"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Az atomtölteteket nem a földön robbantják fel, hanem a levegőben, a felszíntől kellő magasságban. Tehát nem egy atomerőmű baleset, melyet a svédek vettek észre a szél miatt anno. Hivatalosan 6K/8K db USA/Orosz. De van ám másoknak is nem is kevés. Az időjárás pedig már megváltozott. Kegyetlen szelek mindenfelé (levegő) és az édesvíz pillanatok alatt fog a levegőből a földekre, a forrásokba, folyókba és tavakba kerülni. Én úgy gondolom, hogy a valóság mást fog bizonyítani, mint amit hozzáértők elterveznek. Egy szörnyűség lesz a még életben maradók élete, amíg meg nem eszik egymást, ha nem halnak előtte szomjan.
Nálunk az egyik vállalkozó megvett egy több, mint tíz éve félbehagyott hotelt és be akarja üzemelni. Már a 3. építkezési vállalat lépett le, mert nem tudják tartani az árat. A legutolsó február végén adott árajánlatot, de leálltak, mert az utolsó fuvar tégla már 30%-kal többe került. Pedig nem úgy néz ki, hogy kicsi cég, mivel 2 toronydaru, és 4 teherautó áll az építkezésnél.
Amugy, komolyan mondtam a tegnapit. Ne gondolkozz logikusan ezen a megeroszakolt piacon. Hihetelen, milyen ertelmetlen magyarazhatalan anomaliak vannak. Gondolj a 6-7% negativ dollar realkamatnal az arany stagnalasara. Vagy általam haboru nelkul is mar 100 dollara vart olaj, il-logikatlan mozgására. A szep PE rataval es belso value ertekkekel rendelkezo olajos cégek mozgasara.Amugy most a commodity menybe menetelenek kellett volna lenni. De valami brutalisan 10 szeresere. Ugye a tozsde a jovot árazza?! Akkor szerinted a jelen es a jovo alapjan ezeket kell latnunk? Szerintem nem. Cpe150 nek kellene lennie. Mondjuk es hasonló. En mar a nem létező neoliberalis lathatalan kezek, nagytoke akaratat,es celjait, vizioit probalom kitalalni. Es az,oldalvizukon el evickelek boldogan mostanaban :). Egesz kiszamithatoak. Nem erdekuk se az arany,se az olaj sajnos egyenlőre.
Nem baj, mar azt mondjak a magasztos fejlett nyugaton szekelo politikusok, hogy zuhanyozzunk kevesebbet, tekerjuk lejebb a futest. Most majd mindenkinek kemping wc cseszet kell majd hasznalni. Par naponta jonnek majd a begyujto kocsik. A nepek majd a haz elott varjak, hogy leadhassak a tragyanak valot. Hurra, lesz itt igazi "sotet zold" atallas. Kerti budik felkeszulnek! :)))
Szerintem menjel egy egy tuzeptelepre. Es kerdezd meg mennyit dragultak, a festekek,csempek, acelhalok, beton vas, beton, ragasztok, hoszigeteloanyagok, tegla, stb.... Es akkor gondold el mi van az ipar tobbi reszeben is. Napi arak ,bizonytalansag. Ha kormanyunk kivezeti a benzin stoppot,es a rezsi stopot, stb.. . Tippelj mennyi a a valos piaci ara, a mostani lakossági csökkentett árnak.
Szerintem egyenlőre még sehol... Most ugyanis még csak a drágulásnál tartunk... (nem megyek bele, hogy a villanyautók aksijaihoz orosz króm kell, az atomerőművekhez orosz urán üzemanyag.. olaj... gáz is kellene... A leállás majd akkor lesz amikor a drága helyettesítés folytán a vásárlók nem tudják, vagy nem akarják megvenni a terméket...
Az első két három bekezdés "spot on", de utána elmegy téma a hadiipar irányába ami bár igaz, de mellékes szerintem. Ron Paul amúgy azon kevés hivatalnokok egyike, aki nyíltan beszélt olyan megosztó témákról, amiért az embert amúgy jó eséllyel alusisakosnak neveznék a fórumokon (pl a federal reserve-ről).
Törölt felhasználó2022. 04. 27. 08:00
Vicces, amikor az egykori pacifistat a sajat tabora kuldi melegebb eghajlatra.
USA-OROSZ háború
Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.