Holnap lehet utoljára részvényt venni a szelvényvágás előtt. Az osztalék kifizetésének kezdő időpontja 2025. július 11. Az osztalék mértéke 21,8 forint.
"Az Igazgatóság tájékoztatja a Részvényeseket, hogy a Társaság Alapszabályának 18.5 pontjában foglaltak szerint az osztalékfizetés időpontját az Igazgatóság határozza meg (osztalék kifizetéséről szóló döntés). Az igazgatóság jogosult az osztalék több részletben történő kifizetéséről dönteni, továbbá jogosult eltérően rendelkezni a törzsrészvények, illetve a dolgozói részvények vonatkozásában." :)))
Szokatlan dolog ez, pláne úgy hogy a közgyűlésen a legnagyobb tulajdonos ( vagy annak ötlete alapján) terjesztette be az évi kétszeri osztalékfizetést.( Összhangban a management véleményével) Azt hiszem a júniusi közlemény meg fog jelenni hamarosan. Nem lenne baj ha ez mielőbb megtörténne, hiszen a nyár amúgy sem az aktivitàsról szól a tőzsdéken, màsrészt pedig a júniusi kifizetés is elhangzott szerintem.
Lehet figyelmetlen is vagyok, ( nem türelmetlen). Az idei évi első félévben fizetendő osztalék kifizetéséről van valakinek valami hiteles forrása, ami már konkrétumokat is tartalmaz. Köszönöm az infót.
Már csak azért is fura, mert deklaráltan azért (is) találták ki a két részletben történő osztalékfizetést, hogy a volatilitást csökkentsék. Abból a szempontból pedig szerintem épp az lenne a jobb megoldás, ha mielőbb közzétennék a kifizetés rendjét… Na mindegy, egyelőre várok. Ha nem volt még hirdetmény (azt hittem, csak én nem találom), akkor nincs értelme küzdeni. Nem hiszem, hogy nekiállnának “szivárogtatni”.
Csak gyors ötlet: nincs a DH-nak részvényesi kapcsolattartója, akitől telefonon vagy emailben meg tudod kérdezni? Waaaaa, és találtam is a weblapjukon: https://dunahouse.com/hu/rolunk
Ez engem is érdekelne. Húsz perce túrom a netet, de azon túl, hogy átállnak a két részletben történő fizetésre, illetve hogy június 30-ig érkezik az első részlet, nem találtam semmit. Úgy értem, az összeg persze megvan, de engem a fordulónap érdekelne elsősorban… (Nemrég fizetett az OTP és a BIF, valamint hamarosan várható a Richter és MOL osztaléka, ezekből pedig valami olyasmibe csipegetnék bele, ami még idén fizet osztalékot.)
DUNAHOUSE részvény