Topikgazda: Törölt felhasználó 2009. 02. 03. 09:39

Orbán Viktor a strukturális reformokat hiányolja a kormánytól  

Ugrás a cikkhez
A Magyarországon jelenleg zajló gazdasági válság lehetőséget teremthet Orbán Viktornak, a konzervatív ellenzéki párt vezetőjének a politikai visszatérésre - írja a Financial Times hétfői cikkében. Orbán Viktor a londoni üzleti napilapnak úgy nyilakozott, hogy a kormányzat számos lehetőséget elszalaszt, így a strukturális reformok indítását is.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=109525
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:12
Előzmény: #172  tokos.
#180
tokos,

Én ugyanúgy ferde szemmel nézek arra, aki gyurcsány mindenhatóságában hisz, mint az a zorbánéban...

Egyszerűen leszarom, hogy melyik kormány mit gondol, mit tesz és mit mond, én nem a kormányok tevékenységétől várom a boldolgulásomat, hanem a sajátomtól... :)

Ha nekem kell évi 10-20M a megélhetésemhez, akkor 90%-os adóelvonás esetében is meg fogom magamnak keresni a 100-200milla bruttót. Vagy ha mégsem, akkor tényleg elhúzok melegebb égtájak felé és ott fogom megtalálni a boldogulásomat - de keseregni sohasem fogok... :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:11
Előzmény: #176  tokos.
#179
Pedig tudna rajta vitatkozni. :))
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 23:04
Előzmény: #173  tokos.
#178
Kizárólag magánszemély vevőim vannak, nem igényelnek vissza áfa-t. De igazad van, valóban ők fizetik. De ha nem nyújtanék számukra szolgáltatást, akkor ezt a pénzt nem költenék el (vagy más piaci szereplők termékeire/szolgáltatásaira költenék), így lényegében az én szolgáltatásom nyomán keletkezik az államnak áfa-bevétele.... Mátyás király ide nem igazán illik... :)

Ha pedig igazolható, hogy a Te munkásságod miatt van a munkaadódnak jelentős haszna, amit nyilván más munkavállaló nem tudna számára biztosítani, akkor bizonyítsd be neki, és kérj részesedést (béremelést). Ha nem tudod bebizonyítani, akkor bárki el tudja végezni a munkádat, ergo ennyit érsz, nem többet.

Hidd el, az én megrendelőim nap mint nap azt kérdezik tőlem, hogy miért éppen nekem adják a megbízást, miért nem a konkurenciámnak? Én pedig nam mint nap bizonyítom nekik, hogy azért, mert én többet érek nekik. Ők pedig belátják, ezért van munkám, ezért élek jobban, mint négy éve... :)

Remélem érthető, hogy mi a különbség az alkalmazotti langymeleg és a vállalkozói kockázatok között... :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 22:55
Előzmény: #168  Törölt felhasználó
#177
polo,

Valamit nyilván nagyon félreértesz, ha a liberálisokról annyi jut eszedbe, hogy eltékozolni az állami vagyont, és abból ideig-óráig jól élni.... :(

Én magam valóban liberálisnak vallom magam (egyáltalán nem abban az értelemben, hogy a buzik és a zsidók barátja/bérence lennék, vagy az állami vagyon elherdálásában lennék érdekelt, csupán annyiban, hogy hiszek a gondolatok és nézetek szabadságában, és vallom, hogy mindent szabad, amíg mások jogait nem sérti.

Ezért pl. nem tudok egyetérteni greenspan munkásságával, szerintem a problémák nem a piac túlzott szabadosságából, hanem az állami/felügyeleti szervek túlzott beavatkozásából erednek. Ha pl. a kamatokat szándékosan a pince szintjére süllyesztik (mert éppen nem megy a tőzsde fölfelé), az olyanok számára is vopnzóvá teszi a hitelfelvételt, akik nem képesek a hitefelvétel kockázatait megfelelően kezelni.

Az államadósságot pedig nem fleto találta ki, szinte minden oállam bocsájt ki államkötvényeket. A legtöbb pedig a folyó fizetési mérlegét javítja vele, azaz nem termelő beruhéázásra, hanem a kiadások fedezésére vesz föl hitelt, és fizet rá kamatot.

Hitelt pedig - az én konzervatív véleményem szerint - kizárólag akkor szabadna adni/felvenni, ha a hitefelvevő (biztos) profitra hajt és a profitja meghala- nem termel profitot, dja a hitelkamat mértékét. Minden más, fogyasztási, vagy kiadásfedezési hitel - ide értve az állam által kibocsájtott állampapírokat is - pilótajáték...

Az állam ugyanis nem piaci szereplő (kivéve a kommunista államot), hanem törvényhozó (országgyűléás), végrehajtó (pl. rendőrség, bíróság) és szociális ellátó (eü, nyugdíj, stb) szervezet. Nem gazdasági szereplő, ezért nonszensz az állami hitelfelvétel, az államkötvény kibocsájtás. Az állam - a piacgazdaságban nem termel profitot, így profitjával nem is tudja meghaladni a felvett hiotelek kamatát.

A piacgazdaságaban az államnak csupán a piacgazdaság jelen adójából származó bevételeket szabadna a törvényhozó, végrehajtó és szociális tevékenységére fordítania... Ha mindezt a jövőbeni piacgazdaság adójából kívánja megtenni hitelfelvételből/állampapírkibocsájtásból, az szn tiszta pilótajáték... Olyan pénzt költ el előre, amelynek nem biztosított a fedezete...
tokos. 2009. 02. 04. 22:54
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#176
Amúgy nem ezért, vagy azért, de ha a te mondandóidat kegészítenénk azzal, hogy 2006-ban a Fideszre (és az MDF-re) szavaztál, kb. hasonlóan érdekes lenne, mint pampa meg a Ferkó esete.

Nem vitának szántam, csak megjegyzésnek.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 22:46
Előzmény: #163  pampa
#175
Most már jó időket élünk........

még válogatnak is.
tokos. 2009. 02. 04. 22:41
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
#174
Amúgy épp az imént írtad:

"Nincs más megoldás, vállakozni kell, termelni, eladni, szolgáltatni kell a piacon, nem keseregni... "

Gondoltam, te biztosan termelsz...
tokos. 2009. 02. 04. 22:39
Előzmény: #171  Törölt felhasználó
#173
Khm.

Az Áfát nem te fizeted. Azt a vevőid fizetik, aztán jó eséllyel vissza is igénylik. Volt-nincs. Mint a mese Mátyás királyról, meg a lányról, hozott is valamit, meg nem is...

Az én adómat én termelem meg, sőt, a béremet is kitermelem, sőt a munkaadómnak még jelentős hasznot hajtok, ami a nyereségét növeli.

Amiből adózik, mint a köles...
tokos. 2009. 02. 04. 22:34
Előzmény: #170  Törölt felhasználó
#172
Ez a szavazósdi alighanem nekem szólt.

Egy hülye kérdés. Minek szavazol egy fideszesre, ha úgyis tudod, hogy azzt fogja csinálni, amit a zorbán mond???

Élvezed, mikor ellé ütsz???

Nekem is vannak ilyen szavazásban önsanyargató kollégáim, akik a szocikra szavaztak folyamatosan. Mondomnem veszed észre, hogy ezek veleg b@sznak ki? Persze rózsaszín köd a szem előtt...

Legalábbis régebben, mostanábak kezd egy kicsit kinyílni a csípa még ezeknél is.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 22:30
Előzmény: #169  tokos.
#171
tokos,

Valaha írtam olyat, hogy termelek? Nem, én tanácsot adok, amit nem is lehetséges alkalmazottként végezni - már ha független tanácsot szeretnél adni... :)

Ez az eva-s vállakozásom, de van másik is, ott sem termelek, ott szolgáltatást nyújtok. Csak ÁFA-t többet fizetek havonta, mint a bruttó-bruttó fizetésed, úgyhogy ne gyere nekem azzal, hogy Te fizetnéd az én adómat.... :)

A Te adódat egyébként is a munkaadód termeli meg - persze nyilván ehhez többé-kevésbé Te is hozzájárulsz, hisz' nyilván ezért alkalmaz...
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 22:24
Előzmény: #163  pampa
#170
pampa,

Attól, hogy lebeszéllek, hogy nem kell a zorbán, miért kellene bárki más, akit ma politikusként ismerünk?

Én azt mondom, mindig is azt mondtam, hogy egyik ma ismert politikus/képviselő sem alkalmas arra, hogy valami előremutatót tegyen... Szerintem piacgazdaságban csak olyan ember lehetne pőolitikus, aki a valódi piacon - tehát nem úgy, mint gyurcsány és tsai, akik életükben nem láttak közelről piacopt, mindig is csupán az állammal üzleteltek - megállta a helyét, letett valamit az asztalra - na annak van esélye, hogy megfelelőképpen irányítson egy piacgazdaságot. Mindenki más - de legfőképpen a zorbán, aki jogászként soha nem volt ügyvég, vagy jogtanácsos - esélytelen!

Egyébként 2006-ban a fidesz egyéni jelöltjére és listán az szdsz-re szavaztam. Semmi közöm nincs az mszp-hez! Az ÖK választásra nem mentem el, tekintettel arra, hogy egyetlen jelöltként az mszp színekben "versenyző" köztörvényes bűnöző indult a lakókörnyezetemben. Eléggé el nem ítélhető módon, nyert is... :)

Ennyit arról ismét, hogy már sokadszor neveztek mszp-bérencnek... Ha épp nem Te, akkor ez utóbbi nem Neked szólt... :)
tokos. 2009. 02. 04. 20:10
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
#169
Amúgy megkérdezhetem, hogy mit termelsz? Az eva nem éppen a termelő cégek adózási formája.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 20:09
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#168
Azt hiszem félreértesz vmit, én a tettekről a kádár rendszer alatti időkről beszéltem, pl. fleto barátunkról aki még a rendszerváltoztatás előtt néhány évvel is a kommunizmus győzelméről szónokolt a kiszben. Ha képben lennél tudnád, hogy a kommunista kádár diktatúra idején még középkáder sem lehetett senki anélkül, hogy párttag legyen.
A demokrácia hazájában nem rég greenspan barátunk mondta, hogy eltúlozta a piac szabadságát, tudom ti azt szeretitek ha gyorsan eladjuk az állami vagyont és vígadunk amíg lehet, igen ebből sikerült mára kádár és bandájának, többeke között fleto mester és közeli rokonságának szép kis adósságot felhalmozni.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 19:25
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
#167
"Ez a szó komcsi ma már pejoratív értelemben is használt szitokszó a gerinctelen,aljas, számító emberek szinonímája.
A komcsi, az egy billog egy skarlát betű ami ezeknek a hitvány hazaárulóknak a bőrébe van besütve,erre hiába vesznek Boss öltönyt ez kilátszik ez viszked próbálnak szabadulni tőle de hiába.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 19:12
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
#166
"Nem attól komcsi valaki hogy hova tartozott, miután máshova nem is lehetett, hanem a tetteitől és ez óriási különbség."

Önámítás, süket duma... nem volt kötelező csak ajánlott magatoktól riszáltatok be.

Akkor még antagonisztikus ellentét volt a két világrend között és még az életedet is odaadták volna a tavarisik annak megőrzéséért, a határon lelötték aki elakart menekülni abból a szennyből... erre most a nacsalnyikok lubickolnak a kapitalizmus áldásából, kapitalista gyárvezető a baloldali miniszter... azért ehhez kell pofa és flexibilis hát, mert itt már gerincnek nyoma sincs.
Phylaxa 2009. 02. 04. 18:52
Előzmény: #158  Törölt felhasználó
#165
Irónikus próbáltam lenni Akira. Semmi más.Hogy várhatsz el valamit is attól aki még az elvégzett munkáért fizetés jár alapot sem tartja be. Gondolom nem is állnál szóba vele többet. Értem amit mondani akarsz és egyet is értenék vele, csak van egy nagyobb problémám ezzel. Mégpedig az, hogy amikor meghoznak egy törvényt, akkor az tartalmaz 8.3 millió kivételt. Így mindig ugyanott vagyunk. Nem jutunk előrébb. Ugyanarra az 1.7 millió emberre érvényes csak. Hiába hoznának például egy olyan törvényt, hogy a mindenkori jövedelméből 25%-ot adózzon be a helyi önkormányzatnak ahol él és mondjuk az 5 millió feletti részből még 10%-ot az államnak. Nem tudják megszavazni csak ha 8.3 millió embert kivonnak ez alól. Ne kérdezd miért van ez. Tényleg nem tudom. 18 év alatt ez így ment. Imádják ezt. :) Értelmes dolgokat írsz, csak nincsenek meg hozzá az alapok. De ez csak az én véleményem. Nem biztos , hogy jól látom.
tokos. 2009. 02. 04. 18:46
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
#164
Nem akira, nem ez a legfőbb különbség.

Az a legfőbb különbség, hogy szerinted teljesen normális az, hogy az egyik 25% adót fizet, (valóságban annyit sem, mert egy csomót visszaigényel ebből a megrendelő), vagyis az államkasszában éppen-hogy-csak megjelenik belőle valami, a másik meg hetvenet.

Én ezt nem tartom normálisnak. És igazából nem azzal van a bajom, aki ezzel él, hanem azzal a sz@rházi gerinctelen bandával, aki ezt lehetővé teszi.

Csak egy kérdés, szerinted mi lenne, ha mindenki elmenne vállakozni., aztán Evázna? Mi történne?

Ne erőlködj, elárulom. Romba hullana a költségvetés, nem több, mint egy hét alatt. mert nem lenne egy kanyi vas bevétel se szinte. Ez az egész rendszer addig tartható, amíg mi (akiket egészen minimális túlzással simán le tehetségtelen barmozol) kifizetjük a te adódat is, meg a többi hozzád hasonlóét.

Mint írtam nem haragszom rád, mert nem te tehetsz róla, mázlid volt, kihasználtad, én is kihasználnám, ha tudnám.

De azért nem kell elszálni magadtól, nem te kakiltad a világot, csak jókora szerencséd volt a bolsevikokkal. Ezért aztán azt is meg tudom érteni, ha rájuk szavazol, a te helyedben biztosan én is így tennék.

De hidd el, annek az egésznek nem sok köze van ahhoz, hogy vállalkozol, vagy sem, attól nem vagy semmivel jobb, vagy rosszabb. Se tehetségesebb, vagy tehetségtelenebb, mint a másik.

És még egy dolog, teljesen jogosnak tartom, hogy azt a sz@rházi bandát, amelyik ezt az agybeteg rendszert létrehozta, és életben tartja, azt kritizáljam.
pampa 2009. 02. 04. 18:13
Előzmény: #159  Törölt felhasználó
#163
akira

Jó,lebeszéltél nem kell az Orbán.
Jöjjön inkább a Vona - Csurka koalíció?

Mert Gyurcsány már kétszer is bizonyította mire képes. Rá nem szavazok,Orbánról lebeszéltek, Dávid,Fodor szóba sem jöhet...akkor kire???

penznyelo

Egy profi szélhámos bárkit meg tud vezetni...
Neki nem ellenfél egy amatőr.
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 18:13
Előzmény: #160  Törölt felhasználó
#162
ki szavazott kire? nem értem... :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 04. 18:10
Előzmény: #78  tokos.
#161
tokos,

Az alapvető különbség világlátásunk között az abban rejlik, hogy amíg Te valamilyen alkalmazotti állásban csücsülsz, és siránkozol, hogy milyen magas az adóterhed, mennyivel jobban boldogulnál, ha nem venné el a zállam a bruttó jövedelmed 70%-át, én soha nem voltam alkalmazott, mindig megtermeltem magamnak (vbállalkozásaimnak) a bevételt, abból kifizettem a költségeimet és a maradékot leadóztam.

Soha egyetlen egy Ft bevételt nem kaptam KP-ben, mindig minden bankszámlára jött, ergo soha semmilyen jövedelmet sem titkoltam el, valamint soha egyetlen egy fillér állami megrendelésért nem ácsingóztam, és nem is kaptam. Mindig is a piacról éltem...

Pedig megtehetném én is, hogy beülök valami állásba és kesergek az "elnyomáson", mégsem teszem, mert tudom, hogy egy alakulóban lévő piacgazdaságban - a fejlettekhez képest - alacsonyabbak a jövedelmek, és az nekem kevés. Nincs más megoldás, vállakozni kell, termelni, eladni, szolgáltatni kell a piacon, nem keseregni...

Topik gazda

tmonk
4 3 4

aktív fórumozók