Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hondatti
Hondatti kedd, 13:04
Előzmény: #101470  rice001
Teljesen egyetértek.
TomJerry86 kedd, 12:59
Előzmény: #101478  Hondatti
Remelem igazad lesz.. en a ceg feldarabolasatol is felnek, jogilag es technikailag nem tudom hogy lehetne ilyet megtenni, amit nehanyan irnak.
Hondatti
Hondatti kedd, 12:58
Előzmény: #101476  TomJerry86
Az első semmiképen nem lehet!
Hondatti
Hondatti kedd, 12:57
Előzmény: #101473  tschi-
Ezt tudom és azt is, hogy szlovák és lengyel elnökökkel is beszélt erről.
Viszont egy kérdés. Te osztoznál ha mind a tiéd lehetne?
Nem mondta egy szóval sem, hogy a 4ig-et kinyírja.
Viszont szétboncolja részekre az valószínűbb.
Persze bárhogy is lehet de én így ítelem meg a mostani helyzetet.
TomJerry86 kedd, 12:54
Előzmény: #101475  Hondatti
A legpesszimistabb felelmem hogy lenyomjak meg lejjebb es evekig a posvanyban oldalaz... de benne van az is, hogy jon a kiegyezes es a kozos fejlesztesek es megyunk vissza 3k fole.
Hondatti
Hondatti kedd, 12:52
Előzmény: #101471  TomJerry86
Te mit vársz a negatív politikai hírek hátterében emelkedést?
Vagy mit gondolsz minden így marad?
Sehmet
Sehmet kedd, 12:51
809 millás forgalom nem rossz a mai napon idáig! 
tschi- kedd, 12:44
Előzmény: #101468  Hondatti
Te úgy gondolod, hogy először eláztatják a céget, amire rásütötték, hogy "a NER lopakodó anyahajója", majd ennek a cégnek adnak megbízásokat, mert csak vele lehet hazahozni a pénzeket?
.
Van egy tény, amit figyelmen kívül hagysz: a május 31-ig megkötött keretszerződések alapján lehet önállóan beszerezni a SAFE hitelből. Onnantól csak közös beszerzés van. Magyarul, ha felbontják a szerződéseket, akkor csak más tagországgal közösen lehet beszerezni. Ettől még persze a 4iG kaphat esetleg gyártási megrendelést, mondjuk a Rheinmetalltól vagy a CSG-től...
sprint53 kedd, 12:42
Előzmény: #101466  feel
Például: Gondosóra program és pár hasonló.
TomJerry86 kedd, 12:41
Előzmény: #101464  Hondatti
"Ertekelem" a lekezelo reakciod, de ha ilyen bolcs vagy es a sorok kozotti olvasas ilyen egyertelmu, akkor miert szakadunk? (Es nem a rohogestol!)
rice001 kedd, 12:40
Előzmény: #101456  ilyen-felhasznalo-mar-letezik

Szép írás, de én is most csak sötétben tapogatózom.
Én úgy gondolom, hogy pont azért lett a 4IG ennyire fontos a Tiszának, mert rájöttek, hogy a MOL után hazánk legfontosabb stratégiai vállalata.
Vagy Jászai eltávolítása a cél,de én ezt nem hinném, mert a jelenlegi kormánynak szüksége van Jászai kapcsolatrendszerére. 
Vagy tényleg pénzeket akarnak vissza, de ezt sem hinném, mert a pénzek után kamatot fizet a cég. 
1 bank úgy működik, hogy kiadja a hitelt és az MNB kötvényről is beszél. 390milliárd. 
Varga Mihály régebben megszólt és azt mondta, hogy minden rendben van a cég fizeti.
.
Szerintem a kormánynak 3 célja van.
1, Besározni a régi kormányt és Orbánt és a Tisza híveket tovább tűzben tartani.
2, Tulajdont akarnak szerezni a cégben. Megegyezés után Jászaitól az állami magántőkealapok után szeretnék ha ők rendelkeznének. Ezzel tényleges tulajdonos lenne az állam és évekig mondhatnák, hogy visszaszerezték az állami tulajdont, amit kiloptak, stb. Szerintem a hadiipari cégben is van magántőkealap és ott is, ill. a 4IGbe is beszállna az állam. Nem kerülne nekik pénzbe, mert Jászai pakkja csökkenne.
Utána jelentenék be a SAFE hitelt és a nagy hadiipari szerződéseket.
3, Az aláírt szerződéseken szeretnének nagyot csökkenteni, átalakítani. Ez pl. biztos.
.
Tartom a véleményem, hogy komoly pozíció harc megy. Megegyezés után pedig tovább fog épülni a cég.
A cég igazából ezt kommunikálja, hogy állnak az átvizsgálás elé és együttműködnek az új kormánnyal, mert fontosnak tartják az ország fejlődését. Jászai már régebben mondta,  hogy a telekommunikációt (amiben az állam 38%-os tulaj) külön tőzsdére hozhatják, hogy tőkét vonjanak be és majd a a piac külön beárazza a telekommunikációt. Mivel idén már komoly nyereség jöhet onnét akár 1 éven belül külön is tőzsdére jöhet. Persze akkor majd MP azt nyilatkozza, hogy segítették a tőzsdére lépést.
annak örülök, hogy egyre többen űgy látják, hogy az állam akkor jó gazda, ha megegyezik a 4IGvel, mert a befektetett pénzeket és majd a leendő osztalékokat csak így tudják megszerezni.
Remélem hamarosan a Rheinmetall az asztalra csap és belevesz.
1540ft és 809milla
IF kedd, 12:36
Hát ez a forgalom nekem is felvetette a hasonlo gondolatokat. DE!!!! Az új kormányzat alatt elhiszed, hogy ilyen megtörténhet?????? Neeemm....
Hondatti
Hondatti kedd, 12:36
Előzmény: #101465  ehune
Pont ezt mondom.
Fel is fognak valamit mutatni MERT FEL KELL!
De a pénzt csak a 4ig-el lehet hazahozni!
jofej kedd, 12:35
800 milliós forgalom félidőben. Én nem gondolnám, hogy a tegnapi 1 miiliárdot és a mai forgalmat "kisbüfik" hozták össze. Sokaknak ezen az áron már megéri beszállni, talán tényleg bennfentes kereskedésnek vagyunk tanúi.
feel
feel kedd, 12:31
Előzmény: #101465  ehune
Majd mutatnak valamit es a szinjatek lezarul.Most meg lehet panikoltatni.
ehune kedd, 12:28
Előzmény: #101460  Hondatti
Tegyük fel, hogy mind4n tiszta a cégben. Még akkor is az van, hogy miiután mp tegnap tulajdonképpen az ítéletet mondta el a fb-on, kizárható, hogy mindrnt rendben találjanak. Ekkora csinnadratta után valamit mutatni kell a közönségnek.
Hondatti
Hondatti kedd, 12:24
Előzmény: #101461  TomJerry86
Akkor konyhanyelven?
1.Petyáék elindítjék a 4ig ellen a forradalmat (mert az idő már szorítja őket aug.31)
2.Az Unió ezt el is várja.Átvilágítás megtörténik (biztos lesznek kihúzott részek, elvett dolgok, stb.)
3.Mivel nincs más akivel a 17Mrd €-s pénzt hazahozhatná (márpedig hazahozza mert kell a gazdaságba)marad a 4ig kissé megnyirbálva.
Röviden.
Most tartunk az 1-es pontnál. :)
TOPdeal kedd, 12:16
Előzmény: #101456  ilyen-felhasznalo-mar-letezik
4 évet vártál ennek a sok bölcsességnek a megosztásával???? Jól sikerült. Kár hogy neked sem szóltak, hogy 100 napja vége a kampánynak. :))
TomJerry86 kedd, 12:16
Sajnos , ahogy olvastam a ceg nyilatkozatat, ez csak egy sablonos sulytalan semmi volt. Ennel erosebb kellett volna, hogy megallitsak a zuhanast. Nem sikerult.
TomJerry86 kedd, 12:15
Előzmény: #101460  Hondatti
Ennek mond ellent a zsebdiktator tegnapi orjongese...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek