Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 08. 05. 08:08

Humetre szavazok  

1-2 hónapon belül megindul az élet náluk, 150-200-ig fel! Ahogy azt már kétszer meg is csinálta..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zsosz
zsosz 2005. 09. 14. 11:16
Előzmény: #231  Törölt felhasználó
#232
Apeh illetékes elküldte a visszavonást, majd buzgón venni kezdé a pappeert!(???)
Törölt felhasználó 2005. 09. 06. 15:18
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
#231
Szépen adogatják a humetet, nemsokára 10
Törölt felhasználó 2005. 09. 06. 10:50
Előzmény: #229  Törölt felhasználó
#230
?
Törölt felhasználó 2005. 09. 02. 21:13
Előzmény: #228  Törölt felhasználó
#229
> Ja, természetesen poziból
Törölt felhasználó 2005. 09. 02. 21:13
Előzmény: #227  Törölt felhasználó
#228
Hajrá Civin Úr! Én szurkolok Önnek
Törölt felhasználó 2005. 09. 02. 14:41
Előzmény: #226  Törölt felhasználó
#227
Tisztelt Civin Úr !
Köszönöm minden részletre kiterjedő válaszod. Az érvelésed és a logikai okfejtésed tiszta és világos. Nem mindenben értünk egyet, de jogértelmezés szabadsága mindenkire kiterjed. Az igazán lényeges joggal visszaélés fő vonalában / csődtörvény / engem meggyőztél, de a bíró sajnos nem én vagyok.
További erőt és kitartást.
Tisztelet tel
BB.
Törölt felhasználó 2005. 09. 02. 13:22
#226
Jó BB,
Azt írod, hogy nem látod a fától az erdőt.
(1)
(a) a csődtörvény társadalmi célja az, hogy azoknak a hosszú ideig veszteségesen gazdálkodó társaságoknak, amelyek fizetésképtelenségük et bejelentik, a hitelezői döntsék el, hogy érdemes-e tovább tevékenykedniük, vagy inkább számolják-e fel őket (azokat)?
A hitelezők döntő többsége kinyilvánította, hogy a folytatásban bízik, egyetlen hitelező, amelynek a többit hitelezőtől alapvetően eltérő érdeke egy adóalany életben tartása, visszaél a fellebbezés jogával, úgy hogy abból előnye nem származhat.
Nem származik előnye, hiszen második körben (ld.: kielégítési sorrend felszámolás esetén) nagy valószínűséggel minden követeléséhez hozzájut, a többi, ellenkező véleményen lévő hitelező előtt (azaz marad abban az anyagi pozícióban, mint volt). Előnye akkor van, ha tovább generálja a HUMET® tevékenysége az adókat és ebből a költségvetésnek folyamatos bevétele van. Ennek a költségvetési bevételnek a generálódásában akadályozza a HUMET®-et az adóhivatal, hiszen egy jogerős csődegyezség mindenképpen kedvezőbb pozíció a jövedelemtermelésre, mint egy függő jogi helyzet. (b): nemzetgazdasági érdek) Egyébként több csődeljárás során jegyzőkönyvbe került az adóhivatal képviselőjének azon nyilatkozata, miszerint: "ha a hitelezők a továbbműködés mellett döntöttek, az adóhivatalnak nincs oka nemmel szavazni".
© Személyek zaklatása, ha szóba kerül, akkor a jogi személy is ide értendő. A HUMET® esetében az adóhivatal két házkutatással és egy elsőfokú határozattal olyasmiket állított (direkte és indirekte), miszerint a HUMET® nem fizeti rendesen az adóit és ennek a folyamatnak a következménye az lett, hogy egyetlen megoldás maradt, csődvédelembe menekülni. Vak és süket adóhivatali alkalmazottnak is be kell látnia, hogy a múlt nem elmúlt, hanem egy folyamat, amelyben több ízben óriási tévedésük miatt a csődeljárás sikere az egyetlen pozitív kimenete annak, hogy a tévedésből ne legyen bűn.
(d) A személyek elidegeníthetetlen joga a vagyona korlátozás nélküli használata (beleértve a tőzsdén vett részvényeik értékesítése, vagy készpénzük befektetése). Ez a közel négy éves adóhivatali - tévedésekkel, félremagyarázásokkal és hazugságokkal teli - eljárás akadályozza a HUMET® részvényeseit ebben, hiszen a tőzsdei forgalom az egy ötvenedére esett vissza; ebben ennek az adóhivatali eljárásnak minden bizonnyal része volt és van.
(e) Tény és fontos megállapítani és ezt kellene a HUMET® valamennyi részvényesének (ide értve a BÉT-et és a PSZÁF-ot is) az adóhivatal számára tudatosítania, hogy nem származik sem illetéktelen, sem más előnye senkinek abból, ha a HUMET® csődegyezsége sikertelenül zárul.
(2)
Az adósztorit most nem írom le ide ezredszer. A lényeg annyi, hogy 2002 márciustól 2004 áprilisig 400 millió feletti, ezt követően 2004 szeptember végéig 260 milliós, majd ezután 34 millióról beszéltek (az adóhivatal), amiből 20 millió bírságot ab ovo elengednek és a maradék 14 millió pedig ÁFA visszaigényléssel kompenzálható lenne, ha a csődegyezség jogerős lenne.
(3)
Én nem ígérek semmit sem. Egyetlen dolgot teszek, végzem a munkámat. Ebbe az is beletartozik, hogy iktatok és lefűzöm azokat a leveleket is, amelyben vevőim leírják a HUMET® termékek áldásos hatását és sok sikert kívánnak az erőfeszítéseimhez, hogy a HUMET® megmaradjon. Ezen közben, hogy mindenki lássa azt, amit én, árfolyamprognózist adok ki két évre előre, hogy tudja mindenki, mire számíthat. Vállalom a tévedés kockázatát, de kinyilvánítom, hogy tudom, hogy mit miért teszek.
-
Jó plutoka,
(1) A HUMET stabilan működik (lásd gyorsjelentés, mérleg, stb.). A választott tisztségviselőink díjazásáról (először) a tavaszi közgyűlés döntött. Operatív munkát augusztus 31-ig nem végeztek, kivéve dr. Galamb és Csereklei urakat. Ma már aktívan tevékenykednek többen az ügyeinkben.
(2) Az árfolyamprognózis változatlan.
(3) Igen, lehet, hogy minden borul és alkalmazottak már ennek nem isszák meg a levét és önálló identitások gyártják a KÉSZtermékeket. Az alapanyagot a HUMET® gyártja ma is. A "balekok" közül pedig több tucatnyi telefonpartnerem van, akik biztatnak, hogy oldjam meg a helyzetünket, lökjem félre már ezt az adóhivatal által elénk gördített sziklát az utunkból és sok sikert kívánnak ehhez. Rajtam kívül más ezügyben nemigen állt ki értük. Emlékezz: még egy baseballütős közlemény is kisiklott a klaviatúrám alól.
Ha belebukok is ebbe a félelmetes baromságba, az én lelkiismeretem tiszta.
Törölt felhasználó 2005. 09. 02. 09:52
Előzmény: #224  Törölt felhasználó
#225
Szerintem még szeptemberben eldől. Csőd esetén ...pech, szvsz nem lesz probléma
Törölt felhasználó 2005. 08. 31. 23:58
#224
Nem lehet, hogy Cívin úr már tudja, hogy itt borulni fog minden? A féléves jelentésben az áll, hogy eladott mindent és kiszervezett mindent (gyártás stb) és már nincs alkalmazott.
Ha az Apeh borít, így nem veszik semmi kárba csak a "balek" részvényesek futhatnak a semmi után. A jelek rosszat sejtetnek...
Törölt felhasználó 2005. 08. 31. 00:10
Előzmény: #222  Törölt felhasználó
#223
Ha csak a gazdálkodáson múlna... szvsz talpraáll, határidőt senki sem tud, ha a balhé véget ér, 100 fölé megy
Törölt felhasználó 2005. 08. 30. 17:01
#222
Szerintem a humet magához fog térni,de ez az én véleményem.Úgy hallom hogy gazdálkodás beindult,és volt már ha szerény de nyereség.
Törölt felhasználó 2005. 08. 30. 11:54
Előzmény: #220  Törölt felhasználó
#221
Nem látom a honlapot, de negyedévekre a prog11,17,25,30,.... ..100.....174:) strong buy
Törölt felhasználó 2005. 08. 29. 16:14
#220
Tisztelt Civin úr!
Kérem tájékoztasson minket, hogy mely az az idõpont amikortól kiszámítható stabil mûködés várható.
Az hogy egyedül van azt jelenti, hogy az IT, FB tagok nem részesülnek díjazásban és nem végeznek aktív munkát?
Mennyit ér Ön szerint a Humet papír manapság? Mi lenne a reális ára?
Törölt felhasználó 2005. 08. 29. 14:32
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#219
Tisztelt Civin Úr!
Az ön által több ízben emlegetett árfolym prognózisra szeretnék rákérdezni. Én a HUMET Rt. honlapján nem találok erre való utalást. Ha lenne olyan szíves és pontosítaná a prognózis elérhetőségét.
Előre is köszönöm!
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 22:17
Előzmény: #217  Törölt felhasználó
#218
Tisztelt Civin Úr !
Most olvasgattam a HUMET Rt honlapját, két észrevételem lenne:
1./ A joggal való visszaélés tilalma, kapcsolódva az APEh Elnökének írt leveléhez;
Az 1959 évi IV. törvény Ptk.
5. § (1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést.
Aktív joggal való visszaélés:
5. § (2) Joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha a nemzetgazdaság megkárosítására, a személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeik csorbítására vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne.
Passzív joggal való visszaélés:
5. § (3) Ha a joggal való visszaélés jogszabály által megkívánt nyilatkozat megtagadásában áll, és ez a magatartás nyomós közérdeket vagy különös méltánylást érdemlő magánérdeket sért, a bíróság a fél jognyilatkozatát ítéletével pótolhatja, feltéve, hogy az érdeksérelem másképpen nem hárítható el. A jognyilatkozat pótlására különösen akkor kerülhet sor, ha a jognyilatkozat megtételét illetéktelen előny juttatásától tették függővé.
Nem látom, az APEH által elkövetett és az Ön által hivatkozott joggal visszaélést.
2./ Soronkívüli közleményben szerepel :
„Jelentős támadások érik az adóhivatalt, hogy négymillió forintos nettó
adótartozással felszámoltat egy tőzsdei céget; „
Rongyos négy millió forint adótartozás miatt van az egész mizéria ?
Ha nem tudott potom négy millió adót kigazdálkodni, hogyan igérhet százmilliókat, milliárdokat ?
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 20:12
#217
Jó Wasabi, jó Lennox,
köszönöm szépen. Amint látjátok nem vagyunk tétlenek, csak a munka sok, én meg kevesen vagyok.
Jó Komeda,
na az lenne a szép, ha a cég csakúgy megszűnne, vagy bárki venné magának a bátorságot, hogy 1500 részvényes pénzét eltüntesse egy egyszerű törléssel, ha már három éve vívok ezekkel a fafejű adóhivatalnokokkal. Nota bene: nincsenek fiktív számlák, nincs adótartozás, de lett az adóhivatal miatt csőd, azt meg megfellebbezték, miközben a Tőzsde, meg a PSZÁF meg figyel a két szép szemével, hogy mire megy Civin a Góliáttal….
Megtennéd, hogy utánaolvasol a HUMET honlapján annak, hogy miféle fellebbezés az adóhivatalé? Jó lenne tudnom még egy kívülálló véleményét is. Mi, a HUMET igazgatósági tagjai az alábbiak szerint döntöttünk: "A következő ÁFA bevallási fordulónapon az adóhivatallal el kell számolni, az adótartozásokat és a visszaigényelhető ÁFA-kat össze kell vezetni, oly módon, hogy a HUMET® Rt-nak folyó adótartozása ne legyen ("Álvállalkozás" miatti adóelőírásokat nem ide értve); ezáltal rábírva az adóhivatalt fellebbezése visszavonására."
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 19:36
Előzmény: #215  Törölt felhasználó
#216
"Rengeteg ettől sokkal veszélyesebb részvény van jelenleg is a magyar tőzsdén."
nem kötekedni akarok,de a BÉTen amúgyis kevés a papír.Azt meg egyáltalán nem értem mi lehet veszélyesebb egy közvetlen megszűnéssel fenyegetett cégnél?
kösz a választ
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 18:44
Előzmény: #214  Törölt felhasználó
#215
Ez a helyzet valóban nem egyértelmű, de bízzunk a sikerben, kockázat nélkül nincs győzelem! Rengeteg ettől sokkal veszélyesebb részvény van jelenleg is a magyar tőzsdén.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 18:31
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
#214
Lennox:
azért arra vigyázz, ha a bíróság az apehnak ad igazat, ami szerintem Magyarországon valószínű, akkor csőd lesz és egyszerűen törli a BÉT értékpapírlistáról a humetet a tőzsdeelnök mint a Styl részvényt pár hónapja - és semmit nem kapsz a részvényedért.
*********
Azért én őszintén drukkolok neked és főleg Civin úrnak, aki egy nagy fighter és megérdemelné már a sikert már csak a kitartása miatt is.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 18:27
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
#213
köszönöm a választ Civin Úr.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 18:06
Előzmény: #211  Törölt felhasználó
#212
Azért a kezdeti fikázás ellenére, mennyi embert elkezdett érdekelni ez a téma, különös. Lehet hogy mégis van benne fantázia!? Aki kimaradt jóból korábban, az igazán nem hibáztathat senkit, hogy nem kapcsolt időben vagy gyáva volt belevenni.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 17:43
#211
Jó Wasabi,
mint Te is tudod, minden bíróság, így a csődeljárás fellebbezéséről döntő Ítélőtábla is beérkezési sorrendben veszi az ügyeket, kivéve a sürgősséggel tárgyalandókat. Határidőt csak minden kötelezettség nélkül tud bárki is mondani, még egy bírósági titkár is, nemhogy én.
Jó Pancserlama,
(1) a cég tulajdonosi struktúrája megtalálható a gyorsjelentésünkben. Az biztos, hogy 60% ún.: közkéz. Három 5%-nál nagyobb tulajdonosunk van és kb.: 20% a treasury. Ez utóbbi ne tévesszen meg, ez a HUMET értékpapírszámláján parkoltatott stock, amelyet akkor adunk ki (azonnal), ha a hitelező végre kéri.
(2) A pénzügyi helyzetünk siralmas. Napról napra élünk, de ki tudjuk fizetni a számláinkat, a készleteink rendben és a hitelezőinkkel kötött csődegyezségben foglaltaknak időben eleget tudunk tenni. Ez utóbbi azért érdekes, mert a 15%-ot készpénzben kérő, ÁFA-s hitelezőket azonnal kifizetjük, hogy az ÁFA visszaigénylési pozíciónkat realizáljuk.
(3) kilábalási terv a reorganizációs terv (a csődegyezség melléklete) lásd: www.humet.hu
(4) "meghatározó tulajdonlásszerzés" , ennek három módja van: (a) fel lehet vásárolni a HUMET részvényeit a tőzsdén (most olcsó), (b) alaptőkét lehet a cégben emelni, erre mindig nyitottak voltunk az elmúlt évben (három ilyen kísérlet zajlott le, kevesebb, mint több sikerrel), (c) nyilvánvalóan engem és másokat is ki lehet vásárolni.
(4a) "ennek körülményei": (a) evidens (b) akik eddig ilyesmiben gondolkodtak mindig megtaláltak (c) ez még nem merült fel;
(4b) "és tárgyalási alapja": egy komoly szándék kinyilvánítását követően az Igazgatóságunk reagál az ajánlatokra, csakúgy, mint az eddigi összes esetben;
(4c) címem, mobilszámom a honlapunkon www.humet.hu
Jó buxer,
Kitartóan próbálkozom, hangsúlyozom nulla marketing és reklám budget-tel. (a) A régi szerződéses partnerekkel tárgyalásban vagyok, kis túlzással heti kontaktusban (b) valamennyi potenciális és valóságos vevőt azonnal kiszolgálunk; valamint (c) időközben Peruban gyógyszerként engedélyezték a terméket; az első szállítmány már elment; (d) Ausztráliában folyik a regisztráció (ez komoly kihatással lesz az egész Távol Keleti piacra; (e) a magyar piacra szerződést kötöttünk egy igen hatékony céggel, ennek eredményét januárban-februárban láthatjuk majd (ha bele nem törik a bicskája); (f) németországi aktivitásunk jelentősen javult, komoly készleteket állítottunk össze egy partnership reményében (g) új termékek befogadása céljából ötfelé vagyunk előkészítő tárgyalásokban.
By the way: közben kezeltünk egymilliárd forint szinte elháríthatatlan veszteséget, megőriztük a tisztánlátásunkat és a hidegvérünket, összehoztunk egy csődegyezséget, egy alaptőke-emelést, kiszerződtük szinte a teljes gyártást, (hiszen muszáj volt) elköltöztünk a volt telephelyünkről, a minimális alá vittük a költségeket és remekül működik az eközben összerakott új honlap. Ahogy Jimmy Connors kérdezte Wimbledonban egykoron: "Can I do anything for you?"
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 15:11
Előzmény: #209  Törölt felhasználó
#210
Kérem sorolja fel az értékesítést segítő intézkedéseit, Civin úr! Részemről csak ha majd osztalék fizetési napot jelöl meg nekünk akkor vennék. Nem baj ha drágább lesz.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 14:35
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
#209
Civin úr.
Kérném tényszerűen közölje a cég jelen tulajdonosi struktúráját.
Pénzüg yi helyzetét.
Kilábalás i terveit továbbá illetve egy meghatározó tulajdonlás szerzés lehetöségét.
Annak körülményeit és tárgyalási alapját.
Egyúttal kérem hogy egy közvetlen címet jelöljön meg nekem amin keresztül a további kérdéseket feltehettünk.
Fenti kérdéseinkre a válaszokat a fórumon kérnénk .
T. p lama
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 12:41
Előzmény: #207  Törölt felhasználó
#208
Tisztelt Civin Úr!
Mikor várható a bírósági döntés? Melyik hónapban? Vagy mi az a végső hatáéridő, amíg jogilag meg kell születnie a döntésnek, amiben az APEH fellebbezés sorsáről dönt a bíróság?
köszönöm a választ.
Törölt felhasználó 2005. 08. 28. 12:16
#207
Jó GyFerenc, Lennox21, Knight Tyris;
Arról, amit írtatok, három 2000-es sztori jut az eszembe.
Az egyik az információk fontossága kapcsán. 2000 tavaszán azt nyilatkoztam, hogy a HUMET részvények nem érnek 40 (ez ma 400) forintot sem, holott akkoriban jóval 100 (1.000) fölött ment a papír. Mégis vitték, drágán, mint a cukrot.
A másik, amikor 1998-ban egy akkori üzletfelemnek ajánlottam, hogy közösen tőkésítsük fel a HUMETet (én akkoriban szálltam be) és Ő ódzkodott, mondván: "Édes Jánoskám, de mégis hogyan jön ki innen a lekvár(pénz)?", majd 2000-ben azzal üdvözölt, hogy, ha "legközelebb mannát hullatsz az égből, szólj előtte, jó?"
A harmadik egy 2000 őszi telefonhívás volt. Egy régi ismerősöm gratulált, hogy milyen jól járt a befektetésével, ugyanis a beszállásomat követően, 1998 őszén 15 (150) és 23 (230) között jól bevásárolt a HUMETből, majd szépen szállt ki. Mondom, 2000-ben futottunk össze és akkor említette mindezt. Kérdeztem Tőle, hogy mi a fenének vett akkoriban, miben bízott. Mire a válasz: "Nem emlékszel, neked dolgoztam 1994 és 1996 között, tudtam, hogy mit csinálok." A minap beszéltem Vele újra, Ő hívott és családi dolgok kerültek szóba, majd annyit említett, hogy most is erős HUMET pozíciói vannak. Kérdeztem, hogy miben bízik. Azt válaszolta, hogy összefutott azzal a kardiológussal, akivel júliusban megvizsgáltattam magam (für alle Faelle) és a doki említette, hogy a Civin hihetetlen kondícióban vészelte át ezt a három évet. Ennyi Neki elégnek bizonyult, hogy kockáztasson. Ha jól emlékszem, ezen a két alkalmon kívül kétszer beszéltem Vele az elmúlt hét évben.
Szóval nem csak a bennfentesek kerestek, az információ mindenkié volt; és néha rettenetesen megrémít a bizalom (bár kétségkívül inspiratív és jól esik).
Jó Dátum,
igazad van, az elmúlt években többször én is inkább vidéki asztalos szerettem volna lenni, nem HUMET részvényes és elnök. Viszont ezekben a keserű órákban eszembe ötlött az elmúlt két és fél évtized furcsaságai közül egynéhány, pl.: az, amikor 1000 fő alkalmazottam volt, vagy az, amikor 1992-ben milliárdos (1992!) munkát nyertem el két igen nagy vállalat elöl (tizennégy polgármester döntött a fülem hallatára 14-0-0 arányban hármunk közül). Szóval egyszer fent, máskor meg lent, avagy: magad Uram, ha szolgád (pénzed) nincsen.
Jó hétvégét mindenkinek. Az árfolyamprognózisom változatlan, lásd www.humet.hu
Törölt felhasználó 2005. 08. 27. 18:52
Előzmény: #205  Knight Tyris
#206
Az egész tőzsde az információról szól ennyi erővel, akinek nincs info az b*szhatja.
Knight Tyris 2005. 08. 27. 00:22
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
#205
Ez azért erős, hogy nagyon sokan. Páran igen de ők is csak a céghez tartozó ismerősi belső körből. Nekik jott az info mikor kell venni, majd eladni. A többi szerencsétlen meg aki beugrott szépen beragad mikor elkezdett esni az ár és vesztett egy csomó pénzt.
Ezt már eljátszották párszor.
GyFerenc - inkább blue chip, de ha kockáztatni akarsz akkor olyan papírt vegyél, aminek van legalább napi 50 millió forgalma. a humetet meg felejtsd el.
Törölt felhasználó 2005. 08. 26. 16:53
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
#204
Az nem érdekes, lényeg hogy már qrva sokan meggazdagodtak a humetből, kérdezd akár trinit vagy bárkit, elégszer lehetett vele kaszálni és még fogunk is! Az hogy Civin milyen ember az kit érdekel, lényeg hogy pénzt "varázsol" a semmiből.
Törölt felhasználó 2005. 08. 26. 13:40
#203
Fórumtársak !
Higgyetek nekem, felejtsük el ezt a Humetet. Milyen cég az, ahol a vezetés 1 (egy), munkavállalói létszám 1 (egy) főböl áll ? civin (így kisbetűvel) egy szerencsevadász ! Tőzsdén egy ilyen lufi? Na ne...Nincs annyi árbevétele, mint egy tisztes falusi asztalosnak. Csak a sok terv és álom.
Törölt felhasználó 2005. 08. 25. 23:37
#202
De úgylátom az utóbbira, mert a mai forgalom 9617db részvény ami 211.574FT-osa forgalmat jelent, hát az hót gyenge! Nem lehet itt napi 100ezret csak úgy cserélgetni a humet-nél sajnos.
jó éjt!
Törölt felhasználó 2005. 08. 25. 22:46
Előzmény: #200  Törölt felhasználó
#201
Ezt most úgy érted, hogy ne rakosgassam ki-be ezt a kis pénzt a Humetba, mert nem hoz annyit, mintha másba raknám, vagy arra dondolsz, hogy nem birom eladni? 100ezer Ft-ot azért csak elleget és napi 4.5%-ot szokott mozogni, sőt lehet meg is lendül majd.

Topik gazda

Lennox_21
4 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek