"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
hát jah... a szlípidzsó tata annyi év szenátorkodás, aztán meg "al-obamáskodás"... most meg báb-elnökösködés után nyilván kiválóan tudja h. mit is jelent az ebül szerzett jószág fogalma...
Elkövetik újra és újra. 50% feletti anyanyelvi lakossággal csatolnak el területeket és adnak másnak. Ideológiával próbálják kitömni, aztán bedől az egész. Sosem tanul az ember.
"a cikk azt sejteti, hogy nyáron valakik (navajonkik?) nagyon-nagyon kedvezményesen fognak tudni luxusjachtokat vásárolni... "
Ha rendeződik valamikor (hacsak nem semmisítik meg a világot az atomhatalmak) a helyzet, navajonkik fizetik a jogtalan einstand miatt a jóvátételt?
Törölt felhasználó2022. 04. 11. 16:31
A harcos demokrata "yacht-lefoglalók" most zavartan vakarják a fejüket, hogy mit is csináljanak a sok nagytestű lommal, melyek csak foglalják a helyet a különféle kikötőkben... közben meg egy csomó fix-költség keletkezik rajtuk, amit valaki(k)nek má' sürgősen fizetniük kellene... 😂... a cikk azt sejteti, hogy nyáron valakik (navajonkik?) nagyon-nagyon kedvezményesen fognak tudni luxusjachtokat vásárolni... 🥳💸💸🗽 .
Maximálisan egyetértek uram, de szerintem a kanyarba értünk, az utóbbi időkben elkövetett végzetes hibák miatt, elkezdődött a fertő kihalása. A vírus és a háború is erősen rámutatott, hogy kulcsszituációkban életképtelenné válnak az ilyen rendszerek. Ahogy mondani szoktam a liberalizmus főleg, ahogy a mohó többség értelmezi, az anarchia előszobája. Pásztor, de főleg bot és kutyák kellenek a nyájhoz, maguktól nem állnak irányba.
Az "elfogadók", vagy kicsit sarkosabb, de láttatóbb műszóval a toleranciabajnokok inkoherens és inkonzisztens világnézete akkor kandikál ki leginkább (mint az a bizonyos lóláb), amikor mindenkit harcosan elutasítanak vagy pellengérre állítanak, aki nem úgy szemléli a világot, ahogyan azt ők maguk között - zárt körben - elhatározták. Tulajdonképpen a politikai (ál)liberalizmus pont ezért nevetséges... és amellett rettentően kontraproduktív is.
Bocsánat, csak olvastam nem akartam reagálni, véletlenül rányomtam, (telefon) de ha már így alakult, szerintem felesleges és nem túl elegáns ellenségeskedni a véleménykülönbségek miatt. Azt az érdekes tényt, viszont megállapítottam ezekből a vitákból , hogy a konzervatív oldal általában békülékenyebb, kevésbé haragtartó, mint az elfogadók.
Ezt már 2010-ben is pedzegette... nem érdekelte, hogy kétszer is szóltak az irányítók a pilótáknak hogy nem alkalmas az idő a leszállásra... csak hát a gépen ülő politikusok verbálisan befenyítették a pilótákat, hogy nincs idejük arra, hogy máshol szálljanak le: "Tedd le itt!"... hát letették.
Nocsak, ennyire megviselt az újabb fidesz 2/3??... ha nem leszel képes szembenézni azzal, hogy negyedszerre is hol rontottátok el, 2026-ban lehet ez simán 4/5 is... hiába hívtok be újabb 1000 (vagy akárhány) fő "megfigyelő"-t... ;)
Trianon feldolgozása nem történt meg és ez is gond. A nemzetközi törtenelemkutatásban egyébként Trianon egyáltalán nem jelenik meg önálló témaként, vagyis annak kirívó igazságtalanságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Azt elfogadom,hogy sokaknak fáj. Viszont az a helyzet, hogy egyáltalán nem kirívó eset a történelmi nagyhatalmi játszmákban. Nem gonosszságból történt, hanem racionális megfontolások alapján.
csak leírtam, hogy amíg nincs valódi szembenézés a múlttal és elítélése azoknak a bűnőknek, ami miatt a világ kirekesztett minket, addig a társadalom nem lesz képes felnőni és újra és újra elköveti azokat a hibákat. Sajnálom,hogy ez ebben a topikban rasszisztának, vállallhatatlannak, és törölnivalónak számít. végülis mire számíthattam volna a szélsőjobb oroszpártiaktól. Ja igen. le mertem írni,hogy Putyin és Hitler rendszere ugyanaz. Megint tanultam valamit .
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.