Így jártam, és gondoltam megosztom ha már ez lett. Ez is lehet egyszer fordul elő, ha nem direkt csinalja valaki, mert az már perverz lenne 🤣 azért ne feledjük, zöld nappal zártunk ma is, +40 Ft-al, ez mindenkinek pozitív. Egyre közelebb a biztos fordulat, ahogy irtam a kanyar is elkezdődik egyszer valahol :)
Pont ezt is szoktam nézni, hogy vannak pillanatok a kereskedésben mikor olyan a könyv, hogy elképzelhetetlennek tűnik, hogy essen, délelőtt is ilyen volt ma, én felfogni nem tudom, hogy aki ezt csinálja, vezényli, ha robot is, hogy tudja ennyire ügyesen eljátszani felfelé és lefelé is az irányt? Hogy még te is aki napi szinten figyeked, koveted, jól is kapizsgálod még veled is meg tudják vetetni napi maxon. Érthetetlen, hogy miért nincs emberibb kereskedés és hogy ezért jászaiék ne tudnának tenni valamit....
Miért az MFB hitel közpénz?? Egy nagy túrost. Az MFB a piacról szerzi a forrást, amit utána felárral kihelyez a hazai piacra agrár/ipar/stb fejlesztési céllal. Egy forint, vagy csak minimális állami pénz van ezekben a hitelekben (az is csak maximum garancia formájában). Olvasom nap, mint nap a fröcsögő cikkeket és fogom a fejem, hogy zéró tudással írnak magukat komolynak gondoló gazdasági újságírók egyre nagyobb baromságokat.
Én csak azokra a magántőkealapokra gondolok, amikben MFBés pénzek vannak. Ez miatt: "A lapnak névtelenséget kérve nyilatkozott a Magyar Fejlesztési Bank
egyik vezetője, aki hitelt érdemlően tudta bizonyítani, hogy a
Tiborcz–Mészáros-kör menedzserei annak idején írásban elfogadták, hogy
jogszabályváltozás esetén akár át is adják az érintett magántőkealapok
irányítási jogait az államnak." . Jászainak van magántőkealapja amit nem állami cégek dobtak össze. Azt tuti nem lehet államosítani. Az biztos, hogy kb. 3 hónapon belül kiderül mi lesz.
És azt figyeltétek reggel mit irtam? Palyan kivul maradok, majd ha lesz irany. Na megindult, forgalom is van, na itt az irany....na mondom unokaknak osszepapirozok egy kis akkus autót...hát ja.....sikerült a napi csúcson belevenni🤣🤣🤣 2064 🤣🤣🤣
"Tartom a véleményem, hogy Jászai magántőkealapos pakkjának 1 része átkerülhet az államhoz és így megy tovább a cég." - Csak kérdezem, ez így a magánvagyon védelme szempontjából biztosan törvényes lesz? Ez így piackonform megoldás, és jogbiztonságot sugároz pl. a tegnap óta újra hőn szeretett osztrák befektetőknek is? Vagy. Egy szerződés szóbeli széttépése, vajon kiállja e a jog próbáját is? (Szerintem és néhány jogász barátom szerint sem). Én még olyan törvényt nem láttam, ami csak 3-4 emberre vonatkozik egy országban. Ha jól értem a fiúk minden magántőkealapot, amiben állami hitel, vagy befektetés van, államosítani fognak. Ühm. Ebből viszont adódik néhány kínzó kérdés: - Mi lesz Csányi magántőkealapjaival, vagy Felcsúti Péter magántőkealapjaival? Azokét is? És ők ezt biztosan szó nélül tűrik majd? - A befektetési jegy tulajdonosokat ki kártalanítja (nem ingyen tették bele a pénzüket a magántőkealapokba, hanem egy vállalt hozam fejében)? Vagy az oké, hogy senki, és így kárt okoznak az állami bankoknak, és végső soron az adófizetőknek? - Az alapkezelő képviseli a magántőkealapok tulajdonosi jogait, tehát ők fognak adott esetben majd szavazni a 4iG-ben (hogy egy ilyen manőver után mekkora mértékű szavazati joguk lesz azt még nem tudjuk, de majd kiderül). Mi van akkor, ha az állam kockázatviselési pontja alacsonyabban van, mint egy piaci menedzsmentté? Mi van akkor, ha ezt követően eddig piac által elfogadott vezetők helyére politikai támogatottakat ültet? Akkor ugye sokkal előrébb nem vagyunk, már a forradalmi nullponthoz képest. Csak most egy másik csapat akar majd belebeszélni piaci döntést igénylő kérdésekbe, politikai potentáltokkal. Szerény véleményem szerint ez így nem lesz oké, sem annak akitől elvesznek, sem a kisbüféknek, a tőkepiacoknak, a hitelminősítőkről meg nem is beszélve. De engem az is érdekelne, hogy a BÉT vezetői, vagy a TEBÉSZ mikor szólítja már meg tisztelt kormányunkat, hogy értik a rendszerváltást, de az nem oké, hogy miniszterelnök úr a megszólalásaival kb. 400 milliárdot égetett el a kisbefektetők pénzéből 3-4 hét alatt. Csak eddig a MOL-t, Richtert, 4iG-t, Opust sikerült szétbarmolnia, és gondolom vannak még remekebbnél remekebb ötleteik.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.