Topiknyitó: Portfolio 2010. 07. 28. 11:35

Magyarország szenvedte el az egyik legnagyobb népességfogyást tavaly  

Ugrás a cikkhez
Több, mint 500 millióan élnek az Európai Unió 27 tagállamában a 2010. január elsejei állapotokat tükröző Eurostat-adatok szerint. Egy év alatt ez 1.366 milliós népességnövekedésnek felel meg uniós szinten, eközben Magyarország azon tagállamok közé...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136542
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 08:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 08:30
Előzmény: #98  exley
basszus mennyi időtök van!Más a gyerekeivel játszik-szaunázik -pezsgőfürdözik.Egy gyors vélemény-pénznyelő TE kérlek ne reagálj-mert nem egy világban élünk!
egy---demográfia(cigó-fehér arány)-...kettő:aki teheti és jól kvalifikált már elmenőben vagy elment---lásd értelmiségi hiány...persze jó szakmunkás is alig van már.....három--ez az ország minden szempontból lehúzhatja magát----erkölcsileg-emberileg- a gazdaságot és a kilátásokat meg ne is nézzük-negativ intervallum-aki teheti elmegy---tudodtt tény!
exley 2010. 07. 30. 07:52
Előzmény: #97  mondoka
Az analfabéta vityával, fletóval bajno gordok nnal, kókával, m,ár tíz éve megyünk a levesbe. Nekünk csak ilyen amatőr kiscsávokra telik.
mondoka 2010. 07. 30. 05:58
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
Ilyen 20 millós népességekről elméleti szinten gondolkodtam. Elméletileg persze lehetséges 12millió, akármennyi , hasonlók.És pontosan azt írtam hogy a nívó erős lejjebbadásával volna csak lehetséges.
Minősigileg simán tudna ez a terület ennyi embert élelmezni. De ez is mellékes. Nem a mezőgazdaság teljesítőképessége a döntő manapság a fejlettebb világban. Hanem az iperé és a szolgáltatásé.
Az élelmiszert nyugodtan be lehet hozni máshonnan.
A gond nem azzal volna gondoljunk bele ha volna még mondjuk plusz vagy 2-3 budapestnyi lakos. A gond azzal volna ha ez az egész az égből csöppenne le és szervesen nem tudna beépülni a gazdaság és a világgazdaság vérkeringésébe. Persze ha analfabétákkal gondolkodunk akkor csak mennénk a levesbe és mégnagyobb lenne a gond. Ha legalább döntőrészben képzett emberek -akkor nyilván meglennének az előzményei a dologoknak -és velük együtt sok minden egyébb is mésképp alakul.
A Délkeletázsiai mentalitásról nem mondtam nem minősítettem hogy milyen dolog. Nyilván nem vonzó nekünk és nem tükröz európai értékeket. Ezt arra mondtam hogy ez ahoz kellene ha nyulakként akarnánk szaporodni gazdasági és életnívó alapok nélkül.
Nah de mindjárt én vagyok a Hülye. Gondolom jó engem félre magyarázni, és érteni. :))
Törölt felhasználó 2010. 07. 30. 00:19
Előzmény: #95  ujonc
Az életkor választ köszönöm. Azt viszont továbbra sem értem, miért kell sok hozzászólást hosszasan teleírni azzal, hogy miért is nem akarsz érveket írni. Nem lenne egyszerűbb indokolni, mint azt magyarázgatni, miért nem teszed?

A többit meg hagyjuk. Ne kezdjük egymás minősítgetését. A "magunkfajták", meg nem magunkfajták felosztás nem az én terepem. (egyébként megint leírtál egy rakás vélt minősítést rólam, amikhez még vélt magatartásformákat is társítottál, nem kezdek ezek megtárgyalásába egyesével, legyen annyi elég, hogy ennek semmi de semmi köze az itteni vitához, kár állandóan belekeverni, árad belőled valami megmagyarázhatatlan előítélet és gyűlölet, ami érthetetlen számomra, és ráadásul számos ponton effektív mellé is lőttél rendesen).

Hasznos tanács: egy vitában maradjunk a tárgyszerűségnél, használjunk érveket és hagyjuk ki belőle a másik személyének boncolgatását. Vagy ha ez utóbbi esetleg előkerül, mert néha ez benne van a pakliban, mert mégiscsak emberek vagyunk, a véleményhez szeretünk társítani is valakit, legalább az arányokra figyeljünk: neked sikerült 2 "sok baromságot írtál" egyszerű szöveggel és 0 érvvel elintézned a kiinduló hozzászólásomat, ellenben azóta vagy 3-4 hozzászólást hosszasan teleírtál a vélt jellemvonásaimmal. Ha csak felcseréled az arányokat, már nagy előrelépés lesz.

Tényleg jó éjt.
ujonc 2010. 07. 29. 23:53
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
Látod?
Megint baromságokat írsz!
Azt írod a 70-es években még nem is éltem.
Aztán meg számonkéred a "tudatlanokon", hogy a fejükben még nem volt meg a rendszerváltás!
Tegyük fek 80-ban születtem, mert ez a hetvenes évek után kvetkező leg korábbi dátum.
A rendszerváltás idején 9 évesnek kellett lennem. Szerinted egy 9 éves gyereknek mi rögzül annyira a fejében, hogy 30 éves korában is ezzel keljen megküzdened?
38 múltam.
Én is kérdeztem tőled!
Vannak az "olyan" fajták és a te "fajtád" milyen? Hogyan jellemeznéd?
ujonc 2010. 07. 29. 23:46
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
Nézd pénznyelő!
Szerinted van értelme leírnom az indokaimat?
Tudok neked olyan dolgot mondani (vagy valaki aki másképp gondolja), ami megváltoztatja a beálítottságodat?
El vagyunk könyvelve az értékrendedben "olyan fajtának". Be vagyunk skatujázva.Te esküszöl a piac mindenhatóságában (és korrektségében hiszel).
Az én fajtám meg elveti azt!
Hogyan tudná egyikünk meggyőzni a másikat?
Minden esetre az én fajtám (mert elárulom az a fajta vagyok) baromságnak nézi a te fajtád ilyen irányú nézeteit.
Tehát leírhatnám a nézetemet és amilyen hülye vagyok ha sokáig nyaggatsz meg is teszem, de semmi értelme!
Nem születne megegyezés!
Tudod! Te a nagy áruházba mész, mert ott a leg olcsóbb. Én meg a kis boltba, mert segítek ezzel a magyar kereskedőnek.
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:41
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
Sokszor mondtam, most is tartom: a fejekben még nem volt rendszerváltás, ez a mi nagy bajunk.

Jó éjt.

(az érvekről már lemondtam, de a másik kérdésemre még várom a választ)
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:38
Előzmény: #91  ujonc
Hát nagyon nem értetted meg amit írtam, de sírjad csak vissza a '70-es éveket, amikor még nem is éltél... (jut eszembe, még ezzel a számmal is adós vagy)

Azt meg tudtam, hogy érveket hiába várok tőled. Teljesítetted a várakozásaimat.
ujonc 2010. 07. 29. 23:35
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
Konkrétumok, érvek...
Ha ha!
Annyi hülyeséget hordtál össze, ide nem kellenek konkrétumok, érvek.
Úgy teszel mint, ha Magyarország az elmúlt 70 évben vált volna agrár országgá és csak azért, mert államilag dotálták. Jó lenne, ha régebbi történelmét is ismernéd az országunknak. Visszamehetsz akár meddig.
És bocs, de nem fogok örülni az Argentín tápokon 60 nap alatt "felnevelkedett" csirkének még akkor sem, ha az szerinted a választékot növeli.
Ehetünk a gyönyörű holland eperből, ha tudni szeretnénk milyen a gumírozott víz ize és szomorúan konstatálhatjuk, hogy felment a cukor ára, mert nagy rá a kereslet és kevés van belőle. Mindez két évvel a hazai cukorgyárak felszámolása után.
De tudom, ez mind csak a piac meghatározó szerepe miatt van!
És a húsfogyasztás csökkenése is csak a lélekszám csökkenésével magyarázható.
Na meg biztos sokan is olvasták milyen egészségtelen a zsíros étkezés.
Az étteremláncok már most kezdenek remegni, ahogy olvasták a hozzászólásodat.
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:27
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
Újonc, várom a válaszodat a "sok baromság" konkretizálására és indoklására.
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:24
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
"Válasz helyett közhelyparádé, lózunggyűjtemény..."
a te dimenziódból az
ez a te irományodra is megállja a helyét:) csak egy másik dimenzióból:)
jó éjt!
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:24
Előzmény: #84  ujonc
Újonc, érdekes, erre milyen hosszan tudsz válaszolni. Lejjeb az érvek valahogy nem jöttek ilyen nagy mennyiségben (sehogy se).

Én 35 vagyok, egyébként valóban sokszor megírtam ide (na nem pont a 35-öt, sokszor írtam 32-őt 3 évvel ezelőtt:).
ujonc 2010. 07. 29. 23:22
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
Miért, ha nem kapsz feleletet az visszaigazolás a számodra, hogy neked volt igazad?
Vagy egyszerűen csak leültetsz egy egyessel?
A figyelmedet minden bizonnyal elkerülte, hogy én is feltettem egy kérdést.
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:22
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
"1. Változott a termelés hatékonysága. Így termőterületeket összehasonlítani értelmetlen (lehet többet is termelni, kevesebb területen). "

lehet bizony ezért nem 15 millió, hanem 30 millió (ha hozzávesszük a felvidéki , délvidéki és partiumi termőterületeket van az 40 millió is)
mindezt persze úgy, hogy megőrizzük a termőföldet a következő generációknak
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:21
Előzmény: #82  Törölt felhasználó
Válasz helyett közhelyparádé, lózunggyűjtemény...
ujonc 2010. 07. 29. 23:19
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
Igen, megkérdezheted!
Bár már én is tettem fel neked hasonló kérdést!
És ha valaki meg akar ismerkedni valakivel először neki illik bemutatkozni.
A válaszod körülbelül az volt, hogy ezt már elmondtam magamról itt a fórumon, nem akarom folyton ismételni magamat, olvass vissza ha érdekel.
Ja az életkor!
Már ezt is kifejtetted irányomban.
1. Vagy nagyon fiatal vagyok (kvázi zöldfülü)
2. Ha már nem vagyok olyan fiatal ( ami gondolom azt jelentheti, hogy nagyjából egy idős vagyok veled) akkor nagyon naív vagyok.
Gondolom most is ezen lehetőségek közül van módom választani.
Így legyen annyi elég, nagyon naív vagyok.
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:18
Előzmény: #72  ujonc
"Persze ez egy hülyeség, ilyen nincs!
Mert, miért is gondolkodna akár ki is így?
Hiszen a véletlenek irányítják a világot!
"
na ja:)))

pedig véletlenek nincsenek:)
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:16
Előzmény: #73  Törölt felhasználó
Magyarország alapvetőleg agrár ország, ez mellett az informatika a gyógyturizmus és az alternatív energiák lehetnek még kiugrási pontok
Törölt felhasználó 2010. 07. 29. 23:14
Előzmény: #78  ujonc
"Az olyan típusú emberek, mint kárpátrengés agyhalottak."

Ezt te írtad, én nem.

A válaszodat viszont várom a többire.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek