez most is egy növekedési story csak sokkal óvatosabbak a befektetők. Most már nem lesz elég bemondani, hogy 10 éven belül 500 gépünk lesz, meg majd XLR-el repülünk Indiába stb. és ez majd 55 fontra tolja az árfolyamot. Most már látniuk kell a befektetőknek, hogy a 300 géppel tudnak-e pénzt termelni egy intra-európai hálózaton. A 30-as árfolyam 2 éven belül is elég meredek növekedés lenne a mostani szintről.
Ahogy a többi részvény egy része megsokszorozódik árban, úgyis, hogy tart az orosz -ukran háboru, pl. OTP, UniCredit, Intel, AMD, stb. akkor szerintem ezen háború végeztével, az utazási kedv fennmaradása esetén a Wizzairnek illene elérnie a...60-100 fontos árfolyamot
30 fontos árfolyam 2 éven belül ? Hát az azért nem olyan magas. Ha jól emlékszem, 2024 tavaszán is volt 24 font közelében. Nekem ez a részvény a "már csak 1 évet kell várni..." tipusu részvénynek tűnik, ahol mindig jövőre igérik a fellendülést és részvény ár emelkedést. Hiába jönnek jó nemzetközi hirek, szerintem akkor valami más fog elromlani. Szerintem Váradi nem jó vezető
Wizz két éven belül túl lesz a hajtóműproblémákon, és addigra lecseng a CEO gépek visszaadása is, és a kapacitásnövekedés visszaáll egy egészségesebb 10% körüli szintre. Egyelőre Európában nem csökkent az utazási kedv, és ha ez megmarad, illetve az olajár is beáll egy 80-90 USD körüli szintre akkor a WIZZ-nek ezzel a flottával nyereséget kell termelnie. Két éven belül simán 100-110 millió utast fognak szállítani. Egy nem túl bátor 4-5 EUR nettó nyereség/ utassal számolva nem lesz irreális egy 500.000 EUR körüli nettó eredmény. Lehet matekolni hogy mi lenne az ideális értékelési mód ilyen esetben, de az üzleti modellből adódó magas adósság állomány miatt egy P/E alapon nézzük, és ez az eredmény fentarthatónak tűnik,és nem valami egyszeri könyvelés tétel miatt van, akkor ez bizony egy 7-es P/E-n 30 GBP körüli árfolyamot jelentene.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.