Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Getup
Getup kedd, 11:00
1965 20k vevo r 1987
gyula1971
gyula1971 kedd, 10:57
-4iG.-A csökkenő trend még él, de a tegnap megjelent vételi érdeklődés short zárási jelzést hozhat. A piros trendvonal törése napirenden lehet, még egyelőre nem ment új mélypontra sem, így akár long jelzés is jöhet. A fordulathoz viszont megerősítő emelkedő napokra lenne szükség nagyobb forgalom mellett. Amíg ez nem jön el, addig benne lehet egy új mélypont lehetősége is.Ellenállások: 2500; 3125; 3750.
Támaszok: 1563; 1250.
Kawaszabi77 kedd, 10:54
Hétvégén 2000-es buli?
Getup
Getup kedd, 10:53
Előzmény: #98156  Rellim
Jo lenne mar 2k felett zarni..1965
Rellim
Rellim kedd, 10:51
Előzmény: #98155  Getup
Ma átviszi a 2e-t. 
Getup
Getup kedd, 10:46
Indhat a 🚀🚀 1938
szaferi
szaferi kedd, 10:42
Előzmény: #98153  boomax
Nekem bőven elég annyi, hogy ott van...
boomax kedd, 10:40
Előzmény: #98152  nyugdijas
Akkor már csak egy közös fotó hiányzik. Nem kellenek nagy szavak, nem kell közös sajtóközlemény – elég egy kép. CEO-kal, elnökökkel, miniszterekkel már láttunk sok képet JG-től. De egy MP-vel közös szelfi a NATO-csúcs margóján... az bizony más lenne. Az árfolyamnak is jót tenne… szvsz itt lenne az ideje a békepipa elszívásának. Aztán majd jöhet a többi magától. 😎💪
nyugdijas kedd, 09:55
Előzmény: #98147  boomax
Szoval JG ott van Ankarában. Lehet hogy nem ul MP mellett a tárgyalásokon, de ott van és mivel JG képviseli a hazánk legnagyobb fegyver és védelmi cégét , messze MP-tol nem ulhet a tárgyaloasztalnál. Ennek az egész cirkusznak számunkra, tehát a 4iG számára rossz vége nem lehet. 
rice2 kedd, 09:55
Előzmény: #98149  OSZLOPOS

Állami pénzeken keresztül az állam nagy tulaj a cégben.
4IG SDTben és a 4IGben is tulaj + az N7 25%-os tulaja az állam.
Gyakorlatilag, ha minden hadiipari költést nézünk, akkor az államnál csapódik majd le a költések több mint fele. Ezért nem értem amikor vannak akik majd külföldiektől rendelnének.
Az állam saját magától rendel, mert így nála csapódik le a nyereség és még nagy gazdasági növekedést érhet el.
1905ft
Haya76 kedd, 09:53
Előzmény: #98147  boomax
Köszönjük!
OSZLOPOS kedd, 09:46
nekem két üzenet jött le: rengeteg pénz elmegy mindenféle tőkésítésre (miből lesz forrás?) kettő: kuszák a tulajdonosi viszonyok. Nem lennék meglepődve, mindenféle viszonyokat tisztázva az állami tulajdon végül a védelmi és esetleg a űripari részre koncentrálódna, de teljesen külön cégekbe menne ez a két divízió és sokkal jobban elszeparálódna vagy ki is kerülne a 4IG alól. Úgy értem, tuljdonos marad valamilyen arányban, de csak az eredménye és értéke szerepel a könyvekben. Inkább előnye lenne, mint hátránya . A kisbefektetőknek ez vegyes hír lenne: kiesne a nagy sztori a képletből, viszont maradna a nyereséges rész. meglátjuk, én erre a cikkre nem adtam nem vettem.
Vicus2000 kedd, 09:45
Előzmény: #98146  HunSuccess
ezeke mind már beárazta a piac! hírre adás!
boomax kedd, 09:45
Előzmény: #98102  boomax
ahogy igértem megjött a válasz:  
Tisztelt …….! 
Kérdésére tájékoztatjuk, hogy a július 7–8-án megrendezésre kerülő NATO Defence Industry Forumon (NSDIF26) a 4iG Csoport a legmagasabb vezetői szinten képviselteti magát. A rendezvényen való részvételről és annak részleteiről a hivatalos kommunikációs csatornáinkon adunk majd tájékoztatást. Köszönjük érdeklődését! 
Üdvözlettel: 
4iG Csoport
HunSuccess kedd, 09:39
https://www.portfolio.hu/uzlet/20260707/nagy-lepesre-keszul-a-4ig-a-magyar-fegyveriparban-megszolalt-a-vedelmi-uzletag-vezetoje-847834
A 4 iG védelmi üzletága fontos stratégiai lépés előtt áll: az N7 Defence Holding megszerezheti a Colt CZ Hungary teljes tulajdonát. A vezetőség szerint a tranzakció célja nem pusztán egy tulajdonosváltás, hanem egy olyan integrált magyar védelmi ipari bázis kialakítása, amely nagyobb mozgásteret biztosít a cégnek a gyártás, a fejlesztés és az export területén.   A cikk főbb üzenetei
  • A Colt CZ Hungary pénzügyi helyzete az elmúlt években jelentősen romlott, ezért a tulajdonosváltást egy 3,42 milliárd forintos tőkeemelés is megelőzi, amely stabilabb működést biztosíthat.  
  • A 4iG célja a kiskunfélegyházi gyártókapacitás bővítése és új termékvonalak bevezetése, amelyhez később akár további 10 milliárd forintos beruházás is kapcsolódhat.  
  • A jövőben nem kizárólag a CZ licence alapján gyártott fegyverekre építenének, hanem saját fejlesztésű Gestamen fegyverrendszerek gyártását is ide telepítenék.  
  • A Colt CZ továbbra is stratégiai partner maradna, így a gyártási és kereskedelmi együttműködés fennmaradna a tulajdonosváltás után is.  
  • A vezető szerint a 4iG több más védelmi ipari vállalatot is tőkével és finanszírozással erősít meg, célja a magyar hadiipar modernizálása és nemzetközi piacokra való kivezetése.  
Milyen előnyt jelenthet ez a 4iG számára? A tranzakció több stratégiai előnyt is hordozhat:
  • Teljes irányítás a gyártás felett. A 100%-os tulajdon nagyobb rugalmasságot ad a termelés, a beruházások és az új termékek bevezetése terén.
  • Magasabb hozzáadott érték. A saját fejlesztésű fegyverrendszerek gyártásával a 4iG nem csupán bérgyártóként, hanem technológiai tulajdonosként is megjelenhet, ami hosszabb távon kedvezőbb nyereségességet eredményezhet.
  • Exportlehetőségek bővülése. A cég célja, hogy a magyar piac mellett nemzetközi megrendeléseket is kiszolgáljon, ami csökkentheti a kizárólag hazai állami megrendelésektől való függést.  
  • Szinergiák a csoporton belül. A Colt CZ Hungary integrálása jól illeszkedik a 4iG védelmi és űripari portfóliójába, amelyet az elmúlt időszakban akvizíciókkal és nemzetközi együttműködésekkel épített.  
  • Erősebb pozíció a magyar védelmi iparban. Ha a tervezett beruházások megvalósulnak, a 4iG a hazai fegyvergyártás egyik meghatározó szereplőjévé válhat, ami hosszú távon stratégiai jelentőségű állami és nemzetközi projektekhez is jobb hozzáférést biztosíthat.  
Kawaszabi77 kedd, 09:36
Előzmény: #98141  Audax1
Ott már lefőtt a kávénk április közepén!
BigProfit
BigProfit kedd, 09:24
Tényleg pozitív a hírek.... r 1920   3442 db..... komolyan, gyerekek???   
rice2 kedd, 09:19
Előzmény: #98132  szaferi

Azért az is nagyon pozitív, hogy nem csak hazai megrendelésekre gyúrnak.
Szerintem a kormány és a cég szeptembertől komoly együttműködésbe kezd.
Amit régóta írogatok, hogy valójában a kormány a tulajdonos a cégben, most le is nyilatkozták.
"Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy a magyar állam az N7 Defense 25%-os tulajdona mellett, két tőkealapon keresztül, indirekt módon kisebbségi részesedéssel rendelkezik a 4iG Űr és Védelmi Technológiák Zrt.-ben is, így a 4iG Csoport teljes űr és hadipari portfoliójában érdekelt."
Szerintem Jászai a hadiipari pakkjának 1 részét (ami gyakorlatilag az államé most is) átadja az államnak és így tényleges tulajdonos is lesz az állam a 4IG SDTben is.
1934ft
spieler kedd, 09:14
NATO csúcs (Ankara) élőben itt:
https://www.youtube.com/watch?v=1HKcMm3bZBA
Audax1 kedd, 09:10
Előzmény: #98140  boomax
A Karmelitából már ne várj semmit sem.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók