Topiknyitó: Portfolio 2015. 07. 06. 08:57

Zsiday: kitörnek az éhséglázadások Görögországban  

Ugrás a cikkhez
A görög bankoknak gyakorlatilag egy petákjuk sem maradt - kezdi legújabb blogbejegyzését Zsiday Viktor. A befektetési szakember szerint a görög bankok egyelőre megszűntek létezni, jön a készpénzalapú gazdaság és annak durva következményei. A görög...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=216560
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
David78 2015. 07. 07. 15:22
Előzmény: #59  _pampa
#60
Bármi lehetséges, de pusztán ezért még nem fogok mindent elhinni. :)
Ha tudsz olyan érveket, összefüggéseket, érdekeket, lehetséges következményeket (ha jobban tetszik: összeesküvés elméletet) írni, ami új megvilágításba helyezi a témát vagy legalább elgondolkoztat, akkor azt megköszönöm. Ellenkező esetben nincs miről beszélgetni (ilyen erővel tanakodhatnánk az ufók létezéséről is).
Nekem továbbra is az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az USA inkább érdekelt egy stabil EU-ban (jobban tart az orosz befolyástól vagy akár kína térnyerésétől), mint egy darabkra hullott EU-ban.
_pampa 2015. 07. 07. 15:08
Előzmény: #58  David78
#59
Lehet,de hosszú időn keresztül mindenki azt hitte, hogy Szaddam atomot fog Európára kilőni....

Aki pedig arról írt, hogy ez butaság,nincsen neki ilyen fegyvere....
annak "leordították" a fejét, hogy hülye, ne szóljon olyanba amihez nem ért....
David78 2015. 07. 07. 14:36
Előzmény: #55  _pampa
#58
Ne haragudj, de ez így elég gyenge és nem tudom komolyan venni. Nagyjából úgy néz ki, hogy fejedbe vetted: "USA az EU vesztét akarja!" Majd ezt követően próbálnál néhány érvnek látszó lózungot előkotorni, amivel igazolhatod az állítást. Ennél azért érdekfeszítőbb érvelésre számítottam.
elemes
elemes 2015. 07. 07. 12:14
Előzmény: #56  _pampa
#57
" hiszen EU és EURÓ övezet."

még.
_pampa 2015. 07. 07. 11:11
Előzmény: #45  pampa
#56
Reggel írtam,valahogyan nem mozgatta meg azok fantáziáját akik a görög csődöt várják....

Pedig ez valós helyzet,erre lehet számítani.

"Tegnap felmerült az éhséglázadás feltételezése során, hogy jelenleg is rengeteg menekült él Görögországban. Amennyiben nem tudják kifizetni a nyugdíjakat,közalkalmazotti,köztisztviselői béreket akkor őket miből fogják ellátni?
Akkor ezek az emberek biztosan nem maradnak helyben hanem továbbindulnak.
Mit lép az EU, ha a görögök ideiglenes EU vízummal látja el a menekülteket?

Felkészültek a vezető országok ekkora tömeg fogadására?

Esetleg a görög fiatalok ugyanúgy elindulhatnak "szerencsét" próbálni ahogyan teszik ezt a magyar, román,lengyel,szlovák,cseh fiatalok is.

Van erre forgató könyv, hogy miként fogják megoldani?
Őket nem lehet kizárni az EU munkaerő piacáról, nekik joguk van szabadon áttelepülni oda ahol munkát találnak.

Nem annyira egyszerű ez a "görög csőd" hiszen EU és EURÓ övezet. "
_pampa 2015. 07. 07. 11:07
Előzmény: #53  David78
#55
pl. azért,hogy időt nyerjen.

Aki időt nyer, az életet nyer!

Amerikai jó ideje mindig a világ előtt járt. Most kerekedett némi gondja és ameddig ezt nem rendezi előfordulhatna az,hogy valaki leelőzi. Esetleg Európa.

Hozd a "versenytársadat" nehéz helyzetbe és marad időd a soraid rendezésére.

pl. lehet egy ilyen oka.
Esetleg más, vagy az is lehet,hogy nem érdeke...mindenki a saját elképzelésének megfelelő szövegrészt húzhatja alá.....

szvsz
ts3 2015. 07. 07. 10:03
Előzmény: #53  David78
#54
Az összeesküvés elmélet gyártók mindig jobban tudják az igazságot, és még naiv tablettát sem szednek, Pataki Atillát például többször elvitték az UFO-k. :))
David78 2015. 07. 07. 09:25
Előzmény: #52  pandatag
#53
Amerikának miért jó ha széthullik európa? Az oroszok érdekei elég világosnak tűnnek (eu gyengülésével ők nyernek teret). Kína is bizos rátenné a kezét erre-arra ha hagynák (venne cégeket, technológiát, szerezne befolyást). Amerika mit nyer? Azt hittem nekik fontosabb, hogy legyen itt helyben egy orosz ellenpólus és ne nekik kelljen direktbe beavatkozniuk. Mást nagyon európával nem tudnak mit kezdeni ők sem, túl sokféle ország / érdek / probléma van itt, nem éri meg onnan belepiszkálni. Vagy valamiért mégis?
pandatag 2015. 07. 07. 09:13
Előzmény: #50  David78
#52
Már rég nem szedek naiv-tablettát. A nép akkor dönt (szó szerint) - ha már nincs mit vesztenie. akkor dönt, kukát, kormányt stb.-t.
Új helyzet, új szereposztás alakul a világpolitikában/gazdaságban. Mivel szűrt híreket kapunk - így olvasni kell innen, onnan. (pl. szerdán kezdődik a BRICS-országok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) ufai a csúcstalálkozója) Nem is hallunk róla.

A Tények lehet, hogy nem tetszenek, de makacs dolgok. Nem szeretem az esőt, de attól az még esik. Nekem az jön le, hogy az USA a problémái menedzseléseként bedarálja az egyre súlytalanabbá váló Európát, és ehhez a korrupt vagy csak szimplán hülye EU-s politikusok, eszközök. Én szeretem ezt az európai életstílust és nem szeretnék sem elrusszulni, se elamerikásodni. Európának fel kéne ismernie a saját érdekeit és azt védendő kéne cselekednie. Az egónak az a legnehezebb, hogy a hiúságát háttérbe tegye és józanul cselekedjen, pedig tempus fugit.

Ez a reakcióm 1702-re is.
Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 08:50
Előzmény: #48  pandatag
#51
Vágom, vágom, de ez viszont nem csak az EU gondja, hanem amerikáé is. Akik persze lapítanak a fűben, és tolják rá az EU-ra a problémát. Ezen a fronton is az a jobb, ha kicsit fékez az EU, és hagyja, hogy az USA (vélhetően az IMF-en keresztül) is kinyissa a pénztárcát. Pókerarcot előre.
David78 2015. 07. 07. 08:49
Előzmény: #48  pandatag
#50
Magyarországon élőként tudhatnád, hogy nem a nép dönt :)
Csináltak egy népszavazást.... Miről is? a már lejárt feltételekről? Mire is jogosítja ez fel a kormányukat? Haza példán leginkább talán arra, amire feljogosítva érzik magukat, vagy amit bele tudnak magyarázni (egy vérbeli gerinctelen politikus a feketéről is bátran állítja, hogy fehér)...
És az EU-nak sem "kell" semmit csinálni.
Pontosabban bármit csinálnak a sok lehetséges forgatókönyv közül, úgyis csak utólag derül ki, hogy jól döntöttek-e. VAgy még utólag sem (majd lesznek különböző "mi lett volna ha" forgatókönyvek) és majd lehet itt vitatkozni vég nélkül, hogy inkább rosszabb vagy jobb lett volna ha máshogy csinálják.
David78 2015. 07. 07. 08:39
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#49
Igazad lehet. Ha a görögök ki is lépnek az Eu-ból, akkor nem járhatnak vele jól. És EU (vagy pontosabban az EU gazdagabbik fele) meg is fog tenni mindent, hogy ne követendő, hanem elrettentő példa legyen a Görög példa.
pandatag 2015. 07. 07. 08:38
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
Nem tudják megrendszabályozni őket. Nem érted? A nép elutasítja a megrendszabályozást, orosz, Kína a hátuk mögött. Van zsarolási potenciáljuk. Nem kicsit, nagyon. Ideje leállni a kioktató hangnemről az EU-nak mivel méretes lóf@sz hibákat követtek el, és ennek ez az ára. A békát lenyelni, jó pofát vágni, és menteni a görög kapcsolatokból még ami menthető. Egy fontos NATO szövetségest csábítgat a ruszki+Kína - vágod? Az egót hátrébb tenni és a józan észt+pókerarcot előre.
Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 08:31
Előzmény: #44  David78
#47
Pont ezért fogják megrendszabályozni a görögöket. Gondolj bele, hogy mi van, ha most engednek. Akkor a következő populistaesélyes spanyolok már nem 10 millióan vannak. Itt és most kell a határt meghúzni, bármi is lesz az ára. Mert nem a szerencsétlen görögöktől fog _garantáltan_ szétesni az EU, hanem ha szépen beállnak a sorba a spanyolok, olaszok, portugálok, és 10M helyett az érintettek száma megugrik egy nagyságrendet. Lehet, hogy fájni fog az EU-nak a görögök amputálása, akár az is hogy nagyon, de biztosan beláthatóan ez a kisebbik rossz. Ezt fogják választani, esetleg optikai tuning lesz pár intézkedés, de a lényeget nem szabad szem lől veszíteni, különben jönnek a többiek is ugyanígy. Nincs kétség a helyes döntésről.
És minél látványosabban fáj átmenetileg a görögöknek, annál elrettentőbb lenne a történet, és ez is fontos. Ehhez ráadásul az EU-nak az égvilágon semmi "gonoszat" nem kell tennie, csak kicsit hátrább vonulva kell tárgyalgatni. "Tárgyaljunk, persze, persze..Ti mondtátok, hogy 'Nem'. Gyertek vissza a nyaralás után, ha eldöntöttétek mit is szeretnétek, és folytassuk a tárgyalásokat! ". Aztán mire Merkel lebarnul a Bahamákon, addigra a görögöknél már a boltokat fogják fosztogatni a szegények. Ciprasz onnantól bármit alá fog írni, és megy a levesbe a bohóc cimborája után.
pandatag 2015. 07. 07. 08:27
Előzmény: #20  _pampa
#46
Már korábban utaltak rá, hogy előfordulhat, hogy elindítják barátilag a menekültjeiket az Unió felé, ha kedvezőtlenül alakulnának a dolgok. Több van mint 1 milla. Hogy alakulnak a dolgok?

Tutiék meg megtervezték az új görög zászlót:
link
pampa 2015. 07. 07. 08:26
#45
Tegnap felmerült az éhséglázadás feltételezése során, hogy jelenleg is rengeteg menekült él Görögországban. Amennyiben nem tudják kifizetni a nyugdíjakat,közalkalmazotti,köztisztviselői béreket akkor őket miből fogják ellátni?
Akkor ezek az emberek biztosan nem maradnak helyben hanem továbbindulnak.
Mit lép az EU, ha a görögök ideiglenes EU vízummal látja el a menekülteket?

Felkészültek a vezető országok ekkora tömeg fogadására?

Esetleg a görög fiatalok ugyanúgy elindulhatnak "szerencsét" próbálni ahogyan teszik ezt a magyar, román,lengyel,szlovák,cseh fiatalok is.

Van erre forgató könyv, hogy miként fogják megoldani?
Őket nem lehet kizárni az EU munkaerő piacáról, nekik joguk van szabadon áttelepülni oda ahol munkát találnak.

Nem annyira egyszerű ez a "görög csőd" hiszen EU és EURÓ övezet.

szvsz
David78 2015. 07. 07. 08:06
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
Én is olvastam már pár helyen, hogy pont most kezdenének a görögök fenntartható pályára kerülni, csak hát látjuk, hogy még egy úgy-ahogy működő rendszert is tönkre lehet vágni, ha eljátszuk a bizalmat. Az egész pénzügyi - gazdasági rendszer bizalomra épül. Én bízok benne, hogy ha pénzt kapok az árumért, akkor azért a pénzért is fogok kapni valamit, ami ér annyit, mint amiért kaptam. Ha államkötvényt vesz valaki bízik benne, hogy vissza fogja kapni a pénzt kamatostul (hiszen egy ország garantálja). A betétesek is bíznak benne, hogy a bankban biztonságban van a pénzük. Bízunk benne, hogy a partnereink a szerződéseket betartják, az adósságokat megfizetik, vagy éppen bízunk benne, hogy a biztosító fizet, ha baj lesz. Az egész mostani pénzügyi rendszer és világrendet egy globális bizalmi válság fogja romba dönteni. Vagy nem. Meglátjuk. A görögök még csak egy ország a sok közül.
Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 06:49
Előzmény: #40  BudFox
#43
Az nem teljesen igaz, hogy nem tudtak fenntartható pályára állni.

link
BudFox
BudFox 2015. 07. 06. 20:18
Előzmény: #41  szarvasvadasz
#42
mondjuk sajnálom azért őket, mert normális kormánnyal nem jutottak volna ide...

de amikor felvették őket 1986 -ban, akkor sem értette senki hogy miért kellett ezeket felvenni az EU -ba ? :D

a vendéglátásból, meg a turizmusból majd szépen elevickélnek valahogy...
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2015. 07. 06. 20:10
Előzmény: #40  BudFox
#41
Pénzügykutatós Lengyel László "Egyenes beszéd" Olgával a vége felé: "a görögök megőrültek" ;-)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók