Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 13. 09:36
Előzmény: #208959  -bubu-
#208960
tegnapi DD
ez utólagos🤣
-bubu-
-bubu- 2022. 09. 13. 09:34
Előzmény: #208954  _Macika_
#208958
A legfőbb változás, hogy az OTP közkézhányada az eddigi 79,3 százalékról 86,3 százalékra emelkedik a BUX indexben. Ennek eredményeként az indexbeli súlya mintegy 5 százalékponttal 34,1 százalékra nő. 
Az Erste becslései szerint az OTP piacán 1,4 milliárd forintos vételi erőt hozhat a szeptemberi átsúlyozás. 
guantanamo
guantanamo 2022. 09. 13. 09:34
#208957
ma megvettem életem első certijét :D
rip RC
-bubu-
-bubu- 2022. 09. 13. 09:32
#208956
     
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Folytatódott a pozitív korrekció az amerikai részvénypiacon. A tegnapi kereskedésben az S&P 500 index 1,06 százalékos, a Dow Jones 0,71 százalékos, a technológiai vállalatokat tömörítő Nasdaq Composite 1,27 százalékos emelkedéssel zárt. Ázsiában is kedvező a befektetői hangulat, a Hang Seng 0,44 százalékos, a Shanghai Composite 0,32 százalékos, a Nikkei 0,20 százalékos emelkedést mutat. A határidős mozgások alapján a tegnapi nagyobb emelkedést követően mérsékelt negatív korrekcióval indulhat a kereskedés Európában.
 
Komoly létszámleépítésbe fog a Goldman Sachs. A bank többszáz munkavállaló elbocsátását tervezi, a folyamatot már szeptember végén megindíthatja. Az elmúlt időszakban jelentősen visszaesett az IPO-k és a vállalati kötvénykibocsátások száma, egyes elemzők akár 40 százalékos eredménycsökkenést is elképzelhetőnek tartanak a Goldmannál az idei évben. A vállalat még júliusban közölte, hogy a negatív kilátások miatt lassítja a munkaerőfelvételt, és visszaállítja az éves teljesítményértékelést. Utóbbi segítségével próbálják kiszűrni a leggyengébben teljesítő munkavállalókat, akik hamarosan megkaphatják a felmondólevelüket.
 
Az Intel jelentősen csökkentette a tőzsdei bevezetés előtt a Mobileye értékeltségét. A Bloomberg információi szerint az amerikai chipgyártó vállalat önvezetőautó szoftver fejlesztésére specializálódott leányvállalata értékeltségét a korábbi 50 milliárd dollárról 30 milliárdra csökkentette. A hírportál a folyamatot ismerőkre hivatkozva azt is megjegyezte, hogy az IPO elhúzódhat az értékeltség csökkenése, valamint az általános tőzsdei hangulat miatt, mely a vártnál alacsonyabb érdeklődést hozhat. Az Intel még 2017-ben vásárolta fel az izraeli szoftverfejlesztőt 15,3 milliárd dollárért. A tegnapi kereskedésben 0,3 százalékot emelkedett.
 
Megtörtént a Mandiant felvásárlása. A Google anyavállalata bejelentette, hogy a hétfői napon lezárult a Mandiant, kiberbiztonsági vállalat teljes, 5,4 milliárd dolláros felvásárlása. Az Alphabet Cloud szegmensének igazgatója, Thomas Kurian elmondta, hogy a frissen felvásárolt társaság a Google Cloud kiberbiztonsági portfóliójának fontos eleme lesz a jövőben. A részvény árfolyama 0,2 százalékot emelkedett a tegnapi kereskedésben.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, CNBC, Equilor Elemzés
 
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Decemberben tetőzhet az amerikai kamatszint. Az ABN Amro Bank elemzői szerint 75 bázispontos kamatemelést fog végrehajtani a Federal Reserve a szeptember 21-én esedékes kamatdöntő ülésen, majd decemberben 4 százalékon tetőzhet. Az augusztusi inflációs adatokat ma délután ismerhetjük meg, de ennek alakulásától függetlenül számítanak a jelzett szigorításra a jövő héten. November 2-án fél százalékos, majd december 14-én 25 bázispontos lépést várnak a bank elemzői, ezzel véget is érhet az amerikai kamatemelési ciklus. Lassú kamatcsökkentés a jövő év második félévében indulhat, majd év végére 3 százalékon állhat a kamatszint. A határidős kamatok alakulása alapján szinte biztosra vehető a szeptemberi 75 bázispontos lépés, de természetesen a mai inflációs adatok függvényében ez változhat, a Bloomberg konszenzusa szerint 8,5 százalékról 8,1 százalékra lassulhatott az áremelkedés éves üteme a múlt hónapban.
 
Elkerülhető lehet a globális recesszió? A JP Morgan stratégái szerint igen, mivel jól látható jelei vannak az infláció és a bérnyomás mérséklődésének, a fogyasztói bizalom stabilizálódni kezdett. A piacok profitálhatnak a kínai fiskális ösztönzőkből, az európai energiatámogatási tervekből, és a jelenlegi, pesszimista befektetői hangulatból. Az elmúlt napokban visszatértek a vevők a részvénypiacokra, mivel a befektetők bíznak abban, hogy az Egyesült Államokban túl vagyunk az inflációs tetőn. Ez pozitívan hathat a ciklikus részvényekre, ugyanakkor shortolnák az energiacégeket, és agresszívan felülsúlyoznák a nyersanyagokat. A JP Morgan úgy gondolja, hogy az inflációs problémák "maguktól megoldódnak", mivel a Fed agresszívan emeli a kamatszintet. Az európai és amerikai hozamgörbék ellaposodhatnak a közeljövőben, és továbbra is pozitívan vélekednek a dollárról.
 
Újabb fordulatok az iráni atomalku ügyében. Az iráni külügyminisztérium szóvivője szerint országa kész folytatni a tárgyalásokat és konstruktívan együttműködni a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel. Ez komoly előrelépés az ügyben, hiszen korábban Irán a NAÜ-vizsgálatok felfüggesztéséhez kötötte az atomalkuról szóló tárgyalásokat. Ugyanakkor Anthony Blinken amerikai úgy nyilatkozott, hogy valószínűtlen az új megállapodás az Egyesült Államok és Irán között a közeljövőben. A jelenlegi helyzetben viszont Európa számára fontos lenne a megállapodás, hiszen az olajpiaci nyomás csökkentése mellett a földgázellátási problémákon is segíthetne.
 
Különadóra számíthatnak az energiacégek az EU-s intézkedéscsomag kiszivárgott részletei alapján. Az Európai Unió a héten mutatja be a javasolt sürgősségi intézkedéscsomagot, mely többek között az energiavállalatokra kivetett különadó bevezetését is tartalmazza. Az uniós országok energiaügyi miniszterei a múlthét pénteki ülésükön arra kérték az Európai Bizottságot, hogy dolgozzon ki olyan intézkedéseket, amelynek célja a nem gázüzemű energiatermelőktől származó többletbevételek lefölözése, az uniós szintű villamosenergia-felhasználás csökkentése, valamint a vészhelyzeti likviditásra szoruló energiacégek megsegítése. A Reuters által látott EB tervezet szerint az energiaárak emelkedéséből hasznot húzó energiavállalatoknak pénzügyi hozzájárulást kell majd fizetniük a lakosság és az ipar számára az emelkedő energiaköltségek elleni küzdelem érdekében. A tervezet szerint az olaj-, gáz-, szén- és finomítóipari vállalatoknak pénzügyi hozzájárulást kellene fizetniük a „2022-es adóévben elért adózott többletnyereség alapján. Az ideiglenes rendszer által nyújtott forrás lehetőségek adna olyan intézkedések finanszírozására, melyek segíthetik enyhíteni az európai energiaválságot. Az energetikai vészhelyzet, amelyet Oroszország ukrajnai inváziója váltott ki, azt jelenti, hogy az intézkedést a tagállamok minősített többségével elfogadhatják, vagyis nincs szükség mind a 27 tagállam egyhangú jóváhagyására. A gázársapka ügyében azonban a Reuters információi alapján továbbra sincs egyetértés.
 
Szkeptikusak a norvégok a földgáz árának maximálásával kapcsolatban. Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök hétfőn elmondta, hogy bár egyetért azzal, hogy napirenden lévő különböző javaslatokról szorosabb párbeszédet folytassanak az EU-val, a tekintetben azonban szkeptikus, hogy a földgáz árát maximalizálni kellene. Gahr Store hozzátette, hogy a gázárplafon nem oldaná meg azt az alapvető problémát, hogy nincs elég földgáz a kontinensen. A TTF földgáz ára tovább mérséklődött a tegnapi kereskedésben, és a 200 eurós szint alatt kezd stabilizálódni 1 MWh.
 
Egyelőre messze elmarad a járvány előtti szintektől Kínában a belföldi turizmus. A kultúráért és turizmusért felelős kínai minisztérium közzétette a legutóbbi hosszúhétvége során a belföldi turizmusra vonatkozó adatokat. A minisztérium jelentése szerint a turizmus által generált bevétel mindössze a 2019-es szint 61 százalékát érte el. Ráadásul az adatokból az is látszik, hogy év/év alapon is jelentős, 22,8 százalékos volt a visszaesés a legutóbbi 3 napos hétvégén. A romló adatok mögött elsősorban a zéró-Covid politika húzódik, mely az állampolgárokat otthonmaradásra biztatja, illetve a felesleges utazások elhalasztását javasolja.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Szárnyalt az OTP. A tegnapi kereskedésben sikerült meglovagolnia a pozitív hangulatot az OTP árfolyamának, közel 5 százalékos emelkedéssel 9 ezer forint felett tudott zárni. A mai kereskedés kisebb csökkenéssel, negatív korrekcióval indulhat, a bankpapír grafikonján 8 900 forint közelében a 30 napos mozgóátlag már támaszt képez, míg meghatározó ellenállási szint 9 360 forintnál húzódik. A MOL árfolyamában a szintek változatlanok, 2 635 forintnál támasz, 2 732 forintnál meghatározó ellenállás található. A Richter esetében a 7 700-7 720 forintos tartományban rendkívül fontos támasz húzódik, míg rövid távú ellenállás az 50 napos mozgóátlag 7 940 forintnál. A Magyar Telekom árfolyamában 310 forintnál található támasz, 321 forintnál ellenállás.
Mérsékelten gyengült a forint. Nem sikerült letörni az euró-forint árfolyamában a 393-nál húzódó, rendkívül erős támaszt, korrekció indult a 399,62-es ellenállás irányába, melynek tesztelését követően bízhatunk egy újabb forinterősödési hullámban, amennyiben nem lépi át a szintet a jegyzés. A dollár-forint árfolyamgrafikonján 390-nél, majd 380-381 között húzódnak fontos támaszok.
 
Jöhetnek devizakötvény-kibocsátások, de az időpont kérdéses. Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója egy interjúban elmondta, hogy a régiónkban jelentős számú devizakötvény-kibocsátás jöhet a következő időszakban, mivel az emelkedő adósság-refinanszírozási költségek mellett az energiaválság kezeléséhez is finanszírozást kell keresni, a kötvénykínálat bővülése viszont tovább tolhatja felfelé a hozamokat. A jelenlegi helyzetben nagyon nehéz meghatározni az optimális időpontot egy devizakötvény-kibocsátáshoz. Magyarország viszonylag jó helyzetben van, az államadósságon belül alacsony a devizaarány. A korábban, dollárban kibocsátott kötvényekből befolyó források egy részét az ÁKK félretette, nem váltotta forintra. A további kötvénykibocsátásokkal kapcsolatban Kurali Zoltán elmondta, hogy készen kell állnia az ÁKK-nak, de egyelőre nincsenek pontos tervek.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Portfolio.hu, Világgazdaság, Equilor Elemzés
 
 
 
Külföldi és hazai makro adatok
Dátum Idő Hely Adat Időszak Korábbi Várt
szeptember 13. 10:00 UK BoE-től Bailey tart beszédet - - -
szeptember 13. 11:00 GE ZEW gazdasági hangulat index szep. -55,3 -60,0
szeptember 13. 11:00 EU ZEW gazdasági hangulat index szep. -54,9 -58,3
szeptember 13. 13:00 US OPEC havi jelentés - - -
szeptember 13. 14:30 US Maginfláció (év/év) aug. 5,9% 6,1%
szeptember 13. 14:30 US Infláció (év/év) aug. 8,5% 8,1%
szeptember 13. 15:45 EU EKB-tól McCaul tart beszédet - - -
szeptember 14. 6:30 JP Ipari termelés (hó/hó) júl. 1,0% 1,0%
szeptember 14. 8:00 UK Infláció (év/év) aug. 10,1% 10,2%
 
Forrás: Bloomberg
janikiss 2022. 09. 13. 09:26
Előzmény: #208945  _Macika_
#208955
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 13. 08:34
Előzmény: #208953  sly36
#208954

szeptember 13. kedd 14:30 USA Infláció aug.
sly36
sly36 2022. 09. 13. 08:16
Előzmény: #208952  _Macika_
#208953
Dax ma is 436 lesz az izgi szint
Tegnap még leforgott róla, no de ma? 🤷‍♀️
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 13. 07:42
Előzmény: #208950  sly36
#208952
napsütéses szép reggelt
☕😙
bubunak is reggeli előtt és után 😃
sly36
sly36 2022. 09. 13. 07:42
Előzmény: #208949  _Macika_
#208951
Jó reggelt!🙋‍♀️
Szép keddi nap! 🥐☕️📈📉😻
sly36
sly36 2022. 09. 12. 17:48
Előzmény: #208949  _Macika_
#208950
Menni fog az is, könnyebb, mint a kenyérsütés. 😁
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 12. 17:20
Előzmény: #208948  sly36
#208949
nem semmi nap volt
kényér, mosás
vasalással mi lesz azt nem tudom 🤣
sly36
sly36 2022. 09. 12. 17:01
Előzmény: #208947  _Macika_
#208948
Ügyi vagy, nem is gondoltam volna. 😳😘😘
Dax lefordult végre 436-ról
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 12. 16:58
Előzmény: #208946  sly36
#208947
megsült a kenyér, jól néz ki DD
sly36
sly36 2022. 09. 12. 16:06
Előzmény: #208945  _Macika_
#208946
Az már nincs, de az is szépet ment.
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 12. 16:04
Előzmény: #208944  sly36
#208945
uzsorás meg 8990
sly36
sly36 2022. 09. 12. 16:00
Előzmény: #208943  _Macika_
#208944
Dax 436, most már elég legyen mára.
_Macika_
_Macika_ 2022. 09. 12. 15:37
Előzmény: #208941  sly36
#208943
de slépen süt a nap, de akkor szél fújj . legalább hamarabb megszáradnak a ruhák ,
fehéring mosás és egyebek, a héten összejövetel lesz🤔
sly36
sly36 2022. 09. 12. 15:25
Előzmény: #208938  _Macika_
#208941
Ismerős…, ahogy kigyógyulnak, jön a hányós-f@sós vírus…
Dax is megy még tovább

Topik gazda

aktív fórumozók