Topiknyitó: Portfolio 2014. 11. 10. 09:14

Varga nem menti fel a NAV elnökét  

Ugrás a cikkhez
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint akkor lenne feladata a NAV elnökének ügyében, ha valaki végre már elárulná neki, melyik az az ügy, amiért az USA-ból kitiltották Vida Ildikót. Valaki megvádolta a NAV vezetőjét anélkül, hogy bármiféle...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=206197
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 14:37
Előzmény: #170  SBob
#180
"szerinted Hernádi megkente Ivo Sanadert?"

Nem tudom, de nem is erre gondoltam. Tudomásul kellene venni hogy sajnos nálunk így intézik a korrupciós ügyeket. Egyáltalán esély sincs arra hogy kiderüljön mi történt,ezért nem is túl kockázatos.
Lassan már ez a "természetes ügymenet":((
Én örülök annak amit az USA csinált, mert esetleg lehet a következménye változás.
SBob 2014. 11. 11. 14:29
Előzmény: #177  akkoriis
#179
elfogult vagy. Ne érts félre, ez nem jellemhiba. Írod, hogy nem is tudod embernek nézni. Pedig az. Legfeljebb egy hazug ember. Egyébként talán én is azt viselem a legnehezebben, ha úgy hazudik valaki a szemebe, hogy közben ő maga tudja, hogy nem igaz, amit mond. Ami Vargát illeti véletlenül éppen a körzetemhez tartozik és mivel viszonylag normális tagnak tartottam még tavasszal rá is szavaztam. Lehet, hogy hiba volt. Mindenesetre írásban köszöntem el tőle és megígértem, hogy biztosan nem fogok többet rá szavazni. Ok. Éppen amiket írsz, de legfőképpen az, hogy össze-vissza hazudnak, tisztára MSZP feelingem van. :) Ilyen pici a világ.
szivacs
szivacs 2014. 11. 11. 14:28
Előzmény: #144  goapsy1
#178
Ángyán dokumentált adatokkal leleplezte a földmutyit. Te, mint "civil szféra" - mert te is az vagy csak, hogy tévedésbe ne ess! - hol voltál akkor ?!
Elmentél legalább egy fórumra vagy tüntetésre azügyben, mint civil vagy csak most bújsz az usákok mögé és onnan vihogsz???
Ha más kaparja ki a gesztenyét helyetted, azt nem azért teszi, hogy majd neked adja - efelől biztos lehetsz!
akkoriis 2014. 11. 11. 14:21
Előzmény: #174  SBob
#177
Lehet hogy az olvasatodban engem minősít a kisbetű, ugyanakkor nem tudom embernek nézni azt, aki nyilvánvalóan belehazudik a pofámba, (természetesen kamerán keresztül) nyilvánvalóan terel, sumákol, és ő a pénzügyminiszterünk, ő kezeli az ország pénzét kvázi.... ennyi elfogultságom viszont tényleg van, nem vagyok egyik félnél sem "elkötelezve".. viszont azt látom, hogy a jelenlegi helyzetben sajnos "térdre kényszerítenek" mindenkit, rabszolga sorsba taszítanak, elveszik a megélhetésed, a földed, megmondják (akarják) mikor vásárolj, mikor legyél a családoddal, megmondják (szeretnék) hogyan töltsd a szabadidődet (mennyit internetezz.. stb).. szóval ezeket a dolgokat nehezményezem.. ha ez elfogultság, akkor igazad van.. elfogult vagyok, ha ez nem elfogultság, akkor viszont nem vagyok az.. döntsd el az vagyok-e!
SBob 2014. 11. 11. 14:19
Előzmény: #173  Törölt felhasználó
#176
két teljesen különböző dologról írsz. A második bekezdésedet akár magam is írhattam volna. Én is nagyra tartom és őszintén tisztelem azért, amit tett. (remélem, hogy később majd nem kell benne is csalódnom, mert azért picit óvatosan rajongok már bárkiért is).
Ami írásod első részét illeti, az tipikusan az a szemlélet, hogy csak te tudod a tutit, illetve más is tudhatná, csak őket meg akadályozzák. Én éltem vidéken is meg Budapesten is. Teljes tévedésben vagy ebben a kérdésben. Még a legkisebb falu kocsmájában is néha jobban értesültek bizonyos dolgokról, mint azt bárki gondolná. Persze nem az idült alkeszekre gondolok. De olyan réteg akit nem érdekel a politika, a fővárosban is van.
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 14:18
Előzmény: #171  szivacs
#175
nincs benne semmi extra, az usa törvénye ilyen, így lett létrehozva és kész

magánemberként bárkit kitilthat

a hivatali minőségében nem, mert az diplomáciát érintő kérdés

XY-t kitilthatja, akkor is ha ő M.o. miniszterelnöke

M.o. mindenkori miniszterelnökét nem tilthatja ki ilyen eljárással, mert az a diplomáciai kapcsolatok megszakítását jelenti
SBob 2014. 11. 11. 14:10
Előzmény: #172  akkoriis
#174
nehéz veled vitába szállni, hiszen te magad is azt várod tőlem, amit mindjárt az elején írtam. (én felfüggeszteném a hivatalából egy vizsgálat idejére, mivel megingott a közbizalom irányába. És korábban talán nem írtam, de nem olyan vizsgálatra gondolok, amelyik vasárnap estétől hétfő reggelig tart és főleg nem olyanra, amit a saját apparátusa végez el). Így a vizsgálatot illetően nem hiszem, hogy komolyabb vita lenne közöttünk.
A "vargamisi" "szándékosan kisbetűvel" téged minősít, illetve inkább azt, hogy vagy még, vagy még mindig nem vagy "komoly" talán helyesebben tárgyilagos vitapartner. (ettől még simán leradírozhatsz, meggyőzhetsz érveiddel. Az is lehet, hogy nálad van az igazság, de azt biztos, hogy elfogult vagy a szereplőkkel kapcsolatosan és így sokkal nehezebb tárgyilagosan szemlélni a tényeket) Azért írom ezt, mert ezzel csak azt fejezed ki, hogy mennyire elfogult vagy a kérdésnél.
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 14:02
Előzmény: #165  SBob
#173
Azt, hogy egy pesti bunkó vagyok azt én bármikor aláírom, viszont nem alaptalan az a felvetés, hogy a társadalom széles rétegeihez nem jut el a megfelelő információ. Kábeltévé legalapabb csomagban mi van benne?

Pont ezért hiteles számomra Horváth András. Egy igazi modern nemzeti hős. Saját megélhetését és testi épségét kockáztatva próbál kiállni a társadalom elé és elmondani az idegességtől el-elcsukló hangon, hogy mit látott a NAV-ban.
akkoriis 2014. 11. 11. 13:54
Előzmény: #167  SBob
#172
Mi alapján tudnád eldönteni a kérdést? Ha PP elkezdene nyomozni, vagy esetleg vida saját maga ellen, akkor az számodra "hiteles" lenne? Nem furcsa, hogy semmiféle vizsgálat nem indult ez ügyben? Speciel nem sok olyat láttam, aki- a szavaiddal élve- "akasztana", de olyat már sokat, aki minimum vizsgálatot követel, de a felettese (vargamisi) még csak meg sem kérdezi! (szándékosan kisbetűsek a nevek)

Nem személyeskedni szeretnék, viszont érdekelne pár dolog!
Miért annak adsz hangot (több hsz-en keresztül), hogy nem tudod eldönteni mi az igazság, és miért nem annak, hogy bár nem tudod eldönteni (megjegyzem hitelt érdemlően nem is lehet "jelen esetben"), de ha ennyire nem egyértelmű, akkor miért nem vizsgálják ki? Valahogy ez a mondanivalódból nekem hiányzik!
szivacs
szivacs 2014. 11. 11. 13:53
Előzmény: #114  goapsy1
#171
"Vidától semmi ilyet nem várnak az amcsik, csak megmondták neki, hogy hozzájuk ne menjen."
Belinkelt valaki ide egy olyan hírt, hogy magánemberként tiltották ki, de mint NAV-elnök, mehet hozzájuk.
Tudja valaki konkrétan, hogy ez a tétel még áll vagy már megváltoztatták?
Ha áll, akkor viszont nem mint NAV-elnököt tartják korruptnak az usákok, hanem mint magánembert. Pedig fordítva cikisebb lenne.
SBob 2014. 11. 11. 13:49
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
#170
szerinted Hernádi megkente Ivo Sanadert? Szerintem igen. Szerinted bármelyik multi, vagy tovább megyek nagyhatalom nem szokta megkenni a helyi vezetőket? Szerintem nagyon is. Ma nem háborúznak a "hűbér"-ért, hanem más módszerek vannak. Humánusabbak. De a lényeg ugyanaz. A hatalomhoz pénz kell és fordítva. A kettő remekül segíti egymást. Senki nem fogja önként visszaadnia a megszerzett befolyását, hatalmát. Azt el kell vennie a másik, erősebbnek. A MOL éppen úgy járt el, ahogyan ez szokás. Érdekes párhuzam, hogy az USA nemtetszésének adott hangot amiatt, hogy állítólag a MOL az oroszoknak is eladná az INA részét. Nem emlékszem -ettől még lehetett ilyen-, hogy bárki szót emelt volna, amikor még a MOL-t (és benne az INA tulajdonrészt) játszotta át az OMV az oroszoknak. (persze akkor még nem volt ilyen éles orosz-amerikai ellentét).
mereszZenesz 2014. 11. 11. 13:49
Előzmény: #167  SBob
#169
vigyázz ám mit beszélsz , mert még a végén neked is "becsomagolnak" és mehetsz Észak-Koreába..
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 13:47
Előzmény: #162  SBob
#168
Igen érdekes kérdés ki az aki szivárogtat de félek ezt nem fogjuk megtudni.
SBob 2014. 11. 11. 13:39
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
#167
igaz, sosem állítottam az ellenkezőjét. Én pusztán annyit írtam eddig, hogy én magam nem tudom a kérdést eldönteni, mert nincsenek hiteles információim. Ez verte itt ki a biztosítékot azoknál, akik előbb akasztanának, mint ahogy megbizonyosodnának. Én tökéletesen értem ezt a hozzáállást is, hiszen természetes, hogy sokan az érzelmeiket nem tudják függetleníteni a rációtól. Sok esetben ítélet azután születik egy kérdésben, hogy kiderül, melyik táborhoz tartozik az illető. Én ezt próbálom nem figyelembe venni (több kevesebb sikerrel). De jó példa erre az is, hogy vannak az "USA fanok" és vannak azok, akik mindig csak a rosszat látják benne. Velük nehéz vitába szállni, mert nem reálisok. Márpedig az USA, vagy Oroszország, Kína, vagy éppenséggel Izrael éppen nem tökéletes (még mi sem vagyunk azok ;) ). Éppen úgy hibáznak, vagy döntenek helyesen, mint bárki más. Egyikőjük rendszere sem tökéletes.
Ahogy írod, magam is úgy vélem. Attól még, hogy a vízcspból (kormányoldali vízcsapból) VI ártatlansága folyik még nem biztos, hogy ártatlan. Mint ahogyan igaz ez fordítva is. Engem alapvetően tényekkel lehet meggyőzni. Ilyet ebben az ügyben még nem láttam ( még egyszer írom, hogy ezzel nem védeni akarom VI-t ). Vagy te láttál ilyet? Az USA-nak, vagy bármely nagyhatalomnak, politikusnak pedig már régen nem hiszek. (és nem csak Irak óta)
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 13:26
Előzmény: #149  SBob
#166
"Magyarországon miért nem működik hatékonyabban"

Olvasd el a Hernádi ügyet és szerintem máris megérted.

" Figyelj, a jogászaim találtak valamit, hogy ebben a témában az ügyet bármelyik EU-s országban folytatják le, és az ítélet felmentő lesz, akkor az minden EU-s országnak el kell ismernie, és utazhatok Európába. Én mondom: Magyarországon lesz a per? Ő mondja: Persze. Én mondom, de tudod, hogy ez eltart két, három évig. Ő mondja: nem, áprilisban lesz ítélet. És ül mellette a jogi ügyek igazgatója, egy ilyen nagyon önelégült vendég. Ábel. És ő nevetve mondja: Ábel, mondd meg Jaceknek, ki fog engem vádolni ebben a perben Magyarországon? És Ábel mondja: a feleségem. El tudjátok képzelni ezt a helyzetet? A feleség az ügyész, az ítélet felmentő, minden elintézve. "

link
SBob 2014. 11. 11. 13:23
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#165
nem képtelen, hanem képességtelen. :) Nincsenek nyomozati jogköreik (lásd Horváth András esete, aki vélhetőleg olyan iratokat is elhozott, amihez nem lett volna "joga"). Azt pedig még egy "elvakult" civiltől sem lehet elvárni, hogy bűncselekményt kockáztasson, vagy hogy börtönbe kerüljön. Az oknyomozó újságírók már picit más eset, mert rájuk egyfajta korlátozott védelem azért vonatkozik (amit próbáltak is elvenni, de legalábbis szűkíteni). AZt pedig nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a faluba max. az M1 jut el. Ez teljes hülyeség, egyfajta téves "pesti" feltételezés.
bigyula 2014. 11. 11. 13:21
#164
"Vajon mit gondolt Vida Ildikó?

Mégis, milyen szándékkal indult vajon az amerikai nagykövetségre? Úgy gondolta, hogy bejelentés nélkül érkezve azonnal fogadják és az első értetlenségénél rögtön hívnak egy tolmácsot? Ők, akiket éppen el akar lehetetleníteni a puszta jelenlétével, ami önmagában cáfolhatatlan bizonyítéka annak, hogy ő NAV-elnökként tisztességes ember, nem a maffiaállam bábja.

Esetleg éppen arra bazírozott, hogy mivel nem jelentkezett be, nem fogadják azonnal, viszont a tévéstáb bizonyítja majd, hogy ő megpróbálta, mindent megtett a saját tisztázása érdekében...?"

link
goapsy1
goapsy1 2014. 11. 11. 13:01
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#163
ebben igazad van.

ugyanakkor lássuk be, a magyar civil szféra lehetőségei - még a fideszes maffia vegzálása nélkül is - összehasonlíthatatlanok azokkal, (pl CIA) amik az amcsik rendelkezésére állnak.
SBob 2014. 11. 11. 12:54
Előzmény: #156  Törölt felhasználó
#162
ebben igazad van, nem konkretizálták a neveket, inkább hagyták, hogy találgasson mindenki. Azért érdekes, hogy van aki rögtön kitalálta, hogy kiről van szó.
Törölt felhasználó 2014. 11. 11. 12:51
Előzmény: #129  SBob
#161
Az, hogy nálunk a csapból is a megmagyarázási minisztérium állásfoglalása folyik, attól nem jelenti azt, hogy ártatlan, még akkor sem, ha magát teljesen jogszerűen kivizsgálja.

Mondok egy példát: attól, hogy egy baltás-gyilkos valahol nemzeti hős, máshol nem az.

Ezért nem kell eljárás egy kitiltáshoz, mert az egyik ország esetleg nem ítéli el, a másik meg nem teheti.

Nyilván az amcsiknak van bizonyítékuk, amit itt a cégek jelentették, de a ottani illetékes biztos, hogy jelentette az itteni illetékesnek.
Ez még csak azt sem jelenti, hogy az itteni jogszabályok szerint elítélnék (és ehhez havernak sem kell lenni), azt viszont igen, hogy ott igen nagy eséllyel igen. (De gondolom nem azért van botrány, mert kapott egy ajándék vázát, mert ezt a magyar újságok meg sem szellőztették volna - ugyanis innen indult a botrány.)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek