Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
combo 2026. 02. 22. 22:13
Előzmény: #8759  Heisenberg
A Tiszának a kétpártrendszer lesz az érdeke a választás után is, és eddig mindig az érdekeiknek megfelelően cselekedtek... Kétpártrendszer esetén Orbán olyan lesz a Tiszának, mint amilyen Gyurcsány volt a fidesznek: Ha nem értesz (majd) egyet a Tiszával, akkor orbánista vagy.
Heisenberg
Heisenberg 2026. 02. 22. 08:49
Előzmény: #8757  Dehogynincs
Egyértelmű, a TISZA narrativa erre épült fel, a bizonytalan szavazók megnyerésére.
Ezt a cél.előtt megváltoztatni nem lehet.
De fordítsuk meg a kérdést: miért nem.lehet azt megérteni, hogy először a hótorlaszt kell eltávolítani és utána lehet haladni? Az un. óellenzéki pártok mindenfajta politikai helyzetben kivirágozhatnak,  kivéve abban az esetben ha a jelenlegi államhatalom fennmarad és valóban a tényleges putyinista útra tér.
Ezt vajon miért nem értik? Vagy a valóságban mégiscsak értik?...
Heisenberg
Heisenberg 2026. 02. 22. 08:41
Előzmény: #8755  euler
Zuglóban Hadházy/ Velkey közül valamelyik nyerni fog. Újpesten viszont Varjú László, vagy a fityeszes nevető harmadikként. 
Mégegyszer: még Hadházyért - akit én is nagyon tisztelek és az ellenzék legnagyobb vezéralakjának tartottam MP megjelenéséig- sem lehet feladni a politikai credot, mert az biztos bukást jelentene.
Ebben kár vitatkozni velem, mert a politika is egy tudomány, vannak olyan alapvetesek és tények, amelyek örökérvényűek.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 22. 07:59
#8683 Puzsér elmagyarázta, hogy miért nem fogadhatja be Hadházyt ...
https://www.youtube.com/shorts/bhlyzk9y2Wg
Elhiszem MP-nek azt, hogy mindegyik ilyen körzet nyerhető . Azt viszont nem hiszem, hogy mindegyik ilyen körzetben nyer   a tisza jelöltje, de MP nem is ezt állította.
Azt nem akarod megérteni a 2022-es összefogás kudarcából, hogy a közös jelöltek hoznak ugyan támogatást, de jóval több elutasítottságot is. Ezt előre is lehetett látni, többször be is írtam. 
Ha MP elkezdene egyezkedni az óellenzékkel, akkor kínomban a kétfarkúakra szavaznék. Vagyok annyira megátalkodott, hogy semmilyen fölállásban nem kérek a dk, mszp, jobbik jelöltjeiből. Még tiszás fölállásban sem.
euler
euler 2026. 02. 21. 23:25
Eléggé izzadságszagú ez az egész számháborús őrület, de legyen itt a teljesség kedvéért a "magyarázat" a telex-től:
https://telex.hu/belfold/2026/02/21/valasztas-ajanloivek-nemzeti-valasztasi-iroda-fidesz-orban-viktor
euler
euler 2026. 02. 21. 22:35
Előzmény: #8753  Heisenberg
Hadházy indulása régóta ismert. Az is, hogy legalább 3 ellenzéki párt állít országos listát (3x71 ellenzéki induló a tisza mellett).
Ennek ismeretében jelentette ki ma MP, hogy 100 körzet nyerhető. 
Ezt saját mérésekre alapozta, ahol nyilván nem kérdeztek rá, hogy ha közös ellenzéki és tiszás jelölt lenne akkor is rá szavaznának, mert szerintem egyértelmű, hogy igen.
Ezt mondta: 
"A Tisza Párt 60 körzetben hibahatáron túl vezet, 20 körzetben vezet, és 20-21 körzetben egál vagy 3-7 százalék különbség van a két párt között, de mindegyik ilyen körzet nyerhető" - /telex/ 
Ez bőven kétharmad még 90 körzet esetén is. Izgalomra semmi ok. Miért nem hisztek neki?
.
Igaz azt is mondta ma, hogy 250 ezer ajánlást gyűjtöttek már délig.
Aztán este kijön a választási iroda hivatalos összesítése, mely szerint az első napon a Fidesz 196 ezer, a Tisza 110 ezer ajánlást gyűjtött össze. :) 
(Egyébként tökmindegy, semmit nem számít.)

Counter 2026. 02. 21. 15:46
Az Orbán Viktorig és Magyar Péterig érő maffiahálózat titkai:
https://www.youtube.com/watch?v=MGRMHYvC3SI
2 nap alatt 222e megtekintés.
Heisenberg
Heisenberg 2026. 02. 21. 15:43
Előzmény: #8750  euler
Apák és fiúk, azaz " Körmös" Bauer fia, némi kitérő után ismét visszasírja komcsikat. 
Amúgy pedig tényleg nem érti, hogy Hadházy támogatása ugyan a zuglói választókert biztosabban hozza  Tiszának, de országosan minusz 10%, mivel politikai Kalasnyikovot ad a fityesz kezébe? A teljes Tisza narratívát felrugja, ami eddig sikeres és kikezdhetetlen volt. Ez kb olyan lenne, mintha fityesz elkezdene Zelenszkijnek udvarolni....
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 21. 13:26
Előzmény: #8750  euler
Bauer Tamás megint olyat javasol, amiből nyilvánvalóan nem lesz semmi.
Itt pedig három mondatban bukfencezik önfeledten a logikája.
"Csak ha széles népakaratot kifejező többség jön létre, és abban ott vannak a „Tiszán inneniek” is, lehet elérni a Fidesz embereinek távozását a független posztokról, amihez a kétharmados többség nem elég. Másképp fogalmazva: a „Tiszán inneniek” elfogadása a próbaköve annak, hogy Magyar Péter nyugat-európai tí­pu­sú demokráciát akar-e Magyarországon. Hogy támogatja-e Zuglóban Hadházy Ákost, aki immár szimbolikus alakja a Fidesszel való szembefordulásnak, vagy vele szemben is indít hozzá lojális jelöltet."
1. Induljanak a tisza mellett a tiszáninneniek és jussanak is be, ha tudnak a tiszás jelölttel is versenyezve.
2. Itt Bauer nemcsak másként fogalmaz, hanem mást is fogalmaz.
Ha a választásokon valóban bejutnak a tiszáninneniek, akkor MP el fogja fogadni őket, hiszen ez volt a választók akarata.
3. Itt már csak egy szem szimbolikus alakról van szó, mégpedig Hadházy Ákosról. A többi tiszáninneni (például az önmagát túlélt mszp négy jelöltje) már nem szimbolizál semmit, hanem csak újabb példa lesz arra, hogy hajdani kormánypártok is elsüllyednek (mdf, kisgazdák, szdsz).
Eisenburgprofesszor 2026. 02. 21. 12:37
Előzmény: #8749  euler
Top hsz! 
euler
euler 2026. 02. 21. 12:34
"Európa polgári demokráciáinak velejárója, hogy partnernek tekintjük azokat, akikkel esetleg nem rokonszenvezünk, de jelen vannak a politikában, és a céljaink részben közösek. (...)
Végül is Magyar Péternek és körének azt kell eldöntenie, hogy mi számukra a fontosabb: a gyűlölt „óellenzékiek” teljes kiszorítása a magyar politikából vagy az Orbán-rendszer magabiztos legyőzése."
https://www.es.hu/cikk/2026-02-20/bauer-tamas/hol-az-esely.html
euler
euler 2026. 02. 20. 17:32
Előzmény: #8747  Dehogynincs
Nem szerencsés a szövegkörnyezetből való kiemelés, csak azért, hogy odamondhassuk, hogy ÉN mit tettem vagy nem tettem. Lényegtelen.
.
Így egy kicsit teljesebb:
.
"Miért mondjon le a polgár az állampapírról, a kedvenc cigarettájáról, szállodájáról vagy bármi másról, ha az ellenzéki politikus sem hajlandó a mandátumát vagy a szabadságát kockáztatni?
.
De miért is tenné? Hisz a szavazóik oroszlánrészét csöppet sem zavarta, hogy a régi ellenzék szépen belesimult a NER-be, miként az se, hogy az új ellenzék egyenesen a NER-ből jött. Ahogy az sem, hogy a politikai megváltó simán bevallja: ha a felesége Fidesz-karrierje nem törik derékba, esze ágában se lett volna ellenzéki pártot létrehozni. Megígérte ugyanis Varga Juditnak, hogy amíg politikai pozíciót tölt be, nem kritizálja nyilvánosan a Fideszt. „Ha megválasztották volna az Európai Parlamentbe, ma nem lennék itt” – mondta Magyar Péter. Ez aztán a gránitkemény elvi hozzáállás. Ha a nejem továbbra is NER-fejes, maradok, ha bukik, akkor viszont kilépek.
.
Azt kell mondanom, hogy a Tisza elnöke és rajongói megérdemlik egymást. Ugyanis a legújabb politikai szektavezér és MLM-guru pont azt ígéri híveinek, amire azok vágynak. Hogy egy ilyen rendszert mindenféle veszély, rizikó, kockázat nélkül meg lehet buktatni. Nem kell mást csinálni, mint legális pártgyűléseken éljenezni, tapsolni, Facebookon lájkolni, aztán a NER által kiírt választáson elmenni szavazni. Mert persze diktatúra, maffiaállam, törvénytelen kormány, Ezek pedig biztosan megölték az alcsúti juhászt, de azért nekem ne legyen semmi bajom. 
(...)
Így azonban a rendszer nem összeomlani fog, hanem biztonsági másolatot készít magáról. Nem a poloskák teleltek át és keltek ki, hanem a NER-dongók új generációja. Ama NER-dongóké, amelyeknek röptéről az ellenzéki közvélemény oly keveset tud. Ezért is hiszi el, hogy a kikelt újszülött, amely úgy repül, mint a NER-dongó, úgy zümmög, mint a NER-dongó, és úgy csíp, mint a NER-dongó, az mégsem olyan, mint a NER-dongó. Miért is nem? Mert azt mondta – vagyis zömmögte."
euler
euler 2026. 02. 20. 17:02
Előzmény: #8746  euler
"Külön köszönet, hogy (nyilván valamennyi elismert egyház nevében) most is a Mazsihisz legfőbb vezetői hívtak, és biztosítottak mindenfajta segítségükről. Mélyen meghat ez is" - /Iványi Gábor/
.
"Az MVM további 28 nappal, február végéig meghosszabbította a kikapcsolási moratóriumot"
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 20. 09:21
Előzmény: #8744  euler
Papp László Tamás "értékeli" az akkori ellenzéket. 
A pártpolitika egyre inkább a választásokra szűkül. Mert a politikusok igyekeznek arra szűkíteni a tevékenységüket (és híveik aktivitását), amit totálisan kontrollálhatnak. Volt jó pár olyan ügy, amelybe beleállva az ellenzék már születése után gyengíthette volna a NER-t. Az első ilyen alkalom az emberek magánnyugdíjpénztárakból való, annyira nagyon nem is burkolt fenyegetéssel, nyomásgyakorlással való kiléptetése volt. Minden politikai akció nélkül is volt százezer ember (köztük én is), aki ragaszkodott a magánnyugdíjhoz. Ha az akkori ellenzék tevőlegesen felszólítja híveit: ne lépjenek ki a pénztárakból, ez a szám ötször vagy akár tízszer annyi is lehetett volna. Később is akadtak olyan ügyek, amelyekben gyakorlatilag rizikó nélkül lehetett volna blokkolni a rendszert.
Ilyesmiket én is megfogalmaztam, de akkor sem vártam, most sem várok túl sokat (semmit) az akkori ellenzéktől.
Javasoltam, hogy ne lottózzunk.
Firtattam az értelmiség szerepét.
Leírtam, hogy itt él Kádár népe és kevés a polgár.
Választások bojkottjával nem értek egyet.
A migránsügyi és az lmbtq-népszavazáson szándékosan érvénytelen szavazatot adtam le.
Nem agitáltam. Akkor sem amikor az lmp-re szavaztam, akkor sem, amikor a kétfarkúakra és most sem, amikor a tiszára fogok, ha valami nem rendít meg áprilisig.
Papp László Tamás elemzései és cikkei nem rendítenek meg. 
Abban lehet igazság, hogy a tisza elnöke és rajongói megérdemlik egymást, de ez igaz Orbánra és rajongóira és igaz volt Gyurcsányra és rajongóira is.
Adataim nincsenek, de úgy érzem, hogy a rajongótábor minden pártnál kisebb részhalmaz a rajongás nélkül (kínjukban) rájuk szavazók részhalmazánál.
Haldir1 2026. 02. 20. 08:32
Előzmény: #8743  Dehogynincs
Nyilván ezek az emberek (ez a Papp László, meg a Mandula, meg a többi (volt) Dk-s, népszavás, baloldali értelmiségik) csak azt az 1 kérdést nem teszik fel az írásaikban, amit te is írsz: Miért állt az ellenzéki emberek 95%-ba be a tisza mögé? Pedig tudják ők is a választ, csak ciki lenne leírni, hogy a tisza a "kalapács", és a sorba beállt szavazók a "szög" és Magyar a "kéz", ami a szöget fogja és beveri a Fidesz koporsójába. Azt lehet hogy elismerik, hogy most Magyar kezében sokkal több szög van, mint az eddig összefogás vezetőjének a kezében,de egyben csodálkoznak is rajta és nem értik, hogy lehet ennyi szög abban a kézben. Ezeknek az embereknek valamiért fáj, hogy most az Ő kezében van, nem máséban, de hogy kiében lenne jobb, arra nincs válasz. Mert nem is lehet. Az eddig kezek leszerepeltek, azzal a módszerrel, ahogy a korábbiak gyűjtötték a szögeket, nem sikerült azokba a kezekbe elegendőt gyűjteni. De most igen, és ebbe a kézbe egy kevés szöget bele lehetne még rakni, csak ezek az illetők nem akarják. Nekik problémájuk van a kézzel, de a kalapáccsal is. A kéznek hasonló érzetre a fogása mint Orbánnak, és a kalapács feje is hasonló mint a fidesz kalapácsé, ezért őket ne verjék bele abba a koporsóba, kikérik maguknak. Csak azt nem ismerik el, hogyha nem kerül elég szög beverésre április 12.-én abba a koporsóba, a maradék megy a falba képtartónak, vagy a saját koporsójukba. És azt gondolom a főnök szombati beszédéből egyértelmű volt, hogyha ő marad, akkor minden ellenzéki politikus, ujságíró, médium, bíró, aki nekik nem tetszik, annak nem lesz maradása a mai magyar közéletben.  Én speciel marhára haragszom ezekre az emberekre, és a többség is, de ők még mindig nem értik miért.
euler
euler 2026. 02. 20. 08:30
Előzmény: #8743  Dehogynincs
Mivel ez a Tisza-program elemzéséről szól.
Keresd a választ az egyéb írásaiban (https://ot.hu/papp-laszlo-tamas/ )
Pl. itt: Méz, méz, mézecske – kikeltek a NER-dongó utódai
A Tisza elnöke és rajongói megérdemlik egymást.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 20. 08:05
Előzmény: #8742  euler
A kulcskérdéseket nem teszi föl Papp László Tamás.
1. Miért állt a tisza MP mögé az eddigi dk-mszp-momentum-lmp szavazók többsége?
2. Ki mással lehetne áprilisban szembeszállni az Orbán-harapással?
A kutyaharapást szőrével szólásnak van valóságalapja. Ami okozta a bánatot, rossz kedvet, az is mulasztja el. 
Például egy szakítás utáni régi szerelmet egy új szerelem feledtethet el.
A tiszán kívül nem látok senki mást a pályán, akibe Papp László Tamás a kormányváltás valós reményében szerelmes lehetne.
Viszont még mindig maradt maradt egy kis választék azok közül, akik kétharmados vereségek hosszú sorát hozták változatos módszerekkel. 
euler
euler 2026. 02. 19. 22:04
Előzmény: #8730  euler
A válasz: ha ezt a program szerint megvalósítják újabb büntetés jön az Uniótól.
.
"Pedig nem a Betyársereg, hanem a Tisza programjából idézget és értékel a szerző. Hosszú írásának első részében a migráció.
Orbán-harapást szőrével?
Ez volna NER-nemezis? De hát NER ez is!
Terjedelmes és lendületes Tisza-programboncolás
Mississippi
Mississippi 2026. 02. 19. 14:00
Előzmény: #8740  Mississippi
Oké, azt hogy megélhetéesi, visszavonom. Az önéletrajzából az látszik, hogy civilként is megélne.

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek