Látom 30 pöttyös esés után barátunk is megjelent a másik topikban :) Van, ami sosem változik :) :) Mondjuk most verheti a víz, mert már csak pötty a mínusz, pedig már kijelentette a tutit :) Re:1824
A vámunió az EU területére érkező termékekre alkalmazott egységes vámtarifákra és az EU külső határain alkalmazott vámeljárásokra terjed ki. Itt azonban az USA által az EU valamely tagállamából az USA területére érkező termékekre kivetett vámtarifákról van szó, azaz az EU valamely tagországából az USA területére irányuló termékexportról. Az EU és az USA között nincs kereskedelmi megállapodás, amely szabályozná, hogy az USA vámjogi szempontból egységesen kezeli az EU-t. Ha tudsz ilyenről, szólj, engem is érdekel! Ez egy egyoldalú aktus az USA részéről, nem írtam semmilyen kereskedelmi megállapodásról az USA és Magyarország között. Egyébként, bár az EU-ban közös kereskedelmi politika van, bizonyos területeken van tagállami mozgástér, ilyen például a hadiipar is.
Az Amerikai Egyesült Államok nem alkalmazhat eltérő vámokat az Európai Unió (EU) egyes tagállamaival szemben, mert az EU egységes vámuniót alkot, és a tagállamok közös kereskedelempolitikát folytatnak harmadik országokkal szemben. Az USA jogilag és gyakorlatban is az EU-t mint egységes kereskedelmi blokkot kezeli, nem pedig különálló országokat.Egységes vámunió: Az EU tagállamai között nincs belső vám, és közös vámtarifát alkalmaznak a harmadik országokkal szemben. Az EU nevében kizárólag az Európai Bizottság tárgyal és köt kereskedelmi megállapodásokat. Közös kereskedelempolitika: Az EU tagállamai nem köthetnek külön-külön kereskedelmi megállapodásokat az USA-val vagy más külső országokkal. Az USA ezért minden tagállamra egységesen, az egész EU-ra vonatkozóan állapít meg vámokat vagy tarifákat Röviden és tömören ezért volt fájdalmas, amit írtál...gondold újra, hogy mennyire ismered az EU mechanizmusait, jelen esetben a közös külkereskedelmi mechanizmusokat! Nem tudom, hogy augusztusig meg tudsz-e alaposabban ismerkedni a témával, szóval nyugodtan kérdezz korábban is, ha valamit nem tudsz, vagy nem értesz! szívesen segítek!
1800ftig letették. Bizonytalanok szórják az USA vámok miatt, pedig a 4IGnek ez még lehet pozitív is lesz :D Volt már ilyen, hogy sokan fordítva ülnek a lovon. Legalább van 1 kis forgalom. 1814ft és 54milla
Jelenleg biztos, hogy nem exportál, de 2-3 év múlva már lehet. Én a régebbi nyilatkozatokat, úgy hámoztam ki, hogy lehet lesz pár hazai cég amik adómentességet kapnak. Ha lesz ilyen a 4IG tuti köztük lesz!!! USAval lesz 1 egyedi gazdasági megállapodás, amit már több hónapja készítenek elő. Ennek aláírását kb. őszre teszik, de az biztos, hogy Orbánék mindenképpen még idén szeretnék. Az biztos, hogy a fő bejelentések a 4IG körül lesznek. Hadiipar, védelmi ipar, mesterséges intelligencia és űripar ami ránk vonatkozik. Ezek bejelentése piacmozgató hatású lesz. (Lesz még pár kisebb bejelentés is, más cégekről.) Én még bízom abban is, hogy talán 1 USA cég a 4IGbe is beszáll, mint fő tulaj. (Lehet ebbe a Rheinmetall nem menne bele. Nekik most rengeteg pénzük van és ha kell nyomják majd a 4IGbe, mert hamarosan hatalmas nyereségeket termel a cég és osztalékból majd vissza is fogják kapni + a részvény emelkedés.) Év végéig sok minden eldől a cég körül. Ha a hazai hadiipart megkapjuk, szerintem még gyárépítést is fognak bejelenteni utána. Ha jól értelmeztem a nyilatkozatokat itthon és külföldön is. Ha így lesz akkor a privatizáció elleneseknek is befogják a szájukat. Új munkahelyeket és még nagyobb hadiipart épít majd a cég, amiből az ország is gazdagszik. (Adók, munkahelyek és a nyereségek után.) Mire ezeket bejelentik, jó lenne 2000 körüli árfolyamon lenni. Aki akarja adja, én tartom.
Exportál valamit a 4iG az USA-ba? Ha igen, akkor érinthetné. Egyébként Magyarországot szerintem nem fogja, mert nem általánosan kötelező lesz a vám, az elnök dönthet másként egyes országokra vonatkozóan.
Nem bogarásztam át a vagyonnyilatkozatát, de ha eladta a 4ig-t az legalább 100 milliót jelenthetett neki (csak a nyeresége 70 millió volt). Kiderül a vagyonnyilatkozatból, hogy ennek a 100 milliónak mi lett a sorsa?
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.