Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sonos csütörtök, 13:11
Előzmény: #104658  sonos
Ezt majusban ki elemeztuk amikor kiposztolta! 
sonos csütörtök, 13:10
Előzmény: #104658  sonos
Van
sonos csütörtök, 13:09
Előzmény: #104657  tschi-
Felreerted. Nekem nincs semmi bajom az arabokkal! Sot jojjjenek csak! RSZR mondta azt hogy a 4ig-ban nem NATO tag oszag is a tuljdonosai kozt 
tschi- csütörtök, 13:03
Előzmény: #104646  sonos
A Mubadala az amerikai Palantirba is befektetett, pedig ez a cég olyan mesterséges intelligencia és adatintegrációs szoftvereket fejleszt, amelyek modern katonai parancsnokságot, irányítást és logisztikát működtetnek a Pentagon és más USA szövetségesek, például az Egyesült Királyság számára (lásd 4iG 1300 milliárdos szerződése).
Az Egyesült Arab Emírségek egyébként az USA kulcsfontosságú partnere az Arab-félszigeten. Nem NATO tag, mert nem lehet az a földrajzi elhelyezkedése miatt sem. De kiemelt partner.
sonos csütörtök, 12:21
Előzmény: #104655  Hondatti
Igen, ezt tudtam hogy az adótornyok a 2 connectbe torteno kiszervezese megkezdodott csak azt nem gondoltam volna hogy a csehek ki fognak majd belole szallni hiszen amikor az allam akarta megvenni akkor kezzel labbal tiltakoztak ellene!
Hondatti
Hondatti csütörtök, 12:01
Előzmény: #104652  Kata726
Nade Kata!
Hondatti
Hondatti csütörtök, 11:56
Előzmény: #104651  sonos
Nemcsak hogy megvalósulhat, hanem a színfalak mögött aláírt megállapodások alapján a Yettel és a One „összebútorozása” már hivatalosan is elindult. 
A távoli jövőt sem kell megvárni a folyamat a hálózati szinten már a következő években, fizikailag pedig középtávon realizálódhat.
Kata726
Kata726 csütörtök, 11:50
Előzmény: #104649  Hondatti
Jó lenne, ha addig a teljes pakkommal ki tudnék tartani, de ismerve magam, ez nem fog összejönni. Ennyi hónap kínzás után már eléggé leadtam az elvárásaimból. Kevés érdemi hsz van ebben a topikban(az enyémek se tartoznak közéjük), de amiket te írsz, meg persze Rice, azok nagyon rendben vannak! Köszi nektek!
sonos csütörtök, 11:46
Előzmény: #104648  Hondatti
értem. akkor szerinted a távoli jövőben még akár az is megvalósulhat hogy a Yettel és One egy irodaházba költözik?
feel
feel csütörtök, 11:45
Előzmény: #104647  rice001
Most erre elveznek a trollok,hogy kit visznek majd el vezetoszaron😊szurkolnak nagyon,hogy itt is legyen valami.Aztan idovel felfogjak majd,hogy a szinjatek befejezodott.
Hondatti
Hondatti csütörtök, 11:43
Előzmény: #104644  Kata726

Szavadon foglak! :)És 5000-nél mit fogsz csinálni?
Hondatti
Hondatti csütörtök, 11:42
Előzmény: #104646  sonos
Hová menne az arab tőke? 
A Mubadala alap és az e& távközlési csoport kizárólag a 4iG Távközlési Holdingba (a One, Digi és a tenger alatti kábel infrastruktúrába) fektetne be. 
A civil és lakossági infokommunikációban a nem NATO-tulajdonos jelenléte egyáltalán nem ritka 
(a Yettelben is évek óta ott vannak az arabok).
Ha a tárgyalások úgy zárulnak, hogy a Mubadala tőkéje tisztán a távközlési/kábel/adótorony infrastruktúrába érkezik meghagyva a hadiipart a Rheinmetall és a magyar állam felügyelete alatt, az a tőzsde számára a létező legjobb forgatókönyv.
Ez a struktúra egyszerre hozná el az arab milliárdokat az adósság csökkentésére, miközben nem sértené a Ruszin-Szendi-féle nemzetbiztonsági elvárásokat sem. 
Ez a letisztulás pedig egyértelműen zöld utat adna az árfolyam tartós emelkedésének szerintem.
rice001 csütörtök, 11:41
Előzmény: #104639  feel

Most azt írogatják, hogy mi lesz ha Jászai előzetesben lesz :D
Majd kiengedik. Már ott lenne, ha valami komoly lenne ellene. 
4IG vizsgálattal kezdték az átvilágításokat.
.
A másik fontos dolog, hogy a cégben minden üzletágnak van külön vezetője és ők irányítják az üzletágakat. 
Jászai "csak" a stratégiai kapocs. Régebben nyilatkozta is, hogy neki nem kell mindenhez értenie, mert ahhoz külön szakemberei vannak. Ő menedzser. 
Nem ért külön az informatikához, telekommunikációhoz, hadiiparhoz, űriparhoz, energiaiparhoz. 
Neki és a vezérkarnak kell megtalálnia mindenhova a legmegfelelőbb embereket.
Egyébként 1 gyors váltásra emlékszem is, amikor a telekommunikáció élére kinevezett vezért ha jól emlékszem 1 éven belül leváltotta. A leváltott vezér később nyilatkozta is, hogy nem egyezett az elképzelése a tulajdonosokéval.
Appenin sem omlik össze, mert a főtulaj előzetesben van.
.
Sonos   Szerintem a kötény és az USA hitel az 2 különböző dolog.
Kötvényt már tavasszal bejelentették és a telekommunikáció veszi fel. 
Magasabb hitelű hiteleket váltanak ki vele és további növekedésre, akvik támogatására költik.
USA hitel valószínű a kormány szeretne vissza állami pénzeket, amik most is kamatoznak és vagy a cég, vagy Jászai venné fel, nem növekedne a hitel, mert a jelenlegi állami hiteleket váltaná ki, mert MP ezen lovagol és így elmondhatja, hogy visszaszereztük az emberek pénzét, stb. FHbnak kell a pénz, mert majd az EUs források érkezésekor a pályázatokat ezekkel tudja megelőlegezni.
Én kb. így gondolom, de nem vagyok biztos benn. Lehet én néztem be, mert nem néztem utána, csak meglepett a hír, hogy USAból itt voltak hitel ügyben és elmentek.
1611ft
sonos csütörtök, 11:29
Előzmény: #104642  Hondatti
csak ugyebár Romolusz már korábban irta hogy az állam nem kíván olyan céggel partnerti viszont ápolni ahol a tulajdonosok közt van nem NATO tagországbeli tag. Ez nem jelenthet gondot ha az arabok megjelennek tulajdonosként az Nyrt-ben?
sonos csütörtök, 11:26
Előzmény: #104643  sonos
bocs éppen gépeltem nem láttam az előző hozzászólásodat
Kata726
Kata726 csütörtök, 11:25
Előzmény: #104636  Hondatti
Egye fene, 3000nél majd veszek 1-2 táncórát!😁
sonos csütörtök, 11:25
Előzmény: #104641  Hondatti
tehát akkor a dfc csak a pozitiv átvilágítás után tudja a kötvényprogramot aláírni, viszont a kormány meg nem hajlandó zöld utat adni addig amig a vodafone kifizetésre nem kerül. akkor ez egy róka fogta csuka helyzet (gondolom a 3 fél részéről történő megállapodásba az amerikaiak nem fognak belemenni, ezért módosíthatták a cég részéről a mubadala forrását hitelkiváltásra?
Hondatti
Hondatti csütörtök, 11:21
Előzmény: #104640  sonos
 A tárgyalások nem omlottak össze, de a hangsúly átkerült a projektalapú finanszírozásról a holding szintű tulajdonszerzésre. 
A Mubadala a tenger alatti kábel és az adótornyok fedezete mellett már nemcsak projektpartnerként, hanem a 4iG Távközlési Holding tulajdonostársaként vagy részvénykonverziós partnerként léphet be. 
Így a pénzük közvetlenül az adósságcsökkentést (a Voda-hitelek kiváltását) szolgálhatja, miközben a kábelprojekt is megvalósul.
Hondatti
Hondatti csütörtök, 11:15
Előzmény: #104640  sonos

Szia.Nem az amerikaiak hátráltak ki végleg, hanem a magyar kormány által elrendelt átvilágítás miatt jogi és megfelelési kényszerpihenőre került a projekt. 
Az amerikai állami bank nem írhat alá milliárdos refinanszírozási kötvényprogramot egy olyan céggel, amely ellen a saját kormánya éppen átfogó vizsgálatot folytat.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek