Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FeherTibi ma, 02:46
Előzmény: #4704  Garajc
Emlékszem, volt pár hónapja egy jelentés, amikor nem volt előre jelzés. Annak mi volt az oka ? 
Illetve mennyire valószínű, hogy június 11-en nem lesz előre jelzés ?
Összességében mire lehet számítani ? 
Esetleg szavazhatnank egyet a közeljövőre nézve :
A jelentés után az árfolyam stabilan, felfelé indul e meg (minimum 1 napig fel) mindegy hogy 9.5/10/10.5 fontról, az irány a lenyeges. Azaz jó lesz a jelentés és az előre jelzés ? A szavazás a szokásos : fel nyíl igen, le nyíl nem 
Garajc ma, 02:37
Előzmény: #4703  FeherTibi
Hát én még nem találkoztam vele. Csak Q1-ről és Q2-ről (azaz nyár végéig) hallottam, hogy 70%-osan van fedezve kb 720 dollár/mT-os áron. Hogy utána mi lesz, arról én nem tudok.
.
Emiatt én arra számítok, hogy ha június 11-én nem lesz előrejelzés, akkor az árfolyam összeomlik. Ha pocsékul lesz fedezve a kerozin, akkor megnyekken az árfolyam. Ha pedig jó fedezet lesz (mert voltak/vannak opciói, amiket le tud hívni), akkor kilő az árfolyam (a 200 napos és az 50 hetes MA kb 1140GBp környékén lesz junius 11-én, lesz egy trendvonal, ami kb 1240 GBp tájékán fog lebzselni)...
FeherTibi szombat, 23:49
Előzmény: #4689  Garajc
A kerozin fedezetrol és annak áráról elvileg Váradi már beszélt itt-ott interjúkban 
Garajc péntek, 21:40
Castlelake megerősítette az easyJet felvásárlására vonatkozó lehetséges ajánlatát
.
A Castlelake pénteken megerősítette, hogy fontolgatja a brit fapados légitársaság, az easyJet PLC felvásárlására vonatkozó lehetséges ajánlatot. 
.
A tőkepiaci cég kijelentette, hogy még nem vette fel a kapcsolatot az easyJet igazgatótanácsával, és egyelőre nem biztos, hogy ajánlatot tesznek. A vállalatnak azonban június 26-án, ET szerint délután 5 óráig be kell jelentenie az ajánlattételre vonatkozó határozott szándékát, vagy azt, hogy nem kíván ajánlatot tenni.
Flyer péntek, 15:08
Előzmény: #4696  fatihszultan
A kézi csomagokkal azért szigorúak, mert korlátozott a hely nekik a fedélzeten, a feladotton meg szépen lehet pénzt beszedni. A cargozással megnövekedne a fordulóidő, nekik az sokkal fontosabb, hogy minél többet a levegőben legyen a gép.
Flyer péntek, 15:01
Előzmény: #4696  fatihszultan
Ez nem igaz, a fapadosok nem szállítanak cargot. 
fatihszultan péntek, 14:23
Előzmény: #4695  Flyer
Minden légitársaság szállít. Logisztikában dolgozok. Többek között ezért is olyan szigorúak a csomag súlyokkal. 
Flyer péntek, 14:19
Előzmény: #4694  tipci007
Nem szállít. 
tipci007
tipci007 péntek, 13:13
Előzmény: #4690  Flyer
A Wizz szállít cargot? 
Azért kérdezem, mert egy izraeli beszállítótól fog jönni egy közepes doboz, ami Európában mondjuk 50 EUR szállítási költség... Izraelből 300 EUR-ért érkezik..  
OSZLOPOS péntek, 12:58
technika: a napin nagyon közel a 200 napos mozgó, ez az egyik legismertebb indikátor. Normal környezetben egy normal részvénynél azt mondanám, hogy ezt elsőre nem fogja átvinni, lehet egy realizálással próbálkozni, de ez sehogy sem normal. Szerintem egy valós, mindkét fél általi bejelentésre réses ugrást fog tolni az ár felfelé. A kérdés a mikor. Mozgó 10,93
FeherTibi péntek, 12:46
Rossz ez a kor. Teli van rossz vezetőkkel.
Garajc péntek, 11:26
Az elmúlt fél órában 3 dollárt esett az olajár...
Flyer péntek, 11:19
Előzmény: #4688  OSZLOPOS
Off: most épp a saját arcképét akarja a dollárra tenni.. nem tudok erről az emberről pozitívumot mondani, mégis vannak rajongói.. érthetetlen.
On: újraindultak a Wizz tel-avivi járatok.
Garajc péntek, 10:22
Előzmény: #4688  OSZLOPOS
Azért amíg a Ryan kerozinból 680 dollár/mT-ás áron 80%-osan van fedezve egészen 2027 március 31-ig, addig azért nem olyan funny a helyzet... 
Egy mákunk lehet, hogy a többi légitársaság még a Wizz-nél is rottyosabban van fedezve Q3-ra és Q4-re és mivel a népek azért röpködni szeretnének, ebből kifolyólag ennyi utast még a Ryan sem fog tudni megröptetni...
.
Szerintem a junius 11-ei jelentés legfontosabb része pont emiatt a Q3-as és Q4-es kerozinfedezet lesz, illetve annak az ára...
OSZLOPOS péntek, 10:08
Előzmény: #4686  FeherTibi
Trump eszméletlen pofátlan korrupt és bennfentes kereskedő lett. Igazából már nem is takargatja. szerintem konstatálta, hogy ő már újra nem lesz elnök, a többit pont leszarja. Lehet, mikor még haverok voltak Muskkal, egyszer elhangzott egy mondat Elontól, hogy Te kispályás vagy. Csak a zsebe érdekli, és építi le a demokratikus intézményeket és mindent, ami ebben akadályozhatja. Hormuz egyszer kinyílik majd, addig a 90$ olaj tökéletes lenne!
Dave777 péntek, 09:38
Előzmény: #4684  Plafon
Nemcsak ez alakul, hanem az orosz-ukrán háború is kezd talán gyengülni. Az oroszok kifáradása már látszik, bár még nem törtek meg. Ukrajna folyamatosan előttük jár a drón hadviselésben, rengeteg élőerőt spórolva, ezzel az oroszok legnagyobb előnye  már nem sokat ér. A drónok hatókörének növelése meg az olaj export infrastruktúra támadása miatt fáj nekik. A szankciók lassan, de biztosan darálják őket és Kína is csuklóztatja az orosz vezetést, nem sikerült megállapodni az oda tartó olajvezetékek bővítéséről, ami lapból egy több éves folyamat lenne. 
Szerintem ennek a háborúnak max egy, de inkább fél éven belül vége lesz, vagy legalábbis takaréklángra kerül.
FeherTibi péntek, 09:38
Előzmény: #4685  OSZLOPOS
de Trump ráfaraghat az időközi választásokon az amerikai nép előtt, ha akárcsak 90 dolláron tartja az árfolyamot.
Illetve ha marad a 90 dolláros olaj...akkor 10-12 fontos Wizzair árfolyam sávban kell gondolkozni ? 12 font, nem olyan sok év végéig.
OSZLOPOS péntek, 09:31
Előzmény: #4683  FeherTibi
A 90-es olajár nem tragédia, ha marad év végig, az sem lenne gond. És Trump pont ezt szeretné, így addig húzza a feszkót a szorosnál, míg csak tudja.
Plafon péntek, 09:07
Előzmény: #4683  FeherTibi
akkor egy felmérés: ki mennyire hisz most abban, hogy itt NAPOKON BELÜL Iránban lesz megegyezés. fel nyíl, lesz béke és a szorost megnyitják,  lefellé nyíl pedig hogy nem lesz
FeherTibi csütörtök, 22:26
Előbb nem volt Wifi/hálózat a mobilom körül, és rapillantottam az WTI olaj árára. 75 dollár ! Egész fellelkesultem, aztán láttam csak, hogy offline ár. Behoztam a hálózatot, és 89.5 dollár volt, ki is jozanitott.
Garajc csütörtök, 11:07
A Wizz Air Holdings Plc ("Wizz Air") 2026. június 11-én, csütörtökön, 07:00 BST (08:00 CET) időpontban teszi közzé a 2026. március 31-én véget ért 12 hónapra vonatkozó auditált 2026-os teljes éves eredményeit.
.
A Wizz Air vezetősége személyes prezentációt tart elemzők és intézményi befektetők számára az MHP Group irodájában (60 Great Portland Street, London, W1W 7RT) a nap folyamán, BST (10:30 CET) idő szerint. Azok számára, akik nem tudnak személyesen részt venni a prezentáción, élő webes közvetítés is elérhető lesz.
.
A résztvevők itt regisztrálhatnak a webes közvetítésre: Wizz Air F26 eredmények | SparkLive | LSEG
.
Az éves eredményekről szóló webes közvetítés felvétele a Wizz Air weboldalán is elérhető lesz.
Garajc csütörtök, 11:02
Előzmény: #4680  Garajc
Lassan itt a hónap vége. Így előzetesen kábé 23%-kal nőttek tavalyhoz képest a járatszámok májusban. Az előző hónapban szépen korrelált a járatszám az utasszámmal, tehát az utasszám is bő 20% felett növekedhetett ebben a hónapban.
.
Junius 2-án (jövő hét kedden tőzsdei piacnyitás elött) fognak jönni az adatok.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek