XAUUSD 1M log: link
A napokban latolgattam arany esélyeit. A legtöbb hullámkombinációt figyelembe véve nagyobb esélyt látok arra, hogy arany legalább 682-ig esni fog. Ha viszont beigazolódik az ED elképzelésem, akkor 417 alatti célárat is simán el tudok képzelni.
Szaggatott vonal felett elszállhat arany ára, de erre most kevés esélyt látok. 900 környékén érdemes lesz alaposan átgondolni az esélyeket és megtenni a téteket (long vagy short irányba).
1)Gold a szerdai chart ota meg mindig korrigal.
link
es meg mindig tele van atfedessel. Pedig mar egy hete tart a korrekcio; szoval, megnyugodhatunk, ez korrekcio volt (es nem lefordulas), ami egy nagyobb (1) felfele meno hullam (iii) subhullama utani korrekcios (iv of 1) lehet. Egyelore 240 percesen ez a szamozas latszik jonak:
link
A kerdes most mar az, hogy Gold attori-e az 1290-1297 savot ( ami eleg eros ellenallas) mar elso menetben, vagy elakad-e benne, es indul egy (2) korrekcio meg 1290 alatt?
2) Most a GDX nem latszik nagyon erosnek, es NEM vezeti az arany arat fel.
link
De ha meg egyet esik, akkor az utolso napok az (1) utan egy a-b-c=(2) korrekcioba formalodhatnak, es aztan indulhat a GDX rally legszebb resze.
Nem régiben láttam ezt a filmet. Kiváló szinészek remek alakítások és persze aranybányászat. Azt írják, megtörtént esemény, aztán mi igaz belőle...?
link
Rob McEwen reszt vett a Goldcorp letrehozasaban es sikereben...Nem emlekszem hogy 1$ vagy fizetes nelkul vesz reszt a ceg vezeteseben,de ha jol emlekszem 20-25%-os reszvenytulajdonnal rendelkezik....es nem vesz ki minden evben kulonbozo bonuszok es opciokkal milliokat a cegbol...Magyarul a reszvenyesi ertekeket helyezi eloterbe, ha jol megy a cegnek akkor no a vagyona, ha a rv arfolyama csokken akkor a vagyona ill. a cegben valo befektetese es munkalya banja...Kell hogy ennel tobbet mondjak!!!
Ha megnezted a McEwen mining-ot akkor tudnod kell, hogy a ceg eredmenyeit jelentosebben befolyasolja az ezust es a rez ara....(hatalmas keszleteken ulnek), sot amikor utoljara neztem a ceget akkor arrol volt szo hogy inkabb visszafogjak a termelest, mintsem 17-18$ alatti arnal termeljenek ezustot...mert nem igazan gazdasagos....Ami teny: ceg vezetese megfelelo tapasztalatokkal rendelkezik es megfelelo geologusokkal, az uzleti terv es vezetesre panasz nem lehet; a ceg altal birtokolt lelohelyek es banyaszati engedelyek mind rendben vannak...Egyetlen komolyabb kockazat van Rob Mcewen kora, hosszabb tavon...En kb.60-80%-os eselyt adok arra hogy a kovetkezo 10 evben a ceg rv arfolyama eleri a 9-10$-os szintet...
A McEwen Mining Inc. szerdán 1,7 millió dolláros veszteségről számolt be az előző év hasonló időszakához képest. A torontói székhelyű vállalat részvényenkénti 1 centes veszteséget ért el. Az arany és ezüst bányászati társaság 15,1 millió dollár árbevételt könyvelhetett el.Hát ez sem bizalomgerjesztő.A mostani állás szerint, a változásmodell alapján az arany 2019. év végéig 2500 USD-t is elérheti. 2024. májusában 1600 USD-ig visszakorrigálhat és 2026. áprilisáig fogja elérni a 3000 USD körüli értéket. Már ha lehet ezeknek a modelleknek hinni.
Nem idevalo az agri softs tema, dehat par szot megerdemel. Meg nehany mas szelsoseges piac, amikrol igen ritkan esik szo. Szoval" Agri szofts, Corporate bonds, Venezuela, Torokorszag jon. Azert a vegere a Gold.
1)Agri szofts. Miert?
Mert a klimavaltozas/melegedes miatt mar Europa deli felen, szo szerint majdnem a harmada teruleten, nem lehet elelmiszert termelni. A gorogoknal csak oliva van, es mar spanyolorszagi deli felen is olyan a klima, hogy nem terem semmi a gyumolcson kivul. Es hasonlo a helyzet del-olasz videkeken. Ha kitorne egy vulkan Izlandon 1-2 evre, akkor az eszaki felen is felere zuhan a termesatlag.
De most eppen tultermeles van, es az agri-softs arak lezuhantak iden, ugy -20% mertekben. Ezt mutatja az ETF is, DBA index jelzo, sok eves melyponton van. Cukor, kave, DBA igy nez ki.
linklinklink
Szerintem mindegyik az eses a vegen van. Es alighanem jobb idea itt elelmiszerbe invesztalni, mint a pozitiv buborekokba.
2)A bond piac a napos charton eleg tiszta forma:
link
Es a 120 percesen ez a (2) hullam is klasszikus a-b-c alakzatnak nez ki. Indul lefele az (1 of 3)?
link
A Corp. bondok piacan is buborek van: foleg US mobilszolgaltatok, financials bondok dragak. Viszont a dohanyosok es retail bondok olcsok.
A lenyeg azonban a lehetseges kovetkezmeny: ha tenyleg leszakad 152 ala, akkor az tolja am felfele a kamatokat is, meg a USD-t is magaval. Az SPY-t meg a tobbi buborekot meg kipukkasztja.
3)Venez, Torok
A venez piac inkabb erdekessegkeppen: oriasi inflacio van, nyomorba sullyedes kozben, (mivel a penzt menteni akarjak) , szalguld a venez tozsde.
link
Nem tudom, hogy lehet ezt shortolni, de eletem legnagyobb bulija lenne;--)
A torok tozsdet nagyon pozitiv kilatasunak lattam a puccs-leveres utani idokban. Am, mostanra a masik szelsosegbe esett at:
link
4)A Gold abban a kis korrekcioban van, amit par napja mar sejtettem: kesz az elso 5 hullamos impulzus, es most egy a-b-c formaju korrekciot varok ide. De nem lenne szep, ha 1242 szint ala szakadna:
linklink
Oras charton ez nem impulzus lefele, hanem inkabb korrekciosnak nez ki. Szoval, a fo irany felfele latszik maradni.
plussz aki megfeleloen tarolta a BTC-jet az kapott melle BCH-t aminek erteke jelenleg 200-300$ kozott ingadozik, jelenleg amikor ezt irom 245$...(persze ezt jelenleg nem konnyu ertekesiteni)...
a maund által "temetett" bitcoin kitört 3100 USD fölé
link
nem gondoltam volna, hogy két hónap kell ehhez, mindenesetre a maund kontraindikátor itt is működött
PS. a bitcoin-ban és többi kriptoizében persze továbbra sem hiszek, sohasem fogok ilyeneket venni
silver&gold