Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
" Németország, amely a gazdasági gyengeség ellenére megőrizte AAA besorolását. A Fitch fenntartotta a legjobb hitelminősítést és a stabil kilátásokat is. Németország magas egy főre jutó jövedelme, nagy és sokszínű gazdasága, erős intézmények, állandó folyó fizetési mérleg többlete és pozitív nettó nemzetközi befektetési pozíciója ezt támasztja alá.Nehéz koalíciós tárgyalások várhatók azonban a két lehetséges koalíciós párt közötti jelentős politikai különbségek miatt, különösen az adózás, a jólét, a beruházások és a finanszírozás terén.A Fitch szerint Németországnak kiadási nyomással kell szembenéznie a védelmi kötelezettségvállalások, az energiaátállás és a népesség elöregedése miatt. A fegyveres erők alapja 100 milliárd euróval, vagyis a GDP 2,5%-ával segítette Németország katonai kiadásainak a GDP 2%-ára emelését, de a növekvő geopolitikai feszültségek további költségvetési forrásokat igényelnek. "
Ha nyitásban NQ réssel fent nyit akkor már ma is lehet egy esés, visszatesztelve az eddigi emelkedést minimum, ha lent nyit réssel akkor pedig lehet emelkedés egy darabig, mondjuk még addig amig Trump meg nem szólal a vámokkal kapcsolatban. Szerintem inkább sávozni fog, mint beszakadna, már ami a napost" 20400-22200 " illeti piac kivár, sok új infó jöhet a következő hónapokban.
Kerestem a logikát, én mint amatőr, miért volt erősebb a 20400, mint a 20550. A válasz egyszerű: https://kephost.net/p/MTc4MjU1OQ.png A 20550 szimplán 1 gyertya volt, leszúrt, patt. A fekete vonal a 20400. Piros karikával jelöltem, hogy ott 4-5x megcsapta a 20400-at, és végül pattant róla, bázist épített. Valószínűleg ők ezt tekintették nagyobb erőnek, mint a 20550-et. Ott álltak és várták, a perselypénzt. 22200> 20400 (+500) És mit az Isten, ezt a pánikos túlesett 17600 as aljat áthúzva., így rajzolva: 20400 bázis + LONG trendvonal, gondolom 1-2 mozgó közelsége + kék csökkenő trendvonal érintése a 4. alkalommal. (zöld nyilakkal jelölve) Ettől még lehet rotty, át kell vinni a 20400-et És jöhet a 18500, én ott fogok longolni.:)
TA alapú mozgás történt. Ha úgy nézzük hetes támasz megfogta a nasdaqot..20550/20400 Kicsit alámerült, 20400 ezt 2x megnéztem, az esély mrgvolt, de várták a longos apácák. Dupla alj napon belül, az ajtók záródnak. Ha így nézzük az egész tőzsde erről szól. Ma50/ma100/ma200 bollinger Vicc az egész mégis mindenki erre alapoz. 10ből 1x letörik a támaszokat. 90%is eséllyel patt. Lehet ma pattant, hétfőn meg koppan Annyi közös : dax napi max/nasdaq napi max.
Fura lesz amit írok, de Usa mai mozgás egy mocskos irányított Trump mozgás volt....Egész egyszerűen ezzel is próbálják a saját igazukat alátámasztani az események kapcsán....Egy szemfényvesztés az egész.... Várom már amikor összeomlik ez az egész amerikai manipuláció (csak sajnos ahogy 2008-ban, úgy most is mindenki megissza majd a levét ennek is)....
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Emelkedő alj, kis tf-en: 20420>20440 Főleg úgy, hogy a hetes fő támasz 20550 volt. 20730-nál csattantak a short stoppok már 20800. Ettől függetlenül most a DAX van lemaradva. Bár ugye a DAX reggel 8-9 óra között csodát művel. Majd kiderül hétfőn. Ha Nasdaq napi maxon zár, érdekes hétfő lehet (vagy nem), majd kiderül.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?