szerintem ez egy hibás következtetés. Te a 120Ft teoretikus osztalék beárazását helyezed el egy fiktív célárhoz képest. Miközben szerintem itt a befektetői bizalomról van szó. Pláne, ha jellinek nem áll első semmilyen potens akviziciós célponttal a kgy-n csak blöfföl valamit.ebben az esetben a másik két nagybefektető helyében úgy rendesen megtáncoltatnám borsodi tenyeres-talpasokkal. :):) Szóval nem osztalékot vágunk, hanem pofákat :):):)
Csekély esély van osztalékra valóban. Igen bűncselekmény, de ugyan ki fingatna meg egy neres céget!? Lehet kapnak százmillás büntit de ők ezt leszarják magasról, viszont az árfolyam be fog zuhanni rég nem látott fájdalmas szintre! Mindenki döntse el mennyit kockáztat, nekem erre van szűk 3 milla, csak mert tényleg kíváncsi vagyok 👍
szerintem teljesen logikus spekulációs stratégia és nem vicc. van egy befektethető összeged, mondjuk 1000 egység. van két esemény: 1. lesz osztalék, akkor várható akár 30-40% növekedés. ez az esemény alacsony valószínűségű, de nagy hozammal kecsektet: az ilyet fogadom meg kisebb téttel. esetünkben 10-20 egységgel. 2. nem lesz osztalék, a várható bukás még innen is akár 30-40%: ha bekövetkezik a pánikeladás, akkor mérlegelve a fundát lehet betenni másik 10-20 egységet longba a felpattanásra. Mivel az egész egy bizonytalan helyzet, ezért maga a tét lényeges, nálam ez a teljes tőke 1-5%-a max. Szeritnem az okozza a zavart, hogy míg itt sokan 50-100M tétekkel ülnek és csak pár millával játszom. Tök más pálya.
pedig ha kis eséllyel is de benne van a pakliban még, hogy lesz osztalék. meglátásom szerint JD már azzal piaci manipulációt hajtott végre, hogy kereskedési időben hozott egy olyan napirendi pontot, amire semmilyen szükség nem volt, hiszen az osztalékot amúgy is meg kellett volna szavazni. ott is leszavazhatta volna. ez már maga manipuláció.
2017-től lefelé nem Dani bácsi volt! Oszti nélkül nagyobb növekedés lehetséges! Senki nem fogja kilopni a lóvét, nem azért lett SZIT! Ha meg 500 alá várjátok, akkor minek vesztek bele? Azért várjátok oda, mert nem lesz oszti, de azért vesztek bele, mert hátha lesz? vicces...🤣🤣 Persze így mindig igazad lehet, vagy vagy :)
hozzáteszem én a CEE piacban hiszek, Lengyelország nagyon rendben van, a tőkém jelentős része CEE befektetésekben és lengyel papírokban van, de nem lengyel ingatlanban
hát én tuti nem irodaházakat vennék a homeoffice forradalom kellős közepén. idén el is adtam az ingatlan bef alapjaimat mert egy nagy rakás teveszart sem fognak hozni. a mi irodaházunkban csak idén 3 nagy cég adta vissza az irodáinak az 30-40%-át. kvára nem járnak be az emberek.
https://invst.ly/1a55x2 Elsőre csak mobilon ránéztem a chartra, de most húztam pár vonalat is. Tartom, hogy egy nagyobb pánik a kgy után még berakhatja 500 alá, aztán jöhet a volatilisebb szakasz rángatózásokkal. Minden a sentiment-től függ. Ha Danibácsi eldönti, hogy szar lesz, akkor lehet sokáig szar. 2017-től 6 éven át ment a lejtőn lefelé, pedig a cég akkor is működött. Ez egy ilyen pálya. Én tettem egy tétet arra, hogy mi van ha mégis lesz oszti. Nem nagy pénz, meglájuk. Ha nem lesz, akkor szopó.
azt te is tudod, hogy technikailag egy baromság a 412! ..de akkor miért állna ott meg, amikor 322-253-nál ott várja a nagy rés? :)) onnan meg már nincs messze a történelmi alj 133.5! ...ha meg oda ér, akkor az azt jelenti, hogy nyekk és csőd a következő! Sőt még nekünk kell fizetni azért, hogy a számlánkról levegyék a kivont részvényeket! 🤣🤣
Appeninn real