Ezüst (XAGUSD) 1M: link
2017.07.15 - Ezüst (XAGUSD) tecnikai alapon jó eséllyel 8,42-6,72 sávig fog esni.
1. 1993.02-2011.04 időszak átfedésmentes öt hullámos struktúra, befejezett bull időszak. 5-ös hulláma átfedéses ED forma.
2. 2011.04-2015.12 korrekciós időszak egy ABC forma és az árupiacra jellemző Fibo 78,6%-ig korrigált, egy kicsit alá is szúrt. Ezzel késznek is mondhatnánk a korrekciót. Indulhat az újabb bull piac, új csúcsok felé? Jelenleg kétlem.
3. Mivel a 2011.04-2015.12 időszak átfedéses ED forma, ezért hullámtanilag a korrekciós hullám jellemzően visszatér az ED kiindulási pontjáig (narancs), jelen esetben a célár 8,42.
Hasonlóképpen korrigálta vissza az árfolyam a 2008.03-2008.10 időszakban a 2006.06-2008.03 időszakot, ami szintén ED forma volt, sőt a korrekció alja valamivel az ED kiindulási pont alá szúrt. Ugyanez várhat most is, a következő technikai jellemző miatt
4. Látható, hogy az 1993.02-2011.04 bull időszak leginkább tagolt/megnyúlásokat tartalmazó hulláma a 3-as hullám volt, annak is a ötös hulláma (iv-3 szakasz). Ez azért lehet fontos információ, mivel a bull időszakot korrigáló hullámok jellemzően a megnyúlt hullám kettes hullámteréig korrigálnak. Jelene esetben ez a 7,7-6,72 zöld sávot jelenti.
5. Az előbbiek (egy időre) negálódhatnak, ha ezüst árfolyama felfele kitör a piros sávból, illetve meghaladja a 21,13 -at.
:-)))
Te mocskos spekuláns... :-)))
Egy biztos, ezen a szinten már hárman bizonyosan - bizonyos valószínűséggel - elgondolkoznánk a vételen:
Tibi, Te, és én... Csak aztán nehogy felrántsuk a brutális vételi erőnkkel az árat... :-)))
Ja igen, a kolompról meg ne feledkezz!!! :-))))
én 14 USD-s mélypontra tippelnék, vmikor az elkövetkező 1 hónapban
Törölt felhasználó2017. 07. 15. 12:10
hetes ezüst kilátások: link
a "döntéshozók" helyében 6 peták környékén én elgondolkodnék egy "olcsó" konfiskáláson...:)) onnan már nem feltétlenül lesz sokkal ócsóbb...
:)))
a hui:spx és a gdm:spx index is felettébb tanulságos
linklink
különösen mivel ezek még nem tudtak átmenni a weekly view-ban vizsgált 200 napos mozgóátlagon
ha 2008-2009-re gondolsz akkor az arany ára valósággal felrobbant az S&P-hez képest:)
link
és az ottani esés technikai szempontból sem volt túlzottan vészes
link
a XAU:GOLD arányszám akkor megindult gyengélkedése - ami 2016-ban ért véget - azonban már előrevetítette a 2011 utáni nagy lejtmenetet...
link
persze a hosszabb - mondjuk 1 éves - táv kapcsán továbbra is nagy ralit várok
ezt kb. a bányászcégek relatív teljesítményére alapozom
link
de az elkövetkező 1-2 hónap továbbra is aggaszt...
vmi csúnya meglepi lesz szerintem itt... ami - átmenetileg - extrém negatív hangulathoz fog vezetni a nemesfémek piacán...
silver&gold