Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Néhány 4.0% feletti osztalékhozamú részvény, ami további vizsgálódásra alkalmas lehet: Omega Healthcare Investors, Aegon, Buckle, Gazprom, Ford, B&G Foods, Las Vegas Sands. Tudom azt is, hogy szinte minden passzív portfóliós, aki ide ír, ezekből legalább egyet, talán többet is tart. :)
Felvetődött már néhányszor ez a gondolat, én is mennék szívesen, viszont mivel az ország különböző részein vagyunk, így nem olyan egyszerű összehozni, plusz biztos lenne vitázás az anyagiakat érintően is(ki hogy jut el a talira, hol aludna miből stb.).
Értem. Nyilván nem mind a 600 emberrel lenne jó találkozni, hanem azokkal akik rendszeresen írogatnak be. Élvezet olvasni néha. Akik értenek is ehhez a témához.
Eddig még nem volt, pedig 650-en vagyunk a csoportban. Ebből 400 már nem is emlékszik, hogy valaha belépett, 200-at nem érdekli, 40-en csak figyelnek, 5-en gondolkodnak, hogy hozzászóljanak, és a maradék 5-ből pedig 4 admin. :)
Én nem tudnék olyan jellegű portfolio-t sem építeni, mint pl. Kisvuk. Szerintem a bányaiparnál nincsen ciklikusabb iparág, és ha lefelé megy a szekér az csúnya dolgokat művelhet. Nekem nem kellenek már ilyen Seadrill jellegű papírok sem.
Szokott lenni topic találkozó? Jó lenne egy sör, vagy grillezés mellett összejönni.
Oké! Nem akartam leszólni a módszeredet. Csak nem árt az ovatosság a jelenlegi arakon.
Őszintén szólva nálam most 99,8 %-os a részvény arány, és abszolut nem érdekel, hogy mi fog történni. Jönnek be az osztalékok, és szerintem ez nem fog változni. Ha lecsökken a portfoliom értéke, vagy ujabb vasarlasokat tervezek, esetleg lefedezem valahogy. Egyenlőre az utobbi években a buy and hold strategia volt a nyero. En most jol vagyok, de persze mindig van hova fejlodni.
A blogodhoz pedig gratulálok, ami nagyszerű!
Arra számítok, hogy a beszállásom rosszkor történt. Ez 1-2 év múlva kiderül. De most csak a tőke 20%-át mozgattam meg (20% már eddig is részvényben állt), és jó részüket alapesetben soha nem adom el. Jó néhány évig rendszeresen fogok vásárolni. Túltárgyaltuk. Minden lépésem megfelel az általános biztonsági szabályoknak.
Value Investing