Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
8050 Túl nagy hatás szerintem amiatt. Szerintem az is benne van vastagon hogy az ukránok szankciózzák a nyugati vállalatokat, és a Richternek nagy piacai vannak kelet felé.
Az OTP viszont várhatóan újra padlót fog. Megint beragadnak jó néhányan. Szerencse a szomorúságban, hogy most nem annyira magasan, mint az elmúlt években.
Igen, lehet, hogy a BBB- kicsit erősebb hatású lesz (nagy a külföldi/USA részvényes arány), és mehet lefelé a hét elején, ha a BÉT kicsit összetojja magát, de a HUF gyengülés és az, hogy hamarosan jönnek a jelentések, jobban tarthatják pl. az Otihoz képest.
Próbálok gondolkozni ez most jó vagy rossz nekünk. Szerintem rövid távon azért nem jó, mert mégiscsak magyar cég, viszont hosszabb távon a forint megint gyengülhet majd. Ami jó a Richternek. Amolyan semleges a sztori kb. Otit rosszabbul érinti, az szinte biztos.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.