"Nem szeretném, ha úgy járnánk, mint 2002.-ben és 2006.-ban, mert a messiást hallgatva egy előző messiással, Öszödi Ferivel kapcsolatos déja vu érzéseim vannak!". 1. Nem szeretném, ha továbbra azt az utat járnánk, mint ahova Orbán akar juttatni bennünket. Oroszország csicskásának, hogy világos legyek. A gazdaságunk hanyatlásáról és eladósodottságáról nem is beszélve. 2. A Tisza párt támogatói közül senki sem gondolja, hogy Magyar Péter messiás lenne. Ez csak a ti elborult elmétekben létezik.
Szerintem akkor mosd ki a nadrágodat, talál onnan jön az általad hivatkozott "büdös". Lehet, hogy te álltál Magyar Péter mellett, amikor ő is ilyeneket mondott a híveiről? :) . Megjegyzem, latinból érettségiztem, és egyetemen is tanultam latint, Cicerót pedig eredetiben olvastam, és ami még profilba vágó is volt, az a Catilina elleni, Szenátus előtt elmondott beszéde, aminek az első részét még meg is kellett tanulni. Szóval hátrébb az agarakkal, hogy én mit tudok és mit nem! :) „Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?”
Valóban csőlátásnak hívják, még a reggeli fajtalankodók is, főleg ha azzal dicsekednek, hogy rajtuk kívül senki "nem látja át a legalapvetőbb összefüggéseket", igaz? :-))) Tévét minek is néznél, egyrészt mindent tudsz már a világról, másrészt ott van neked a jól irányzott facebook :-))
"Az élesen látható - nemcsak itt a fórumon - hogy bizonyos emberek tagadják az őket körülvevő valóságot, teljesen érzéketlenné váltak a valós problémákra és fájdalmakra. Egyesek ezt csőlátásnak hívják, és itt valóban arról van szó: ami nem fér a (z álliberális) látókeretükbe, azt azon kívülre helyezik, így aztán nem kell tudomást venniük róla." Tökéletesen megfogalmaztad a saját "világlátásodat" és gondolkodásmódodat. én sem tudtam volna szebben. De ha ezt leírtam volna rólad, személyeskedésnek vennéd.
Valóban csőlátásnak hívják, még a reggeli fajtalankodók is, főleg ha azzal dicsekednek, hogy rajtuk kívül senki "nem látja át a legalapvetőbb összefüggéseket", igaz? :-)))
Akár egyet is érthetek ezzel, éppen ezért naivnak vagy "nem kellően felkészültnek" gondolom azt, aki elhiszi, hogy a Tisza a Fideszhez képest is 4-5 ezer milliárddal többet ígér, amit az EU-s forrásokból, a vagyonadóból és a "propaganda-pénzekből" kíván finanszírozni, és sokan elhiszik ezt is, holott az EU-s forrásokat (helyreállítási, kohéziós alapok) kondícionáltak, felhasználásuk célhoz kötött (karbonsemlegesség, infrastruktúra fejlesztése - vagyis nem lehet belőle szociális, jóléti kiadásokat finanszírozni), az Alkotmánybíróság Gyurcsány idején elkaszálta a vagyonadót, mivel az adó alapját képező vagyon csak besülhető, és a becsérték nem lehet adóalap, a propagandapénzekről pedig annyit, hogy a Rogán-féle minisztérium 180 milliárdjából 17 milliárdot költenek a kormány intézkedéseinek megismertetésére. Szóval aki elhiszi, hogy jobb lesz, az nagyot téved, vagy gondolkodás helyett a gyűlölet motiválja. Nem szeretném, ha úgy járnánk, mint 2002.-ben és 2006.-ban, mert a messiást hallgatva egy előző messiással, Öszödi Ferivel kapcsolatos déja vu érzéseim vannak!
"Bocs, a cicerói körmondatért, de remélem, érted." Már nem azért, de te még igen messze vagy attól, hogy cicerói körmondatokban tudjál fogalmazni. De ha te úgy érzed, hogy már elérted azt a szintet, akkor gratula. Volt egyszer valaki, aki azt mondta, hogy az öndicséret büdös. Idáig érzem az "illatot".
Mint már céloztam erre, és jópárszor idéztem is, leginkább a The Economist -ot és a der Spiegelt szoktam olvasni (mindkettő liberális hírmagazin, bár a mai liberalizmustól az Economist is elhatárolódott), emellett zömében helyi emberekkel szeretek beszélgetni minden országban. Tévét egyáltalán nem nézek, nincs is rá szükségem. . Az élesen látható - nemcsak itt a fórumon - hogy bizonyos emberek tagadják az őket körülvevő valóságot, teljesen érzéketlenné váltak a valós problémákra és fájdalmakra. Egyesek ezt csőlátásnak hívják, és itt valóban arról van szó: ami nem fér a (z álliberális) látókeretükbe, azt azon kívülre helyezik, így aztán nem kell tudomást venniük róla.
Kérlek, elemezd a szokásos éleslátásoddal csak a bevezető siralmas mondatot: "oly sokan sírnak, hogy OV mennyit lopott, de azt elfelejtik, hogy mit adott"... :-)) A tartalmi elemzésen kívül térj ki a beszélőnek a megfogalmazás és a stilisztika mögötti önnön pozicionálására és a társdalomról alkotott ideálképére. Nem lesz nehéz, hiszen eddigi tevékenységed arra utal számomra, hogy mélyen egyetértesz ezzel a képpel (legalább is az "alsóbb" osztályok tekintetében...).
Egyébként sokszor azt kívánom, fusson végig az egész "orbáni ciklus", hogy a végén az olyanok is, mint Te, felfogják mit tett az országgal, bár akkor is csak Brüsszel, vagy Ukrajna, vagy más lesz a hibás, mert az alapvető összefüggéseket sem vagy képes átlátni.
Hogy gondolod? A félremagyarázott tényeket és a valótlanságokat miért kellene cáfolni? Szerintem neked bármit írhatnék, vagy nem értenéd, vagy félremagyaráznád, mert nem egyezik az előítéleteddel. De, mint véleményt tiszteletben tartom, mert a vélemény szent és sérthetetlen akkor is, ha köze nincs a valósághoz. De ettől függetlenül nekem is lehet a véleményem a véleményedről, és azt is kéretik tiszteletben tartani. Szerint ez érthető és respektálható! Én nem szeretném a Dunába lökni a más véleményen lévő újságírókat és hozzászólókat, nem szeretnék elhallgattatni médiumokat, nem szeretném lesöpörni a más véleményeket, mint más, de, ha nem haragszol az általam bizonyítékokkal alátámasztott véleményem tiszteletben tartására én is igényt tartanék anélkül, hogy az azzal egyet nem értők sértegetnének és személyeskednének velem azért, mert nem értenek egyet. Bocs, a cicerói körmondatért, de remélem, érted. Bár itt az előbb egy- és néhány-szavas felsorolást láttam - tényként beállított véleményben.
"A cég szakemberei kiemelik, hogy a magyar gazdaság növekedése 2023 óta alulmúlja a hasonló besorolású országokban tapasztalhatót és a növekedési kilátások is elmaradnak a COVID-járvány előtti szinttől. Ennek több oka van: a romló külső környezet mellett a fokozódó bizonytalanság és a költségvetési kiigazítás szükségessége is rontják a növekedési képet. Ráadásul Magyarország strukturális problémákkal is küszködik, a munkaerő termelékenysége stagnál, a külső ár-versenyképességünk pedig csökken.A választások előtti költségvetési lazítás a vártnál nagyobb volt, a négy évvel ezelőttihez hasonlítható, ráadásul az intézkedések többsége állandó jelleggel beépül a büdzsébe- figyelmeztetnek a Fitch szakértői. Hozzáteszik, hogy a magas költségvetési hiány, a növekvő államadósság és a fiskális kiigazítás bizonytalansága játszottak szerepet elsősorban abban, hogy decemberben stabilról negatívra rontották a BBB besorolásunk kilátását.Nem a Fitch az első hitelminősítő, mely megszólal a magyar kilátásokról, szerdán a Standard & Poor’s (S&P) elemzője nyilatkozott hasonlóan. A cég elemzője szerint a közel-keleti háború miatt megugró energiaárak veszélybe sodorhatják Magyarország besorolását. A legnagyobb probléma, hogy náluk már a jelenlegi BBB mínusz besorolás is csak egy fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett, ráadásul a kilátásunk is negatív. Így egy esetleges leminősítés már a bóvli kategóriába csúszást jelentené." Gondolom ez is a Tisza tervei között szerepelt, csak megelőzte őket a fidesz.
Mint látható, Neked fogalmad sincs a gazdaság működéséről, a uniós támogatások jelentőségéról, az elszálló lakásárak problematikájáról, hogy ez is az elhibázott gazdaságpolitika eredménye, a "rezsivédelem" hazugságáról, amely a világpiaci árakkal sosem találkozott, és csak kampányfogás. Csak azt nem értem, hogy mit keresel egyáltalán egy gazdasági fórumon. Remélem oltásellenes is vagy, és akkor már azt is, hogy hova fogsz szavazni.
Jól van, Sehmet, te ennél azért okosabb vagy, ne tettesd magad, olvasod te a gazdasági okfejtéseket a szólamokon kívül, feltételezem. A propaganda úgy is hiábavaló, akármilyen fokon űzöd, te tudhatod a legjobban.
Szóval szerinted meg kellene fordítani a sorrendet, ami azzal járna, hogy az életszínvonalt kellene csökkenteni, minden kedvezményt el kellene venni, az adókat pedig felemelni, a nyugdíjakat megadóztatni, az nem "vágná" alá a gazdaságot. Mintha a Tisza valódi programját olvasnám, nem a szakértők által nem a nyilvánosság részére publikált anyagot! Most már értem, hogy mi az amiről választások előtt nem lehet beszélni bukta nélkül, de azt követően mindent lehet. Őszinteségi rohamában Tarr Zoltán - aki szerintem az egyetlen olyan vezető ott, aki nem hazudik, amikor kinyitja a száját! Íme hölgyeim és uraim, így néz ki egy őszinte tiszás véleménye, amit a #202033 hozzászólás alatt lehet olvasni, és egy kicsit kibontva az igazság minden részletét, a fent említett következményekkel járna!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!