Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Reméljük a legjobbakat a következő hétre! Köszönöm a sok infót és olvasnivalót amit naponta kapok itt, jó iránymutatást adnak. Kellemes hétvégét mindenkinek!
Az én várakozásom nem változott. :) Éppen hogy beszúrt az utolsó eső hullámot elindító momentum gyertyába és már le is pattant róla, kívül zárt. Ezt a gyertyát védeni fogják. Nem fog 9780 fölé menni.
A hét második fele nagyon bíztató volt záró ide vagy oda. 9 kereskedési nap van a megfeleltetésig. nagyon kíváncsi leszek a dinamikájára de az biztos hogy júni 6-ig magasabban lesz az árfolyam. Amúgy napi +1% al révbe is érnénk még egy pici lekör is belefér!
Ezért nem vettem vissza haszonnal a napközben eladott részvényeimet. Így bármelyik írány jó lesz. Ha felfelé megy eladom 9600-9800 között a maradék részvényeimet, ha lefelé akkor 8750-nél visszaveszem.
A napi maxhoz képest jó soványka lett. A 93xx pont az a vagy beverik vagy nem szint. De ha oszti előtt kiütnék az új certit azzal hónapokra kivégeznék a peppert. Már csak nem teszik meg vele.
Persze ezt lehet ragozni! Aki ki be ugrál, próbálja megfogni a korrekciók okozta árfolyameséseket is, az szerintem a spekák közé tartozik! Nyilván befekteti a pénzét és hasznot remél ő is! Aki meg megveszi a "beharangozott" jó funda szerint és nem kockáztat a hullámok lovaglásával, csak várja/hagyja növekedni, azt a befektetők közé sorolnám! Harmadik variáció nincs, vagy talán a kényszerből befektetővé váltak (hibrid) :))
És a "feláldozott haszon"? Attól inkább befektető valaki, ha sokáig ül egy cégben, ami lehet hogy kevésbé hatékony, mint a másik? Inkább ott lehet elválasztani, hogy van a részvényes, aki részvényt vesz és van az, aki valami mást ugyan vesz, de részvény nincs nála. Jobb híján őt hívjuk spekának nem? De egy befektetés attól mert rövid távú, attól még befektetés, tehát mindenki befektető. Valahol mindenki spekulál, amikor befektetést választ. Ha ugyanannyi eredményt érek el ki-be ugrálással, akkor többet adtam a gazdasághoz, hiszen keresnek a brokik a megbízásaimon. Ha mindenki becsücsülne valamibe évekre nem teljesülne a lényeg, hogy a pénz elmegy onnan ahol nincs eredmény és oda megy, ahol van eredmény nem?
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.