Topiknyitó: Portfolio 2010. 07. 28. 11:35

Magyarország szenvedte el az egyik legnagyobb népességfogyást tavaly  

Ugrás a cikkhez
Több, mint 500 millióan élnek az Európai Unió 27 tagállamában a 2010. január elsejei állapotokat tükröző Eurostat-adatok szerint. Egy év alatt ez 1.366 milliós népességnövekedésnek felel meg uniós szinten, eközben Magyarország azon tagállamok közé...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136542
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 11:03
Előzmény: #117  mondoka
mondoka...próbálj már ausztriában vagy németországban úgy viselkedni a rendőrrel-ahopgy a cigoselejt itt bánik velük...nem sokat látsz utána napot....de néhány kék folt sem fog elmúlni 8 nap múlva....ébresztő....az emberi bánásmód annak jár aki ember-aki önnönakaratából kitaszítja magát ebből a világból-annak nem járnak emberi jogok-mert lemondott róla-önként......a humánum nem egyenlő a szembekötösdi birkasággal!menekülni szembesülés helyett???????ez a gyávák fegyvere!!!!!!!!!!!!!!!és ez az ország-én leírom-cigányiának hívom-az!!!!!!!!!!gyáva-jog és következményeknélküli!!!!!
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:53
Előzmény: #113  mondoka
Mondoka, tegnap neked feltettem egy kérdést, csak újonc közbelépett és elpörgött a topic. Neked hány gyereked van és mennyi idős vagy?
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:52
Előzmény: #117  mondoka
Egy Mad-Max világban csak farkastörvények vannak/lesznek, és csak az erősebb marad(hat) életben.
mondoka 2010. 07. 30. 10:48
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
Humánum, tolerancia, mindennek az elfogadása, -vagy ezekkel szemben élet (életbenmaradás).
Fájdalmas választás lehet ez majd ha teljesen ég a ház. Vagy már akkor nem lesz senki aki döntsön?
Rosszab verzióként, behódolás, beolvadás, degradálódás, súlyos elvándorlás sem kizárt.
Esetleg palesztin-izraeli szerű viszonyok. De ehez itt nincs senkinek vér a pucájában. Erre nekünk nincs jogunk gondolom történelmileg.
Bár egy ilyen világban mit ér egyáltalán a jog? Gyanítom semmit.
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:44
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
ráadásul a sok selejt mind élősködik...és azért ne izzadjak már-hogy más meg jól lakjon a munkámból!!!!!!!
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:42
Előzmény: #113  mondoka
Franciaország (is) élő példa. Sárközynél (is) kiverték a cigányok a biztosítékot, pedig "csak" 400 ezren vannak. Mi lesz majd, ha a mondjuk 6 milliós arab/nigger "kisebbség" kezd el randalírozni? (Mint ahogyan már volt is erre precedens.)
Nesze neked kontroll nélküli bevándorlás, meg nagy fene liberális tolerancia...
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:34
Előzmény: #112  mondoka
egyetértek--de vagy káosz van vagy rend....lásd franciahon....ha a szemét vinnyog golyót bele...aki nem akar beépülni a társadalomba az járjon így-vagy egy fogolytábort nekik-mert érdekes-hogy ez a genetikai hulladék sehol sem képes beillleszkedni...............ne már a többséggel legyen a gond!!!
mondoka 2010. 07. 30. 10:27
Előzmény: #112  mondoka
(jav : fáklya.)

De ez egész európa élő problémája.
mondoka 2010. 07. 30. 10:25
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Ezért rossz megközelítés az hogy ez a birodalomépítés problematikája. Ez valahol egy civilizáció, egy nép, és egy kultúra problematikája. A nagyobb baj nem azzal van hogy jön egy új korszak, nép, stb. Hanem azzal hogy mi is következik ez után. Ez nem egy fákjásmenet lesz. A kisebbségbeszoruló kultúra súlyos konfrontációba fog kerülni az új döjfös törtető, mohó és teret és egyáltalán mindent követelő új fiatal ilyen-olyan kultúra kezdeményező fellépése következtében. Barbár világ jöhet.
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 10:02
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
Ötös a hozzászólás!
tokos. 2010. 07. 30. 10:01
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
Ebben akár igazad is lehet. Csak a probléma az, hogy jelenleg éppen a minőséggel van gond. Ott születnek a gyerekek, ahol nem kellene, és ott nem, ahol kellene.

Érdekes amúgy, hogy a közgazdász mindent beáraz. Minden jószágnak megvan az ára, a szabadidőnek is. Egyetlen egy dologról nem olvastam még ilyet a gyerekről.

Az átlag liberrális közgazdász aszongya, hogy gyereket nem azért vállal az ember, mert megéri, hanem mert akar. És hozzák a nagyon okos gondolataikat Indiáról, meg Afrikáról, ahol fogamzásgátlásra sem futja.

Pedig érdemes lenne egyszer beárazniuk a gyereket is, bárki, aki tervezi a családot, tudja, hogy mekkora lemondással jár, nem csak közvetlen anyagi lemondás, hiszen egy gyerek, akárhogy is nézzük, sok millába kerül annak, aki megfelelő neveltetést akar neki biztosítani, de bejön a szabadidő is (aminek ugye ára van), és nyilván még egy csomó dolog.

Aztán persze van olyan réteg is, ahol a gyerek bevételi forrás, ezért van rá szükség, ez egy másik megközelítése a dolgoknak.

A magyar valóság jelenleg sajna az, hogy abban a rétegben nő a népesség, ahol a gyerek elsődlegesen bevételi forrás, és ott fogyunk drasztikusan, ahol költség.

Amúgy a statisztika is mutatja, hogy szoros összefüggés van a gyerekvállalás, és az anyagi biztonság között, meg kell nézni, a legújabb adatokat amik GYES-GYED farigcsálása után jöttek ki, illetve hasonlóan Bokros Lajos tevékenységének hatása is jól követhető.

Én ezért úgy gondolom, hogy meg lehetnek azok a lehetőségek, amivel célzottan lehet hatni a minőségre, és emelett a mennyiségben sem lenne túl nagy probléma.

De ez természetesen a legtávolabb áll az elmúlt 8 év gyakorlatától.
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 09:51
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
tanuljatok m eg számolni....cigoéknál 15 éves a reprodukciós életkor...számolni kell csak...most vannak 1 milliónyian és fél országot lenyúlják....max 15 év és minima 2 milliónyian lesznek....az egész országot lenyúlják----számukra az emberölés nem bűn---nem tudja agyilag felfogni-hogy mi az -hogy társadalom-...normális társadalmakban az ilyen devianciát réges régen megszüntették.....ja és ez az ország az adózz és kussolj....ország------a felnövekvő nemzedék számára nem jlent értéket.... a nagy magyaroskodást meg felejtsük el-szlogenek-szópuffogtatás......a fehér a másodrendű ebben a .......inkább befejezem-mert nagyon csúnyát írok arról-ahol születtem!!!!
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 09:42
Előzmény: #107  mondoka
Nos igen. Nézd... én egy dologra alapozok..
Azok a kissebbségiek akik most 10-12 vagy istentudja mennyi gyereket szűlnek... Azoknak a gyerekei csak a felét szüljék meg következő körben. (Ami már itt van, mert ezek a "gyerekek" már 16-18 évesek, és ott bizony ez igen hamar elindul. Szóval...
Amikor még a monarchia volt, ugye emlékezünk rá a könyvekből, hogy "cigányország" nak csúfoltak minket az osztrákok. (EZ NEM rasszista felindulás volt, mielőtt valaki félreértené) Lényeg... 20 év múlva, amikor ugye a 10*10*10 gyerek következik, akkor a magyarság a családonkénti MAX 2 átlag gyerekkel, ismétlem MAX! egy csappet alulmarad.
És itt következhetne egy újabb beszámoló részemről a meddőségi kezelésekről, és annak díjairól, járulékairól, és az állam ehez a viszonyhoz fűződő támogatásáról. Mááár megint. (itt lenne egy újabb háború és béke)
mondoka 2010. 07. 30. 09:34
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
"Akkor lennék a legjobban meglepődve, ha 200 év múlva még egyáltalán lenne magyarország"

-Nagy eufórikus magyarok erre előjönnek (nekem is akár némely ismerősökkel beszélgetve) , hogy tatár, török, habszburg, orosz , mind túléltük... stb.
De igen sajnos szerintem is a fenti idézet tökéletesen reális következtetés ha mindent számításba veszünk.
Voltunk kisebbségben a "nagy" Magyarországon is, leszünk sajnos a kicsiben is. :(
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 09:25
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
Még egy dolgot vegyünk számításba szerintem. Nem csak halálozással, és kevés szüléssel csökkenünk.
Kivándorlás. Nem gyengén hagynak itt minket a 20-35 éves kor közötti egyedülálló, vagy akár családos fiatal emberek. És azt se felejtsük el, hogy nem csak a szegfűsök ideje alatt volt ez így hanem az előző narancsban is. Úgyhogy ezen kéne javítani, hogy a diákok, és fiatalok körülményei, akik már az internetes, forradalomnak, a rengeteg információnak köszönhetően sokkal értelmesebbek is lehetnek (ha akarnak) lenni mint régebben voltak, és ezekkel a tágra nyílt szemekkel bizony kikacsintanak a jobbra.
És itt nem a kolbászból kerítést értem, hanem a dolgozni, képes akár kemény fizikai munkát is végezni képes fiatalkora, akiknek az ÉLETKÖRÜLMÉNYEI javulnak azzal hogy elhagyják az országot.
Csak egy baj van. Olyanok akarnak most a MI életkörülményeinken javítani, akik egy percig nem éltek rossz, és nehéz helyzetben. Na ők mlyen rálátással, és kompetenciával rendelkeznek.
Na itt még tudnám folytatni. Egy egész háború és békét le tudnék írni.
De lerövidítem:
Én nem csodálom, hogy fogyunk.
És még fogunk is.
Akkor lennék a legjobban meglepődve, ha 200 év múlva még egyáltalán lenne magyarország.
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 09:16
Előzmény: #69  ujonc
ujonc,

"Ha viszont valaki tud és akar is nemzeti oldalról kérdést megközelíteni, annak igen is lehet fájó pont az ország népességének csökkenése."

Én nem akarok nemzeti oldalról megközelíteni semmit, én az egyén oldaláról akarok. Ha pedig az egyén boldogul, ha sok egyén boldugul, akkor a nemzet is erősödni, gazdagodni fog.

A nemzeti oldalról történő megközelítés számomra a birodalomépítéssel és a háborúval vonható párhuzamba, amely ugyancsak nem egyéni, hanem uralkodói érdek. Csak nézd meg bármely birodalmat, hogyan épült a történelem folyamán, hogyan épül jelenleg.

Nem csak individualista vagyok, de egyben pacifista is. Sőt, az öncélú hatalomgyakorlást is rühellem.
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 09:11
Előzmény: #102  B Gabor
mondjuk én értékelném, ha a "megélhetési" szülő nőknek innentől kevesebb támogatás jutna...
Meg lehet tanulni dolgozni is. Nem könnyű, de azért is jár pénz.
pampa 2010. 07. 30. 09:05
Előzmény: törölt hozzászólás
Csak a produktívokat kell számolni szerintem, az meg max. 2 milla lehet. Így 1-5 az arány.
B Gabor 2010. 07. 30. 09:05
Remélem az önkormányzati választások után, az alkotmányba foglalják az abortusz tiltását is!
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 08:57
Előzmény: #94  ujonc
"Tudod! Te a nagy áruházba mész, mert ott a leg olcsóbb. Én meg a kis boltba, mert segítek ezzel a magyar kereskedőnek."
így van nem beszélni kell hanem cselekedni, jó látni egyre többen vagyunk, hozzáteszem helyi piacok, házi tejtermékeket árusító mozgó boltok felén egyre több van

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek