_pampa_
1
5
1
2015. augusztus 19. | 08:43
#1

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.Köszönöm!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 21:01
előzmény: #13830  pampa
#13833
azaz
tovább kell centralizálni az EU-t:)
kedd, 21:01
előzmény: #13831  Dehogynincs
#13832
a geopolitikai játék keretében a "menekülteknek" be kellett jutniuk az unió területére:)
kedd, 20:34
előzmény: #13830  pampa
#13831
"ne tudjanak bejutni Magyarország és az Európai Unió területére illegális migránsok"
Négyszázezer illegális migráns csak bejutott rajtunk keresztül az unióba. Miért nem foglalkozott Orbán doktor idejében a feladatával?
kedd, 15:36
előzmény: #13828  pampa
#13830
"A magyar kormány ezért európai szinten csak egy olyan új migránsszabályozáshoz tud hozzájárulni, amely garantálja a határok védelmét - közölte a kormányfő, hozzátéve, hogy Magyarország ennek a jegyében nyújtotta be a javaslatait a tervezett új európai bevándorlás-szabályozáshoz, amely "ma inkább elosztásközpontú".
"Nem a migránsok elosztásával kell foglalkoznunk, kötelező kvóta szóba sem jöhet, hanem nekünk azzal kell foglalkoznunk, hogy ne tudjanak bejutni Magyarország és az Európai Unió területére illegális migránsok" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint Európában egyre több támogatót tudhat magáénak ez az álláspont."
kedd, 11:30
előzmény: #13828  pampa
#13829
Ez egy jo kis video.A liberálfasizmus definiciója.https://youtu.be/XySZ4VaQtnA
kedd, 11:08
#13828
"A Facebookon közzétett elhatározásával Sylvi Listhaug egybehangzó kommentárok szerint az összeomlástól mentette meg a kisebbségben kormányzó norvég kormánykoalíciót.
Az ellenzék azért kezdeményezett bizalmatlansági indítványt a parlamentben a jobboldali populista Haladó Párthoz tartozó miniszterrel szemben, mert
Listhaug egy korábbi Facebook-bejegyzésében azzal vádolta meg a szociáldemokrata Munkáspártot, hogy előrébb helyezi a terroristák jogait az ország biztonságánál.
Ez volt az a párt, amelynek az ifjúsági táborában 2011-ben 68 fiatalt ölt meg Anders Breivik szélsőjobboldali terrorista.
Listhaug azért támadta a Munkáspártot, mert megvétózták azt a javaslatot, ami lehetővé tette volna, hogy bírósági ítélet nélkül megfoszthassák az állampolgárságuktól a potenciális terroristákat.
Az ügy hatalmas politikai vihart kavart az országban, és bár a miniszter utóbb bocsánatot kért szavaiért, az ellenzék nem tartotta a gesztust kellően őszintének.
A lemondást bejelentő posztjában Listhaug azt írta, hogy a Munkáspárt vezetője boszorkányüldözést folytatott ellene, hogy elnémítsa a bevándorlásról folytatott vitát. Azt ígérte, hogy a parlamentben tovább küzd a szigorúbb bevándorlási szabályokért.
Norvég sajtóhírek szerint az Erna Solberg vezette kisebbségi kormány arra készült, hogy a bizalmatlansági indítvány sikere esetén lemond.
A tavaly szeptemberi választások utánErna Solberg konzervatív pártja (Höyre) és a jobboldali populista Haladó Párt (FrP) alakított koalíciót, amelyet kívülről a centrista liberálisok és a kereszténydemokraták támogatnak a balközép ellenzékkel szemben."
Forrás: vg.hu, index.hu, 444.hu
hétfő, 08:14
#13827
Lassan eléri az ötvenezret az Orbán-kormány apparátusa által 2010 óta beengedett török, afrikai és ázsiai bevándorlók száma. Miközben a kabinet milliárdokat költ migrációellenes kampányára, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint folyamatos a bevándorlás például Szíriából vagy Nigériából is. Az itt élő, magukat már magyarnak valló bevándorlók azt mondják: a kormány a gazdag migránsokat szereti, propagandájával azonban őket is megbélyegzi.1989-ben Magyarország megnyitotta kapuit Kína előtt, egyedüliként Európában kínálva nekik vízummentességet – Kis Kína Budapesten: két éve forgatta filmjét a Magyarországra bevándorolt kínai kolóniáról a Spektrum. Az idetelepülteknek már saját templomuk, bankjuk és újságjuk is van – a nyolcadik kerületi kínai negyed kicsit város a városban.Bár az Orbán-kormány és a kormánypártok ma már az ENSZ-szel vitáznak a migrációról, a 2010-es kormányváltás óta is folyamatos a bevándorlás Magyarországra. Az Ázsiából, Afrikából és Törökországból érkezettek száma a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2016-ra megközelítette az ötvenezret. Százak érkeznek Szíriából és Nigériából is.
...
„Ez egy nemzetközi tendencia, tehát a globalizáció alól egyetlen ország sem tudja kivonni magát. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az Ázsiából érkező, például diákok számára Magyarország abból a szempontból nagyon vonzó ország, mert egyrészt európai uniós ország, másrészt a különböző képzések, egyetemi képzések, alapvetően fizetős képzések, azok elég magas színvonalúak” – mondta Csoma Mózes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa.A Magyarországon tanuló diákok egy része aztán itt is marad, de jönnek a gazdag ázsiai befektetők is. Egy, a Hír TV-nek nyilatkozó kínai orvos már 26 éve él Magyarországon. A hagyományos kínai tudományok szakértőjénél egymásnak adják a páciensek a kilincset a pasaréti rendelőjében.Dr. Yu Funian stábunknak azt mondta, szerint a magyarok bölcsek és okosak és segíteni szeretnének, ugyanakkor a magyar állam nem szeretné, hogy szegény emberek érkezzenek hazánkba, ellentétben a gazdag üzletemberekkel.Az orvos is tud olyan kínaiakról, akik gazdag migránsként a Rogán Antal-féle letelepedési kötvénnyel telepedtek le Magyarországon vagy mentek tovább az unió nyugati felébe.A VIII. kerületi Népszínház utca egy része már inkább afrikaiak által lakott negyed. Ezekwe Johnpaul Mulumba hét éve él Magyarországon.
---
Nem tudom, hogy Orbán Viktor be akarja-e fogadni a külföldieket, szerintem be akarja fogadni őket, de csak akkor, ha maradni akarnak, mert azt hallottam korábban, hogy sokan csak áthaladni akarnak az országon, idejönnek, aztán továbbmennek – véli a férfi.Egy általunk megkérdezett palesztin férfi már húsz éve él magyar feleségével és gyermekével Magyarországon. Ügyvédként dolgozik, 
..............
de azt mondja: a kormány gyűlöletkampánya miatt őt is megbélyegzik:Bemegyek egy hivatalba mint ügyvéd vagy mint jogász, és akkor látom, hogy másképpen néznek rám, másképpen beszélnek hozzám, más a hangjuk, mint amilyen volt régen. 
.............
De olvasni, látni a tévében a híradóban, hogy fekete színük miatt a buszsofőr nem engedte föl a buszra meg a villamosra, megverik őket, meg mást csinálnak, úgyhogy kicsit más, más a helyzet, mint amilyen volt régebben – mondta el Yosephe Kaddy.Ennek ellenére szeretnek Magyarországon élni, és magyarnak is érzik magukat – tette hozzá az ügyvéd.
vasárnap, 13:36
előzmény: #13825  madxa
#13826
"Megkéselte tanárát egy 7 éves diák Németországban
Pörge Béla2018. március 17. 19:41
NIMBURG, 19:41
Már korábban is sok baj volt vele, de a hatóságok nem tettek semmit.
Az eset még a múlt héten történt, azonban csak most kapott nyilvánosságot, először a német Bild írt róla, rájuk hivatkozik az OE24 is.
Március 6-án a Baden-Württemberg tartományban található Nimburgban egy másodikos diák megkéselte a tanárát. Erről azonban a közvélemény egészen addig nem szerzett tudomást, amíg a tanárnő nem nyilatkozott a Bildnek. A helyi rendőrfőnök azt mondta, szerették volna elkerülni a drámát.
A tanárnő kiküldte a fiút az osztályból, mert zavarta a tanítást. Később kiment a folyosóra, hogy ellenőrizze a helyzetet, akkor azonban a diák előrántott egy kést. Mikor tanára megpróbálta elvenni tőle, megszúrta vele.A szúrás a hasán érte a nőt, akit kórházba kellett szállítani. Már jobban van, de még nem épült fel teljesen. A kés pengéje egyébként közel 10 cm hosszú volt.
Érdekesség, hogy a gyereket már elsősként át akarták helyezni egy másik iskolába, mert folyamatosan akadályozta a tanítást. Az áthelyezés ügyével azonban senki nem foglalkozott."
csütörtök, 08:03
előzmény: #13824  pitcairn2
#13825
"Egy afgán migráns agyonvert egy 27 éves belga anyát
Lokál, 2018. 03. 14. 21:34
A szörnyű eset kedden hajnalban történt. Egy szomszéd arra lett figyelmes, hogy egy autó elhajt a ház elől, majd arra, hogy a kora reggeli órákban a meggyilkolt nő 4 és 7 éves kislányai pizsamában kószáltak az utcán. A ház lakói azonnal riasztottak a rendőrséget – írja a voiceofeurope.A kislányok azt mondták, hogy édesanyjuk a földön fekszik és csupa vér. Az egyik szomszéd felment a lakásba, de már nem tudott segíteni az anyukán. – Amíg élek, nem fogom elfelejteni, amit láttam. Szörnyű volt látni a kislányok kétségbeesését. A gyilkos migránst végül Limburgban fogta el a rendőrség, a kicsiket pedig egy otthonban helyezték el. Az eset hallatán szinte egész Belgium sokkot kapott."
március 13. | 19:38
előzmény: #13810  signal2
#13824
szerintem ezt láttam 2016 decemberében
عيد العلم الكوردي في فيينا 2016 - Kurdistan flag day in Vienna
https://www.youtube.com/watch?v=N8otdUOlLoc
háát nagyon lazán adnak demonstrációs engedélyt Bécsben...
ezek kb. a legkiemeltebb helyeken vonulgattak keresztül, kurd nyelven kiabálva, osztrák rendőri védelem mellett...
március 13. | 19:34
előzmény: #13821  NagyBarnaMacika
#13823
gerinctelen.hu 
________________________
)))
március 13. | 19:20
előzmény: #13818  NagyBarnaMacika
#13820
tereljed a témát gerinctelen  , 
csak linkelni tudsz , 
irásod soha semmi , 
torkodra lökték  a valláskárosultmentő haverjaid a "fogalmazásgátlot" ! 
))) 
március 13. | 19:10
előzmény: #13817  madxa
#13819
Érdekes, a wiki szerint már 2007-ben 90% volt a bevándorlók aránya, és valóban 2015-ben a legveszélyesebb városrésznek nyilvánították.
Azért megnézném, ahogy egy libsi hvg-s erről máshogy ír. Szerintem ilyen nincs. Túl erősen akarod azt képzelni libsi újságírókról, hogy ilyen mértékben ferdítenének a migránsokról. 
március 13. | 18:53
előzmény: #13816  offshort
#13817
"A SVÉD INTEGRÁCIÓ SIKERE: 55 NO-GO ZÓNA
.
A multikulturalizmus szép és gazdagítja a nyugati-európai embert – halljuk ezt a libsi agymosáson átesett bécsi, brüsszeli, párizsi utca emberétől. „Refugees welcome” – mondja a több terrortámadáson átesett Brüsszel városának polgára, aki szerint a diverzifikációé a jövő.
Mit is mondhatna mást? Azonnal lefasisztáznák, ha elárulná, hogy nem szívesen él szomáliai gengszterbandákkal egy lakóközösségben. Svédország egy icipicit már túllépni látszik a multikulturalizmus és a politikai korrektség bűvöletén. Két éve járt az ausztrál 60 mins című műsorának stábja Rinkeby-ben. Ez a Svédország egyik legveszélyesebb no-go zónája az ötvenötből.
Ez az a hely, ahová minden liberális újságírót ki kéne küldeni csak egy órára.
Bécsről még próbálja bizonygatni a Hvg.hu, hogy minden rendben, mert ott él a híres magyar Ogli J, akkor baj nem lehet, Rinkeby azért egy kicsit gázabb.
Az ausztrál stábot másfél perc után támadták meg, az operatőrt például elsodorták autóval. Lehet itt okoskodni, hogy a svédek szeretnek így élni, de az a helyzet, hogy itt már nincsenek svédek. Ez egy olyan kerület, ahol 15 ezer lakos 90 százaléka első, vagy második generációs migráns.
Az itt élők fele nem dolgozik, kivéve ha a drogkereskedelem és a prostituáltak futtatása munkának számít. A svéd utca embere nem mondhatja el, mit érez, a rendőrök sem nagyon, de azért annyit sikerült kicsikarni belőlük egy másik televízió 2017-es riportjában, hogy a helyzet kétségbeejtő. Golyóálló mellény és sisak nélkül be nem mennek a szóban forgó kerületbe, mert helyből kőzápor fogadja őket, és ez a legszoftabb forgatókönyv. Már előfordult, hogy a migránsok – megtörve az egyhangúságot – kézigránátot dobtak a járőrökre. Itt-ott előfordul némi golyózápor automata fegyverekből, de nem kell ebből nagy ügyet csinálni, hiszen az integrálódás lassú folyamat.
Még mielőtt a libsik azt hazudnák, hogy a jelenséget a Magyar Idők nagyítja fel, hangsúlyozom mindez egy norvég riportfilmben látható, tehát maguk a skandináv újságírók a „szemét, idegengyűlölők”, nem pedig mi. Nekik jelentette ki az egyik svéd rendőrparancsnok, hogy sajnos néhány stockholmi területen a rendőrség nem ura a helyzetnek. Azért egy rendőrtisztet (Lars Alvarsjö-nek hívják) nehéz lenne úgy beállítani, hogy Orbánnak kampányol.
Na, a libsi hvg-seknek jó utat Stockholmba!"
március 13. | 18:40
előzmény: #13815  NagyBarnaMacika
#13816
még annyi gerinced sincs , 
 h a kérdezőnek cimezd a hsz-ed ? 
re : bátor ))) 
március 13. | 18:21
előzmény: #13807  NagyBarnaMacika
#13814
annyival egyetértesz ,  
h ugyanugy illene védeni az EU külső határait , 
mint a világ legdemokratikusabb és legliberálisabb állama , 
az USA teszi ? 
március 13. | 18:16
#13813
Dél-Afrikában, kártalanítás nélkül fogják a fehér farmerek földjeit kisajátítani, borítékolható, hogy felveri őket a gaz, a nigrók kezében.
Clinton néni: 
https://www.liveleak.com/view?t=uAzxJ_1520931114
március 13. | 18:01
előzmény: #13809  offshort
#13811
"EGYETLEN EU-TAGÁLLAMRA SEM KÉNYSZERÍTHETŐ, HOGY BEVÁNDORLÓORSZÁGGÁ VÁLJON
.
MTI
Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.
A képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: semmilyen kötelező migránsszétosztáson alapuló rendszer nem lesz képes megoldani Európa bevándorlási problémáját, hiszen azt meghívóként értelmezik az indulásra váró migránsok százezrei.
Véleménye szerint Európának vissza kell szereznie a külső határai feletti teljes ellenőrzést, amely alapfeltétele az illegális migráció megállításának. A szolidaritás megnyilvánulásának kellene tekinteni a külső határok védelmét és az erre fordított összegeket, hiszen ez hozzájárul az európai örökség védelméhez és a kontinens stabilitásának megőrzéséhez – mutatott rá.
Mint hangsúlyozta, a migrációs válságot kialakulásának gyökereinél kell kezelni, és nem a végpontjában, Európában.
„Elengedhetetlen, hogy a ténylegesen védelemre jogosultak már az unión kívül szétválasztásra kerüljenek a gazdasági bevándorlóktól, így lehet csak hatékonyan megállítani az illegális migrációt” – fogalmazott Gál Kinga."
március 13. | 17:48
előzmény: #13802  pitcairn2
#13810
Azért durva. Megnéztem, Ausztriában a külföldiek aránya 10 év alatt 20%-ról 30%-ra nőtt. Igaz, ebben jó sok EU-s is van, de mégiscsak, na.
március 13. | 17:28
előzmény: #13807  NagyBarnaMacika
#13809
hamar átugrottad a témát ! 
hogy fordulhat elö , 
h egy "jordániaiHERCEG" ensz emberjogi föbiztosi pozicioba kerül , 
amikor a hazája , jordánia ,  lábbal tapossa az emberi jogokat ? 
szted nem a saját háza táján kellene söprögetnie ? 
re : textilművekben a "golberger" a szakszervezeti vezető ! :)) , 
vagyis kecskére a káposztát esete forog fent ! , 
de azért nyomasd csak tovább hogy miként kell védeni a valláskárosultakat !  )))
március 13. | 17:05
előzmény: #13804  Simeone
#13808
Így is ellenzi az elnyomó többségük, csak ezzel nem kérkednek a médiák. A választásokon derül csak ki... Mint pl Ausztriában, ahol 30 év után kirepültek a zöldek a parlamentböl...
március 13. | 16:51
előzmény: #13803  Simeone
#13806
+
március 13. | 16:51
előzmény: #13802  pitcairn2
#13805
+
március 13. | 16:51
előzmény: #13803  Simeone
#13804
"és az ottani társadalom teljesen benyeli ezt"
.
Szerencsére egyre kevesebbeket tudnak befolyásolni,de többen elleneznék a migrációt nyugaton is,ha a mainstream médiák nem a migráns simogató agymosást tolnák.
március 13. | 16:47
előzmény: #13801  madxa
#13803
Nagyon elgondolkoztató írás.Itt cseng a fülemben,hogy "Magyarországon nincs szólásszabadság,nincs ellenzéki média" stb., (az RTL,Hír tv,ATV,index,direkt36,24.hu,stb. mik akkor??),miközben Németországban a mainstream médiában TILOS az illegális migrációról rosszat mondani,lásd:a szilveszteri kölni erőszakos bűncselekmények eltussolása,vagy itt van Ausztria példája is,hogy ez a tanárnő félve meri kimondani az igazságot,az állásával játszva.Elképesztő mennyire próbálják nyugaton elnyomni az igazságot a migrációval kapcsoltban,és az ottani társadalom teljesen benyeli ezt,mert a médiának óriási hatalma van,és az a migráció pártiak kezében van.
március 13. | 16:43
előzmény: #13801  madxa
#13802
mondjuk ebből a látogatók még nem sokat látnak, valószínűleg a gazdagabb osztrákok se mivel ők hót ziher, hogy nem ilyen iskolákba járatják a gyerekeiket
az efféle "diverzitás" szépségeit meghagyják a plebsnek
nekem a legutóbbi látogatásom alatt max annyi szúrt szemet, hogy a karácsonyi vásár tőszomszédságában vmi muzulmán tüntetés ment (azt hiszem a kurdok vonulgattak vmi török ügy miatt, meglepően kiemelt helyeken pl. a Hofburg előtt kiabáltak vmi keleti nyelven - egy kukkot sem értettem az egészből)
március 13. | 16:35
előzmény: #13799  pitcairn2
#13801
"BÉCSI TANÁRNŐ: „25 GYEREKBŐL 21-ET KELL INTEGRÁLNI”
.
.
A szélsőjobboldali osztrák lapok csak nem hagyják abba. Van merszük beszámolni a bécsi késes támadásokról, a tetthelyen kialakult „csontig hatoló félelemről” és most meg már az egyik legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronen Zeitung szintén Lázár-pincsiként erősíti azt a képet, amit a magyar kabinetminiszter, a valóságot egészen biztosan a Kreml-csicskásai segítségével meghamisított videóján mutatott be.
És milyen képet! A kuruc.info nem tudna hidegrázósabbat felfesteni!
A cím: Tanárnő: „25 gyerekből 21-et kell integrálni”, azaz megtanítani beilleszkedni.
És a mellékelt fotó! Susanne Wiesinger tanárnő, a szociáldemokrata (!) tanári szakszervezet személyes képviselőjének sírásba forduló arca egy fekete csadorba burkolt iskoláslány mellett. A kép szövege szerint a tanárnő sokat beszél a bécsi iskolák iszlámmal kapcsolatos problémáiról.
A cikk ezzel a szélsőjobboldali, populista, rasszista, idegengyűlölő, intoleráns (stb.) mondattal indul:
Bécsben minden második diáknak már migrációs háttere van. A vallás miatt kialakult konfliktusok már az iskolák mindennapjaihoz tartoznak. Míg a politika a problémákat legtöbbször sajnálatos egyedi esetként kezeli, egyre több tanár óv az iskolarendszer összeomlásától”.
A cikk első, ultra Lázár-pincsis alcíme pedig egyenesen riasztó: A favoriten-i tanárnő „alig megoldható problémái”.
Az első bekezdés így kezdődik:
Sokan tehetetlenek és az iskolai hatóságok által slamasztikában hagyottaknak érzik magukat. De alig mer valaki a nyilvánosság elé állni, mert retteg attól, hogy mi lesz a munkájával. Most viszont Susanne Wiesingernek elege lett: robbanásszerű interjújával segélykiáltást hallat. Az 53 éves tanárnő szerint az osztálytermi problémák már szinte megoldhatatlanok”.
A tanárnő elmondta, hatalmas a szakadék a muszlim tanulók otthoni és iskolai világa között. Diákjai közül soknak a saría az irányadó. Elutasítják például a zenét és a táncot. A muzulmán szülők pedig egyre inkább oktatásellenesek.
Mindinkább mindent a vallás ural, ami nagyon nem egészséges a társadalomnak – tette hozzá Wiesinger, akinek annyi esélye lenne megszólalni például a hazai balliberális, migránsimádó Klubrádióban, mint annak az esélye, hogy ott valaha is egyetlen cigány szerkesztőt vagy műsorvezetőt alkalmazzanak.
És most akkor lássuk, mit válaszolt kérdésünkre az Európai Bizottság budapesti képviselete, ahogy azt hétfői cikkünk végén megígértük.
Az volt a kérdésünk, hogy az az Európai Bizottság, amely például a múlt hónapban bíróság elé vitte Magyarországot, amiért a civil szervezetek, az NGO-k nagyobb transzparenciájára ösztökélő törvényt fogadott el, sült halként hallgat arról, hogy egy ukrán kormányközeli hírportál március 8-án arra biztatta az ukrán katonákat az üzenetet nem blokkoló Facebook oldalán, hogy az orosz ortodox egyház papjait lőjék le.
Mielőtt a választ elolvasnánk, hozzátesszük:
ezt a tényt ismertető cikk linkjét is mellékeltük a kérdéshez és nem a cikkre, hanem a tényre kérdezve érdeklődtünk, van-e az Európai Bizottságnak terve az ügyben megszólalni, amely épp e gyilkosságra buzdítás napján engedélyezett újabb, 1 milliárd eurós hitelt a kijevi kormánynak.
A képviselettől hétfő este kapott válasz teljes terjedelmében így szól: Az Európai Bizottság alapvetően nem szokta kommentálni harmadik országok sajtóhíreit. Ha foglalkozik vele valamelyik uniós intézmény, akkor az Európai Külügyi Szolgálat (European External Action Service). Ezért javaslom, az ilyen országspecifikus kérdésekkel forduljon közvetlenül az EEAS-nek az érintett országban lévő delegációihoz, amelyeket a következő weboldalán talál meg a „DELEGATIONS” c. dobozra kattintva: eeas.europa.eu.
Mivel nem a sajtóhírekre kérdeztünk, hanem a konkrét gyilkosságra uszításról, sebtében gyorsan megnéztünk három olyan ügyet, amelyben az Európai Bizottság megszólalt, mégpedig szintén az Európai Unión kívüli ország ügyében.
Hangsúlyozzuk: az alábbiakat szintén ismertették újságok, tehát azokat is lehetett volna „harmadik országok sajtóhíreiként” elengedniük fülük botja mellett.
Íme:
1. Az Európai Bizottság tiltakozik egy bagdadi újságíró kivégzése ellen.
2. Az Európai Bizottság elítéli azt, hogy dél-afrikai biztonsági erők Gaboronéban, Botswana fővárosában durván megsértették „egy békés szomszédos országot”, ami négy emberéletbe került.
3. Az Európai Bizottság aggódik „azon események miatt, amelyek az elmúlt 24 órában játszódtak le Venezuelában”, beleértve a hatósági erőszakot.
Mindehhez hozzátesszük, nyilván mi értelmezzük félre az Európai Bizottság lapunknak adott hivatalos válaszát és a papok, pópák lelövésére buzdítás egy ukrán kormányközeli portálon Brüsszelben nem hogy elítélésre, de említésre se érdemes."
március 13. | 14:42
előzmény: #13776  pitcairn2
#13800
Ne felejtsd el az akkor volt komcsi kormány idején hazudtak mindig Fleto elárulta most jobb sokkal s helyzet a fiuk ügyesek s rem meg 4 évig maradnak!
március 13. | 14:35
előzmény: #13774  pitcairn2
#13799
...............
március 13. | 13:43
előzmény: #13797  NagyBarnaMacika
#13798
kitiltattad magad ? , 
vagy a "jordan ensz herceged" tiltott ki , mert szir vagy ? ))
március 13. | 13:37
előzmény: #13793  NagyBarnaMacika
#13796
"Az Az élet a peremen: a szíriai menekültek küzdelme az egészségügyi ellátásért Jordániában(Living on the margins: Syrian refugees struggle to access health care in Jordan) című jelentés olyan menekültek szívszorító történeteit írja le, akiktől megvonták a szíriai háborúban szerzett sérüléseik sürgősségi ellátását a jordán határon – sokukat ezáltal bele is haltak sérüléseikbe." 
___________________________________________________________
postázhatod a jordán hercegednek ! , 
tudod , 
(Zeid Raad al-Husszein , jordan herceg --> "ensz emberi jogi főbiztos)    
)))
március 13. | 12:15
előzmény: #13790  pitcairn2
#13792
"Egy németországi kurd ifjúsági szervezet megesküdött, hogy Európa-szerte rombolni fog. Az elmúlt napokban számos támadás történt török nemzetiségű és Törökországhoz köthető célpontok ellen Németországban. Ankara arra sürgeti Berlint, hogy találja meg a tetteseket – írja a Deutsche Welle.
Egy baloldali ifjúsági kurd szervezet megesküdött, hogy "rommá és hamuvá" változtatja az európai utcákat. A rendőrség a hétvégén többször is összecsapott kurd tüntetőkkel, akik például egy török mecsetet is megtámadtak.
A kurd közösségek között világszerte nő a feszültség és az elégedetlenség, mivel az év eleje óta Törökország megindította csapatait a szíriai Afrín városa ellen, amely a kurdok kezén van.
A település ostromának híre komoly feszültségeket keltett Németországban, ahol nagyszámú török és kurd kisebbség él.
A forrongások egyik tetőpontja volt egy hétvégi eset, amikor három kurd fiatal Molotov- koktélokkal felgyújtott egy főként törökök által látogatott mecsetet. Németország más részein is történtek gyújtogatások: a tűz áldozatául esett egy török élelmiszerüzlet és egy török bevándorlókat segítő szervezet irodája is. Düsseldorfban és Berlinben is több helyen összecsaptak a kurd és török tüntetők.
Hétfőn Ankara diplomáciai jegyzékben tiltakozott a német kormánynál és arra sürgette Merkeléket, hogy védjék meg a török kisebbséget és találják meg a mecset felgyújtóit.
Hétfőn este a nagyobb német városokban tovább tüntettek a kurdok, többek közt Hamburgban, Berlinben és Bonnban is. A tüntetések vélhetően nem fognak csillapodni, sőt, csak még erőszakosabbak lesznek, különösen annak fényében, hogy a török hadsereg kedd reggel bejelentette: Afrín városát bekerítették.
Roja Ciwan nevű kurd-német ifjúsági szervezet olyan videókat töltött fel az oldalára, amelyen a török létesítmények elleni támadások láthatóak.
Az európai államoknak tudniuk kell, hogy nem nézzük tétlenül végig, ahogy a népünket lemészárolják Rojavában (az egyelőre csak virtuálisan létező Kurdisztán szíriai területein – szerk.). Eddig nem tettünk eleget; itt és most, a mai nappal a háborút visszahozzuk Európába"
– írták. Emellett minden olyan európai államot is megfenyegettek, amely segíti a török hadműveleteket.
A szervezet közzétette a célpontok listáját is, amelyen török nagykövetségek és számos, a törökökhöz bármilyen módon köthető boltok, kávézók találhatóak. A Roja Ciwan a Merkel által vezetett Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Szociáldemokrata Párt (SPD) által birtokolt épületek, helyiségek elleni támadásra is felszólította híveit.
A kurd ifjúsági szervezet nincs egyedül, csatlakozott hozzájuk egy balliberális csoport, az Apo, amely a Kurd Munkapárt (PKK) nevű törökországi terrorszervezet bebörtönzött vezetőjének kiszabadítása mellett áll ki.
Németországban 3 millió török állampolgár él jelenleg. A hivatalos állami nyilvántartások szerint közülük 1 millióan vallják kurdnak magukat.
A török-kurd konfliktus már korábban is okozott gondokat Németországban, főként a '80-as és '90-es években, amikor szintén nagy volt a feszültség a két csoport között a szülőföldjükön.
Az elmúlt 6 évben Afrín az YPG kurd milícia irányítása alatt állt, amely szoros kapcsolatokat ápol a PKK-val. Az YPG az Egyesült Államok egyik fontos szövetségese az Iszlám Állam elleni szíriai harcban."
március 12. | 11:55
előzmény: #13788  pitcairn2
#13791
Ezt már én is komoly oknak tartom és nem huszadrangúnak.
március 12. | 11:54
előzmény: #13789  Dehogynincs
#13790
hagy már ezt az "illiberális" hablatyot, az általad "liberálisnak" minősített izé is max csak a szociálliberális lehet (hatalmas nagy jóindulattal)
pár ezer embertől pedig még semmi sem omlik össze...
a Kínából érkező kötvényesek vhogy nem tömegével törtek át a határon...
ne keverjük a szezont a fazonnal...
március 12. | 11:50
előzmény: #13786  pitcairn2
#13789
A téma a bevándorlásról szól. Az illiberális Kínából érkező bevándorlás nálunk úgy jelentkezik, hogy tízezerszámra jönnek onnan az illiberális módon meggazdagodottak. Az volt a módszerük, hogy letelepedési kötvényeket vettek a mi illiberális államunk által közbeiktatott illiberális magáncégektől.
Gyakran látok háromgyermekes családokat a buszon. Szép számmal vannak köztük kínaiak. Nem reprezentatív minta. Cigányt többet látok. Az sokkal inkább reprezentatív. Most nem érzek olyan veszélyt, hogy nálunk túlszülik a kínaiak a cigányokat.
március 12. | 11:47
előzmény: #13784  Dehogynincs
#13788
a 2015-ös menekülthullám mögött egyértelműen az un. "demokráciaexport" "eredményei" húzódnak meg...

Topik gazda

_pampa_
1 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE