-4iG.-A csökkenő trend még él, de a tegnap megjelent vételi érdeklődés short zárási jelzést hozhat. A piros trendvonal törése napirenden lehet, még egyelőre nem ment új mélypontra sem, így akár long jelzés is jöhet. A fordulathoz viszont megerősítő emelkedő napokra lenne szükség nagyobb forgalom mellett. Amíg ez nem jön el, addig benne lehet egy új mélypont lehetősége is.Ellenállások: 2500; 3125; 3750. Támaszok: 1563; 1250.
Akkor már csak egy közös fotó hiányzik. Nem kellenek nagy szavak, nem kell közös sajtóközlemény – elég egy kép. CEO-kal, elnökökkel, miniszterekkel már láttunk sok képet JG-től. De egy MP-vel közös szelfi a NATO-csúcs margóján... az bizony más lenne. Az árfolyamnak is jót tenne… szvsz itt lenne az ideje a békepipa elszívásának. Aztán majd jöhet a többi magától. 😎💪
Szoval JG ott van Ankarában. Lehet hogy nem ul MP mellett a tárgyalásokon, de ott van és mivel JG képviseli a hazánk legnagyobb fegyver és védelmi cégét , messze MP-tol nem ulhet a tárgyaloasztalnál. Ennek az egész cirkusznak számunkra, tehát a 4iG számára rossz vége nem lehet.
Állami pénzeken keresztül az állam nagy tulaj a cégben. 4IG SDTben és a 4IGben is tulaj + az N7 25%-os tulaja az állam. Gyakorlatilag, ha minden hadiipari költést nézünk, akkor az államnál csapódik majd le a költések több mint fele. Ezért nem értem amikor vannak akik majd külföldiektől rendelnének. Az állam saját magától rendel, mert így nála csapódik le a nyereség és még nagy gazdasági növekedést érhet el. 1905ft
nekem két üzenet jött le: rengeteg pénz elmegy mindenféle tőkésítésre (miből lesz forrás?) kettő: kuszák a tulajdonosi viszonyok. Nem lennék meglepődve, mindenféle viszonyokat tisztázva az állami tulajdon végül a védelmi és esetleg a űripari részre koncentrálódna, de teljesen külön cégekbe menne ez a két divízió és sokkal jobban elszeparálódna vagy ki is kerülne a 4IG alól. Úgy értem, tuljdonos marad valamilyen arányban, de csak az eredménye és értéke szerepel a könyvekben. Inkább előnye lenne, mint hátránya . A kisbefektetőknek ez vegyes hír lenne: kiesne a nagy sztori a képletből, viszont maradna a nyereséges rész. meglátjuk, én erre a cikkre nem adtam nem vettem.
ahogy igértem megjött a válasz:
Tisztelt …….! Kérdésére tájékoztatjuk, hogy a július 7–8-án megrendezésre kerülő NATO Defence Industry Forumon (NSDIF26) a 4iG Csoport a legmagasabb vezetői szinten képviselteti magát. A rendezvényen való részvételről és annak részleteiről a hivatalos kommunikációs csatornáinkon adunk majd tájékoztatást.
Köszönjük érdeklődését! Üdvözlettel: 4iG Csoport
A Colt CZ Hungary pénzügyi helyzete az elmúlt években jelentősen romlott, ezért a tulajdonosváltást egy 3,42 milliárd forintos tőkeemelés is megelőzi, amely stabilabb működést biztosíthat.
A 4iG célja a kiskunfélegyházi gyártókapacitás bővítése és új termékvonalak bevezetése, amelyhez később akár további 10 milliárd forintos beruházás is kapcsolódhat.
A jövőben nem kizárólag a CZ licence alapján gyártott fegyverekre építenének, hanem saját fejlesztésű Gestamen fegyverrendszerek gyártását is ide telepítenék.
A Colt CZ továbbra is stratégiai partner maradna, így a gyártási és kereskedelmi együttműködés fennmaradna a tulajdonosváltás után is.
A vezető szerint a 4iG több más védelmi ipari vállalatot is tőkével és finanszírozással erősít meg, célja a magyar hadiipar modernizálása és nemzetközi piacokra való kivezetése.
Milyen előnyt jelenthet ez a 4iG számára?
A tranzakció több stratégiai előnyt is hordozhat:
Teljes irányítás a gyártás felett. A 100%-os tulajdon nagyobb rugalmasságot ad a termelés, a beruházások és az új termékek bevezetése terén.
Magasabb hozzáadott érték. A saját fejlesztésű fegyverrendszerek gyártásával a 4iG nem csupán bérgyártóként, hanem technológiai tulajdonosként is megjelenhet, ami hosszabb távon kedvezőbb nyereségességet eredményezhet.
Exportlehetőségek bővülése. A cég célja, hogy a magyar piac mellett nemzetközi megrendeléseket is kiszolgáljon, ami csökkentheti a kizárólag hazai állami megrendelésektől való függést.
Szinergiák a csoporton belül. A Colt CZ Hungary integrálása jól illeszkedik a 4iG védelmi és űripari portfóliójába, amelyet az elmúlt időszakban akvizíciókkal és nemzetközi együttműködésekkel épített.
Erősebb pozíció a magyar védelmi iparban. Ha a tervezett beruházások megvalósulnak, a 4iG a hazai fegyvergyártás egyik meghatározó szereplőjévé válhat, ami hosszú távon stratégiai jelentőségű állami és nemzetközi projektekhez is jobb hozzáférést biztosíthat.
Azért az is nagyon pozitív, hogy nem csak hazai megrendelésekre gyúrnak. Szerintem a kormány és a cég szeptembertől komoly együttműködésbe kezd. Amit régóta írogatok, hogy valójában a kormány a tulajdonos a cégben, most le is nyilatkozták. "Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy a magyar állam az N7 Defense
25%-os tulajdona mellett, két tőkealapon keresztül, indirekt módon
kisebbségi részesedéssel rendelkezik a 4iG Űr és Védelmi Technológiák
Zrt.-ben is, így a 4iG Csoport teljes űr és hadipari portfoliójában
érdekelt." Szerintem Jászai a hadiipari pakkjának 1 részét (ami gyakorlatilag az államé most is) átadja az államnak és így tényleges tulajdonos is lesz az állam a 4IG SDTben is. 1934ft
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.