Topiknyitó: Portfolio 2017. 07. 26. 08:56

Még keményebben zsarolná a magyarokat és a lengyeleket is Brüsszel  

Ugrás a cikkhez
Egy júniusi brüsszeli vitaindító anyagban csak felvetésként szerepelt az az "árukapcsolás", hogy 2020 után össze kellene kötni a jogállamiság általános kritériumait az EU-támogatások kifizethetõségével, ma viszont elég
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2017. 07. 27. 08:25
Előzmény: #65  Phylaxa
#67
továbbá a fontot EGYEDÜL nem is tudta volna megjátszani, soros csak az egyik volt ax fx spekik közül. a többiek nem olyan híresek mert nem szeretnek nyilvánosság előtt megjelenni. a kőgazdag spekik között gyakori az asperger és más spektrumzavarok.
Törölt felhasználó 2017. 07. 27. 08:20
Előzmény: #63  elemes
#66
Csak óvatosan, mert ha rendelkezel "hekker tudással" bajba is kerülhetsz;)))
Phylaxa 2017. 07. 27. 08:12
Előzmény: #57  gambadoro
#65
A fontot nem tudta volna megjátszani, ha nem lett volna túlértékelve. Egyszerűbben: ha nem lett volna túlértékelve, akkor visszaemelkedett volna oda, ahol shortolni kezdte. Volt még pár ilyen deviza (köztük a HUF is ), ezeket is devalválta a piac. Ennyi az egész. :)
elemes
elemes 2017. 07. 27. 08:03
Előzmény: #60  szivacs
#64
de ezt nem azért mondom, hogy a tájékozottságommal kérkedjek. NEM vagyok tájékozottabb mint te. csak azt gondolom, hogy ha az egész EU magától értetődőnek tekinti, hogy a belügyminiszterek tanácsa minősített többséggel minden tagállamra nézve kötelező érvényű határozatot hozott, akkor annak megvan a jogi alapja. Azért, mert az EU alapvetően szabálykövetően működik. Elhiszem, hogy aki egy olyan politikai kultúrában nőtt fel és azt műveli, amelyben az elintézés, kijárás, kerülő utak, kiskapuk a divatosak, amiben az igazságot nem a tények hanem a hangosság támasztja alá, ahol személyes érdekek és pozícióharcok mentén zajlanak a mindennapok -- egy ilyen politikai kultúrából nézve EL SEM LEHET KÉPZELNI, hogy valakik másképpen működnek. Nem gyökeresen másképpen, csupán arról van szó, hogy egyetlen szinttel feljebb léptek. Szóval nekem azért volt könnyű dolgom megtalálni ezt a szabályt, mert eléggé biztos voltam benne, hogy van ilyen HISZEN az európaai unió szabályok betartásának alapján működik. És ezen szabályok közé tartozik,, hogy kizárni minket ugyan csak konszenzussal lehet -- de a tagállamokat megillető jogainkat felfüggeszteni elég a minősített többség. Egy ilyen procedúra egész biztosan megerősíti majd Orbán helyzetét magyarországon (hiszen brüsszel valóban megtámadja a nemzet) -- de az otthon maradottak szívni fognak mint a torkosborz.
elemes
elemes 2017. 07. 27. 07:54
Előzmény: #62  elemes
#63
a fórummotornak néha torkán akad a falat :-)
elemes
elemes 2017. 07. 27. 07:53
Előzmény: #60  szivacs
#62
@page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0in; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: fr-FR; font-style: italic } p.cjk { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; font-style: italic } p.ctl { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: ar-SA; font-style: italic } a:visited { color: #800080 } a.western:visited { so-language: en-US } a.cjk:visited { so-language: zh-CN } a.ctl:visited { so-language: hi-IN } a:link { color: #0000ff } a.sdendnotesym-western { font-weight: bold } a.sdendnotesym-cjk { font-weight: bold } 16. cikk (1) A Tanács, az Európai Parlamenttel közösen, ellátja a jogalkotási és költségvetési feladatokat. A Szerződésekben meghatározott feltételek szerint politikameghatározási és koordinatív feladatokat lát el. (2) A Tanács a tagállamok egy-egy olyan, miniszteri szintű képviselőjéből áll, aki az általa képviselt tagállam kormánya nevében kötelezettséget vállalhat és szavazhat. (3) Ha a Szerződések eltérően nem rendelkeznek, a Tanács minősített többséggel határoz. (4) 2014. november 1-jétől a minősített többséghez a Tanács tagjai legalább 55%-ának – legalább tizenöt tag által leadott, egyben az Unió népességének legalább 65%-át kitevő tagállamokat képviselő – szavazata szükséges.
Törölt felhasználó 2017. 07. 27. 07:02
Előzmény: #60  szivacs
#61
"A Tanácsban! Csakhogy a nem egyhangú határozatot nem a Tanács hozta, hanem a belügyminiszterek." Az Európai Unió Tanács "Tagok: az uniós országoknak a megvitatandó szakpolitikai területért felelős miniszterei" . . "A Tanácsban az uniós országok miniszterei üléseznek, hogy uniós jogszabályokat vitassanak meg, módosítsanak és fogadjanak el, illetve hogy összehangolják az uniós szakpolitikákat. A miniszterek felhatalmazással bírnak arra nézve, hogy kormányuk nevében kötelezettséget vállaljanak a Tanács ülésein elfogadott intézkedések végrehajtására." link
szivacs
szivacs 2017. 07. 27. 00:59
Előzmény: #56  elemes
#60
"Dehogynem :-) 2014. november 1-jétől a minősített többségi szavazás új eljárása alkalmazandó a Tanácsban." A Tanácsban! Csakhogy a nem egyhangú határozatot nem a Tanács hozta, hanem a belügyminiszterek. Azok pedig nem szerepelnek jogosultként az idézetedben. Úgyhogy Dehogyis.
elemes
elemes 2017. 07. 26. 23:48
Előzmény: #57  gambadoro
#59
de mi még ravaszabbak vagyunk. Túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyében lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe.
elemes
elemes 2017. 07. 26. 23:47
Előzmény: #57  gambadoro
#58
ravaszságból, alamusziságból csinálja. hogy ne sejtjük, hogy ő irányít mindent, ezért hagyta a plakátkampányt is.
gambadoro 2017. 07. 26. 21:43
Előzmény: #52  Mikieger85
#57
az igai vicc ebben az, hogy ha soros tényleg képes irányítani az EU döntéseket, akkor miből állna neki elintézni, hogy egy fillér ne jöjjön ide? basszus, a fontot képes volt bedönteni mégsem történik semmi ezt még az agyhalott fideszmszp-seknek is fel kellene fogni
elemes
elemes 2017. 07. 26. 20:55
Előzmény: #55  Phylaxa
#56
"Senki, de senki nem tudja megmutatni, hogy a bevándorlás kérdésében a Lissaboni szerződés minősített többséget vezetett be." Dehogynem :-) 2014. november 1-jétől a minősített többségi szavazás új eljárása alkalmazandó a Tanácsban. Az új eljárás értelmében amikor a Tanács a Bizottságnak vagy az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének a javaslatáról szavaz, akkor beszélünk minősített többségről, ha az alábbi két feltétel teljesül: a tagállamok 55%-a (vagyis a gyakorlatban a 28 tagállamból 16) a javaslat mellett szavaz a javaslatot támogató tagállamok az EU teljes népességének legalább 65%-át képviselik Az új eljárás másik elnevezése a „kettős többségi” szabály.
Phylaxa 2017. 07. 26. 20:35
Előzmény: #53  elemes
#55
"Emlékeim szerint a lisszaboni szerződés, amit minden tagállam ratifikált, pont erről szólt, hogy a korábbi általános konszenzuskényszer mellé sok esetben bevezették a minősített többséget." Senki, de senki nem tudja megmutatni, hogy a bevándorlás kérdésében a Lissaboni szerződés minősített többséget vezetett be. Már régen előhúzták volna, de nem tudják. Ezért aztán erőből próbálják megjátszani. Kíváncsi leszek a bíróság indoklására majd.
elemes
elemes 2017. 07. 26. 20:33
Előzmény: #48  Phylaxa
#54
"bizonyos alapvető kérdések megmaradnak tagállami hatáskörben" Hát nem sok kérdés maradt tagállami hatáskörben. A részben vagy teljesen központosított, vagy legalább harmonizált illetve valamilyem mértékű uniós beleszólást kapott ügyek közül a legfontosabbak: vámunió belső piac monetáris politika az eurozóna tagállamaban halászati politika kereskedelempolitika a fentiek bármelyikét érintő nemzetközi egyezmények megkötése szociálpolitika kohéziós politika mezőgazdasági támogatások rendszere környezetvédelem fogyasztóvédelem közlekedés energetikaa schengeni övezet közlekedési hálózatai közegészség- és járványügy tudományos kutatási projektek finanszírozása unión kívüli régiók fejlesztési támogatásai humanitárius segítségnyújtás iparfejlesztési politika szakképzési politika polgári védelem rendszere A britek ezzel már sokkal inkább tisztában vannak, mint ahogy szerették volna, mert egy csomó kérdésben NINCSEN brit nemzeti joganyag -- egyszerűen az unióban kidolgozott szabályozást használták. Most kell kidolgozniuk kb ezerötszáz törvényt az unión kívüli életre szabva.
elemes
elemes 2017. 07. 26. 20:18
Előzmény: #43  szivacs
#53
"nem volt az eu joganyaggal alátámasztva." Őszintén meglepne. Emlékeim szerint a lisszaboni szerződés, amit minden tagállam ratifikált, pont erről szólt, hogy a korábbi általános konszenzuskényszer mellé sok esetben bevezették a minősített többséget.
Mikieger85 2017. 07. 26. 19:12
Előzmény: #51  szivacs
#52
És Hungarisztánt hol kaszálták el ténylegesen? A plakátkampányért önmagában úgy b@sztam volna ki az egész fideszes maffiát európából, mint macskát sz@rni, menjen csak a Putyinkájához, ha akar.
szivacs
szivacs 2017. 07. 26. 18:50
Előzmény: #50  Mikieger85
#51
Hogy jön ide a pálinka?? Ja, hogy azt látod magad előtt! Egyébként elemesnek írtam a túlzottdeficit témáról, nem neked, de látom a kötekedésről nem tudsz leválni. A németek és a franciák is "az erősebb jogán" "speciális" -szabályellenes- elbírálásban részesítették egymást brüsszelen keresztül. Erre mondta druncker: "Azért, mert Franciaországról van szó!" link
Mikieger85 2017. 07. 26. 17:19
Előzmény: #49  szivacs
#50
Tedd le a pálinkásüveget, nem bírod annyira a piát mint a főnököd. A franciák ellen 5, a németekkel szemben 6 kötelezettségszegési eljárást is lefolytattak pl 2014-15ben: link
szivacs
szivacs 2017. 07. 26. 16:43
Előzmény: #41  elemes
#49
és ezt is felfogtad? "Aha, mert olyan kis naív szüzikék azok ott Brüsszelben, a franciáknak is hogy elhitték az ígéretüket, hogy lefaragják a hiányukat, meg a görögöknek is, hogy teljesítik az euro bevezetés feltételeit, mi?! Aztán szembesültek azzal, hogy még egy alapító ország vezető politikusaiban sem érdemes megbízni, mégsem tettek semmit ellenük, mert druncker szerint "Franciaországról van szó!"" Franciaország a szabályokon felül állónak tartotta magát és brüsszel ezt elnézte, megengedte nekik, "mert Franciaországról van szó!" - és druncker szerint ennyi indok elég is, hogy a (mégsem) mindenkire egyformán érvényes szabályokat meghágják. Ez így volt eddig -erről szólt a Handelsblatt cikke link is - és szvsz így lesz a jövőben is. Pont erről írtam az elején, hogy azok a majdan megalkotandó büntető szabályok csak az eu-tagok egy részére lesznek alkalmazva és nem kétséges, hogy az erősebb kutya eu-s alapérték szerint.
Phylaxa 2017. 07. 26. 16:38
Előzmény: #39  elemes
#48
Az nem tudom egyébként feltűnt-e az EU vezetőinek, hogy mi az EU-hoz csatlakoztunk és nem Afrikához. Mégpedig úgy, hogy bizonyos alapvető kérdések megmaradnak tagállami hatáskörben. :)
Mikieger85 2017. 07. 26. 16:32
Előzmény: #45  szivacs
#47
Rendben van, legyen mind2 fóbiád nagybetű. A tényekkel meg jobb, ha nem próbálkozol, max a TV2-es verzió való neked. "egy másik súlyos érintettségre utaló jel..."Jaigen, nekemis a Gyurkabácsi vette a repjegyet, tegnap érkeztem az Antarktiszról, ahol sikeresen behálóztuk a pingvineket. Már csak ezeket a makacs magyarokat kell megtörni, de nehéz, mert magas a kerítés.
Phylaxa 2017. 07. 26. 16:27
Előzmény: #39  elemes
#46
Ja hogy kitaláltak egy minősített többséget a vétójog helyett ilyen piszlicsáré ügyekben, minthogy központilag teletömjük a tagországokat ellenőrizetlen, illegális bevándorók tömegeivel. Ok, akkor jól értettem, ebben nem fogunk egyetérteni. :)
szivacs
szivacs 2017. 07. 26. 16:26
Előzmény: #44  Mikieger85
#45
A magad önellentmondásával vitatkozol: kis h és nagy E nem megy egyszerre, döntsd el, melyik felednek adsz igazat! A ténymegállapítást hisztinek megélni pedig egy másik súlyos érintettségre utaló jel, akárcsak a göbbelsi asszociációd. Szerintem ne ragozd tovább, mert csak még sötétebb mélységeidre irányítod rá a figyelmet. Koncentrálj inkább az esedékes imádra, el ne vétsd a brüsszelisztáni irányt!
Mikieger85 2017. 07. 26. 16:01
Előzmény: #40  szivacs
#44
Akkor először magadat rakd helyre a kis h miatt, és ha a matektudásom nem csal, a 28 kisebb szám a 30-nál, ergo te kezdtél el hungarofóbiáról hisztizni. Komolyan nem tudom, hogy Göbbels-el vagy egy 4éves gyerekkel vitatkozom...
szivacs
szivacs 2017. 07. 26. 15:55
Előzmény: #39  elemes
#43
"a kötelező kvóta megállapodást a mittudoménkiknek a tanácsa minősített többséggel elfogadta és ezért az mindenkire vonatkozik." - na ez viszont -hogy ilyen témában a belügyminiszterek dönthetnének és nem egyhangúan- nem volt az eu joganyaggal alátámasztva.
elemes
elemes 2017. 07. 26. 15:55
Előzmény: #40  szivacs
#42
mondanám, hogy nyelvtannáci vagy, de attól tartok nem csak nyelvtan
elemes
elemes 2017. 07. 26. 15:53
Előzmény: #34  szivacs
#41
elolvastam amit írtam és fel is fogtam. az eu szabályait alapvetően annak jegyében alkottták meg, hogy a tagok (hiszen ezért csatlakoztak) tisztában vannak az együttműködés előnyeivel és értékeivel és ezért részletekben mutatkozó nézeteltéréseket tárgyalásokkal lehet tisztázni. a szándékos normaszegés nem volt divat. a görögökkel is nagyot szopott az eurozóna, és az oroszok nagy barátja, gerhard srőder is kibulizta, hogy a hiánykritérium alól felmentést kapjon németország arra a pár évre, amíg ő a kancellár. meg is kapta a jutalmát, az északi áramlat projekttársaság csillió eurókkal fizetett igazgatótanácsi elnöki székével jutalmazta vlagyimir vlagyimirovics. én nem állíthatom, hogy nyugaton mindenki csont becsületes, de arra a hazudozó, szándékosan szószegő tolvaj bandára, amit a keleti tagáállamok kitermeltek magukból, szerintem nem készültek fel. nekem ez most egyébként jól jön mert jövőre valószínűleg (vagyis ha orbán marad) átköltözünk egy "belső körös" EU tagállamba, így a szovjetunióhoz való újbóli csatlakozást már kívülről fogom sajnálni, orbán számláját meg fizessék azok, akik rászavaznak.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek