Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
danko 2025. 10. 18. 12:29
Előzmény: #70715  net91
Szerintem sosincs későn venni egy részvényt, nincs olyan hogy vége az emelkedésnek csak nyílván jobb lentebb venni. Türelem kell. Én most az amcsi részvényekbe szálltam be pl. kritikus földfémek, nagyon nagyon sokat mentek már hátha lesz még feljebb is.
bumm 2025. 10. 18. 12:00
Előzmény: #70715  net91
Ki tudja, hol áll meg, talán a delphoi jósdában, ott esélyes, hogy tudják meddig megy a rakéta. Egy biztos a hatalmas forgalom megeszi az irányt. Én mindenestre zártam tegnap. 
feel
feel 2025. 10. 18. 11:49
Előzmény: #70716  nyugdijas
Pontosan👌
treff
treff 2025. 10. 18. 11:28
Előzmény: #70704  Kawaszabi77
Jó írás. Sokban hasonlítunk egymásra szerintem, korosztály, előre gondolkodás, felfogásmód, stb. Annyi, hogy Te jól láthatóan lazábban és jóval nagyobb tételben utazol a parketten. Mivel sok szemétséget, lehúzást és álmessiás megmondót megéltem a hosszú  évek alatt a Béten illetve a fórumon, túlontúl bizalmatlan lettem az újabb csodásnak ígérkező szitukkal szemben (ilyen pl. a  4ig irreális mértékű száguldása kvázi 2-3 hónap alatt), ezért pont abban és olyan szintről nem vagyok számomra megfelelő mértékű pakkal 1-1 helyen, ahol kellene, és vica versa.
A mai talira sajnos nem tudok menni (ezért írtam a felvétel dolgot), pedig szívesen beszélgettem volna többek között Veled is régebbi taggal, mert az ország másik végére kellett utaznom családi program végett, de tegnap este melankolikus érzéssel mentem el autóval a Ferencziek tere mellett…
nyugdijas 2025. 10. 18. 10:49
Előzmény: #70710  bumm
Még ha áttorés is lenne Putin és Trump kozott és valami tuzszunett javaslattal zárulna a BP csúcs, akkor is rengeteg pénz fog menni a fegyveriparba.  Elég oreg vagyok ahhoz  hogy elhiggyem Putin béke szándékát.  Mint ahogy kutyábol nem lesz szalonna úgy egy KGB-bol sem lesz békeharcos. De ezt majd meglátjuk . Nem hiszem, hogy Trump még sokáig bedol Putyin hízelgésének és idohúzásának. Eddig sikerult neki de a végén Trump ráébred, hogy a KGBés látsza ot mind a hegedut. 
net91 2025. 10. 18. 10:47
Sziasztok, Új tag vagyok, csatlakozom a csapathoz. A történetem röviden. Korábban kizárólag ETF-be és magyar állampapírba fektettem. Alapelvem az volt, hogy egyedi részvényt nem veszek, magyar cégekbe meg végképp nem fektetek. Aztán jött velem szembe a 4IG. Vettem egy pakkot, majd elkapott a hév és eldöntöttem ebbe többet kell fektetnem. Pénteken reggel vettem volna a következő pakkot. Beadtam a megbízást, de az ár feljebb ment, majd megint feljebb és feljebb. Gondoltam délután majd a spekik realizálnak, meg péntek délután is van, ilyenkor sokszor esik az árfolyam a kereskedés végén (az USA piacon szokott, mivel hétvégén és hónap végén profitot realizálnak), majd akkor veszek. Hát beszívtam, nem esett az árfolyam, csak nőtt és nőtt, így a második pakkom 3700 árfolyammal került be a portfóliómba (az első meg 3400 forinttal). Nem a legjobb napot választottam ki a vásárlásra. A tegnapi nap jobb lett volna vásárlásra, a tegnapelőtti meg még jobb. Olvasom, hogy mások már szállnak ki én meg most szállok be. Hiszem, hogy még nem vagyunk a tetőn. Szerintetek egy ilyen hatalmas emelkedés után lesz korrekció? Nem tudom, hogy vásároljam tovább a papírt hétfőn vagy várjak egy esedékes korrekcióra? Ja, és még annyit, hogy ETF-ek eladásából vásárolok 4IG-t. A trumpli-putyin találkozó bejelentésének hírére azonnal, még a kereskedési időn túl, eladtam, a hadiipari céges ETF-ket még esés előtt. Sajnáltam őket mert év elejétől hoztak 70%-ot, de nyilvánvaló volt, hogy esni fognak, ha felmerül a béke lehetősége. Eddig a befektetéseknél mindig átváltottam a forintot EUR-ra vagy USD-re. Ilyen befektetésem még nem volt, hogy EUR-t és USD váltok vissza HUF alapú befektetéshez. 
feel
feel 2025. 10. 18. 10:30
Ott a szokasos korrekcio jott pl nemet hadiipari cegeknel.Par hete is volt erdemes figyelni pl renk,hensoldt,rheinmetall, vagy saab,leonardo.Korrekcio utan mindig megindulnak ujra 20-40% ok vannak bennuk.
Miki71 2025. 10. 18. 10:30
Előzmény: #70698  Worthington
Nagyon hasonló cipőben járunk :) Én még egy picivel a tied alatt vettem az első csomagot. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy előtte volt egy olyan köröm ezzel a részvénnyel, hogy az 5-ölés előtt picivel 700 feletti árfolyamon vettem, majd 1400 körül adtam el.. Aztán 2018-ben újra beszálltam és azóta csak bővítettem. Ahogy te is írtad voltak nagyon-nagyon rázós időszakok (T-SYS , covid, háború a szomszédságban), és igen vaskos mínuszban csücsültem én is. A tőzsde nagyon sok mindenre megtanít, egy kész pszichológiai tanulmányt lehetne írni. Az érzelmi hullámok amiken átmegy az ember hatalmas amplitúdót írnak le, olyan dolgokat hoznak ki belőled amire előtte talán nem is gondoltad volna, hogy egyáltalán képes vagy rá. És igen Szabi, igazán csak úgy lehet fejlődni ha az ember közben szerény marad, nem bódul meg (kezdi el két kézzel szórni amit "megkeresett") és tudatos szép apró lépésekben halad előre. Hosszú távon általában mindig meg lesz a gyümölcse.
@Zno: részemről is a legjobbakat, sok sikert a továbbiakban! 
@ZoldZsiraf: csak így tovább, nagyon szimpatikus ahogy kezeled / csinálod a dolgaidat!
Istvan1975 2025. 10. 18. 10:16
Előzmény: #70711  bumm
Ez a hír csak este 7 körül volt, ha jól láttam. De szerintem se fogja nagy mértékben, talán kis korrekció hétfőn. 
bumm 2025. 10. 18. 10:04
tegnap ez nem igazán érintette a papírt
nyugdijas 2025. 10. 18. 09:58
Előzmény: #70702  Haya76
Biztato, hogy ez a Ghaffarian Pestre jott és már a keretmegállapodás utáni konkrét lépéseket tárgyalta meg Jászai Elonnal.  Amerikában az ido pénz. Ha az Axiom Space vezére erre rászánt néhány napot akkor ez a megállapodás meg fog torténni. Ha majd a 4iG beteszi az Axiomba a 100M $ akkor ki tudja milyen szám lesz a három nulla elott. Az a jo a 4iGbe, szerintem, hogy oriási novekeés áll elotte. Es a nagyon sok pénzt hozo iparágban.  A fegyverekben és az urtechnologiában rengeteg pénz van. 
ZoldZsiraf 2025. 10. 18. 09:23
Előzmény: #70704  Kawaszabi77
Szép reggelt! Nagyon tetszik a fórumban, hogy az igazán nagyok is szerényen megírják a történetüket.Teljesen egyetértek azzal amit írtál.Ugye én kicsi vagyok, de eddig eljutni sem volt egyszerű:szó szerint forintról-forintra haladtam/haladok, szerintem viszonylag tudatos megtakarítással. Dolgozó emberként fizetésnap után a kis táblázatomban kitalálom a maradék összeget, és szinte remegő kézzel veszek valamit (mindig mosolygok magamban, amikor a szomszédban feltűnik egy újabb tereptárgy, én meg úgy veszek pár részvényt,  mint más egy darab ruhát/cipőt😀).
A táblázatom egyik füle az évenkénti gyarapodást mutatja..év végén annyira szeretek ránézni.☺️☺️☺️Mostanában azért pár utazás belefért az évekbe, de sokáig más volt a prioritás.
Annyira jó olvasni, hogy más is volt pici…
Kawaszabi77 2025. 10. 18. 09:01
Látom a 4IG-eseknek nincs megállás akkor se,ha nincs kereskedés!csak ide húz a szive sokaknak!!🤣
Bagi
Bagi 2025. 10. 18. 09:00
Kawassabi77; Worthington;feel;rice2
Ha rámirtok privátban a fb csoportban vagy az email címre felveszlek benneteket adminisztrátornak a fb csoportban ! Üdv, estére jó bulizást ! 
Kawaszabi77 2025. 10. 18. 08:59
Előzmény: #70703  bub
🤣🤣🤣👍👍
Kawaszabi77 2025. 10. 18. 08:59
Előzmény: #70696  treff
🤣Nekem azért picit több lett!!Jó reggelt!Sziasztok!Ezt nem értik meg sokan,hogy ezért nem szabad a pénzt elkölteni,mert pénzt csak pénzzel lehet keresni!Lehet autókat venni,meg elnyaralni,meg mindenre elkölteni,ahhoz ész nem kell!!Sok év el kell menjen erre mindenkinek,mire össze tudja rakosgatni,és a legnagyobb méreg az,mikor belenyúl az ember valamibe,van 50% nyerője de azt kell mondja magának de csak 3 milliót tudtam berakni,mert annyim volt!Azt keresett 1,5-et!Aki meg csinál 20%-ot de van 100 milliója,az 20-at keres,pedig fele olyan ügyes,de 13x akkora hasznot el tud tenni,igaz?Na ezért kell spórolni mindig,mindenkinek!Meg nem az asszonynak megmondani bejött egy rakás pénz,az meg egyböl irány a tenger,de a kocsit is lecseréljük,azt kitesszük a fészbukkra is milyen királyok vagyunk,a szomszéd Erzsit had egye a penész!Igy nem szabad gondolkodni!(csak az újaknak mondom,meg a fiataloknak,úgy lehet összerakni)A másik,sokan ezt se matekozzák be,lehet ám 7 szük esztendő is,azt egy ft nem jön be lehet ki tudja meddig?Nem lesz ám mindig napi 3,meg 8% nyerő!Azt is túl kell majd élni!És aki olyan pénzzel mozog,amit 5 évig nem tud nélkülözni,ott megint más legyen a leányzó fekvése!Lehet sokaknak ez old skúúl gondolkodás,főleg a sok kriptós fiatalnak gondolom,most röhögnek,na ez a vén hülye mekkora egy idióta,megértem azt is!De az idő meg a nehéz helyzet mondja meg mindig a választ!Mit mondott Buffett is:Mikor dagály van,mindenki vigan lubickol,de mikor jön az apály,akkor látszik meg kin van fürdőgatya!!!Tegnap láttam pont egy volt milliárdos cimbit,akit gyerekkorom óta ismerek,200 millio adóssága van most kábé,és 60 éves!De 50-ig minden volt,RS6,S-osztályok,X6,740d,meg pénzhegyek,most Renault 1,5dci!Ezekből kell tanulni!Amúgy barátom,sokat mociztunk is együtt,ő mondta,mikor kérdeztem hogy mit akart?500évig megélt volna,ha semmit nem csinál,annyi zséje volt,láttam a 2 szememmel,mert nem bankba tartotta!Azt mondta:Szabi!Minden nap annyit akartam keresni,mint más egész életébe se!(ezt a sztorit is már sokszor meséltem,bocs aki már 5x hallotta)Na igy...Jössz a találkozóra ma treff?
bub 2025. 10. 18. 08:38
Előzmény: #70693  Kawaszabi77
Elmondása szerint így volt ezzel Pablo Escobar neje is, soha nem kérdezte miből élnek. Gyanús vagy Szabi :)
Zno 2025. 10. 18. 08:16
Előzmény: #70700  Worthington
Köszi

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek