Ezt ollóztam valahonnan. Ez melyik épület? "A tulajdonviszonyok szempontjából viszont talán a NER legbizarrabb együttese innen csak pár lépésre, a Kelenhegyi út 43. alatt található. Ez ugyanis egy Appeninn-épület, amely ma már Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz tartozik, de a tulajdoni lapon Habony-rokonok is feltűnnek kisebbségi tulajdonosként."
És a tervek magukért beszélnek, és elérhető, reális elképzelés szerintem: "• Az Appeninn a társaság nettó eszközértéket közel
hatszorosára tervezi növelni üzleti terve szerint.
• A társaság pozitív finanszírozási környezettel és az
ingatlanok további éves 3%-os felértékelésével
számol. • A társaság célja az 1000 forint feletti egy részvényre
jutó nettó eszközérték elérése tervezési időszak vége
előtt. • Apport vagy tőkeemelés esetén a társaság a
mindenkori tőzsdei árfolyamon bocsájt ki új
részvényeket. • A meglevő ingatlan-portfólió által termelt bérleti díj
mellett jelentős jövedelem származik a
megvásárolandó ingatlanokból és a kiskereskedelmi
fejlesztésekből. • Megnövekedett ingatlan bérbebadásból származó
jöveledelem mellett jelentős EBITDA bővülés várható
2020 és 2022 között a kiskereskedelmi fejlesztéseből
értékesítésre kerülő ingatlanokból származó
profitnak, valamint a megvalósult fejlesztések
felértékelésének köszönhetően • Az Appeninn Holding stratégiájának fő eleme olyan magas hozamot és cash flow-t
generáló ingatlan-portfólió kialakítása az elkövetkező években (fejlesztésekkel és
akvizíciókkal), amelyek megfelelő alapot biztosítanak a társaság osztalékfizetéséhez. • Az Appeninn a 2018-as és 2019-es pénzügyi években a dinamikus növekedésre
fókuszál, azonban figyelembe véve a jelenlegi növekedési célokat, az azok eléréséhez
szükséges beruházási összeget, valamint a társaság finanszírozási igényét, az
előzetes kalkulációk szerint a társaság várhatóan 2020-tól fizethet osztalékot a
részvényesek számára."
Nálam a chart is fordult dupla aljjal, és mutattam tegnap mit látok rajta. http://keptarhely.eu/images/2018/11/30/v00/20181130v00pw8uv9.png Ezen felül jó a befektetői hangulat itthon, nincsenek eladók a piacn, Bux is tör fel, mint a talajvz. Egy hónap alatt 4.000pontot emelkedett, visszatért 40.000fölé. A lenyomott papírok is vissza fognak árazódni fel, ezek között lesz Appeninn is szerintem. Ezt gondolom, erre veszem.
Megnéztem Appeninn növekedési stratégiáját, és a fél éves jelentést.Nagyon tetszett amit láttam, olvastam! Leginkább az tetszett, hogy ahogy beszálltak MLék, rögtön az előző évi veszteség helyet nyereséges lett a cég, és várakozások feletti számokat produkáltak. ezen felül a növekedési tervek is jók, és évi 1-200FTos részvényár emelkedést várnak. Teljesen reális kép, és ezen felül jóval nagyobbat kileng a papír a híreknek köszönhetően, meg a befektetők hozaméhségének köszönhetően. Én itt látom a legstabilabb növekedési lehetőséget a tőzsdei cégek közül. Ingatlan mindig érték, és csak most láttam mennyi Andrássy úti ingatlan van, meg a 18 Spar üzlet, meg egyéb irodaházak, vidéki ingatlanok vannak a portfolióban. Tök jó. És még mennyi minden várható, meg ezek még bérbe is adva. Azt is láttam, hogy az új ingatlanok bevételei még csak most fognak tükröződni a következő jelentésben. Szerintem jó kis hírek fognak jönni, meg növekvő jelentések, EBITDA. És akkor még a Club Aliga is ott van.. meg még órákig tudnám sorolni, és a SZIT+ osztalék későbbi tervek a növekedési stratégia mellé. CECE indexbe is bekerült, meg itthon prémium kategóriában van. Ezen felül jönnek még évente az új beruházások, ingatlanok is. Fél évesből másolva: "AZ APPENINN HOLDING NYRT. IGAZGATÓTANÁCSÁNAK JELENTÉSE
Bővülő ingatlanportfólió
A KONZUM-csoport elmúlt évi tulajdonszerzését, illetve az új stratégiai irányvonalak
meghatározását követően az Appeninn Holding látványos fejlődésnek indult. 2018. első
félévében a nagyértékű tőkeemeléseknek és akvizícióknak köszönhetően olyan „A”
kategóriás irodaházak kerültek az Appeninn tulajdonába, mint az Andrássy 59. Palace, az
Andrássy 105. Office Building és az Ü48 Corner Office Center. Az iroda portfólió minőségi
bővítése mellett az Appeninn a retail piacon is megkezdte terjeszkedését. 2018 tavaszán a
társaság befektetési céllal 18 kiskereskedelmi ingatlant vásárolt, amelyeket hosszú távú
megállapodás alapján a SPAR Magyarország bérel.
Javuló jövedelemtermelő képesség
Az Appeninn Holding eredményadatai a társaság igazgatótanácsa által meghatározott
stratégiának megfelelően alakultak: a társaság 2018. első félévét 2,7 millió euró
árbevétellel és 955 ezer euró EBITDA-val zárta. Az árbevétel alakulásában jelentős értéket
képviseltek a társaság új vagyonelemei, az iroda- és kereskedelmi portfólión realizált
bevételek.
Tekintettel arra, hogy az Appeninn Holding ingatlan-portfóliója az első félévben jelentősen
átalakult, illetve a nagy értékű új ingatlanok megszerzése és bérbeadása különböző
időpontban valósult meg, az első féléves eredményadatok nem mutatnak teljes képet a
társaság valós teljesítményéről. Ennek megfelelően az Appeninn Holding igazgatótanácsa
azt is megvizsgálta, hogyan alakult volna a társaság jövedelemtermelő képessége,
amennyiben az első félév tranzakciói 2018. január 1-én valósultak volna meg. A pro forma
számítási módszer alapján az Appeninn 2018. első féléves proforma árbevétele 5,1
millió euró lett volna 3,3 millió euró EBITDA mellett, felül teljesítve ezzel a teljes 2017. évi
gazdasági év árbevételét, illetve megközelítve annak eredményét. "
Akkor döntenek SZIT-ről, ha úgy képesek biztosítani a nagybefektetőkre vonatkozó törvényi korlátot, hogy közben a közgyűlésen tutira meg tudják szavazni az osztalék visszatartását. Szerintem ezen még dolgoznak.
néha jól esik olvasni az abszolút realista soraidat. :) lehet, emiatt előrébb is hozhatnák akár a SZIT-esedést. Bár igazából az apportok miatti tőkeemelések lesznek az akadály vsz.
Az idei törvénymódosítással ez már közgyűlési döntési hatáskör, szóval ha egy olyan üzleti kör van többségben a közgyűlésen, amelyik nem akar osztalékot, akkor az is lehet, hogy nem lesz. A SZIT nagytulajdonosai és managementje szempontjából előnyösen, a kisbüfik szempontjából hátrányosan változott. https://ado.hu/ado/a-befektetok-javara-modosul-a-szit-torveny/
de értem azért, amit írsz. Helyzeti előnyben vannak, az tény. A később kapcsolódók kedvéért nem biztos, hogy lecserélik a megvásárolt portfóliót az ingatlanalapok.
ez a cikk nem sorolta fel, és akkor nem is jöhet szóba? ezt nem értem. Kommunikációjuk szerint SZIT a terv 1-2 éven belül. Mint ahogy a BILK és a Gránit is ezt kommunikálja.A BIF és GSPARK valóban előrébb haladt, ez tény.
Ez az Appra sajnos nem vonatkozik. Az App csak 1-2 éves távban tervezi a SZIT-té alakulást. "A szit kategóriába tartozik jelenleg a Graphisoft Park SE, és az év
végéig ilyenné válik a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt. is, amely
szabályozott ingatlanbefektetési előtársaságként működik, de már a
SZIT-ekre jellemző kedvező adózási feltételek érvényesek a cégre.
Korábbi bejelentések szerint a szites státusz felé tart a Finext, a BILK
és a WestEndet üzemeltető társaság is."
(UP)PENINN