ujonc

Regisztráció: 2018-12-12 20:31:55

Hozzászólások száma: 4 324

Utolsó hozzászólás: 2023-05-26 17:44


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Nyugdíj: menjek vagy maradjak a pénztárban? 2023. 05. 26. 17:44
 Én megtartanám! A mostani munkahelyed nem fizet. És a következő? Akkor kezdenéd újra? Ebből nem nyugdíjad lesz, ebből a nyugdíjad egy hányada lesz. Ha nem lesz, ez a hányad sem lesz. Én az EP-ral kombinálva működtetem, most már szintén csak a minimumot fizetve (ide is, oda is) saját zsebből. A 150e-et az EP-i 24hónapos lekötéssel maxolom. EP-on 3 milliót elérve már folyamatosan tudod maxolni a lekötéssel az adójóváírást. A negyedéves hozamok innentől kezdve szabadon felhasználhatók. Én az adójóváírást mindig a nyugdíjpénztárra kérem átutalni. Tehát fix 150e növekmény évente, amiből  nincs semmilyen levonás (működési, fedezeti, likviditási tartalék). Az adójóváírást lehet esetleg az EP-ra utaltatni a 3 millió eléréséig.  A hozamot folyamatosan felveszem a 10 éves várakozási idő elérése után 3 évente. Így adómentes. A 20 évnél régebbi befizetés is az. Azt még nem vettem fel soha. A pénztárak már pedzegetik, hogy növelni kellene az adókedvezmény maximális összegét, mert az évek alatt túlhaladta a jövedelem és már nem annyira vonzó az embereknek. Ezért benne van egy ilyen lehetőség is. Persze negatív irányba is elmozdulhatnak a feltételek. Vagyis, ha nem kenyérre kell, érdemes még egyszer átgondolnod ezt a tényleg hosszú távú megtakarítást!
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT 2021. 04. 28. 18:56
 Köszi! Akkor rosszul emlékeztem. De nem kereskedtem vele, csak kiszorítás volt.
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT 2021. 04. 26. 19:02
Igen csak ez azért érdekes, mert a kiszorítás előtti idő az még a 2019-es adóév volt, (amikor én nem adtam el). Engem a kiszorításkor vagyis 2020-ban fizettek ki. Viszont én nem közöltem a brokicéggel, hogy meghaladom a SzocHo fizetési kötelezettség maximumát. Gondoltam biztos, ami biztos legfeljebb év elején visszakapom. Ezért tőlem levonták az ez után járó 17,5%-ot, ami most visszajárna. De a NAV mivel kétszer próbálják adóztatni a bevételt, még egyszer "kéri" ezt az összeget. Egyszer adóztatnák az árfolyam nyereség bruttóját, mint "árfolyamnyereségből származó jövedelem", egyszer a nettót (nyereség-brokidíj), mint "ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származott jövedelem".
ÉMÁSZ ÁRFOLYAM 2007 VÉGÉRE: 30.000 FORINT 2021. 04. 12. 16:03

Sziasztok!
Megkaptátok az adóbevallás tervezetet? Nálam az ÉMÁSZ kiszorítás utáni jövedelmem után kétszer akarják megfizettetni az adót.
 165. Árfolyam nyereségből származó jövedelem és adója (a bruttó nyereség után kellene fizetnem).
 172. Ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem adója. (bruttó nyereség-brókercég jutaléka).
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi. 2020. 07. 30. 13:55
 És akkor ez mit jelent? A tavalyi 30Ft helyett 60Ft-ot kapnak a termelők a léalmáért?
CoronaVirus 2020. 07. 28. 21:04

Aha! Szóval vannak fiatal áldozatok, de eltitkolják!
A magyar mutató attól is lehet rossz, hogy kevés embert teszteltek, nem gondolod? Csak azokat akik eleve súlyosabb tünetekkel jelentkeztek vagy a közvetlen közelükben élnek.                   
 Jelentem alapos voltam és ahogy te is írtad a betegek kis százaléka lesz igazán beteg. Csak úgy, mint az influenzánál(?). És ott ők akkor bele is szoktak halni. Arról hallottál már, hogy a stressz, a félelem gyengíti az immunrendszert? Szerintem túl spirázod a dolgot. Hallottál már azokról a baktériumokról, amik immunissá váltak a kórházi fertőtlenítőkkel szemben? Kérdezd meg egy intenzív osztályon dolgozó ismerősödet (ha van). Na ott az szépen szedi az áldozatait. Amikor rákérdeztem az orvosnál, azt mondta nem is nagyon foglalkoznak a kutatók vele mostanában (ez 6 éve volt). Túl kevés ez az esetszám. A cukorbetegek gyógyszer fejlesztéseiben sokkal nagyobb pénz van és ez az ami meghatároz.
 Ha gyenge az immunrendszered megértelek, hogy félsz, amint lentebb is írták lehet erősíteni. A vírus feladata egy populáció létszámának korlátozása a túlszaporodás ellen. Ugyan úgy, ahogyan a ragadozó a beteg, gyenge állatot a vírus is a beteg, gyenge szervezetet győzi le. Ez tragédia az egyednek, de a faj hosszú távon profitál belőle, mert a szaporodásig a fiatal ámde gyenge egyed már el sem jut. Így örökítve tovább az életképesek tulajdonságait. Az orvosok a kutatásaikkal ebbe a természeti törvénybe piszkálnak bele. De a számlát egyszer benyújtja a természet. Az egyed megmenekül, de a faj egyre életképtelenebb lesz. Láthatod én nem tagadom a vírus létezését. Hiszem, hogy létezik, de nem gondolom, hogy annyira veszélyes lenne, ahogyan beállítják.  Azt mondom valami más is van a háttérben a vírus csak egy eszköz a tömegek kontroll alatt tartásához. És nem ez a kontroll a cél, ez csak egy eszköz.
CoronaVirus 2020. 07. 28. 15:30

"Ja, elfelejtem, itthon kamu minden kimutatas, mert elvegre ahol nincs teszteles, ott nem talalnak ujabb fertozottet."
 Ezzel azt akarod mondani, hogy a valóságban terjed a járvány idehaza csak mivel nem tesztelnek, papíron nincs új megbetegedés? Ebben az esetben hol vannak az áldozatok? Aminek ugye lennie kell egy ilyen súlyos, ismeretlen járvány esetén.
CoronaVirus 2020. 05. 15. 13:46
 Te hogyan lapítanád ki a görbét, ha nem a korlátozással?
CoronaVirus 2020. 04. 15. 18:40
 Ez igaz... viszont az is.
CoronaVirus 2020. 04. 07. 19:04
 Azt is csak akkor, ha az influenza idején is ilyen korlátozások lettek volna.
CoronaVirus 2020. 04. 01. 16:52
 Ha a jóslatokat nézzük nem valószínű az általad felvázolt kép sajnos. Személyesen nekem is fáj, hogy nagy valószínűséggel a mi korosztályunk a 70-es évei elején kezdi el kóstolgatni a majdani nyugdíjaslétet. Már azon kortársaim aki megélik. Én sajnos a felmenőimet tekintve nem leszek köztük. Persze komolyan nőne az esélyem, ha országgyűlési képviselő, netalán polgármester lennék. De nem vagyok.Ettől függetlenül nem sajnálom a nyugdíjbiztosításom a mostani nyugdíjasokra költeni. Nem ők, (Ti) tehettek róla, hogy anno így találták ki a rendszert.
CoronaVirus 2020. 03. 27. 20:16
 Nem kötekedéskén írom amit, de pont az ilyen "későn lépők" viszik újabb és újabb területre a vírust. Persze aki az elsők között betegszik meg valahol, annak nagy valószínűséggel még jut az egészségügyi ellátásból. De a járvány akkor is így terjed!
CoronaVirus 2020. 03. 23. 13:56
 Ez érdekes!
És akkor hogyan lehetett összehasonlítani ezt a járványt egy influenzajárvánnyal? 
Ott is a legyengült immunrendszerrel rendelkező, más betegségekkel küzdő emberek a potenciális elszenvedői (akik belehalnak) . És akkor is országonként ki ennek ki annak tudja be a halálozás okát? Akkor végül is nincs ember a Földön, aki megmondja mennyien halnak meg évente az influenzában. 
CoronaVirus 2020. 03. 23. 11:54
 De oda ám személyzet is kell aki kezelni tudja a gépet és felügyeli a beteget.
Meg aztán mi van, ha egyszerre többen szorultok a gépre?
És ebben a helyzetben arra is kíváncsi lennék mekkora határidővel szállítanák.
KoronaVírus 2020. 03. 22. 09:58
#89
 Ez így lehet, viszont nekünk akkor sem lesz jobb.
CoronaVirus 2020. 03. 22. 07:58
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/koronavirus-hat-ezert-nincs-annyi-halaleset-del-koreaban-lehet-toluk-tanulni/135795q?utm_source=related&utm_medium=www.egeszsegkalauz.hu&utm_campaign=widget-8793512
 Talán csak egy valamiben tévedett a cikk írója!
"A rövidített, szerkesztett írását azért is érdemes elolvasni, mert a járványügyi forgatókönyv valószínűleg minden országban ugyanaz lesz"
 Mert ott ez volt a legfontosabb és találtak rá pénzt, itt meg...
KoronaVírus 2020. 03. 22. 07:39
#63

 Nekem is van egy elképzelésem az időseket illetően.
 Azt figyelmen kívül hagyva, hogy most is az oszd meg és uralkodj elvén, a társadalom egyik részét próbálják a másikkal szembeállítani. És amíg egymásra köpködnek senki nem kérdez rá valójában mennyibe is kerül egy teszt, mennyi van az országban, mennyi maszkkal rendelkezünk és miért? Ki követett el mulasztásokat kormányzati szinten?Ki tesz hibás lépéseket a válságkezelés kapcsán? Milyen számonkérés lesz ezen előbb felsorolt hiányosságok miatt?
 Tehát, idős emberek.
Feltenném nekik a kérdést. Ki az akit ez a vírus hidegen hagy és nem érdekli. Kéz feltéve, név lejegyezve. Semmi gond további szép napot, mehet tovább. Ne felejtsük el, hogy felnőtt emberek, maguk döntenek az életükről.
Ki az aki minden kérésnek eleget tesz, mindent megtesz annak érdekében, hogy ne betegedjen meg? Jó, köszönöm, név felír, itt egy jól látható egyedi azonosító. Ezeknél az embereknél, ha egyedülálló megoldani önkormányzati szinten az ellátást.
 Rendőr bácsi sétálgat és igazoltatja az időseket. -Nincs azonosító, köszönöm mehet tovább. -Hoppá, Ön regisztrált és itt sétálgat az utcán? Sajnos kiesett a csoportból, visszavonom az azonosítóját. Mehet tovább. És ezeknek az azonosítóknak akkor lesz értelme, amikor el kell dönteni, hogy kinek jusson lélegeztetőgép és kinek ne.
 És az már csak hab lenne a tortán, ha a most felajánlott vagy kihasználatlan üdülő létesítményekben lennének elszállásoltatva a jelentkező idősek ellátással, orvosi felügyelettel. Hogy ne csak korlátozásoknak éljék meg az intézkedéseket, hanem olyan helyre is eljussanak ahol talán hosszú évek óta (vagy talán soha) nem is voltak.
CoronaVirus 2020. 03. 22. 07:18
 Na ugye, hogy van maszk, megmondták!
Ha azok a bizonyos csápok beindulnak.
.https://24.hu/belfold/2020/03/21/csehorszag-morva-szilezia-felmillio-maszk-lefoglalasa-budapest/
 Legfeljebb másnak nem lesz. Ja,de lesz nekik is, mert rendeltek időben kielégítő menyiséget. Mondjuk az is érdekes, hogy "Vondrák jelezte neki, nem annyira sürgős az ügy". Lenyúlják a csomagomat, de nem igazán sürgős, hogy meglegyen? Politikusok.
 Ha meg nemigaz a cikk, rémhírterjesztés. Tessék kivonulni és házkutatást tartani 24.hu-nál, ne csak a kis hülye gyerekeknél.
CoronaVirus 2020. 03. 21. 19:50
 Ez nem arról szól, hogy ugrasszuk össze az embereket, mert addig sem foglalkoznak az én (egészségügyi vezető) felelősségemmel? Miért nem szervezi meg az egészségügyi vezető, hogy ha már éjjel-nappal dolgoznak az emberei egységcsomagokat szerezzen be a számukra, családjuk számára?

friss hírek További hírek