Szerintem csak félig. Aki 2 éve várja az infláció miatt felugró arany emelkedést, (ami soha nem jött el, sőt a dollár erősödik) viszont a háború miatt felment végül az ára, akkor az is eltalálta a trendet? Nem emlékszem arra, hogy bárki is 2020-ban vagy 2021 elején azért vette volna itt az aranybányászokat, mert háborút várt. Ettől függetlenül remélem hülyére keresitek magatok, csak jó tudni, hogy ebben volt azért némi "szerencse".
Hogy ertekelitek a Raiffeisen Int.-t? A tavalyi nyereseg (1,5mrd euro) 38%-a erkezett orosz+ukran leanyvallalatoktol, mig a teljes kitettseguk 22,9mrd euro. Ez utobbi meglegetoseg nagynak tekintheto. A bank ugy kalkulal, hogy ennek a kitettsegnek a 9-10%-a bir kiemelt kockazattal, de ha ez eros tulzassal is 20%, akkor az kb. 450m euro. Ami a nyereseg tovabbi 1/3-a. Mindezek tukreben az arfolyam ma mar kevesebb mint fele a 3 hettel ezelottihez kepest. Persze nagy kerdes, hogy meddig eszkalalodik a helyzet, es a kitettseguk milyen merteke borulhat meg be, de a cegcsoport 2 napja egyertelmuen cafolta a kivonulast. Szerintem lassan erdemes figyelore tenni, gondolkodik mas is benne?
1)NG tovabbra is sok hetes/honapos NG bull piacra szamitok. Az eddigi chart strukturahoz a tegnapi nap nem tett hozza uj elemet. A 4.34 aljrol impulzivan emelkedik, es tovabbi emelkedesre lehet szamitani. Tovabbra is jo vetelnek gondolom az NG cegeket. Talan annyi valtozas, hogy most mar nem a gyengebb penzugyi helyzetueket preferalom mint SWN es EQT, hanem a stabilakat es penzugyileg/merlegben eroseket mint AR MDU EOG NFG ERF DVN, ebben a sorrendben. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220303v00xmmbmn.jpeg . 2)Az olaj napi 5-7% emelkedessel szalguld fel. Mar ketszer elovettem a "hyperinflacios" ALT esetet. Es nekem egyre gyanusabb, ahogy azzal allunk szemben. Egyszeruen: ez a rohanas nem szamozhato jol maskeppen. , Brent olaj ma mar 117$. Ilyent 2 honapja egyeetlen elemzohaz se mert leirni, mert akkoriban az idei evre 90-100$ is meresz bullos velemenynek szamitott. Ha elfogulatlanul, csak a chartot nezem, akkor ez az emelkedes minden korabbinal gyorsabb. Tehat wave(3 of 3) hullamban kell lennie. Akkor a "hyper" es "klasszik" chart ilyen: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220303v00x4e5di.jpeg . Egyelore semmi jele a fekezesnek, nyargal felfele irany varhato tovabb.
Attól tartok, hogy aki ezeken a szinteken most kezdene el aranybányászokat és olajosokat venni, az kb. azonos kockázatot visel, mint a shortosok. Nincs meg a profitelőny lehetősége. A volatilitás miatt meg, ami lassan ismét megjelenhet, nem lehet majd jó stop helyeket sem adni.
valszeg az államadósság kamataira gondol, de az nagyon lassan fog átárazódni, és amig borimama betétje map+ban csücsül, adig az állam csak örülhet az inflának, az allampapirban ülő meg szív.
Gondolom akkor Te is átélted... Emlékszem, hogy Erdélyben landolt a repülőgép, és amikor autóval vittek a célállomásra, a rádióban hallom a devizahiteles-mentés hírét... Szép OTP longban csücsülve... Aszittem a guta megüt.
Nem annyira a fundás értékeltség a lényeges, ezen az alapon az Otp mindenképpen jó befektetés. Az alapok nem tudják eladni az orosz papírokat, ha pénzre van szükségük azt fogják eldobálni, amit lehet pl Otp
Ez a cég akkor érne annyit, ha ezeket a profitokat Amerikában hozná. De sajnos egy oligarchisztikus régióban működik, közvetlen egy agresszor atomhatalom(ban) vagy tőszomszédságában. Legyél nagyon óvatos, mert: a magyar gazdaság kvázi-csődhelyzetben van, és én igen mély emlékeket őrzök 2011-12 tájékáról, amikor OTP tulajdonosként a jelenleg regnáló miniszterelnök nemtudomhányszor az én kontómra mentette meg kicsiny hazánkat. Ne legyenek kétségeid, hogy megint ezt fogja tenni a választások után, és nem lesz jó OTP tulajnak, de MOL tulajnak sem lenni.
A poén az, hogy az orosz és ukrán leányok hitelezik az OTPt, nem forditva, ahog y általában lenni szokott. Tehát ha győz Putyin,akár még az is meglehet, hogy az Oti az orosz leánybank betétéjéből kártlaanithatja magát. Mondjuk ez egy kicsit meredek, de a likviditást mindenestre javitja az orosz ukrán leányok betétje.
csak nem mindegy, hogy 370 mrd forintot buknak, vagy 1500-1800 mrd-t.. erről megy itt a "vita", vagyis erről szól a sztori, mert ha az előbbi, akkor az OTP 15/17k-t ér, ha meg worst case akkor jó esetben 6--7k-t.. ezt tükrözi az árfolyam. :) de a worst case-t en nem tudom elképzelni, illetve Humanoid Putyint emlitette mint tényező, hogy emiatt kifizetik a betéteket és elmennek, szerintem ez nem történik meg, csak ha debilek ülnek az OTP igazgatótanácsában. Ez egy jól menedzselt cég ami magyar piacról regionalis nagybank lett minden előnyével, és látható hogy jelenleg hátrányával is. Summa summarum, szerintem az OTP jövő hét végéig a 12/13k sávban fog tanyázni, és a holnapi jelentés megfogja hozzá adni a muníciót.
Na látod, ez így korrekt álláspont. Én 12.000-nél lezártam a shortot 2, v. 3 nappal ezelőtt, tegnap beültem egy long körre, de este el is adtam. Vacsira való meglett. Innen, de lehet egy- két ezerrel lejjebb várható egy hosszabb ideig tartó fel korrekció (hetekig, hónapokig). Addig szépen beérnek a további tovagyűzűző válsággócok, és onnan lehet még egy szépet lefele megjátszani.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.