David78

Regisztráció: 2019-02-07 08:50:54

Hozzászólások száma: 584

Utolsó hozzászólás: 2019-02-07 08:52


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország 2019. 02. 07. 08:52
Pampa lehúzott a szintjére és legyőzött a rutinjával :)
Két kézzel szórja a pénzt a kormány sportra - 16 milliárdot odadobtak a Fradinak 2017. 12. 30. 18:27
#67

Van igazság abban, amit írsz. 
De akkor mi a megoldás?
Törődjünk bele? 
Kaparjunk mi is magunknak, rohanjunk lopni, hátha odaférünk mi is a fezékhoz?
Menjünk el?
48-ban, 56-ban volt kritikus tömeg, aki ki akarta harcolni a változást.
Ennyivel nyomibbak lettünk?
Vagy ennyivel jobban tűrjük, ha a Magyar zsákmányolja ki, taszítja nyomorba a Magyart? 
Két kézzel szórja a pénzt a kormány sportra - 16 milliárdot odadobtak a Fradinak 2017. 12. 30. 18:22
#66

Amúgy nem értem mi az, hogy "bízni a fideszben".
Bízni miben? Mit fog csinálni?
A legfontosabb területeken már kudarcot vallott:  oktatás, egészségügy, felzárkóztatás - gazdagok és szegények közötti szakadék csökkentése - vagy ha már a portfolion vagyunk, akkor beszélhetnénk a gazdasági növekedés beindításáról, ami szintén nem sikerült (Eu transzfer nélkül sehol sem vagyunk).
Nem tudnak szinte semmit felmutatni - amit meg esetleg mégis, az nem kompenzálhatja a fent felsorolt kudarcokat - ha meg a fejekben a drótkerítés fontosabb, mint hullatermelővé váló egészségügy vagy a gyerekeink jövőjét tönkrevágó oktatás, akkor nagy a baj ezzel az országgal....
Két kézzel szórja a pénzt a kormány sportra - 16 milliárdot odadobtak a Fradinak 2017. 12. 30. 18:11
#64

Szerintem a teljesítménye alapján a fidesznél már elég nehéz rosszabbat találni, így könnyű szívvel esélyt lehet adni bárki másnak, aki még nem volt kormányon. 
Egy új kormány magában hordozza az esélyt / reményt, hogy tényleg jobb hellyé akarja tenni ezt az országot. 
A fidesz meg stabilan hozná ugyanazt a tolvaj, pofátlan, arrogáns mindenki mást leszaró, hazug kormányzást mint eddig és remény sincs, hogy jobb legyen - rosszabb viszont simán lehet még ennél is. 
Szerintem. 
Pozsonyi csata - a magyarság megmaradásának diadala 2017. 07. 09. 00:03
#26
Te jó ég, ez a topik nagyon vicces :)
Németország keményen fellép a gyûlöletkeltés és álhírterjesztés ellen 2017. 07. 01. 12:18
#30
Engem Magyar állampolgárként leginkább a hazai kényes ügyek érdekelnek....Az elhallgatás, elferdítés, hazugságok nem hasznosak a társadalomnak. A Nemzetnek az lenne a jó, ha a szar a felszínre kerülne, lehetne róla beszélni, megoldást keresni / találni. Az agyonhallgatás, terelés, hazugság csak elfedi a szart, ami a szőnyeg alatt szépen tovább érik és rohasztja a hazát....
Németország keményen fellép a gyûlöletkeltés és álhírterjesztés ellen 2017. 07. 01. 10:02
#23
Ne aggódj, nem úgy fog működni, ahogy mifelénk működnek a dolgok :) Az érintett multik már most is használnak valamilyen öncenzúrát, ami elég kényes és volt belőle probléma, de folyamatosan fejlesztik a szűrő algoritmusokat és dolgoztatnak egy rakás embert is ebben a témában. Mivel meg akarnak felelni a közvéleménynek, felhasználóknak, ezért folyamatosan agyalnak, hogy a nagyon gáz dolgokat hogy lehet eltűntetni úgy, hogy közben minél kevesebb egyéb tartalom kerüljön a szórásba. - Ha a nyilvánvalóan vállalhatatlan tartalmak ellen (pl. gyerekpornó) nem lépnek fel, akkor azon csámcsog a média- Ha tévedésből cenzúráznak valamit, akkor nevetség és felháborodás tárgyává válnak. A fentinél szerintem jobb kontrollt én most elképzelni sem tudok a társadalomban. Hiszen hosszú távon a tömegek döntik el, hogy mi menjen és mi maradjon, nem néhány okostóni, aki meg akarja mondani a tutit. " A törvényjavaslatban az áll, hogy az érintett cégek a bejelentés után 24 órát, de legfeljebb hét napot kapnának a jogsértő tartalmak törlésére." Véleményem szerinty ha az Eu-s bejelentő valamilyen kamu indokkal próbál eltűntetni nem tetsző tartalmat, akkor ezek az amcsi cégek bele fognak állni a dologba és visszadobják - tudod, már csak presztízsből is, hiszen sem nevetség sem felháborodás tárgyává nem akarnak válni. Szóval ha minden jól megy, akkor le fognak kerülni a nyilvánvaló hazugságok, álhírek, gyűlöletkeltő iszlám, náci és egyéb szélsőséges tartalmak. És ez nem fog ártani. Persze lesz pár egyedi eset, amin majd csámcsog mindenki és majd ujjal mutogat, de ez ideális esetben nem a rendszer működésképtelenségét, csak a finomhangolását fogja jelenteni.
Németország keményen fellép a gyûlöletkeltés és álhírterjesztés ellen 2017. 07. 01. 01:29
#19
Egyébként nehéz kérdés. Nyilván kell a sajtószabadság.De az is nyilvánvaló, hogy valamit tenni kell a sajtószabadságot kiforgatók ellen, akik "bárki bármit" mondhat alapon teleokádnak hazugsággal minden elérhető média felületet.Ha ez ellen fellépnek, akkor nyilvánvaló, hogy a cinikus vastagbőrű hazudozók fognak először nácit és sajtószabadság gyilkosokat kiálltani....
Németország keményen fellép a gyûlöletkeltés és álhírterjesztés ellen 2017. 07. 01. 01:26
#18
vagy a mi kis hazudós kormánypropagandánkat büntetik rommá :)
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket 2017. 06. 02. 08:10
#70
"Az a követelmény amit most előírtak az új tv-ben betartható"Komolyan gondolod? És tudtad, hogy a föld nem banán alakú? Na én inkább mentem dolgozni
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket 2017. 06. 02. 08:07
#69
Magyrisztánban főleg a kormány szokott zsarolni, de van, hogy visszanyal a fagyi:- RTL híradóktól betojtak - Netadós tüntetéstől szintén kaka volt.+ Putyinnak is elég ha csak füttyent, ugranak a srácok
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket 2017. 06. 02. 08:03
#68
Szivacs, te egyre gázabb vagy. Régen nem nyomtad ennyire nyíltan és fullban a kretént. Egyszerűsítsük le a dolgot: - Szerinted be kell zárni a CEU-t, vagy legalábbis örülsz neki (lelkes hívő vagy közpénzen unatkozó "közszolga") vagy érdeked fűződik hozzá (fizetett katona), különben nem érvelnél így mellett. - A kommentelők többsége, egy rakás tüntető és értelmiségi (+ mindenki, akivel eddig beszélgettem erről) azon a véleményen van, hogy nem kéne és már az is gáz, hogy szóba került. Miután értelmes érvet nem láttam tőled, csak csűrés - csavarást, terelést, mellébeszélést és vagdalkozást + a kormányzati propaganda hazugságait, csak az egész üggyel kapcsolatos felháborodást sikerült megerősítened bennem. Köszi. Szép idő van, kéne már egy jó kis tüntetés. Ha lehet kérni, akkor olyan jóféle MTV székház foglalós. ;)
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket 2017. 06. 01. 16:46
#6
Hiányoznak azok a jó kis híradók
CEU-rektor: ha a kormány békén hagy minket, mi is békén hagyjuk õket 2017. 06. 01. 16:44
#5
RTL-nek bejött
Zsiday: a magyar beteg 2017. 04. 29. 21:48
Ne erőlködj, már a haverja is megmondta róla, hogy orbán egy G*ci :)Amúgy meg orbán már olyan mélyre ásta el magát, hogy hozzá képest Gyurcsány az őszödi beszéddel maga a megtestesült léghajó. Teljesség igénye nélkül fő hazaáruló vezérünk bűnei:- oktatás szétverése- termőföldek, trafikok és nagyjából minden amiben pénz van szétverése, lenyúlása és újraosztása a cimbiknek- inkompetens seggnyalók és pénztáros lőrinc kezére játszotta a fél országot a másik felét pedig a ruszkikhoz láncolja- média beszántása és hazugsággyárrá alakítása- magánnyugdíj kizsarolás- egészségügy további lecsúszása, emberek halálaés még sorolhatnám... Nincs olyan jótétemény, ügyes húzás, ami feledtethetné az eddigi kárt és rombolást. Ha mégis megbánná bűneit azt javasolnám, hogy saját élete feláldozása árán mentsen meg egy hibás fékkel száguldó iskolabuszt...
Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja) 2017. 04. 09. 19:32
"értelmes ember nem jár tüntetésre..."Na igen, Petőfi is mekkora egy unintelligens suttyó volt, hogy tüntetett és 56-ban is csak az ország rosszabbik fele lázongott, ahelyett, hogy békében tűrték volna a szolgasorsot, ahogy azt egy intelligens embernek kell...Tipikus arrogáns, lekicsinylő alázó duma, amivel egy mai átlag magyar "politikus" elintézettnek veszi a kritikát. Pedig már évtizedekkel ezelőtt sem volt ez a nép annyire hülye, mint amennyire hülyére akarták venni a kedves vezetők... "Talpra magyar, hí a haza! Itt az idő, most vagy soha! Rabok legyünk vagy szabadok?"
Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra 2017. 01. 10. 16:49
Ismerek olyan közalkalmazottat, akinél ki volt adva, hogy aki nem lép vissza "önként" az államiba, az ki lesz rúgva.
Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra 2017. 01. 10. 16:38
Magántulajdon mivoltjáról nincs értelme vitázni, a törvény is kimondta, hogy magántulajdon, még örökölni is lehet. Nézz utána és ne irogass feleslegesen.
Nem véletlen, hogy nem csak úgy elvették, hanem nyilatkozni kellett róla...
Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra 2017. 01. 10. 16:20
"Persze, hogy magántulajdon volt. De egy biztosítási kockázatközösség alapjaként közösségi érdekeket szolgált." Ez elsőre jól hangzik, de valójában üres frázis.
Ha bármilyen formában féreteszek a nyugdjíra - önkéntes pénztár, nyugdíj biztosítás, zoknis fiók - akkor azzal közösségi érdeket szolgálok? El lehet venni?
A törvény, ami kötelezővé tette, hogy a fizetésem x százalékát félretegyem valóban közösségi érdeket szolgált. Ezt a fidesz megszűntethette / szűntette, tehát már nem volt kötelező félretenni, helyette kötelezően be kellett fizetni az államkasszába >> ezzel a fidesz adót növelt, a korábban magán céla félretett összeget becsatornázta az állami újraelosztásba.
Viszont amit addigra már félretettem (hála a kötelező célra fordítandó korábbi adócsökkentésnek) az az én magántulajdonom(függetlenül attól, hogy félretenni kötelező volt).
Döntő csapást is mérhet Magyarország az államadósságra 2017. 01. 10. 15:50
Manyup magántulajdon volt, a törvény is kimondta ez tény.
Manyup -ba terelt pénz kikerült a költségvetésből - hiányt okozott ez is tény de ebből arra következtetni, hogy ez nem magántulajdon durva orbáni terelés / hazugság.
Az SZJA csökkentés is hiányt okozott (elég durvát), amit a kormány bevállalt. Ha jön egy következő kormány és azt gondolja, hogy az SZJA csökkentés tévedés volt, akkor visszaveheti?
A MANYUP egy olyan adócsökkentés volt, aminél az állam meghatározta, hgy mire lehet fordítani - szerintem helyesen. Ezzel együtt ugyanúgy bevállta a költségvetést rontó hatást mint a fidesz az szja csökkentéssel. Szerintem a manyup ilyen értelemben sokkal jobb mint az szja csökkentés, hiszen a manyup egy második pillér lett volna a lassan de biztosan összeroskadó felosztó-kiróvó rendszer mellett, míg az szja csökkentés csak a társadalmi egyenlőtlenségeket növelte és a gazdagoknál lerakodó plusz pénz nem elsősorban a fogyasztásban jelenik meg.
Röviden: manyup magántulajdon volt, amit undirító módon zsaroltak ki az emberektől, az fideszes indoklás (hiányt okozott, nem magán tuljadon) pedig nettó hazugság.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek