Szerintem egyszerű a magyarázat. Az AHban nem voltak szétválasztva az üzletrészek.
AHát így csak egyben tudták apportálni. Benn volt még 1 cég is ami rendezvényekkel foglalkozott. (pl.nagyobb sportesemények ) Azt megszüntették.
Amikor kialakult a közös cég külföldi cégek világították át és így valósult meg az apportálás.
Persze most lehet drágábban kerül az állam kezébe, főleg ha azt is nézzük, hogy az elmúlt 4 évben mekkora infláció is volt. (40% feletti!)
Ha szerinted az AH kb.160milliárdot érhetett, akkor most 68milliárddal többet az infláció miatt, tehát az értéke kb.228milliárd lehet. Na most ebből mennyit adtak el?20milliárd? 50milliárd, vagy 100milliárdos értéket? esetleg 150milliárdosat? Ezt kéne tudni.
A lényeg, hogy a 4IGnek így több milliárdos bevétele keletkezik és majd ezek fenntartása sem kerül pénzbe, ami szerintem milliárdos megtakarítást jelent évente, de gondolom bevétele is volt, ami ezután elmarad.
.
Signal Azért érdekes, hogy hétvégén még a másik fórumra azt írogattad, hogy a 4IG még 1000ft-ot sem ér :D
Most meg azt írod, hogy 2021ben (azóta több mint 40%os infláció volt) az AHás apportnál kb 700milliárdos vagyon keletkezett. Azóta megvették a Vodafont is és több kisebb céget, valamint most szerzik meg a hadiipart és fejlesztik az űripart és a a cég piacvezető az informatikai piacon, valamint a Rheinmetallal közös hadipari informatikai cége van, de te hétvégén csak a P/E nézted és írogattad, hogy 1000ft-ot sem ér.
Na most pont az utolsó beírásoddal buktattad le magad. Más értékek is vannak a cégben!
Tartom a véleményem, ha a Telekom kapitalizációjához nézzük és azt mondjuk, hogy a 4IG eléri 3 év múlva, külfölddel együtt, akkor majd az árfolyamban 5000ft feletti telekommunikációt fog árazni a piac.
(Egyébként ONE 2 éven belül várhatóan tőzsdei bevezetésre kerül. Ez a terv.)
Ezért írom, hogy szerintem a mostani telekommunikáció is 3000ft felett érhet és a cég még majd 5e-6e közt is alul árazott lesz.
Szerintem a 2Connekt kisebbségi részét is eladják külföldieknek, pár hónapon belül.
Kell a pénz a növekedésre.
4415ft és 758milla
Szerintem kell 1 hét amíg a piac a mai híreket megemészti. Ezek piszkosul jó hírek a cégtől és az árfolyamra nagyobb hatással lesznek, mint amit a mai nap mutat. 2 ütős hír.
Mikor megyünk neki az 5000nek?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.