Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2015. 08. 20. 14:47
Előzmény: #259  Bekre_Pal
#260
Kinek szólni?

EU nem foglakozik ezzel.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2015. 08. 20. 14:45
Előzmény: #258  _pampa
#259
szépen indít mindenki annyit ér amennyi pénze van úr. szinte egyetértéssel lehet elolvasni az első bekezdéseket.

azonban arról feledkezik meg tolvaj jani, hogy attól, hogy neki nem tetszik a helyzet, azért még létezik. és emberek nem poénból indulnak el, és nekik segíteni humanitárius minimum. nem az a megoldás hogy ha nehéz segíteni akkor nem is tesszük, hanem akkor kezdeményezni kell valami nemzetközi összefogást pl., szólni, hogy hé te gazdag ország meg te, ti is segítsetek. de nem kitérni baszki, hogy magyarország sok szerencsét kíván, mindenki le van szarva.

lázár bazmeg, megint hozza a formáját.
_pampa 2015. 08. 20. 14:38
Előzmény: #257  simpy
#258
"A miniszter úgy folytatta, a másik válasz szerint sem itt, sem Európában nincs erő cipelni ezt a váratlan többlet terhet. „Ha nem teszünk valamit, olyan mentőhajó leszünk, ami elsüllyed a rákapaszkodók terhe alatt és akkor mindenki vízbe fúl, az is, aki segítséget kért és az is, aki segíteni akart" - értékelt.

A déli határok felé tartó több mint 60 milliónyi ember, bár nem lehet egy kalap alá venni őket, kockázatot jelent Magyarországra és Európa minden polgárára - mondta Lázár János.

Kifejtette: van, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen a papírok, azonosítási lehetőségek nélkül mozgó tömegben előre jelezhető, hogy politikai és vallási szélsőségesek is jönnek. Van, aki közbiztonsági kockázatot jelent, mert már nem tudja, vagy nem akarja tisztelni a magántulajdont és van, aki létbiztonsági kockázatot, hiszen a nyelvet sem beszélő, szakmával nem rendelkező szegények számát növeli.

A népvándorlás azonban csak tünet - hangoztatta Lázár János, aki a valódi problémának azt nevezte, hogy a távoli országokban megbomlott a rend, és anarchiába süllyedtek a társadalmak.

Európa és Magyarország azonban egyaránt bele fog rokkanni, ha a tüneteket próbálja kezelni és érintetlenül maradnak a bajok valódi okai - foglalt állást Lázár János.

Hozzátette: a tüneti kezelés emellett ártalmas is, hiszen azt a hamis üzenetet közvetítheti a távoli országokba, hogy ott nem kell dolgozni, ott nem kell, hogy rend legyen, elég, ha az emberek átköltöznek egy másik világba. „Nem önzésből, hanem a mindenki iránt érzett felelősségből kell megmondani az igazságot, azt, hogy Európában se hely, se pénz nincs a sok millió ember befogadására" - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Leszögezte: a népvándorlást meg kell állítani. Ha ott, ahonnan elindulnak nem lehet, akkor ott kell, ahol elérik Európa határát, a görög partoknál, az olasz partoknál vagy a magyar határon - jelentette ki a tárcavezető, aki szerint ezzel párhuzamosan szükség van azokra az intézkedésekre is, amelyek a már itt levő menekültek számára biztosítják az emberi élethez szükséges minimumot. Magyarország ebben erőn felül segíti az ide érkezett valódi menekülteket - nyomatékosította. "
simpy 2015. 08. 20. 14:25
Előzmény: #256  _pampa
#257
Hoppácska ,már a svédek is rasszisták?Vagy már nekik is elegük van?
link
_pampa 2015. 08. 20. 14:09
Előzmény: #254  Törölt felhasználó
#256
" folyamatos agresszív beírásai"

Esetleg egy párat belinkelne?

bobi74 2015. 08. 20. 14:07
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
#255
Ezt vallom én is, hogy a saját feketéinkel sem tudunk mit kezdeni, nemhogy az idegenekkel. Hány miliárd forintot rájuk költöttek, és semmi eredmény. Sőt...
Törölt felhasználó 2015. 08. 20. 13:56
Előzmény: #252  _pampa
#254
Maga szellemileg és mentális normális ember egyébként? Mert sürgőssen el kellene mennie vizsgálatra, mivel a folyamatos agresszív beírásai arra engednek következtetni, hogy nagy gondok vannak Önnél!

Törölt felhasználó 2015. 08. 20. 13:33
Előzmény: #250  exmnbs1
#253
Ez egy náci osztrák lapocska.Az osztrák google
-re kattintva több infó található.
Putyint sztárolják,az összes szélsőjobb szervezet ,blogger támogatója Oroszország.
_pampa 2015. 08. 20. 13:03
Előzmény: #250  exmnbs1
#252
Mit képviselünk?

Minden menekültet be kell fogadnia Magyarországnak lényegtelen,hogy hol és hogyan jön!Milyen vallású,etnikumú!

Minden bevándorlót el kell utasítani mert az ország nem képes a befogadásukra. Nincsen meg a szükséges társadalmi támogatottság. Jelenlétük társadalmi feszültséget generál és a politikai vezetésnek a többség akaratát kell képviselni a bevándorlás kérdésben. "

Ezért a véleményért kapjuk a címkéket!
trochosa 2015. 08. 20. 12:15
#251
Ma reggel az Al Jazeera tudósításában arról számolt be, hogy tárgyalások előkészítése folyik a melegek képviselői és a helyi hatóságok között. A klub képviselői nyilatkozatot adtak ki, amelyben az alábbiakról tájékoztatnak:
„Az emberi és szabadságjogainkhoz ragaszkodunk. Ma délután tárgyalunk a fényességes főmuftival a pride helyszínéről. Visszafogott, de előzékeny elbánásban van részünk. A mufti nagyon jóképű pofa, cuki a szakálla is, csak szúrós a tekintete. A szivárványos kitűzőinket elvették ugyan, de erről értesíteni fogjuk az amerikai emberjogi bizottságot. (A párizsi irodában ugyanis senki nem veszi fel a telefont.) Nehezményezzük továbbá, hogy nem közölték velünk, hogy az egyeztetésre miért kaptunk piros szabadidőruhát. De ebben is egyenlők tudunk maradni egymás között és tulképpen egész csini. A gallérját is nagy gonddal igazították meg a próbán.
Üdvözletünket küldjük az Iszlám Állam párizsi helytartótanácsának tranzitzónájából. Mindenkinek csocsi és pusszantás.„
exmnbs1 2015. 08. 20. 12:14
Előzmény: #249  Törölt felhasználó
#250
"Fel kellene hagyni már ezzel a rasszista ideológiával"

ezt magadnak írtad???((((((
Törölt felhasználó 2015. 08. 20. 12:06
Előzmény: #248  _pampa
#249
A szavak elhangzottak, jönni kell a cselekedeteknek !
Embercsempész családok? Csak nem cigányokról van szó ? Ugye ezek is bevándorlók, csak éppen vagy 600 éve nem akarnak beilleszkedni, hanem élősködnek mindenhol. Fel kellene hagyni már ezzel a rasszista ideológiával. Nevén kell nevezni a gyereket !
_pampa 2015. 08. 20. 11:57
Előzmény: #243  Törölt felhasználó
#248
Végre!

""Amióta a magyar állam létezik, mindig saját erejéből védte és építette újra önmagát. A pokol kapui nyíltak meg előttünk, átvészeltük a tatár dúlást, a török hódoltságot és két világégést is" – emlékeztetett ünnepi beszédében Áder János."

Nem mástól kell várni a megoldást,nekünk kell megvédeni magunkat!

"Riasztó beszédet tartott Áder és Hende"

A biztonság illúziójának vége, tennünk kell az ország fennmaradásáért- ezt hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök és Hende Csaba honvédelmi miniszter. Hidegháborúról, terrorfenyegetettségről és a menekültáradat kockázatairól beszéltek a szónokok a Parlament előtti tisztavató ünnepségen.

Riasztó hangvételű beszédet tartott Az államfő és a honvédelmi tárca vezetője is az augusztus 20- i ünnepi tisztavatáson.

Szavaikból az derült ki, hogy le kell számolnunk a NATO és EU-tagságunkból eredő illúziókkal, Magyarországnak most is éppúgy magának kell tennie fennmaradásáért, mint eddigi fennállása alatt bármikor.

"Amióta a magyar állam létezik, mindig saját erejéből védte és építette újra önmagát. A pokol kapui nyíltak meg előttünk, átvészeltük a tatár dúlást, a török hódoltságot és két világégést is" – emlékeztetett ünnepi beszédében Áder János.

Az államfő szerint mindez őseink és nagyszüleink erőfeszítéseinek köszönhető, akik minden pusztító időszak után romokból építették újra Magyarországot.

Az ő eltökéltségükre van szükség ma is, amikor korábban nem látott veszélyek fenyegetik Európát és a magyar államot – figyelmeztetett Áder. Az elnök szerint korábban azt hittük, biztonságban vagyunk, de
a pénzügyi világválság, az Iszlám Állam térnyerése és az új hidegháború kockázata mind azt jelzi, hogy a mi generációnknak is tennie kell az ország fennmaradásáért.

"Nem kerülhetjük ki ezt a felelősséget, és szakítanunk kell a közönnyel. Rajtunk múlik, hogy ellenállunk a közösséget fenyegető veszélyeknek" – összegzett Áder János.

Ennél is keményebben fogalmazott Hende Csaba. A honvédelmi miniszter kijelentette, Magyarország nem átjáróház.

"A valódi menekültek számíthatnak segítségre, de azt nem szabad eltűrni, hogy embercsempész családok hamis ígéretekkel szerencsétlenek ezreit indítsák útnak Európába.

A tárcavezető szerint tenni kell a népvándorlás korlátozásáért, a honvédek pedig becsülettel részt vesznek ebben a munkában, a legnagyobb hőségriadók idején is építették a kerítést.

A határzárnak köszönhetően törvényes keretek közé tereljük az illegális bevándorlást – ígérte a miniszter, aki kitért a katonai életpályamodellre és a honvédek az 50 százalékos illetményemelésére. Utóbbiból már 30 százalékot már megkaptak a katonák. "
exmnbs1 2015. 08. 20. 11:24
Előzmény: #245  Bekre_Pal
#247
exmnbs1 2015. 08. 20. 11:19
Előzmény: #245  Bekre_Pal
#246
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2015. 08. 20. 11:12
Előzmény: #244  exmnbs1
#245
bármiért is, az az embertelen önzés egy kimagasló példája. legalább szégyellné.
exmnbs1 2015. 08. 20. 11:09
Előzmény: #243  Törölt felhasználó
#244
minek írkálsz ilyen marhaságot????
Törölt felhasználó 2015. 08. 20. 11:05
Előzmény: #239  exmnbs1
#243
Ember !Te úgy látszik nem értesz a szóból, hagyjál lógva, törődj a magad dolgával, és hason szőrű társaiddal társalogj!
Törölt felhasználó 2015. 08. 20. 11:01
Előzmény: #241  bigyula
#242
Egyetértek !
bigyula 2015. 08. 20. 10:48
Előzmény: #238  Törölt felhasználó
#241
"A határőrizet az szerintem ha jön a határsértő "menekült" akkor visszatoloncolom rögtön azon a helyen ahol bejött."

De ehhez nem kerités/szögesdrót kell, hanem folyamatos fegyveres járőrözés!

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek