Topiknyitó: pampa 2008. 11. 23. 16:14

Szlovák-Magyar konfliktus  

Kubis: a magyarok soha nem kapnak autonómiát

Vasárnap, 2008. november 23. 15:09 - Frissítve: Vasárnap, 2008. november 23. 15:13

MTI

Szlovákia számára elfogadhatatlanok a nemzeti kisebbségek kollektív jogai, és autonómiájuk bármilyen formája - jelentette ki Ján Kubis szlovák külügyminiszter egy interjúban. Pozsony azt is megpróbálja megakadályozni, hogy Brüsszelben téma legyen ez a kérdés.

Szlovákiában szó sem lehet a nemzeti kisebbségek kollektív jogainak elismeréséről és autonómiájáról - jelentette ki a szlovák külügyminiszter. Ján Kubis szerint a Szlovákiában élő magyarok helyzetéért a szlovák kormány a felelős, Szlovákia számára pedig elfogadhatatlan a nemzeti kisebbségek bármilyen kollektív joga, bármilyen autonómiája, beleértve a személyhez kötöttet is.

A szlovák külügyminiszter mindezt az újvidéki Dnevniknek című lapnak nyilatkozta. Az újság annak kapcsán kérdezte Ján Kubist, hogy vajdasági magyar politikusok ismét a kettős állampolgárság kérdésének felülvizsgálatát kérik Budapesttől, és azt, hogy tegye egyik legfőbb külpolitikai törekvésévé a határain túl, kisebbségben élő magyarok perszonális autonómiájának kivívását.

A szlovák külügyminiszter kijelentette: Pozsony azt sem fogja megengedni, hogy ez a kérdés az EU-n belül bármilyen formában téma legyen. Másrészt viszont minden szlovákiai lakosnak, így a nemzeti kisebbséghez tartozóknak is biztosítják mindazokat a jogokat, amelyek az európai normák szerint megilletik őket.

Kubis elmondta: a szlovák vezetésnek az az álláspontja, hogy az egyénnek és az összes állampolgár egyéni jogainak védelme a leghatékonyabb és legjobb megoldás, nem pedig a kollektív jogok biztosítása.

"Készek vagyunk garantálni és a legmagasabb szinten biztosítani a Szlovákiában élő valamennyi nemzeti kisebbség tagjainak egyéni jogait, de nem adunk a nemzeti kisebbségeknek semmilyen kollektív jogot" - szögezte le a szlovák külügyminiszter az újvidéki Dnevniknek adott interjújában.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2012. 04. 18. 20:19
Előzmény: #579  Törölt felhasználó
Robert Fico kijelentette – idézem: „Meg kell változtatni az állampolgársági törvényt, hogy ne károsítsuk meg azokat a szlovák állampolgárokat, akik más állam állampolgárságáért folyamodnak, és ennek következtében elvesztik a szlovákot.”
Majd mondanivalóját így folytatta: a magyarokkal szemben minden marad a régiben, mivel Magyarországon „érvényben van a törvény, amelyre reagáltunk.”
Törölt felhasználó 2012. 04. 17. 22:11
Előzmény: #578  szivacs
"a magyarokkal szemben marad életben a mostani szabályozás"

Ezt viszont nagyon ravaszul kell tenni - úgy értem, hogy ne magyar maradjon benne, hanem valami elfogadható tulajdonság - ugyanis így már fel lehet lépni olyan helyen is, ahol nincs szlovák befolyás... és ugye már nem mondhatják rá, hogy "nem a mi hatáskörünk".
szivacs
szivacs 2012. 04. 17. 22:05
Előzmény: #576  pampa
"Nemzetközi jogi lépéseket tesz Magyarország, ha a Fico-kormány az előző nap bejelentett tervek szerint módosítja a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Erről Semjén Zsolt beszélt kedd este.
A miniszterelnök-helyettes a m1 az Este című műsorának adott interjújából a Híradó közölt részletet.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: jogilag azt nem lehet megtenni, hogy csak a magyaroktól veszik el az állampolgárságot. Szlovákiának két lehetősége van, vagy visszavonja teljes egészében a törvényt, vagy pedig - ami szerinte nem lesz -, hogy a magyarokkal szemben marad életben a mostani szabályozás - mutatott rá.

Kiemelte: ebben az esetben Magyarország az összes nemzetközi fórumon lépéseket tesz, és "ezt 100 százalékra meg is fogjuk nyerni".

Robert Fico kormánya olyan formában akarja megváltoztatni a szlovák állampolgársági törvényt, hogy az ne "károsítsa" azokat a szlovák állampolgárokat, akik kérvényezik egy másik ország állampolgárságát, és azáltal elvesztik a szlovák állampolgárságukat. A szlovák kormányfő erről az új kulturális miniszter, Marek Madaric hétfői hivatali beiktatása során beszélt Pozsonyban.

Hozzátette: Magyarország viszonylatában ennek a törvénynek továbbra is érvényesnek kell maradnia. Fico ezt a nézetét azzal magyarázta, hogy Magyarország sem változtatta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényét, amire a szlovák fél annak idején a saját törvényének módosításával reagált.
MTI"
Törölt felhasználó 2012. 04. 16. 19:35
Előzmény: #576  pampa
Ebben a formában szvsz tuti nem.
pampa 2012. 04. 16. 19:20
A szlovákok azt szivárogtatták ki miszerint Fico úgy akarja módosítani a nyelvtörvényt, hogy ne veszítse el a szlovák állampolgárságát az aki felveszi egy másik ország állampolgárságát. Kivéve, ha a magyart veszi fel.
Ez ugyan átmegy e az EU.-n?
omaha 2012. 03. 21. 13:53
Előzmény: #561  szivacs
Zavaros a mondanivaló!
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 13:45
Előzmény: #572  szivacs
Szivacs, ez lenne a konstruktív, értelmes vita, amit hiányolsz a fórumról?

Nem csodálom, ha ebben az értelmesebbje nem kíván veled részt venni, ilyenben én sem, örülök, hogy velem nem "vitázol". Erre se reagálj. Köszi.
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 13:39
Előzmény: #572  szivacs
nekem nincs iddentitásválságom
hol írtam ohgy azonosulni kívánok apolgárerényekkel

"nemmagyarnak neveled a gyerekeidet"
szádra ne vedd őket te senki nem bámtottam anyádat tese minősítsd a gyerekemet
te aki ki kér mindenfajta személyeskedést
te kérsz trajtam számon identitásválságot
te képmutató aljadék
a gyerekeimet szádra ne vedd
ma semi mást nem csináltál csak személyeskedtél velem
én nem próbáltam meg soha semmilyen szerepben tetszelegni kezdettől fogva megmondtam hogy nem illegetem magam
te tetszelegsz valami erkölcscsősz szerepben csak kurva képmutatóan csinálod
de nem meglepő ennyit tudsz te
meg a gyerekeimet a szádra venni

jót tenne ha elnézést kérnél a mai személyeskedésedért különben kiáállítod magadról az újabb igazolványt

én nem is vagyok büszke hogy magyar vagyok te is jobban tennéd nem adnál alapot hogy lenézzenek egy népet
pedig csak elég téged olvasni te nulla

veled ellentétben soha semmikor szót nem ejtettem a családodról sem szüleidről sem gyerekeidről
te kis erkölcsi magaslat
a szemétdomb is egy magaslat úgy nézd magadat
szivacs
szivacs 2012. 03. 21. 13:07
Előzmény: #570  Törölt felhasználó
Ismét tanujelét adtad annak, hogy az identitásválságodat még nem sikerült megoldanod: általad alattvalónak minősített magyar vagy te is vagy nem vagy az, polgár vagy, aki nem alattvaló vagy nem vagy az...
Munkálnak benned a megoldatlan dilemmák, kínosan kerülöd az eldöntésüket. Azonosulni akarsz az idealizált polgár-képeddel, de híján vagy a polgári erényeknek. Gyalázod a "magyart", de nem vállalod fel, hogy szakítottál velünk.
Kimenekíted innen magad és nemmagyarnak neveled a gyerekeidet - mégis visszajársz ide minősítgetni és utasítgatni, mit gondoljanak, tegyenek azok, akik nem tettek úgy, mint te, nem léptek le, itt élik meg a sorsuk.

Pedig neked is jót tenne, ha végre feldolgoznád, eldöntenéd, kimondanád, felvállalnád... ki is vagy, hová is tartozol?
Ez a te nagy mínuszod, amitől még nulla sem lehetsz - sem az elhagyott, lenézett magyarok, sem a téged magyarnak lenéző ajropéer szuperpolgárok közt.
szivacs
szivacs 2012. 03. 21. 12:50
Előzmény: #569  Törölt felhasználó
Ebben mi a sértő?
"Akkor te most polgár vagy, aki nem alattvaló vagy magyar vagy, aki szerinted alattvaló?
Döntsd el!

Egyébként amit írtál a "polgári" rendszerről, azzal csak az a probléma, hogy nem működött."

Pláne ezekhez a "műveidhez" képest!
"piti alak vagy hülyeséget írsz"
"sunnyogj elfele és akkor gyere vissza ha olvasni tudsz"
"analfabéták járnak ide"
"ostoba, szellemileg érdemi vitára képtelen"
"az eszedre és annak hiányára gondolok"
"funkcionális analfabéták"
"őszinte hülye vagy"
"undorító vagy jellemtelen"
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 12:44
Előzmény: #568  szivacs
"a polgár pedig azt mondja - nem bízom a személyekben
mert ma jó király, holnap rossz király lesz
majd én, a polgár eldöntöm ki legyen a vezetőm, és számonkérem, ha nem tetszik és nem hozza az eredményeket
mert én nem vagyok alattvaló"

ebben te holtaláltál meg engemet?
miért kellene ebből eldönteni hogy én alattvaló vagyok e
a polgárról írtam és hogy a polgár mit mond

te nulla mielőtt személyeskedést kérsz ki magadon talán tanulj meg olvasni
én mit döntsek el?
legfeljebb azt hogy leállok vitatkozni veled vagy sem

rasszistavédő nulla vagy aki olvasni sem tud
tegyél szívességet nekünk és kapcsolf inkább ki a gépet
ha muszáj olvasási képességeidet trenírozni it a kárunkra akkor pampaával vitatkozz a magyarok rassziszmusáról
állítólag elsők vagyunk ebben
meg a plágiumban
kardvívásban már rég nem

a polgári rendszer meg tényleg nem működött szegéyn nyomorult angolok meg holandok cudarul jártak a fene nagy polgári rendszereikel
a nullával is túlbecsültelk
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 12:36
Előzmény: #567  szivacs
ja igen, te vagy aki soha nem személyeskedik hiszen ezt ő maga indulatosan ki is kéri magának
pont olyan indulatosan ahogyan most a hasonlóért elnézést kérsz igaze?
szivacs
szivacs 2012. 03. 21. 12:29
Előzmény: #563  Törölt felhasználó
Ezt írtad:
"majd én, a polgár eldöntöm ki legyen a vezetőm, és számonkérem, ha nem tetszik és nem hozza az eredményeket

de zsarnok nem lehet belőle, arra esélyt sem adok, olyan rendszert csinálok

mert én nem vagyok alattvaló

a magyar sajnos alattvaló
koszonnikifog"

Akkor te most polgár vagy, aki nem alattvaló vagy magyar vagy, aki szerinted alattvaló?
Döntsd el!

Egyébként amit írtál a "polgári" rendszerről, azzal csak az a probléma, hogy nem működött.
szivacs
szivacs 2012. 03. 21. 12:25
Előzmény: #562  Törölt felhasználó
Hozzád, a nagy negatívhoz képest még a 0 is sokkal több!
Neked is nagyon sok pozitívumot kellene tenned, hogy legalább a nullát elérd.
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 12:16
Előzmény: #565  mondoka
jaj de jó nálad van a színtiszta megingathatatlan igazság
ennek igen örülök :))

"-Mégis mi kapjuk ezt is az orcánkba!"
a magyar külügyminiszter mondta ezt, nema külföld...

"Gondoljunk bele a függetlenség és a saját nemzetállam lehetőségére"

ajjaj itt kicsit jégre mentü a szintiszta igazság
a trianoni területek nemzetiségei a függetlenségükért és saját nemzetállamért küzdöttek?
a rohadtak hogy képzelik ezt
bizots nem hallottak a szintiszta és megingathatatlan igaz magyar igazságról

náluk amolyan gyenge minőségű pancsolt szlovák meg román igazság van bizonyosan ó de szerencsétlenek

mondoka 2012. 03. 21. 11:37
Előzmény: #564  mondoka
""Megfizetjük az árát a nacionalizmusnak, ahogy mindig.
Megfizettük Trianonban, most is megfizetjük a kamatokban."

Ez sajnos nagyon igaz. És ami a legszomorúbb: sose tanulunk a hibákból (mert el se ismerjük, hogy hibáztunk volna, azokról mindig valaki más tehet).

penznyelo"

Józan logikai gondolkodással vizsgálva azt kell mondanom -semmit nem rontottunk el Trianonnal kapcsolatban a nemzetiségek felé.
Teljesen mindegy hogy a lelkünket kitéve édesgettük volna őket magunkhoz! Gondoljunk bele a függetlenség és a saját nemzetállam lehetőségére úgy is hátbaszúrtak volna minket. -E felől semmi kétségem!
Ha hibát követtünk el az az , hogy nem voltunk elég erősek és kitartóak (mint például ugyanilyen helyzetben a törökök).
Hiba volt, szellemi leromlás, hogy ilyen Károlyifélék megtévesztésére vevők voltak egyesek és hogy támogatást találtak bárkinél is. Simán megtarthattunk volna 150-200ezer km2-t is, ha nem verjük szét előtte haderőnket.
Hiba volt hogy egyáltalán beengedték nemzetiségek tömegeit a történelem folyamán.
Ha nem tudtak volna az intervenciós (néhol szedettvetett) erők úgy haladni mint kés a vajban , lett volna olyan ellenállás amilyen épp lehetett volna is, -ha egybentartjuk a hadsereget , akkor sújos áldozatok árán már nem lett volna olyan nagylegény az antant.
Ezek bezzeg lehettek hullarablók! -Mégis mi kapjuk ezt is az orcánkba!
Ha Károlyi nem akarja letartóztatni a német Mackensen tábornokot, aki egy jólfelszerelt német hadsereg élén állva felajánlotta Erdély visszafoglalását (a még egyenruhával sem nagyon rendelkező szedettvetett román csapatok ellen) -akkor minden de minden másképp alakul ha nem árulók a vezetőink!
Ez a színtiszta megingathatatlan igazság!
mondoka 2012. 03. 21. 11:27
Előzmény: #554  Törölt felhasználó
""Megfizetjük az árát a nacionalizmusnak, ahogy mindig.
Megfizettük Trianonban, most is megfizetjük a kamatokban."

Ez sajnos nagyon igaz. És ami a legszomorúbb: sose tanulunk a hibákból (mert el se ismerjük, hogy hibáztunk volna, azokról mindig valaki más tehet).

penznyelo"

Józan logikai gondolkodással vizsgálva azt kell mondanom -semmit nem rontottunk el Trianonnal kapcsolatban a nemzetiségek felé.
Teljesen mindegy hogy a lelkünket kitéve édesgettük volna őket magunkhoz! Gondoljunk bele a függetlenség és a saját nemzetállam lehetőségére úgy is hátbaszúrtak volna minket. -E felől semmi kétségem!
Ha hibát követtünk el az az , hogy nem voltunk elég erősek és kitartóak (mint például ugyanilyen helyzetben a törökök).
Hiba volt, szellemi leromlás, hogy ilyen Károlyifélék megtévesztésére vevők voltak egyesek és hogy támogatást találtak bárkinél is. Simán megtarthattunk volna 150-200ezer km2-t is, ha nem verjük szét előtte haderőnket.
Hiba volt hogy egyáltalán beengedték nemzetiségek tömegeit a történelem folyamán.
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 11:26
az a szép hogy már többször elmondtam hogy mit írtam és azt hogyan kell értelmezni ennek ellenére harmadszorra is szándékosan kiforagtod és fklreértelmezed amit írtam

te tényleg gyalázható vagy
ma szép napom van nem gyalázlak pedig megérdmeled
Törölt felhasználó 2012. 03. 21. 11:24
ez ismét a nem személyeskedő erdemi vita réstedről?
tudod az internet nem felejt
kirajzolódik egy nagy nulla a te interneten felelhető jellemrajzodból
szivacs
szivacs 2012. 03. 21. 10:43
Előzmény: #560  omaha
"Örök csicska, gyáva nemzetet akarsz, Kapj a fejedhez már!" - eddigi "munkássága" alapján azt akar, alattvalót, gyalázható rasszistázhatót, mert ő "nem alattvaló" - ahogy írta...

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek